Şimdi Ara

Naruto Shipuuden : Kizuna Drive incelemesi (PsP)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Naruto Shipuuden : Kizuna Drive

    Oyuna girerken bizi harika bir açılış klibi bekliyor olacak. Ben şahsen sırf bu klip için oyuna girip çıkıyorum bazen. İsteyenler bu klibe buradan ulaşabilirler.

    ANA MENÜ

    Ana menü oldukça sıradışı olmuş. Burada 4 adet seçeneğimiz var, bunlar:

    CONTUNİE:
    Devam; bunun sayesinde herhangi bir savemizle kaldığımız yerden devam edebiliyoruz.

    NEW GAME:
    Yeni oyun; yeni bir oyuna başlamamızı sağlıyor.

    ERASE SAVE:
    Kayıt silme (bunun neden gerekli ollabileceğini bi türlü anlayamadım) .

    USE DEMO SAVE:
    Demo kaydı kullan; bu aslında çok işe yarayabilir , çünkü oyunun demosunda bazı güçlü scroll'ları çok kolay elde edebiliyoruz.

    Oyun içi menü ise çok sade olmuş:

    SCENARİO MİSSİON:
    Oyunun hikaye modu diyebiliriz; burada ilerlemek için oyunun yeni açılan hikaye görevlerini oynayabilir ya da önceden oynadığımız bölümleri tekrar edebiliriz.Tüm görevler 4 kişiliktir. Burada karekterimiz ve yardımcılarımız önceden belli, bunları değiştiremiyoruz. Ancak oyunun bu modu çok zor ve karekter geliştirme oyunda neredeyse olmadığı için her yeni bölümü en az 5-6 kez denemek zorunda kalıyorsunuz. Ve diyelimki 5. bölümü 10 denemede geçerseniz 6. bölümü 30 kez denemenize rağmen geçemeyebilirsiniz (abartı yoktur). Malesef oyunda zorluk ayarı da bulunmuyor.

    FREE MİSSİON:
    Oyunda ek görevler almak için buraya giriyoruz. Hikaye modunun aksine burada istediğimiz karekterle istediğimiz görevi yapabiliyoruz. Çoğunlukla hikaye modunda bitirdiğimiz görevler burada da açılıyor, ama daha kolay ve oyun içi video olmadan.

    CUSTOMİZE:
    Burası menü içinde menü olarak çeşitli ayarların yapılabileceği bir yer:

    1)Setup:
    Burada 'karekter geliştirme' yapıyoruz. Buraya girdiğimizde karşımıza karekter seçimi geliyor. Bu karekterlerden herhangi birini ilk seçtiğinizde sol tarafta seçebileceğiniz itemler, sağ tarafta ise 2ye bölünmüş olarak seçili itemler.
    a)Scrolls:
    Burada karekterlere tomar vererek onların can, saldırı gücü, çakra ve savunma gücünü yükseltebiliyoruz.Bu tomarlar seviye seviye olurlar, örn; Book of Attacks [lv.0] saldırı gücüne +10 verirken Book of Attacks [lv.1] can,saldırı ve çakraya +20 veriyor. Ama karekterlere tomar verirken dikkat etmemiz gereken şeyler var, bunlar:
    Her karekter sadece 3 tomar alabilir . Bunları istediğimiz zaman değiştirebiliriz.
    Her karekter aynı tür tomardan sadece bir adet alabilir
    Her tomarı sadece bir kişi kullanabilir . Tabi genelde aynı tomardan elimizde 3-4 tane olduğu için bu sorun teşkil etmiyor

    b)Jutsu/Tools:
    Burada ise karekterimize kullanabileceği jutsuları ve ninja eşyalarını seçiyoruz. Bunlar tamamen karektere özgüler örn Naruto'nun rasenganı varsa Sakura'nın ustasından çaldığı heaven kick of pain'i var. Burada ancak 4 adet ninja tool ya da jutsu seçebiliyoruz.

    2)Guide:
    Buradan tomar, jutsu ve ninja aletlerinin kaç tanesinden kaçını açtığınızı görebiliyorsunuz.

    3)Settings:
    Buradan ses, dil ve online için nickinizi değiştirebilirsiniz.

