Şimdi Ara

Harici Diske Windows 7 Kurulumu (Resimli) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
178
Cevap
34
Favori
135.608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mrbilgisayar

    quote:

    Orijinalden alıntı: mdc76

    quote:

    Orijinalden alıntı: boudberg

    burayı anlayamadım ...''Dikkat! NT6x klasörünü herhangi bir partition'un root kısmına açarak çalıştırın. Komut satırı kullanıldığı için problem çıkabilir.'' ve her defasında bu şekilde hata alıyorum.acaba nerede yanlış yapıyorum? :)
     Harici Diske Windows 7 Kurulumu (Resimli)

    300GB sata 2.5 harici diske yükleme yapacağım.. çalıştığım ve yükleme yapacağım sistemde w7.
    ayrıca 4gb usb flash diskimde bootw7 var normal pclerde usb den w7 kurulum yapabiliyorum yani.bu şekilde usb diske sistem yüklemeyi başaramadım..yardımınızı istiyorum..teşekkürler.

    aynı hatayı bende alıyorum defalarca denedim ama hep aynı nerede yanlış yapıyorum anlamadım...

    Bu konuyla ilgili yapılmış birkaç çalışma daha var. PWBoot adında bir program önerebilirim. Bu program da burada anlatılanlarla aynı işlevi görüyor. Belki işinize yarayabilir. Proje sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

    Dikkat! Bazı virüs programları virüs olarak görebiliyor.

    Programı vermişken biraz anlatmamda da fayda var diye düşünüyorum. Aslında burada yaptığınız işlemlerin basitleştirilmiş hali diyebiliriz.

    Program ilk açtığınızda karşınıza iki seçenek çıkıyor. "Install Windows" ve "Patch Existing Sytem" diye. İlk seçenek taşınabilir diskinize temiz bir kurulum yapacaksanız, ikinci seçenek ise daha önceden taşınabilir diskinize Windows 7 işletim sistemi kurduysanız işletim sistemini her bilgisayarda çalışabilir hale getirmeniz için seçebileceğiniz seçenek.

    İlk seçeneği seçtiğinizde program sizden install.wim dosyasını göstermenizi, daha sonra eğer AIO bir Windows 7 DVD'si kullandıysanız yüklemek istediğiniz işletim sistemini soruyor. Bu adımdan sonra da işletim sisteminizi yükleyeceğiniz diski veya sanal diski seçebiliyorsunuz.

    Teşekkürler harika oldu.




  • farklı bilgisayarlarda çalıştırınca driver'lar sorun çıkartır mı ki
  • hocam bu işlemi deneyen varmı oldumu 14. seçenekte harici diski gösterip ilk seçeneği enterliyoruz orda bişeyler çıkıyo boot falan bekliyo yarım saat sürüyo ama bişeyler olmuyo.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: suatdagdeniz

    hocam bu işlemi deneyen varmı oldumu 14. seçenekte harici diski gösterip ilk seçeneği enterliyoruz orda bişeyler çıkıyo boot falan bekliyo yarım saat sürüyo ama bişeyler olmuyo.

    Ben bir çok makinede kullanıyorum. Sorun yaşadığım makine sayısı az...
  • peki hacam yardımcı olurmusunuz. 13 kadar tamam 14 diskimizi tanıtmada bi hata yapıyoruz sanırım bu kısmı anlatabilirmisiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: suatdagdeniz

    peki hacam yardımcı olurmusunuz. 13 kadar tamam 14 diskimizi tanıtmada bi hata yapıyoruz sanırım bu kısmı anlatabilirmisiniz.


    Alıntı yapmadan yazdığınız için geç farkettim.

    Bios ayarlarına gireceksiniz (genelde del tuşu ile girilir)

