Şimdi Ara

hakkımı nasıl arayabilirim?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar...

    size konuyu kısaca anlatmak istiyorum..

    şu anda oturduğum binanın hemen yanında bir inşaat var ve bu inşaattan sokağa atılmış çiviler sayesinde son 3 ayda yaklaşık 3 yastiğim heba oldu..

    ilk başta bundan önceki takımlarda 2 farklı lastiğime 2 çivi girdi..lastiklerin zaten sonu geliyordu, yama felan yaptırdım, fazla da kafaya takmadım, oldu bitti..

    2 akşam önce akşam saat 10 gibi yaşadığım olay ise harbiden cinnet geçirttirdi beni..az kalsın inşaatı yakacaktım sabah.

    saat 7 gibi eve geldim, 9.30 gibi dışarı çıkmam gerekti..eve gelirken herhangi bir sorun yoktu ama dışarı çıkıp arabaya bindiğimde lastiğin havası biraz inik gibi geldi..park ettiğim yer eğimli, ondandır herhalde dedim üzerinde durmadım, 10 gibi geri dönerken biraz sert ama lastik patlatacak kadar da sert olmamakla beraber çukura girdim ve lastik gümmmm..

    hemen stepneyi taktım va kafamda "yarın lastikçiyle kavga var, bu çukurda nasıl patlar lastik, kesin üretim hatası var, garantiden değiştiririm" düşüncesiyle eski-yanağından patlamış lastiği bagaja koyarak eve gittim...

    ertesi sabah lastikçide gördüğüm manzara ise cinnet geçirmeme yettide arttı..lastikten en az 10 cm uzunluğunda bi çivi çıktı ve olay böylelikle çözüldü..çukura girdiğim sırada lastiğin havası inik olduğundan dolayı jant yanağı kesmiş ve lastik patlamıştı..işin kötü yanı ise daha 1 ay bile olmamıştı lastikleri alalı, daha 4000 km bile olmamıştı..gitti canım premium contact 2

    şimdi sorum şu?

    bu herifleri şikayet edebileceğim birşey varmı?.eminim ki mahalleden en az 2-3 arabada daha aynı sıkıntılar mevcut..eğer bir araya gelirde toplanırsak belediyeye felan şikayet durumunda sonuç ne olur..veya dava felan olabilirmi?..

    alacağım cevapları az buçuk tahmin edebiliryorum ama olsun akıl akıldan üstündür demişler, belki bilen birisi vardır.







  • biraz daha değişik bir durum geldi başımıza. bir apartmanda 1. katta oturuyoruz. üst katlardan birinde aile kavgası yaşanıyordu. camdan dışarı tabak çanak gibi nesneler aşağı düşüyordu. en son dışarı bir şişe attılar. o şişe kardeşimin arabasının üzerine düştü. araç 2008 megane 2 sedan dizel. kaput yamuldu. kardeşim hemen 155 i aradı. polisler geldi. tek tek katları dolaşıp o kavga eden çifti buldu. kardeşim şikayetçi oldu.o çift hakkında işlem yaptı polis. sonuçta o kaput yapıldı. parasını da o çift ödedi...
  • tanık tutanak .....vsvs. Bunu bir avukat ile görüşün kesin bir yolu vardır.
  • geçmiş olsun Ali bey lastiği patlayarak takla atanı biliyorum,
    Allah'tan başınıza böyle bir durum gelmemiş..
    ''Altı üstü bir lastik ne olacak uğraşmaya değmez diye düşünmemek''lazım.
  • Doğrudan müteahhit ile görüşün ve durumu anlatın. Yan çizerse polise şikayet edeceğinizi falan söyleyin, küçük de olsa bir ihtimal belki lastik ücretini karşılar.

    Bundan sonra bence aracınızı evinizin önüne değil bir 50 metre ötesine park edin
  • İnşaat çevresine araç parketmek risklidir. Ama mecbursanız yapacak bişey yok...

    Hak talep edersiniz etmesine ama sonuçta talep ettiğiniz hakkınızı alabilirmisiniz bilemem.

    En fazla inşaatı şikayet edersiniz rahatsızlık veriyor diye.....
  • kaskonuz varsa kaskodan alın derim lastikleri madem yeni (bu arada tutanağa lastik faturasınıda istiyorlar) yoksa çok uğraşırsınız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: joseph33

    kaskonuz varsa kaskodan alın derim lastikleri madem yeni (bu arada tutanağa lastik faturasınıda istiyorlar) yoksa çok uğraşırsınız.

    belgeleyebilseniz lastiğin o inşaat nedeniyle pert olduğunu tutanağa işlerdiniz, o zaman sigorta o inşaatla uğraşır ve çatır çatır parasını geri alırdı.

    şöyle yapabilirsiniz, yumuşak bir üslupla inşaat sahibine gidip, kaskodan lastiğimi değiştireceğim, çividen dolayı pert olmuş, lastikçinin kontrolünde çıktı, bir tutanak tutarsak kasko parasını verecekmiş deseniz, belki yer belli mi olur, kek gibi imza atar,...
  • önce şikayetb edin baret takmıyorlar diye .

    sonra gidin mütehattitten lastiğin parasını isteyin.vermezse tekrar şikayet edip amhkemeye verin.
    lastik hasrlandığında direk mühattitin yanına gitseydiniz sorun çözülebilirdi.
  • Zabıtayı arayın ve çevreden de bir kaç kişiye daha aratın. Belediyenize mail atın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.