Şimdi Ara

DELL INSPIRON 6000 DRIVER

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dizzy arkadasimizin actigi dell inspiron dernegi uyelerinin yazilimla ilgili sorunlarinin cozumu icin bu topici acma gereksinimi oldugunu dusundum.Bu topic basligi altinda driver yazilimlari-program yazilimlari-program yukseltmeleri hakkindaki sorunlar ve cozumleri konusunda butun dell inspiron 6000 kullanicilarini yardimlarini ve onerilerini bekliyoruz...

    Yilin bu ilk gununde herkesin katkilarini esirgemeyecegini umuyorum..

    Ilk olarak ben driverler icin dell sitesinden ve infornicten buldugum linkleri verecegim.

    DRIVERLER ICIN DELL SITESI LINKI ASAGIDADIR >>>>

    http://support.dell.com/support/downloads/devices.aspx?c=us&l=en&s=gen&SystemID=INS_PNT_6000&os=WW1&osl=EN

    DRIVERLER ICIN INFRONIC SITESI LINKI TURKCE ACIKLAMALI ASAGIDADIR>>>>>

    http://www.infronic.com/support/wec_driver_find.asp?UrunIsmi=Dell%20Inspiron%206000






    Ufaltılmış ön izleme resmi


    Ekteki dosya (1)


    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dost_ozan -- 1 Ocak 2006 21:40:50 >

    _____________________________







  • Ben dell inspiron kullanimi hakkinda genel bir aciklama yapmak istiyorum umarim faydali olur..

    Cihaziniz en son teknolojiyle donatilmis oldugunu unutmayin wi_fi yani kendiliginden kablosuz aglari yakalayan otomasyonlastirilmis bir notebook.

    Cihazda format meselesine gelince hardiski bolmek isteyen arkadaslar format atmak geregini duyuyor kabulum fakat format atmak icin xp home edition cd si kullanacaksiniz ya da partition magic denilen programla bolumleme yapacaksiniz..Bu konuyu hallettikten sonra eger sorun yasarsaniz PC RESTORE dedigimiz gizli bir bolum var xp cd ile format atan arkadaslar bu gizli bolumleri gormuslerdir bunlari eger silerseniz restoreyi silmis olursunuz..Pekiyi restore nedir diyeceksiniz?
    PC RESTORE notebookunuzu ilk haline dondurecek bilgileri barindiran hardisk icindeki yedeklemedir siz eger format atmak ihtiyaci duyarsaniz 10 dakikada sisteminizi ilk aldiginiz haline donduren bir sistemdir..
    Nasil yapilir sorusunuz soracaksiniz?
    Notebookunuzu yeniden baslatacaksiniz DELL yazisini gordugunuzde daha windows acilmadan klavyedeki CTRL VE F11 tuslarina birlikte basmalisiniz.

    Bu konulari da astiktan sonra gelelim notebookunuzdaki kullanimsal islevlere..

    Notebookunuzun bataryasini ekonomik kullanmak istiyorsaniz gorev cubugunun en sagdaki kucuk ikonlarindan biri olan Dell QuickSet programini kullanarak otomatik olarak pili ekonomik kullanmaniz mumkundur.Bunun icin ''Dell QuickSet'' ikonunu sol tiklayin ''Select a Power Scheme'' yazan yeri tiklayin orda ''maximum batery'' maximum performance'' wireless disable'' vardir.Eger maximum batery isaretlenirse notebookunuz otomatik olarak pille calisirken pili en ekonomik duzeyde kullanacaktir.maximum perfonmance isaretlenirse en yuksek perfonmasda calisir fakat cabuk pili tuketir.Wireless disable isaretlenirse tum kablosuz aglari otomatik olarak engelemis olursunuz.

    Notebokunuzun sag yaninda mikrofon girisinin altinda bir SD KART yuvasi vardir bu kart yuvasina fotograf makineleri ya da cep telefonlarinda kullanilan sd kartlari soktugunuzda direct okur.Fakat MMS kartlari kesinlikle okumaz SD KART olmali..

