Şimdi Ara

Yapı kredi bankası world banka kartı aidatı hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
5.883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar yapı kredi bankasının World Banka kartını kullanan varmı ( kredi kartı değil) sözde işlem ücreti olarak 6 ayda bir ne kadar para kesiliyor sormak istiyorum en son benden ocak haziran dönemi için 43 tl kesilmişti bu kesintileri iptal ettirme şansımız varmı kredi kartı bankamatik kartı konusuna yazmıştım ama okadar çokki derdi olan çoğu kişi cevap alamıyor o yüzden ayrı bir konu açma gereği duydum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TurkeyStar -- 9 Ekim 2011; 1:35:33 >



  • yokmu yardımcı olacak bilgisi olan kimse .
  • Bu dediğin hesap işletim ücreti,aslında iptal oluyorda banka hesap ortalamana bakar.Yani senin parandan ne kazanmış ona bakıyor,birde hesabın olan şubede btm tanıdığın varsa olur.
  • merhaba
    bende geçen hafta hesap açtırdım, bankamatik kartımı daha almadım.Geçen hesap açtırırken 43 yada 48 liraydı sanırım 6 ayda bir alınacak ve sistemin ne zaman alacağı belli değil dediler ama yemedik :) Bu 6 ay içinde hesaba para ilk ne zaman yatıyorsa hemen keserler diye düşünüyorum.Bunu iptal ettirme gibi bi durum yok sanırım, yanlış anlamadıysam hesap işletim ücreti için demiştiler o parayada.El mahkum vericez yani.
    Diğer bankalarda durum nedir bilmiyorum ama yıllık yaklaşık 100 lira almaları fazla değilmi.Babam garantiden almıştı aynı şekilde onlarda bu kadar kesmemişlerdi sanırım.
  • Öğrenci olmak güzel şey Bizden para almıyorlar (şimdilik)
  • Her bankanın aldığı ücret değişiyor

    ALINTI

    Son yıllarda bir çok kez gündeme gelen ve bazı vatandaşların yargıya taşıdığı bankaların hesap işletim ücretleri, yıllık 44 lira ile 86 lira arasında değişiyor. Kredi kartı sahipleri ise yılda 10 lira ile 55 lira arasında "kredi kartı üyelik ücreti" ödüyor.

    Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), bankalarca sunulan hizmetler karşılığında müşterilerden istenen her türlü faiz dışı unsur ve yasal kesinti ile faiz oranlarını gösteren "Bankacılık Ürün ve Hizmet Ücretleri Uygulamasını" bir süre önce başlattı.

    Bankalarca sunulan hizmetlerin (para aktarma işlemleri, bireysel krediler, kredi kartları ve banka kartları, mevduat hesapları, ATM kullanımı, kiralık kasa ücretleri, menkul kıymet işlemleri, çekler ve senetler ile diğer işlemler) karşılığında, müşterilerden talep edilen her türlü faiz dışı unsur ve yasal kesinti, ayrıntılı ve anlaşılır şekilde BDDK’nın web sitesinde kamuoyuna açıklanıyor.

    Vatandaşlar böylelikle bankaya gitmeden önce, BDDK’nın resmi web sitesine girerek bankaların ürün ve hizmet ücretlerini önceden öğrenip, hesaplama ve karşılaştırma yaparak en uygun kararı verebilecek.

    Uygulama kapsamındaki bilgiler, bankaların kendi sayfalarında, ürün hizmet tarifesinde değişikliğin oluşması ile eşzamanlı olarak en fazla 1 saat içinde güncelleniyor.

    AA muhabirinin BDDK’nın web sitesinden derlediği bilgilere göre bankalar, müşterilerinin hesap işletim ücretlerini aylık, 3 aylık, 6 aylık ve yıllık olarak tahsil ediyor. Hesap işletim ücretleri ise yıllık 44 lira ile 86 lira arasında değişiyor. Müşterilerinden en az hesap işletim ücreti alan bankanın Ziraat Bankası (3 aylık 11 lira), en yüksek hesap işletim ücreti alan bankanın da Yapı ve Kredi Bankası (6 aylık 43 lira) olduğu gözlendi.

    AKBANK: 1 Temmuz 2011 tarihinden bu yana, bireysel müşteri vadesiz TL hesabından yıllık 48 lira hesap işletim ücreti alınıyor.

