Şimdi Ara

Suriye ve İran Türkiye'ye Saldıracak..!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Suriye ve İran olası bir dış müdahaleye karşı işbirliğine girişti. Ancak bu ortak harekat planında saldırılacak hedef ülkeler içerisinde Türkiye'de var...

    Kuveyt’in saygın gazetesi El Siyasah, İran ve Suriye’nin olası bir yabancı müdaheleye karşı ortak harekat planı oluşturduğunu, ilk hedeflerden birinin Türkiye olacağını yazdı.

    Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın geçtiğimiz günlerde "Ortadoğu’da deprem yaratma" tehdidinin ardından ABD ve NATO’nun Avrupalı üyeleri, Suriye’ye olası bir insani müdahale ya da İran’ın nükleer kampanyasına karşı askeri bir girişimde bulunulması durumunda iki ülkenin nasıl cevap vereceğini incelemeye başladı.

    TÜRKİYE'YE DE SALDIRILACAK

    Milliyet'in haberine göre, ABD ve Avrupa istihbaratının elde ettiği bilgilere göre ortak bir operasyon odası oluşturan Suriye ve İran, altı cepheden oluşan bir plan hazırladı.

    İşte olası bir müdahaleye karşı izlenilecek 6 maddelik politika:

    1- Türkiye’ye Irak, Suriye ve İran sınırından eşzamanlı saldırılacak. Kürt bölgelerinden içeri girilerek, özellikle askeri üsler ve Amerikan hedeflerine saldırılacak.

    2- Kızıl Deniz’de Hamas ve İran Devrim Muhafızları, ABD ve Avrupalı gemilerin geçişini engellemek için Süveyş Kanalı’na saldıracak. Yemenli Huthist ve Somalili Mücahitler de güneyden saldırı başlatacak.

    3- Körfez bölgesinde İran Devrim Muhafızları Körfez ve Batılı ülkelerin kullandığı donanma, ticaret ve petrol taşıma rotalarına saldıracak. Hizbullah ve İran yanlısı gruplar da Bahreyn, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki Amerikan askeri üslerine saldırı düzenleyecek.

    4- Rapora göre İran istihbaratı Afganistan’da NATO güçlerine karşı saldırılar düzenleyen gruplara para ve cephanelik yardımı için özel bütçe ayırdı.

    5- Doğu Akdeniz’de Hizbullah’tan Lübnan’daki tüm devlet kurumlarında kontrolü ele geçirmesi istenecek. BM’ye bağlı NATO ülkelerine ait hedeflere saldıracak. Fakat, Hizbullah BM’nin ülkede kalmasını sağlayarak İsrail’e karşı kendine siper edecek.

    6- Gazze’de Hamas’ın İsrail’e karşı füze saldırıları artırılacak. İsrail yanıt verdiğinde Esad, bu ülkeden silah almakla suçladığı muhaliflere karşı ordusunu kullanmak için bahane yaratmış olacak.


    Yorumum : O biraz sıkar







  • yavaş saldırsınlar suriye daha kendi kıçını kurtaramıyor
  • Roger that
  • tebrikler zabahtan beri bu konuyu açan 20. kişisiniz.
  • quote:

    Suriye ve İran Türkiye'ye Saldıracak..!


    bazıları hayal kurar, bazıları hayallerinin peşinden koşar, bazıları ise .sıçar, batırır...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fLaVa -- 7 Kasım 2011; 12:39:44 >
  • Bu haberleri yazanlar bf 3 mü mw3 mü diye tartışan fanboylardan beter
  • bizde bonba felan atarız onlara
  • İsrail Suudi Arabistan topraklarında 165Km ilerleyecek
    Pakistan donanması Yemen' den işgale başlayacak.
  • TR.: Enemy spotted.Need backup.
    US.: Roger that.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.