    Notebookunuzu deskopla baglanti kuracaksaniz ethernet kablosuyla olusturacaksiniz gene notebookunuzun arka bolmesinde ethernet girisi var burdan diger pc nin ethernet girisine crosse kabloyla ag kurmalisiniz.Ag baglantilarindan ev ve kucuk isyeri ag baglantisi kur sihirbazini calistimalisiniz.Fakat xp cd sine ihtiyaciniz olarak ag koprusu icin.Sihirbaz sizi yonlendirecektir ve xp cd sinde diger ayarlardan ev ve kucuk isyeri icin baglanti koprusunu kurmanizi isteyecektir.Ve notebookunuzdaki hangi ayarlari paylastiracaksaniz ''windows media connect'' programini da kullanabilirsiniz bu program icin WINDOWS UPDATE sitesine baglanin BILGISARAYINIZI GUNCEL TUTUN satirinin altindaki OZEL i tiklayin sizin icin en guncel programlari arayacaktir windows...Acilan sayfanin solundaki yazilari okuyun sirasiyla GUNCELLESTIRMELERI YUKLE-TURE GORE SEC-YUKSEK ONCELIK-YAZILIM ISTEGE BAGLI-DONANIM ISTEGE BAGLI yazacaktir.YAZILIM ISTEGE BAGLIYI tiklarsaniz en son cikan programlar ve yamalari goreceksiniz ornegin MEDIA PLAYER 10 gibi MEDIA CONNECT gibi yazilimlari tek tek ya da hepsini yukleme seceneginiz vardir.

    Gene ayni sayfanin DONANIM ISTEGE BAGLI bolumunu tiklarsaniz intel ekran karti ve dial up modem guncellestirmelerini de yapabilirsiniz ozellikle ekran karti guncelestirmesini yuklemenizi tavsiye ederim..

    Ve gelelim cd-dvd yazdirma isine notebokunuz dvd ve cd yi elestirilerin aksine cok hizli yazdigini dusunuyor benim tavsiyem size NERO dvd cd yazdirma programini kullanmanizdir hem turkcedir hem de kullanimi cok kolaydir.

    Multimedya tuslari dedigimiz cihazin on yuzunde duran dugmeler cihazin kapagi kapandimi oldukca ise yariyor.Ornegin siz muzik dinliyorsunuz ve kapagi kapiyorsunuz cihaz kapaniyor aslinda ekran karariyor fakat siz muzik dinlemeye devam edebiliyor,sarki degistirebiliyır, duraklatabiliyor,ses acip kapabiliyorsunuz bu tuslar sayesinde..Ve en onemlisi cihazin ekrani kapak kapaninca kapandigi icin ekonomik duzeyde pil harcamis oluyorsunuz..Ayni yontemle notebookunuzun arkasinda bulunan 'TV OUT'' cikisiyla televizyona baglayip dvdinizi tv ekranindan seyrederken de kapak kapali olabiliyor ve sanki dvd -cd playeriniz varmiscasina keyifle tv nin altina yada yanina notebookunuzu koyabiliyorsunuz..Isterseniz uzaktan kumanda da satin alabiliyorsunuz ya da 5+1 surround ses karti satin alip notebookunuzu tercihen daha da nitelikli kilabiliyorsunuz.Bu gibi ek dell parcalari icin dell sitesinde accerianslar kismina bakabilirsiniz..

    Kisayol tuslari bunlar CTRL nin solundaki mavi puntolu Fn tusuyla birlikte calisir.Ornegin Fn ve F2 tuslarina birlikte basarsaniz kablosuz baglantiniz varsa keser yoksa baglar ve CIHAZIN AC KAPA DUGMESININ YANINDA MAVI ISIK VE SARI ISIK YANAR.Mavi isik bluetoth isigidir wi-fi ise KABLOSUZ INTERNET isigidir.Gene Fn tusuyla birlikte klavyenin sag altindaki yukari asagi oklarina birlikte basarsaniz EKRAN PARKALIK ayarlarini yapmis olursunuz.
    Kisacasi mavi renkli klavyenin uzerinde gozuken tuslardaki rakam yada isaretleri calistirmak icin FN ile birlikte basilmasi gerekir.

    Cihazinizin pili biterken ilkin uyaracak ve hazirda bekletme moduna gecirecektir bu hazirda bekletmede notebook kapanir ama bilgiler kaybolmaz aynen ekrandaki goruntunuz ve calistiginiz tum belgeler notebooku tekrar actiginizda gozukecektir.Yani hicbir calismaniz aksamayacaktir yalniz cihazi tekrar calistiriken F1 tusuyla devam edeceksiniz ve ACILEN calismanizi bitirip cihazi ADAPTORUYLE calistirmaniz istenecektir.Eger pille calismaya devam ederseniz ikinci uyarida bilgileriniz kaybolacak ve cihaz kapanacaktir.

    Cihazinizda en onemli ozelliklerden biri TOUCH PAD inin cok kullanisli olmasi.Bunun gerekliligini kullaninca anliyorsunuz.Touch Pad inizin uzerinde yukari asagi ve sag sol oklar var bunlar SCROOL icindir yani mouse nin ustundeki tekerlegin gorevini gorecektir ve MOUSE kullanmadan notebook kullanmanin zevkini tatmanin cok da keyifli oldugunu anliyorsunuz..

    Cihazinizda mikrofon yok her ne hikmetse sitelerde stereo haporler ve mikrofon yazmis ??Fakat haperlorlerden cikan ses kalitesini begeneceksiniz cunki herhangibir zirildama yok ses de.

