Şimdi Ara

XBOX 360 S 1 KIRMIZI IŞIK HATASI

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
4.142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar gittigidiyorda xboxx 360 250gb slim aldık kinect ile birlikte. Satıcı hiç kullanılmadığını hatta kinectin kutusunun bile açılmadığını yazıyordu. Gerçektende geldiğinde cihaz tertemiz, oyun kolu bile açılmamış kullanılmamış olduğunu gördük. İş yerindeki tvye bağladık yaklaşık 1 saat ayarlarını updatelerini filan yaptı hiç sorun yoktu. Eve götürüp açtığımızda 5 dk sonra ortadaki ışık kırmızı yandı ve alet durdu. Biraz bekleyip açtığımızda tekrar açıldı ancak 5 dk sonra tekrar ortadaki ışık kırmızıya döndü ve alet durdu. Biraz araştırdık ve aşırı ısınmadan dolayı bu sorunun olduğunu öğrendik. Cihazı etrafı açık bir yere koyup tekrar denedik ama nafile yine kırmızı ışık ve kapanma sorunu. Diğer arkadaşım kendi cihazının fanının baya sesli çalıştığını bizimkinin ise çok sessiz olduğunu söyleyince fana dikkat ettik ve aşırı yavaş döndüğünü gördük. Elimizi tuttuğuzda da neredeyse hiç hava akışı yok gibiydi. Sizce elektrik şebekesinden voltaj sorunu gibi bir şey olması mümkün mü? Yoksa fan mı arızalı? Cihazı açmadan, tamir gördürmeden halledilebilir mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Croesus -- 20 Ekim 2011; 15:19:26 >







  • slimlerin fanı fat kasalara göre daha sessiz çalışmakta. bunun nedeni daha büyük ve tek bir fanın bulunması.
    slimlerdeki tek kırmızı ışık hatası harddiskin çıkartılıp tekrardan takılması ile çözülüyor.
    harddiski tekrar takmayı deneyiniz. eğer nasıl çıkartılacağını bilmiyorsanız videoyu izleyiniz.
    [DHVideo=]http://www.youtube.com/watch?v=EebepWyNc4w
  • slimlerde fanın daha az hava üflemesi normal ancak çylede birşey var voltaj sorunu olabilir ayrıca görüntü kablosunu kontroledin birde arkadaşın dediği gibi hdd yi çıkartın takın.slimlerde 1k veya 3k hatası yok normal olarak ısınma sorunu bakımından.
  • HDD çıkarıp takma işlemini yaptık bir şey değişmedi hala aynı sorunu veriyor. Görüntü kablosu olarakta hem HDMI hemde Scart denedik ikisinde de aynı sorunu yapıyor. Cihaz kendini durdurduğunda da ekranda görüntü kayması yaparak donuyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Croesus

    HDD çıkarıp takma işlemini yaptık bir şey değişmedi hala aynı sorunu veriyor. Görüntü kablosu olarakta hem HDMI hemde Scart denedik ikisinde de aynı sorunu yapıyor. Cihaz kendini durdurduğunda da ekranda görüntü kayması yaparak donuyor.

    hdd yi takmadan deneyiniz birde
  • Ne olduysa iş yerinden eve götürürken olmuş gibi , yapılan updateler de bir sıkıntı olmasın tek sorun orada gibi göründü bana , update işlemleri bittikten sonra xbox ı ne kadar açık bir şekilde kullandınız ?
  • HDD yi takmadan da denedik yine aynı sorun.

    Updateler bittikten sonra en fazla 10-15 dk açık kaldı makine. İşyerinden eve giderken de arabayla gitti. Kutusuna çıkardığımız gibi koyduk yani devrilme düşme söz konusu değil. Eve gidince de 1 saat kadar PES 2012 oynandı. Sorun ondan sonra çıktı.
  • fabrika ayarlarına geri çevirmeyi deneyin birde isterseniz, sonra tekrardan updateleri yaparsınız. aklıma gelen şeyi sizinle paylaşıyorum umarım sorununuz çözüme kavuşur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Donnie.Brasco -- 20 Ekim 2011; 16:48:39 >
  • xbox u içine oyun takmadan en fazla kaç saat açık kaldığına bakabilirmisiniz bi.yani oyun takmayın dvd dönmesin.eğer hala aynı süre ise (İki türlüde deneyin ve süre tutun) konsolun ısınma problemi vardır.ancak şuda var eğer konsol her seferinde yeniden açlıyorsa bu gerçek 1k değildir.
  • Oyun takmadan ilk kurulum ayarlarını yaptık updateler filan 1 saat kadar. Sonra oyun oynandı eve gittikten sonra. Cihaz donduktan hemen sonra kapatıp açarsak açılmıyor. Bir 5 dk sonra filan açılıyor.

