Şimdi Ara

Cok Onemli Bİr Gİzlilik Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Vodafone hattim rehbere kayitli degil ancak 11818 benzeri servislerde numaradan sorgulama yaptigimda sak diye kimlik bilgilerimi verdiler. Konuyla ilgili ne yapilabilr?



  • bu ne sacma sapan is yapiyo böyle. Kim oluyorlar da bizim bilgilerimizi iznimiz olmadigi halde paylasabiliyorlar. Btk buna mudahele etmesi lazim.
  • Ben birkaç yere e-mail attım.Devlet denetleme ye,Bimer'e de e-mail attım ya tutarsa diye.hatta RTUK'e de attım.Çok severim böyle konularda hemen e-mail atmayı gereken yerlere.Durup durup kendi halinde ağlayanlara sinir olurum.Kendi kendine sızlanmak bir işe yaramaz,artık e-mail dite birşey var,arama motorlarından arayacaksın,nereye ulaşılmak gerekiyorsa,nereye e-mail atılması gerekiyorsa atacaksın,tepkini söyliyeceksin.

    BTK ya da atın,öncelik BTK.
    Eşim adına Kadın Aile bakanlığına bile e-mail attım,neden 118 li hatlar numaramı paylaşıyor diye.

    Hadi,lütfen 5 dakikanızı ayırın,atın şu emailleri.

    118 li rehberlik firmalarında numaralarımızın paylaşılmasını istemiyoruz deyin.Operatörlerimizde numaramızı gizlediğimiz halde 118 li rehberlik firmalarında isteyene veriliyor deyin.

    Ben önce hattımın bağlı olduğu operatörlere e-mail attım,başıma birşey gelirse hakkınızda dava açarım dedim.Numaramı rehberde gizledim,nasıl 118 rehberlik firmalarına verirsiniz dedim.




  • Bende yazıyorum şimdi BTK'ya. Saçma sapan cevaplar veriyorlar ama olsun.
  • Hazır metin olursa ben de gerekli desteği vermeye hazırım.

    Bu arada konuyu açan arkadaş operanı güncelle Türkçe karakter sorunu var kullandığın sürümde İ harfleri büyük çıkıyor.
  • rehbere kapatma talimatı verildikten 1 hafta sonra güncelleniyormus sistem vodafonun cevabı bu şekilde.
  • BTK mailime şöyle bir cevap vermiş;

    quote:

    Bilgi edinme başvurunuz incelenmiştir.



    1- Başvurunuzda özel olarak bilinmeyen numaralar servisi olarak tanımlanmaya çalışan firmalar, Kurumumuzca Rehberlik Hizmeti vermek üzere 28 Mayıs 2009 tarih ve 27241 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Elektronik Haberleşme Sektörüne İlişkin Yetkilendirme Yönetmeliği kapsamında yetkilendirilmiş şirketlerdir. Diğer bir deyişle bu firmalara Kurumumuz tarafından yetkilendirilmiş olup denetlenmektedirler.

    2- Rehberlik Hizmeti vermek üzere yetkilendirilmiş olan şirketler Türk Telekomünikasyon A.Ş. ve GSM işletmecilerinin isim ve numaraları içeren veritabanlarına erişerek rehberlik hizmeti, kamuoyunda bilinen adıyla bilinmeyen numaralar servisi sunmaktadırlar. Bu firmalarca sunulan bilinmeyen numaralar servisinin kapsamı Türk Telekomünikasyon A.Ş. ve GSM işletmecilerine abone olurken rehberde yer almayı talep eden abonelerle sınırlıdır.

    3- Mer'i mevzuata göre Rehberlik Hizmeti işletmecileri abonelere ait bilgilerden sadece numara bilgisini sunabilirler. Gerçek kişilere ait meslek, cinsiyet, adres gibi diğer kişisel bilgilerin sunulabilmesi için kişilerin özel onayının alınması gerekmektedir.




  • Bu firmalar hangi bilgileri veriyorlar?adres falanda veriyorlar mi?o zaman çok kötü bi durum.kan davası ya da arasında husumet olan birini çok rahat bulur sorgulayarak...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.