    Ve cihazda en cok elestirilen ekran parlakligi konusunu burda acayim.Cihazda ultra sharp ozelligi denilen keskinlik ozelligidir. Ekran mat degil yani fakat sagdan soldan bakinca goruntu kararmasi( ki bu lcd ekranlarin bilinen ozelligidir) MEVCUTTUR.Ve parlak ekran denilen DIAMOND WİEV YA DA CRISTAL WIEV ekranlar CRT ekranlar gibidir yani ayni deskop monitorler gibidir.Fakat bu parlak ekranlar hem cok pil harcarlar ki pil suresi NOTEBOOK ALIMI ICIN BIR SECENEK tir HEMDE GOZU YORARLAR...

    15.4 inc ekranlarin klasik sorunu bazi cozunurluklerde film seyrederken ekranin iki yaninda bosluk olmasidir.Bu sorun genel bir sorundur cihaza ozgu degildir.Bu sorunu cozmek de mumkun masaustunu sag tiklayacaksiniz grafik ozelliklerini sol tikalayacaksiniz karsiniza ekran ayarlari gelecek.Goruntu ayarlari bolumune tikladiginizda cozunurlugunuzu 1280-768 yapin alttaki kutucuktada TAM EKRAN SINIR YOK tiklayin bu sorun ortadan kalkacaktir.

    Eger cihazinizin KAPAGINI KAPATTIGINIZDA MUZIK DINLEYEMIYORSANIZ bunun icin guc seceneklerini tiklamaniz gerekli.SIRASIYLA BASLAT/DENETIM MASASI/GUC SECENEKLERI/GELISMIS i tikladiginizda karsiniza cikan sayfadaki TASINABILIR CIHAZIN KAPAGINI KAPATTIGIMDA yazan bolumdeki oku tiklayin ve hicbirsey yapma secenegini kabul edin ve tamam deyin bu sorun da cozulmus olacaktir.

    Eger notebokunuzun saatinin oraya isminizi yazmak isteyen varsa ilginc bir cozum var.BASLAT-DENETIM MASASI-BOLGE VE DIL SECENEKLERI cikan sayfada turkce yazan yerin solundaki OZELLESTIR daha sonra cikan sayfada SAAT ..SS:dd:ss yazan yerin onune ya da sonuna ' isaretlerinide kullanarak 'isminiz' bosluk SS:dd:ss ya da SS:dd:ss bosluk 'isminiz' yazarsaniz saatin yaninda isminiz yada soyadiniz ya da lakabiniz gozukecektir..

    Simdilik bu kadar iyi kullanimlar..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dost_ozan -- 8 Ocak 2006 2:15:28 >




  • birazda bana faydali olsan
  • 6 Ocak 2006 21:31:56


    --------------------------------------------------------------------------------

    Simdi iki farki belirtelim

    XP CD SI OLUSTURDUKTAN SONRA FORMAT ATMAK:

    EGER OLURDUGUNUZ DELL OS CD DEN FORMAT ATARSANIZ HARDISKI ISTEDIGINIZ SEKILDE BOLERSINIZ FAKAT SOFTWARELERIN HICBIRI YUKLENMEZ SADECE DRIVERLAR YUKLENIR.

    PC RESTORE DEN FORMAT ATMAK:

    PC RESTORE DEN FORMAT ATMAK MANUEL DEGILDIR SIZ HERHANGIBIR SEKILDE HDD YI BOLEMEZSINIZ SADECE GHOST SEKLINDE 10 DAKIKADA NOTEBOOKUNUZDA YAZILIM ILK ALDIGINIZ SEKLINE DONER HDD C: OLUR VE SOFTWARELERIN HEPSI VE DRIVERLERIN HEPSI ILK ALDIGINIZ SEKLE DONER.


    Simdi gelelim xp pro kurmak isterseniz ne yapacaksiniz.Eger xp pro kuracaksaniz oncelikle butun driverleri ve softwareleri yukarida verdigim sitelerden yukleyip bir cd ye yazacaksiniz.Sonra formata rahatca girebilir hdd yi istediginiz sekilde bolebilirsiniz fakat RESTORE ICIN AYRILAN YERI SILERSENIZ BIR DAHA NOTEBOOKUNUZU ESKI HALINE DONDURMENIZ KESINLIKLE MUMKUN DEGILDIR.

    Tercih sizin softwareler ornegin dell media exprence -sonic dvd-cd programi-dvd power- gibi softwareler formattan sonra kaybolacaktir ister olusturdunuz cd den kurun ister baska cd den kurun sonuc degismez FAKAT PC RESTOREDEN KURARSANIZ BUTUN SOFTWARELERI KAYBETMEDEN FORMAT OLUR.Yani cd den format atmanin sakincasi softwareleri kaybetmek ya softwareler yada hdd yi bolmek diyorsaniz tercih sizindir.