    KOMBOLAR :

    Oyunda üçgen jutsu ya da ninja aleti kullanımına,kare tek basışta arkadaşlarımızın yardımını istemeye basılı tutunca çakrayı şarj etmeye,X düşmanın saldırı anında ortadan kaybolmaya O da normal saldırıya yarıyor. Eğer O-O-O yaparsanız kombo yapmış olursunuz. Her karekterin komboları ve kombo sayıları farklıdır.

    FİNİSH KOMBO:

    Eğer O-Üçgen yaparsanız saldırı arkasından jutsu ile saldırır. Her karekterde normal kombonun sonuna kadar finish kombo uygulanabilir ve her sayıda farklı jutsu kullanılır. Örn:
    Naruto normal kombo olarak 4lü kombo yapabilir:
    O-Üçgen= yumruk rasengan
    O-O-Üçgen=2yumruk klonla 3 yumruk ve havaya fırlatma zıplayıp karekteri bir yumruk ile 100lerce metre uzağa fırlatma
    O-O-O-Üçgen=3yumruk klonu üzerine fırlatma ve üzerine süpermen pozunda atlama
    O-O-O-O-Üçgen=3yumruk havaya doğru bir tekme ile düşmanı havaya fırlatma adam tam düşerken rasenganı çakma

    KİZUNA KOMBO:

    Bu oyunun en iyi yanı diyebilirim. Ciddiyim, bu oyun sırf bu olay için alınabilir, oynanabilir. Bu arada Kizuna Drive arkadaş sistemi anlamına gelir. Oyunda her göreve 4 kişi başlarız, hiç kimse saf saf durmaz, herkez ya düşmana saldırır ya da arkadaşlarımızı iyileştirir.
    Oyunda bize yakın boyutta olan düşmanlara bir kaç kez vurduktan sonra (düşmandan düşmana değişir) düşmanın başının üzerinde çizgi filmlerdeki gibi yıldızlar dönmeye başlar. Bu durumda yanına gidip tüm gücünüzle SALDIRMAYIN. Yanına gidip üçgen+O basın komboya başlayacaktır.
    Bu komboda 3 arkadaşınla beraber (sadece eğer hepsi canlıysa) kare şeklinde düzen kurup adamı havaya atarız ve herkez düşman ona doğru uçarak geldiğinde onu bir yumrukla diğer arkadaşına gönderir. Düşmanı bize gönderen her kimse düşmanı onun dışında herkese gönderebiliriz .Bunun için üçgen O kare tuşlarını kullanmak yeterli. Yani düşman bize doğru gelirken O ile sağa, üçgen ile karşıya ve kare ile sola göderebiliriz. Her seferinde bir yumruk atıldığında kombo sayısı artar ve yumruklar hızlanır, doğal olarak komboyu devam ettirmek zorlaşır. Düşmanın size doğru geldiği herhangi bir anda X'e basarsanız Kizuna komboyu bitirirsiniz. Eğer komboyu 30'un altında bir sayıda bitirirseniz bizim kontrol ettiğimiz karekter en güçlü jutsusunu kullanır.Ama eğer 30'u geçerse 4 karekter de en güçlü jutsularıyla saldırır.

    GRAFİKLER 9.0:

    Bir animeden uyarlandığını düşünürsek tatmin edici, ben beğendim.

    OYNANABİLİRLİK 10.0:

    Yeni doğan kardeşinize verin, tüm tuşları en iyi şekilde kullanabilir.

    SESLER10.0:

    Sadece videolarda değil dövüşün ortasında bir arkadaşın 'arkanda!!' diye bağırdığında bile seslendirme harika ve galiba her bossta farklı söylenen laflar da var . Arkada kafamızı yormayan bir melodi çalıyor.Harika!!

    ATMOSFER9.5:

    Yarım puanı sadece ölü arkadaşlarımızın bazen bizle konuşmasından kırıyorum. Onun dışında MÜKEMMEL.

    Oyun benden 9.625 alıyor (hesap makinesi )



    Alınteridir bir yorumu çok görmeyiniz.



  • Oyunu ben de oynadım gayet güzel. Beğendim ben, tavsiye ederim.
  • şu narutoyu bi sevemedim gitti.
  • Animesini izliyorum oyununu da en kısa zamanda deneyeceğim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.