Şimdi Ara

Gigabyte MA790FXT-UD5P Sürekli Reset Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba;

    Yaklaşık 1 ay önce arkadaşımın bilgisayarı arızalandı. Her 10 saniyede bir kendini resetliyor ve açılmıyor. Bilgisayarı teknik servise gönderdik ve anakart arızalı dediler, bizde anakartı EXA bilgisayara arıza için gönderdik. 15 gün sonra EXA anakartı arıza olmadığını söyleyerek bize tekrar iade etti. Teknik servis kasayı toplarken tekrar anakartın arızalı olduğunu söyledi. Bunun üzerine arkadaşım kasayı bakmam için bana gönderdi. Hikaye biraz karışık ama ben kısaca özetlemeye çalıştım.

    Kasayı bugün parçaladım, bütün bileşenleri söktüm ve uzay montaj çalıştırdım. Sistem (HDD ve DVD-rom takılmadan boot ekranında) yarım saat uzay montaj çalıştı. Sonra kasayı topladım, anakartı, ram, hdd ve diğer bütün bileşenleri taktım. 15 dakika kadar boot ekranında çalıştırdım. Sıcaklıklarını setup'dan kontrol ettim ve Windows'u çalıştırdım. Windows açılışından 5 dakika sonra bilgisayar resetlendi ve bir daha açılmadı.

    Şuan anakart her 10 saniyede bir kendini resetliyor ve bilgisayar açılmıyor. Kabloları, bağlantıları vs kontrol ettim. Herhangi bir sorun görünmüyor. Kasayı montaj sırasında ve sonrasında hiç yerinden oynatmadım, kısa devre vs yok gibi görünüyor. En azından 45 dk çalıştı sonra bu problem oluştu.

    Bu problem ile daha önce karışalaşan ve/veya problemin çözümü için bilgilerini bizimle paylaşmak isteyen herkese şimdiden teşekkür ederim.

    Sistem bileşenleri:

    Gigabyte MA790FXT-UD5P
    AMD Phenom II 965
    4gb Hi-Level Ram
    His 4870 VGA
    Highpower 650 watt PSU


    Not: Kasayı yarın tekrar uzay montaj çalıştırmayı deneyeceğim, belki kasa ile anakart arasında bir problem olmuş olabilir.

    Edit: İmla hataları







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.