    DENİZBANK: Hesap işletim ücretleri, 1 Mayıs 2011 tarihi itibarıyla aylık 5 lira olarak tahsil ediliyor.

    FİNANSBANK: 9 Eylül 2011’den bu yana kredili mevduat hesabı aktif olanlardan 3 ayda bir 21 lira, kredili mevduat hesabı pasif olanlardan da yine 3 ayda bir 18 lira hesap işletim ücreti kesiliyor.

    HSBC: 23 Mayıs 2011 itibarıyla aylık hesap işletim ücreti azami 5,50 lira.

    ING BANK: Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi (BSMV) hariç, 22 Mart 2011’den bu yana aylık 5,50 lira hesap işletim ücreti alınıyor.

    ŞEKERBANK: Hesap işletim ücreti, 5 Nisan 2011 tarihinden itibaren vadesiz tasarruf mevduat hesaplarından 3 aylık dönemlerde 15 lira olarak tahsil ediliyor.

    GARANTİ BANKASI: 14 Eylül 2011’den bu yana bireysel TL hesaplardan yılda 2 kez olmak üzere 38 lira hesap işletim ücreti tahsil ediliyor.

    HALKBANK: Hesap işletim ücreti, 13 Temmuz 2011’den itibaren TL tasarruf hesaplarından 3 aylık 14 lira olarak alınıyor.

    İŞ BANKASI: Tasarruf grubu Türk lirası hesaplardan 6 Eylül 2011’den bu yana yılda iki kez 35 lira hesap işletim ücreti tahsil ediliyor.

    VAKIFLAR BANKASI: BSMV hariç, 13 Eylül 2011’den bu yana hesap işletim ücreti TL hesaplar için aylık 4 lira.

    ZİRAAT BANKASI: 23 Haziran 2011 itibarıyla hesap işletim ücreti 3 aylık 11 lira.

    YAPI VE KREDİ BANKASI: Hesap işletim ücreti 1 Temmuz 2011’den bu yana TL hesaplardan yılda iki kez 43 lira olarak tahsil ediliyor.




  • E hocam bizde öğrenciyiz ama 6 ayda bir o ücret kesilecek dediler.O ücreti ödememek gibi bi durum varsa bunu nasıl yapabiliriz bilgisi olan biraz açıklarsa durumu bizde boşuna vermiş olmayız o parayı.
  • Öğrenci belgen ile birlikte bankaya gitmen yeterli.Ben öyle yaptım şahsen
  • quote:

    Orijinalden alıntı: qpcole

    Öğrenci belgen ile birlikte bankaya gitmen yeterli.Ben öyle yaptım şahsen

    hangi banka?
    öğrenci belgesiyle gittik zaten, "_imkansız_" yazdığı yazıya göre en çok yapı kredi alıyomuş o da bize denk geldi iyimi.
    Bize sistem kesicek dediler ama inşallah öğrenci olduğumuz için yaparlar bi güzellik :)
  • İşbankasına gittim ve vadesiz kartımı öğrenci için kullanılmak üzere öğrenci belgemle işleyip öğrenci hesabı gibi bir şeye güncellediler. Hesap kullanım ücreti almayacağız dediler ki almadılar da henüz.

    Ayrıca Yapı-Kredi Play-Kart var. Onlarda okuduğum dört sene boyunca hiç bir kesinti yapılmayacağını söylediler. İkisinde de bir gün görmedim henüz kesinti olduğunu
  • valla şuan tek çalışıyorum en kısa sürede müsayit olunca gündüz hesabımın olduğu bankaya bi gidip konuşucam ne yapılabilinir diye 86 tl yıllık çok para bence heleki bu sadece bankamatik hesabı bankamdaki paramı kullanıyorlar yani , otomatik ödeme yapılınca bu ücretler alınmıyormuş ama 2 tane otomatik ödeme istiyorlar bir tane olsa neysede, kişi başı 86 tl çok gelmesede 6 ayda bir bu bankaların kaldırdığı parayı bir düşünün işlem ücreti dedikleri ne yapıyorlar sadece bilgisayar üzerinde bilgilerimiz tutuluyor . alıp illede paramızı faizemi koyalım yani değer kaybetmemesi için
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.