    Hard disc boot priority bölümünde harici hard diskinizi birincil yapacaksınız : en üste alacaksınız. F10 save yes deyip çıkacaksınız.
  • Vaovv mesajim bulunsun
  • Dostum Mükemmel Bir Konu. Merak Ettiğim Linux vb Aynı Yolla Yuklemeye Kalksam Nolur ?
  • takip
  • Çok güzel faydalı bir konu teşekkürler.
  • Arkadaslar kaç kişi çalıştırabildi gerçekten doğru söylesin. Anakartım Gigabyte G41MT S2P USB BOOT özelliği var yukarıdaki yönergeleri eksiksiz yapmama olmuyor. Sorun şu: installer ile olan herşey tamam. usbden baslatıyorum kurulum ekranı geliyor. Buda tamam fakat mesele burada baslıyor. İleri diyosun ileri diyosun Yüklenecek partition olarak usbden bağlanan hiçbirşeye yükleme yapamıyorum. elimde 40GB IDE harddisk ve USB to SATA/IDE dönüştürücü var winPE leri yüklediğimde çalıştırabiliyorum yani sorunsuz HarİCİ HARDDİSKTEN FULL XP ÇALIŞTIRMA başlığındada yapılanları denedim ama olmuyor arkadaş. Bi çözüm bulun bana harddisksiz nasıl çalıştıra bilirim bu canavarı?
    İşlemci intel E6700, Anakart Gigabyte G41MT S2P, 2x4GB Kingston DDR3 1333 yani 8GB RAM, Volar 9600GT SLI 1GB 256BIT ekran kartı, SAMSUNG DWD REW, 8GB ve 16 GB flash belleğim ve 40GB harici harddiskim var.
    Anakartı ve işlemciyi neden böyle aldın demeyin:D AMD serisine dönecem




  • Yerimizi alalım önlerden
  • anlatilan sekilde harici hddme win7 kurulumunu yaptim. hemen arkasina ubuntuyu harici diskime kurdum. bu islemleri yaparken laptopun icindeki hdd yi soktum. ilk win7 ikinci ubuntuyu kurdum biostan usb boot oncelikli oldugu icin harici hdd laptopa takiliysa otomatik olarak grub onyukleyicisi calisip bana harici harddisk icindeki iki sistemden hangisiyle calismak istedigimi soruyor hersey yolunda gorunuyor.

    harici harddiskime win7 kurduktan sonra sanal bellek hatasi aliyorum. her defasinda otomatik olarak ayarliyorum ama ayar degismiyor. acaba bunu ayari sabitlemenin bir yolu olabilir mi?

     Harici Diske Windows 7 Kurulumu (Resimli)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkpeople -- 5 Mart 2012; 15:49:18 >




  • Güzel konu. Eline sağlık.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mrbilgisayar


    İlk seçeneği seçtiğinizde program sizden install.wim dosyasını göstermenizi, daha sonra eğer AIO bir Windows 7 DVD'si kullandıysanız yüklemek istediğiniz işletim sistemini soruyor. Bu adımdan sonra da işletim sisteminizi yükleyeceğiniz diski veya sanal diski seçebiliyorsunuz.

    Kurduğumuz diske driver ekleme şansımız var mı easysysprep gibi bir programloa. Mesela driver pack solution dvd si eklenebilir mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1200gs -- 15 Mart 2012; 13:15:26 >
  • takip
  • takip edelim bakalım orjinal iso bulursam onda denerim. indirdiğim isodan kaynaklanıyor heralde, takipte
  • Benimde şöyle bir sorum var. DVDRW vs. olmadığı için laptopumu kullanarak. MAsaüstünde kullanacağım Harddiski harddisk kutusuna takarak laptop üzerinden Win7 kurmam gerekiyor. Kurduktan sonra Harici disk olarak kullanmıycam direk sisteme takıcam. Yine burdaki gibimi kurmam gerekiyor. Önceden PC de 2 hdd takılıyken direk iso yu Daemon tools la açıp istediğim birime işletim sistemi kurabiliyordum. Direk o şekilde denesem olurmu.

    Not: Siz bu yazımı okurken ben çoktan denemiş Ve başarılı veya başarısız olmuş olacağım yinede Sorayım dedim :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oknglr

    Benimde şöyle bir sorum var. DVDRW vs. olmadığı için laptopumu kullanarak. MAsaüstünde kullanacağım Harddiski harddisk kutusuna takarak laptop üzerinden Win7 kurmam gerekiyor. Kurduktan sonra Harici disk olarak kullanmıycam direk sisteme takıcam. Yine burdaki gibimi kurmam gerekiyor. Önceden PC de 2 hdd takılıyken direk iso yu Daemon tools la açıp istediğim birime işletim sistemi kurabiliyordum. Direk o şekilde denesem olurmu.

    Not: Siz bu yazımı okurken ben çoktan denemiş Ve başarılı veya başarısız olmuş olacağım yinede Sorayım dedim :D

    Peki sonuç ne oldu benzer bir işlem yapmam gerekiyorda?

    Laptop'a format atamıyorum çeşitli sebepler bu nedenle usb olarak gösterip sabit olarak notebook'ta kullanacağım. İlk olarak sysprep kısmını yapacağım notebooka taktıktan sonra o kısmı yine orjinal haline getiririm diye düşündüm...

    Deneyen arkadaşlardan bilgi alabilir miyim???




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.