    Cihazı nasıl fabrika ayarlarına döndüreceğiz? Ayarlarda öyle bir yer bulamadım, internetten baktığım kadarıyla system info ekranında koldan bazı tuş kombinasyonları ile yapılıyormuş ama onu da deneyemeden donuyor alet.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Croesus

    Oyun takmadan ilk kurulum ayarlarını yaptık updateler filan 1 saat kadar. Sonra oyun oynandı eve gittikten sonra. Cihaz donduktan hemen sonra kapatıp açarsak açılmıyor. Bir 5 dk sonra filan açılıyor.

    Cihazı nasıl fabrika ayarlarına döndüreceğiz? Ayarlarda öyle bir yer bulamadım, internetten baktığım kadarıyla system info ekranında koldan bazı tuş kombinasyonları ile yapılıyormuş ama onu da deneyemeden donuyor alet.

    dashboard --> system settings ---> initial setup
    bu adımlar ile yapabilirsiniz. sonucu bende merak ediyorum
  • Kullanılan tv de sorun olabilirmi sizce yani sanırım HDMI dan bağlıyorsunuz tv deki giriş yerlerinde sorun olabilir mi ? başka bir tv yada monitörde deneme şansınız var ise bir bakmanızı tavsiye ederim
  • Hem işyeri hem de evde denendi, hem hdmi hemde scart.
  • Her iki yerde de aynı sorun

    O zaman cihazın bir tamirci görmesi şart oldu , çünkü zaten olabilecek herşeyi denemiş sin , bence fazla da kurcalamadan bir bilene göstermeli...
  • Onay verdin mi ürüne peki? Satıcıya durumu anlattın mı, o ne diyor?
  • Bu tarz cihazların sıfır ve 2 yıl garantili alınması şart, kanımca..
  • Ps3 bolumundede sarı ısık hatası vardı o adamda pes oynamıs pesde sorun olabilir mi?:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dreazz

    Ps3 bolumundede sarı ısık hatası vardı o adamda pes oynamıs pesde sorun olabilir mi?:)

    Eskiden Fifaydı şimdi pes olmuş.
  • Arkadaşında Dediği gibi Makine Her Seferinde açılıyor ve belli bir süre sonra kapanıyorsa bu Gerçek bir Ölüm Hatası değildir.

    Bu gibi Sorunlar genelde Voltajdan dolayı veya Kalitesiz Çoklu Prizlerden dolayı kaynaklanır. Çoklu Prizinizde Kaçak yapacak birşey varsa veya Birden çok elektronik cihaz bağlı ise, Bu gibi sorunlar olur.

    Bende Slim kullanıcısıyım Kendi Tecrübemi yazıyorum size Düşük voltaj geliyorsa veya dengesiz ise Konsol belli bir süre sonra veya oyun oynarken Güç tüketimi arttığında kendini kilitler.

    Bu Sorun Voltajdan kaynaklanıyor.Adaptor deki tüm fişleri sökün xbox danda sökün. ve Adaptörü çoklu priz yerine direk Prize takın tekrar deneyin.
  • Bana da adaptor kaynaklı gibi geldi. Endişe etmeyin, konsolunuzun kullanılamaz hale gelmesi diye bir ihtimal neredeyse yok.

    Edit: Ciddi birsey de olabilir, donanimla ilgili bir sorun, mesela GPU'yla. İnceleyin;

    http://forums.afterdawn.com/t.cfm/f-284/xbox_360_slim_1_red_light-903747/

    http://forums.xbox-experts.com/viewtopic.php?t=5062&p=26396

    http://forums.xbox.com/xbox_forums/w/wiki/one-red-light-on-original-xbox-360.aspx

    http://www.gossipgamers.com/more-red-light-issues-on-new-xbox-360-slim/

    Kusura bakmayın düzenli bir sekilde koyamadim, mobilden bu kadar oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F355 Challenge -- 21 Ekim 2011; 4:35:44 >




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.