Şimdi Ara

PS3 donma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.010
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, ikinci el bir PS 3 aldım, iki üç hafta sonra ara ara donmaya başladı. Donmak dediğim de donup devam etmek değil, makineyi resetlemeden açılmıyordu bir daha. Yaklaşık on gün kadar önce yan koyarak çalıştırdım, bir süre oynadıktan sonra görüntü dondu, sonra ekranda yeşil çizgiler çıktı sonrasında da birazdan anlatacağım sorun oluşmaya başladı.

    Şimdiki sorun şu; alet açılıyor ama iki üç dakika sonra görüntü gidiyor. Ses devam ediyor ama görüntü donuk kalıyor, birkaç dakika sonra ses de gidiyor. Tamire verdim, ekran kartının lehimlerini ısıtıp macun sürüp denedi eleman, scart ile çalıştırdı, iki saatten fazla süre normal çalışmış, ben yanına gittiğimde hala çalışıyordu cidden de, ben de aldım, eve geldim. HDMI ile televizyona takıp çalıştırdım, online olarak Medal of Honor oynamaya başladım ama on-onbeş dakika sonra yine gitti. Soğumasını bekledim, belki HDMI girişinde sorun vardır dedim, scarttan takıp çalıştırdım, PES11 oynadım offline olarak, yirmi dakika sonra yine gitti ve sorun başa dönmüş durumda. Makine açılıyor ama iki üç dakika sonra donuyor.

    Böyle bir sorun yaşayan veya fikri olan var mı? Bilgisayar mühendisiyim, gerçi PS3'ün mimarisinden pek anlamıyorum ama ekran kartında bir sorun var gibime geliyor. Harddiskini çıkarıp çalıştırdığımda da aynı sorun oluyor, fanını değiştirdim, devam ediyor sorun, uzun süre basıp iki bipten sonra gelen arıza menüsünde de restart system haricinde hiçbir seçenek seçilebilir olmuyor yani dosya sisteminde de sorun yok, üstelik format da attım. Geriye üç seçenek kalıyor bence; anakart(ki olursa makineyi çöpe atarım), ekran kartı(tümleşik olduğu için tamiri mümkün olur mu bilmiyorum, olmazsa yine çöplük) veya power supply(ki hiç zannetmiyorum alakası olacağını). Blue-ray diskten olabilir diyecek olanınız olabilir ama değil, hiç oyun oynamadan, sadece menüde dolaştığımda da donuyor.

    Tavsiyesi olan beri gelsin, şimdiden teşekkürler.







  • Buna yapılabilecek en mantıklı ve tek tavsiye garantisi varsa gönder yoksa Yetkili Servise paraya kıyıp gönder.
  • Yetkili servise vermeyi düşünüyorum ama onlar diğer elektronik tamiri yapan yerler gibi değil, bakmak için bile dünyanın parasını alıyorlar. Hani tamir edileceğinden emin olsam paraya kıyar veririm ama bunu öğrenmem lazım ilk önce, zaten bu yüzden fikir almak istiyorum. Cevap için teşekkür ederim.
  • cevabı bulduysan bizede söylermisin cünkü bende benzer sorunlarla uğraşıyorum
  • arkadasim bir de sunu denermisin bilgisayar muhendisiymissin heralde ingilizcen vardir

    Activating Safe Mode

    Step 1: Turn off the PLAYSTATION 3 by holding the Power button on the front of the unit till the Power light is red.

    Step 2:

    Touch and hold the Power button, you will hear the first beep, meaning the PLAYSTATION 3 is powering on.
    Continue to hold the Power button and after about 5 seconds, you will hear a second beep, indicating the video reset.
    Continue to hold the Power button and after about another 5 seconds you will hear a third beep and the system will power off (Power light is red).

    Step 3:

    Touch and hold the Power button, you will hear the first beep, again for the PLAYSTATION 3 to power on.
    Continue to hold the Power button and after about 5 seconds, you will hear a second beep for video reset.
    Continue to hold the Power button and after about another 5 seconds you will hear a quick double beep. At that point release the Power button. If you succeeded in activating Safe Mode, you will see a message on the screen saying, “Connect the controller using a USB cable and then press the PS button.”
    Movie icon
    Connect a USB cable to the controller and the PLAYSTATION 3 and press the PS button to enter Safe Mode.
    Then you will see the Safe Mode menu.
    Movie icon

    Step 4: Select Rebuild Database and follow the instructions and whatever you do, DO NOT turn off your PS3 while its rebuilding the database.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.