    Bana kalirsa restoreyi silmemek gerekir 6 gb ayrilan kisimda butun sofwareler ve driverler tek tusla geri yuklenebiliyor bu amatorler icin buyuk nimet.

    Gelelim bu isden anlayan profesyonellere yazilimlardan anliyorsaniz zaten restore de neymis ben kendim daha iyi yazilim yuklerim diyenler icin PC RESTORE cok amatorce kalir ve hdd nin 6 gb lik yerini neden kullanmayayim dersiniz ve silersiniz.

    Simdi xp pro kullanacaksaniz tabiki makine dahada ozelliklenir bun da haklisiniz fakat restoreyi ilkin silmeyi dusunmeyin sonra bakarsiniz yuklemede sorun cikar geriye donme sansiniz olsun derim sonra zaten silmeniz kolay ...Yalniz kesinlikle driverleri siteden yukleyin ve bir cd ye yedekleyin ve cd den butun driverleri ve bazi gerekli softwareleri mutlaka kurun ORNEGIN QUİCK SET-MEDIA DIRECT GIBI APLICATIONLARI MUTLAKA KURMANIZ GEREKIR..DELL SITESINDEN BUNLARI INDIRIN VE CD LERE YAZDIRIN YADA DVD YE YAZDIRIN YEDEKLENMIS OLSUN..




  • dell cik aradan gecenin 1 bucugu oldu saat 19 dan bu yana aramizdasin bu ne yaaa
  • 7 Ocak 2006 0:55:07


    --------------------------------------------------------------------------------

    Bildiginiz gibi dell in QUICK SET diye bir konfigre programi var ..PROGRAMI SIHIRBAZ SEKLINDE KONFIGRE EDIYORSUNUZ BASLAT CUBUGUNUN ENSOL ALTTAKİ QUICK SET IKONUNUNA TIKLAYACAKSINIZ..Bu program bilgisarayinizi otomatik olarak pille calistirirken ya da adaptorle calisirken ayri ayri ekran parlakligini ayarlayabileceginiz stand by suresini ayarlayabileceginiz bir programdir.Yaptiginiz parlaklik ayari kalici oluyor bilgisayariniz kapatip acildiginda hangi parlaklik ayarinda konfigre etmisseniz ayni ayarda aciliyor. Simdi bu ayarlarin nasil yapilacagi konusuna deginelim asagida resimlerle aciklamasini yaptim takip ediniz...Yeni ayarlari siz olusturacaksiniz buna dikkat edin..










  • dell vallahi bela olurum sana ben inadim bilesinö+rsem gabrime gelsin istemem delli getirin isterim
  • [simage][/simage]

  • mesajlarimi garibleme ya seviyorum be seni yeter yaaaaaaaaa bu ne benimle ilgilen diyorum dell daha önemli diyorsun ah ah güzelim iliskimiz ne hale geldi
  • [simage][/simage]

  • [simage][/simage]

  • ozanin aktardigi bilgilerin degerini bilin vallahi kacc saatimi harciyorum burada sizlere faydali bilgiler aktarabilmek icin, beni ihmal ediyor dokunmaya korkar oldum ona kiricam bu bilgisayari
  • [simage][/simage]

  • ....DELL INSPIRON 6000 AYGIT YONETICISI...

  • oh oh masallah ohhh tikir tikir tikir kopyala yapisti acele et elinden kacmasin
  • [simage][/simage]

  • ne ana vallahi sen cok yüzsüzsün halen önemsemedigin yemtiyormus gibi birde bana evlenme teklifi ediyorsun senin derdinde bir baska yani git yüzbasi ol ne evlenmesi
  • DELL INS 6000 PROGRAM GORUNTULERI VE OLUSTURACAGINIZ CD NIN YERI BEN DE GOZUKMUYOR DELL OS RECOVERY YAZACAK




  • ARKADASLAR FULL PROGRAM YANI CRACKLER YAYINLADIGIM KI ARTNIYET YOKTU YARDIMCI OLMAKTI AMAC CUNKI YAZILIMLARDAKI SORUNLARI COZMEK AMACLIYDI FAKAT ACTIGIM DIGER TOPIC BU YUZDEN KILITLENDI..BU SEBEPLE BU TOPIGI YENILEDIM SORUNLARI BURDA CEVAPLAYABILIRIZ..SAYGILARIMLA.
  • tamam be ne halin varsa gör al mutlu ol övgüler seninle olsun, dellinle mutlu benden paso, sitem etmeyede degmez artik, neysen o sun mutlulugunu umarim ebediyen yasarsin dellciginle,, hoscakal
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.