Şimdi Ara

lise son senem biraz heyecanlıyım yardım:)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • lise son öğrencisiyim bölümüm sözel okuldada sözelim dershanede'de sözel derslerle hiç bir sorunum yok gayet güzel ancak ygs'de mat-1'den galiba en az 10 tane yapmam gerekiyormuş öyle bir çok kişiden duydum snav sistemine baktığımda ordada 10 mat1 yazıyor ve moralim bozuldu açıkçası matematikten 1 tane bile yapamam bu zmana kdar hep nefret ettim 3 yıldırda yüzüne bile bakmadm ama şimdi ne yapacağımı bilemedim..ygs'de matematikten hiç yapmasam sözel derslerini yapsam acaba çok etkiler mi üniversite kazanmamda :( yardımcı olun lütfennn



  • Yahu emin olun çok zor birşey değil. 10 net nedir ? İlkokul çocuğu gelse zaten 10-15 net yapar. Sizin yapamamanızın tek nedeni, kendinizi ona yönlendirmenizdir. Sürekli yapamam, nefret ettim şeklinde düşünürseniz kendinizi şartlandırmış olursunuz. Böyle olunca da doğal olarak yapamıyorsunz. İlk önce kendinizi bu düşüncelerden kurtarmanız gerekir. Yani alın abicim bir kitap başlayın temelden. 10 net hedefiyle de çıkmayın yola. Yapabileceklerinizin bir sınırı yoktur. En yükseği hedefleyin. Buna kendinizi inandırırsanız da sonuç gelecektir. Nasıl ki yapamam diyince yapamıyorsunuz, yaparım diyince de yapabildiğinizi göreceksiniz.

    Kitap olarak temelden anlatan Güvender'in 3 kitaplık seti var sanırım, onu önerebilirim. Üç kitap gözünüzü korkuttuysa da Karekök'ün Matematik Sıfır adlı kitabı da uygun gözüküyor. Soru bankası olarak yine temel sayılabilecek Güvender ve Fem İlk Adım sanırım uygun olur. Alın bunlardan ikisini (konu anlatım ve soru bankası) başlayın çalışmaya. Ön yargılarınızdan kurtulun.




  • Bunu izle önyargılarından kurtul http://www.youtube.com/watch?v=yy3EpWYfG1s
  • Mat kolay bana güven.

    YAPABİLİRSİN..

    Bu kadar insan yapıyor.
  • vallaha tam tersi sayısal adamım aç tokun halinden anlamaz derler ama mat1 ile ilgili tek birşey var oda bolca soru çözmek çünkü mat1 daha çok matematik zekası istiyor. sudoku çözmek gibi birşey. mat2 de sorular kalıp kalıpdır.
  • öncelikle herkese cevapları için teşekkürler ama gel gelelim hala aynı düşüncedeyim yapamıyorum çünkü temel hiç yok bi konuyu anlıyorum dediğimde tam başka bi örnekten yararlanılıyor.. mesela dün dershanede hoca obeb okek gösteriyodu anlattığını anladım örneğinide yaptım sonra başka bir örneğe geçtiğinde işte bu durumda şu formulümüzü yapıyoduk felan dediği için yapamıyorum hiç bilmiyorum benim mat1 yapmam için önce tüm kuralları formülleri öğrenmem gerek galiba:-( sözel derslerim gayet iyi hiç bi sorunum yok acaba mat1'e ağırlık vermeden istediğim bi üniversitede basın yayın, gazetecilik, vs.gibi sözel bölümlere gidebilirmiyim sadece sözel dersleri çok iyi yapsam ? çünkü hergün 2-3 saat sadece felsefe,tarih,coğrafya,edebiyat,dil anlatım çalışıyorum ve test çözüyorum bunları süper yapsam ygs'de mat1'den hiç yapmasam çok sorun olur mu zten sadece ygs'de lazım mat1. lys'de girceğim snavlar lys3 (edebiyat-coğrafya) ve lys4' (tarih,sosyoloji,mantık)




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.