Şimdi Ara

Deri Direksiyon Nasıldır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2012 model bir araç satın aldım. Aldığım modelin, "Deri direksiyon ve deri vites topuzu" opsiyonu da vardı. Ancak ben çok istememe rağmen bir türlü bu opsiyondaki aracı bulamadım. Haliyle "normal" (bu şekilde diyorum artık) direksiyonlu araç satın aldım.

    Sormak istediğim, bu deri direksiyon opsiyonu bir çok araç-modellerde var. Gerçekten gereklimi? Nasıl bir rahatlığı var? Kullananlar bir fikir verebilirmi? Yoksa olmasada olurmu diyorlar...

    Birde deri direksiyonu el işiyle sanayilerde de yapabiliyorlarmış? Yaptırmaya değermi? Veya yaptıran varmı?



  • ben deri direksiyonsuz araç kullanamıyorum yani tabiki çok bi fark yok ancak beni gerçekten rahatsız ediyor. kendime bir araç alıcak olsam ilk bakıcagım donanım deri direksiyon olurdu.(gerçekten abartmıyorum) Tabiki konfor donanımı oldugu için çok büyük bir sorun değil ve herkezin beklentiside farklı oluyor bazılarını hiç rahatsız etmeyebilirde. Kaplama işleri yapilabiliyor sanırım ama detaylı bi bilgim yok. İmkanınız varsa bence kaplatın.
  • Plastik direksiyon özellikle uzun yolda çok rahatsız ediyor beni. Deri direksiyon olmazsa olmaz.
  • normal direksiyon ile deri direksiyon arasında dağlar kadar fark var
    (master normal plastik direksiyon-transporter deri direksiyon)
  • Sadece sürüşte ellere verdiği rahatlığı söylüyorsunuz, değilmi?
  • Avuçlarınız terliyorsa uzun kullanımda rahatsız edebilir, o kadar. Plastik direksiyon dediğiniz sünger gibi bir plastik türüdür. Tabi kimileri sert olabiliyor ama kaliteli markaların plastik direksyionları da iyi oluyor.
  • Ben de plastik direksiyon simidi sevmiyorum.
    Deriyi kullanmak çok daha rahat geliyor, plastik bir süre sonra rahatsız etmeye başlıyor.

    Plastik direksiyonunuzu artcar gibi işini düzgünyapan bir yerde deri kaplatabilirsiniz. 150 tl civarlarında bir maliyeti olması lazım.

    Yaptırmaya karar verirseniz ustanın işçiliğini mutlaka inceleyin, daha önce yaptığı işlere bakın. Katliam gibi yapıp, sonra da "bu direksiyon bu kadar olur" diyen usta geçinen insanlar var.
  • Konuyla alakası yok ancak sakıncası yoksa hangi aracınızın markasını öğrenebilir miyim?
  • Benim araç pert çıkıpta mahkemeye vermeseydim bende deri direksiyon ile yine bu forumdaki bir kullanıcya kaplatacaktım. İstanbulda yanlış hatırlamıyorsam Aksarayda dükkanları var ve bu işte gerçekten çok profosyoneller. Forumda yaptıkları iş ile ilgili konularıda var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Berks.7

    Konuyla alakası yok ancak sakıncası yoksa hangi aracınızın markasını öğrenebilir miyim?



    Estağfurullah, tabiki öğrenebilirsiniz...

    Aracım, Dacia Duster Laureate 4x2 1,5 dCi Look Paketli, Platin Gri bir araç. 2012 model ve sıfır kilometrede aldım.

    Konuyu açarken aracımın markasını bilerek yazmadım, absürd yorumlarda gelebilir ve konu dağılabilir diye düşündüm. Malum, Dacia önyargısı...

    Bu araçlarda deri direksiyon ve deri vites opsiyonu var, farkıda 400,00TL. Bir şey değil yani. Bende zaten almak istiyordum. Ama bayilerde bu modellerde pek bulunmuyor. Yani istediğim halde alamadım.

    Bu arada evet, "deri direksiyon" diye arattırdığımızda da bazı konular çıkıyor. Ancak, benim sorduğum ve bilgilenmek istediğim sorularıma cevaplar tam anlamıyla yok. Artık konu açmaya da korkar oldum zaten. Adminler, eğer yanlışsa lütfen konuyu kilitlesin.


    Bunun yanında öyle böyle demeden cevap yazan arkadaşlara da teşekkürlerimi sunuyorum.

    Bu arada, konuya tekrar dönecek olursak, aracımın direksiyonu, sanırım kauçuk. Deri değil kesinlikle, ama öyle basit bir şeymiş gibide durmuyor. Bayağı bir sert malzemeden yapılmış... Şu an için rahatsız etmiyor ama ilerleyen zamanlarda rahatsız edermi, bilemem... Ben yine de olmuşken, deri direksiyon olsun istiyorum.

    Bu açıdan baktığımda bir şekilde bir yere yaptırmaya karar versemde, sonuçta kullanım açısından deri direksiyon ile normal direksiyon arasında tam olarak ne fark olduğunu da bilmek istiyorum açıkçası...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaansay -- 8 Kasım 2011; 19:06:49 >




  • Tutuşu sanki daha yumuşak, burda anlatmak zor... Olmassa olmaz değil ama olursa güzel oluyor.
  • 150lira civarına artcar isimli kullanıcını kaliteli kaplama yapıyor. Şahsen ben yaptırma niyetindeyim. Almerada vardı ve gerçekten güzeldi, şimdiki megane da yok ve kalas bir hali var...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.