Şimdi Ara

200 lira civarı kulak içi kulaklık tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.959
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar...
    Cowon S9 ile kullanmak üzere kulaklık arayışına girdim. Başlıkta da belirttiğim gibi +-200lira civarı limitim var. Audio Technica CKS90 düşünüyorum şu anda fakat Sunrise Audio SW-Xcape, Xears TD-III, Klipsch Imagine S4 gibi kulaklıkların da başarılı olduklarını duydum ve aklım karıştı doğrusu. Bilginiz varsa bas-mid-tiz başarımları, sahne derinlikleri, izolasyonları ve üretim kalitesi konularında beni aydınlatabilir misiniz? Ayrıca farklı model önerilerine de açığım. Yorumlarınızı bekliyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 28 Eylül 2011; 21:17:19 >



  • bu markanın iyi olduğunu duymuştum:

    Fischer audio eterna

    kullanmadım, fakat almayı düşünüyorum.
  • Hangi tarz müzik dinlediğinize bağlı. Bass ağırlıklı kulaklıklar ayrıntıyı genelde iyi vermez. Belli tür bi tür değil, değişik tarzda dinlerim derseniz dengeli bişeyler alın derim. İncelemeler mevcut, en iyisi biraz araştırmak
  • CKS nin bas yoğunluğu ve karakteri konusundaki yorumlar beni biraz korkuttu açıkçası. Sunrise Audio Xcape Impressive Edition siparişi verdim. Artık geldiğinde fikir vermesi açısından düşüncelerimi paylaşırım. Yorumlar için teşekkürler arkadaşlar
  • Sunrise Xcape impressive kullandım, duruyor hala. Mid-tiz ağırlıklı bir kulaklıktır. Şu an ana kulaklık olarak kullandığım SM3v2 kadar olmasa da tizleri net ve temizdir. Genel olarak da temiz ve detaylı ses verir. Dengeli sayılabilecek bir kulaklıktıır. Eğer bass-header değilsen iyi tercih yapmışsın bu konuda.
    Basları ise biraz daha geri planda ve yoğunluğu azdır. İlk dinlediğimde baslar sanki hiç yokmuş gibi geldi bana, sende de öyle olabilir. Yada Brainwavz M2 den sonra kullanınca öyle hissettim, emin değilim. Burn-in olsun diye günlerce çalıştırdığımı hatırlıyorum. Bazıları itiraz etse de burn-in diye bir olay olduğuna inanıyorum. Zamanla basları artmaya başladı Sunrise ın. Ama yine de bir bass-header ı tatmin edecek düzeyde değil tabi.
    İzolasyon konusunda da çok iyi Xcape. Medium padler tam oturuyor kulağa.
    Yalnız malzeme kalitesi konusunda aynı şeyi diyemem. Çok kırılgan, narin bir yapısı var. Hem kablosu, hem sürücü kısmı. Sürücü boyu çok ufak zaten kulağa takınca kayboluyor resmen :) . Ayrıca arka kapağı da çıkacakmış gibi duruyor sanki. Çok dikkatli kullanmak lazım bu yüzden.
    Son olarak maksimum ses düzeyi çok yüksek değil (102 dB diye hatırlıyorum). Aynı player ve ses seviyesinde SM3v2 ve M2 ye göre daha az ses veriyor.




  • Markayı daha önce duymadığımdan, alırken kararsızlık yaşadım. Head-Fi'deki yorumlar cesaretlendirdi diyebilirim ClieOS'un karşılaştırmalı listesinde "warm-sweet" ses kategorisinde 6. sıraya yerleştirilmiş, yorum da şu şekilde :

    quote:

    6. Sunrise Xcape Impressive Edition
    Warm, sweet, full and smooth. Bass is full, punchy, well bodied though misses some of the really deep note. It is a good balance between quantity and quality and should be quite satisfiable except for the most serious of bass addict. Mid is a little on the lush side and more rounded but slightly less textured compared to the original Xcape. It takes away a little of the technicality but adds back some intimacy and richness to the mix. Treble, while still decent, takes a step back on the whole presentation. It has the same sparkle, but in smaller scale and doesn’t sound quite as crisp as the original Xcape. While not totally lacking in micro detail, it is not quite analytical. The overall sound has shifted from the original Xcape’s upper-mid-lower-treble’s detail to more of a lower-mid-upper-bass’s texture. Soundstage is above average. It might not have the same dark background as the original Xcape, the overall positioning and imaging are improved and feel less 2D.
    Pro: Better sounding than the previous Xcape v2.
    Con: Nope.


    Umarım pişman olmam, özellikle de bas konusunda



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 21 Ekim 2011; 12:48:42 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.