Şimdi Ara

Sony Vaio Ekran Görüntü gelmeme problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
15.667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar
    sony vaio sz5xn/c model yaklaşık 5 senelik laptopum var
    yaklaşık 15 gün önce bilgisayarıma yanlışlıkla korsan Win7 yükledim güncelleştirme vs derken aktivasyon güncelleştirmesini dolayısıyla geçemedim ardından 3-4 gün sonra power düğmesine bastığımda ekran görüntü gelmiyor aç-kapa aç-kapa 2-3 denemeyle ekrana görüntü geliyordu.

    sonradan harddiskin olduğu bölüme biraz vurmayla tabi abartılı şekilde değil baskı yaparak bilgisayar başlatabiliyordum.
    ardından bilgiyarın hdd sini söktüm soket girişlerini vs temizledim hiç gelmiyor ayrıca hdd de iflas etti okuyucu kısmmı çalışmıyor başka hdd taktım yine görüntü gelmiyor.

    sizce o girişlerden dolayımıdır nedir? aklıma bios pili bitmiiş olabilir diye geliyor ama görüntü ile alakası yoktur diye düşünüyorum.

    arkaadaşlar yardımcı olursanız sevinirim.







  • üstad geçmiş olsun şimdi görüntü gelmeme prblemi bana göre bga dan olabilir. Sonylerde çok fazla olmasa da bu arıza ekran kartın nvidia ise bu sorun bence ekran çipinden kaynaklanıyordur. Ekran kartın nedir?
  • netten baktım şimdi modeli vermişsin pardon dikkat etmemişim ekran kartın nvidia go 7400 olması lazım nvida 7400 ve 8400 modellerde bu tip arızalar meydana geliyor ne yazık ki bi bilgisayarcıya götür derim ben ama işini iyi yapan bi yere ver garantili şekilde ekran çipini değiştirsinler uzun süreli bi ömür bekleme en fazla 1 yıl daha seni götürür değiştirme zamanı gelmiş
  • tesekkurler servıse goturdum 325 tl fıyat cektıler kendım parcayı alsam kaca malolur ortalama
  • üstad muhtemelen kendin alamicaksın ekran kartın anakartla tümleşik olduğu için profesyonel müdahale lazım, yani o çip sökülüp yenisi takılacak bak servisler her zaman çok fiyat çeker iyi bir pc teknik servise git 6 veya 3 aylık garantiler veriyorlar fiyatı 150tl ye patlıyor ama ekran kartı çipin yenilenmiş oluyor. Sony servisi en pahalı servislerden. Garantisi olmadığı için pc nin hiç oraya uğrama dediğimi yap
  • invertör hatası olabilir.servis dışında pek çözüm yolu yok gibi...
  • 3 aylık garanti veren servise götürdüm yapabileceğimiz bir arıza ise 60 a yapacaklarını eğer profesyonel işllem gerektiren müdahale ise kayserideki merkezde 200 e filan yaptıracaklarını söylediler. bende verdim haber bekliyorum.yol gösterdiğiniz için teşekkür ederim. sonucu burdan yazacağım.saygılar
  • rica ederim, evet ilden ile değişiyor fiyat tabi, invertor den kaynaklanabileceğini sanmıyorum muhtemelen dediğim şey çıkıcak, umarım cihazın iyi bir şekilde onarılır, sonucu burdan öğreniriz. geçmiş olsun
  • Arkadaşların dediği gibi chip sorunudur 3 yıl garanti veren yer büyük ihtimalle 200 tl alıcaktır ve anakart değiştirecektir .. Ama 3 yıl garanti vereni ilk defa duydum yaptıkları işlemi öğrenip bizi bilgilendirirmisiniz.
  • arkadaşlar baktım ekran kartı chipset değişimi olursa ilerde lehimlerin atma duurumu olabilir. garanti olsun diye 2el uyguna üst model buldum ekranı kırık bendekini ona taktım bu şekilde kullanıyorum.
    ekrana görüntü gelmemeisinin sebebi chipsetleri gitmiş.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.