Şimdi Ara

Deus Ex Human Revolution Trophy Rehberi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
5.593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selam. Aslında bu tarz rehberleri Xbox bölümünde yapar, gerekirse bu bölüme yansıtırdım.
    Ama orada hem fazla achievement meraklısı olmadığı için, hemde oyunu %100 bitirecek birileri olmadığından konuyu direk olarak buraya açıyorum.
    Eminim trophy yardımlaşma başlığından birçok arkadaşımız bu oyundan platin kasacaktır.
    Rehber hepinizinde bildiği gibi ps3trophies.org sitesi şablon kullanılarak yapılmıştır. Anlatım ve taktikler tamamen şahsıma aittir.
    Videolar ve resimli rehberler çeşitli kullanıcılara aittir. Rehber aynı zamanda trophy'ler için yardımlaşma ve fikir alış verişi amaçlıdır.
    Oyunu Xbox 360 üzerinden %100 yaptım. Dileyen kontrol edebilir. Aynı zamanda dileyen aynı isimli psn adresimden ekleyerek, online gördüğü zaman trophy'lerle ilgili soru sorabilir.
    XBox Live GT ve Psn: evo4tr

    Önemli: Yazının hemen hepsi az yada çok spoiler içermektedir. Ben bu kısımları forumun spoiler butonunu kullanarak gizleyecek olsamda, birçok trophy açıklaması bu spoiler'lara maruz kalmanıza sebep olacaktır. Yani risk tamamen okuyana aittir. Tavsiyem, oyunu birkez bitirdikten sonra 2. bitirişinizde trophy avlamaya başlamanızdır. Deus Ex zaten 2.kez oynamanızı hak edecek bir yapım. Ve her seferinde oyuncuya sunduğu çeşitli ilerleme yöntemleriyle gayet tekrar oynanabilir bir oyun.

    Hazırsanız başlayalım...

    Platin Trophy zorluk derecesi: 4/10
    Kaç kez bitirilmeli?: 1 kez bitirerek tüm trophy'leri almak mümkün. Tavsiyem oyuna alışmak, alternatif yolları öğrenmek ve spoiler mağduru olmamak için 1 kez Normal modda bitirip ikinciyi Hard modda tekrarlamanızdır.
    Platin Trophy için gerekli süre: 1 kez bitirmek için 20-25 saat, Hard modda kalan trophy'ler ve Hard zorluk seviyesiyle birlikte yaklaşık 50 saat.
    Kaçırılabilir Trophy'ler: Fazlasıyla. Rehberde değineceğim.
    Zorluk derecesi etkisi: Evet. Legend Trophy'si için Hard modda bitirilmeli.
    Bug veya Trophy glitch gibi durumlar?: Trophy'lerin açılmasıyla ilgili glitch'ler söz konusu değil. Fakat ps3trophies.org sitesinin rapor ettiği ve Pacifist yani oyunu hiç bir adam öldürmeden bitirmeniz gereken trophy ile ilgili bazı can sıkıcı durumlar var. İlgili trophy açıklamasında değineceğim.
    Hileler Trophy'leri etkiliyor mu?: Oyuna ait açıklanmış hile yok.

    Deus Ex Human Revolution serinin 3. oyunu ve ilk multiplatform konsol çıkarması. Tamamen taktik ve gizlilik tabanlı, aynı zamanda bolca rpg öğeleri içeren bir shooter oyunu.
    Shooter mekanikleriyse bir Cod veya Bf oyunundan çok farklı. Oyunun Easy ve Hard modları arasında uçurum farklar yok. Her iki zorluktada nalları dikmeniz bir shotgun mermisine bakıyor. Kontrollerin de silahınızla önünüze geleni taramanıza müsade etmediği oyunda, uygulamanız gereken taktiklerin geneli gizlilik üzerine olacaktır.

    Deus Ex'in trophy'leri genel itibariyle oldukça kolay. Sadece boss dövüşlerinde biraz zorlanacağınızı düşünsenizde, aslında bu savaşlarıda 1 dakikadan kısa sürede bitirebileceğiniz çok sağlam tüyolar bulunmakta. Onun haricinde şehirde ne kadar araştırmacı ve yan görevlere eğilimli olduğunuza göre bir çok kaçırılabilir trophy bu görevlere ilişkilendirilmiş.
    Size zor zamanlar yaşatacak sadece 2 trophy var ki, (Foxiest of Hounds ve Pacifist) ne yaptığınızı bildikten sonra fazla uğraştırmayacaktır.
    Oyunda 20 adet save bloğu 2 de auto save bloğu var. Bu 2 trophy için dilediğinizce ama sıklıkla oyunun size sunduğu bu slotları kullanmaya özen gösterin.

    Zor olan trophy'ler için şöyle kısa bir özet geçecek olursak; Pacifist trophy'sinde hiç bir düşmanı oyunun sonuna kadar öldürmemeniz gerekmekte. Buna oyunun Prologue bölümü de dail. Elinize ilk silahı aldığınız ve Sarif Industries' e baskın yapılan bölüm.
    Foxiest of Hounds trophy'sinde ise oyun boyunca tek bir alarm çaldırmamanız gerekmekte. Detayları ilgili trophy bölümünde yazacağım. Hard mod ise genel itibariyle kolay. Fakat boss savaşlarında dikkatli olmanızı tavsiye ederim. Augmentation'lar bu savaşlarda en büyük yardımcılarınız olacaktır.
    Bir diğer uğraştırıcı trophy ise Doctorate. Yani 29 xp kitabını bulmak. Oyun içinde bunlardan en az 100 tane olsa da sadece 29 adedi size xp kazandırdığı için Unique Xp Books olarak geçmekte. Amacınız sadece bu 29 taneyi bulmak.

    Kalan trophy'lerin tamamıysa yan görevlerdeki başarınıza ve hikaye ilerlemenize göre otomatik olarak açılacaktır.

     Deus Ex Human Revolution Trophy Rehberi
    Platinum
    You unlocked every trophy in the game.

    Nam-ı diğer &100 Gs. Dier tüm trophy'leri alın.

     Deus Ex Human Revolution Trophy Rehberi
    First Takedown
    Perform your first Takedown. Civilians don't count, so be nice.

    Takedown özelliğini oyunda fazlasıyla kullanacaksınız. Düşmanınızın arkasından sessizce yaklaşıp daire tuşuna bastığınızda Adam rakibi bir iki karete hareketiyle bayıltıp saf dışı bırakacaktır. Bu hareketleri daire tuşuna basılı tutarak yaparsanız Adam rakibi öldürecektir.

     Deus Ex Human Revolution Trophy Rehberi
    Opportunist
    Perform 50 takedowns within the same playthrough. (Civilians don't count.)

    Takedown hareketlerini 50 düşman üzerinde yaptığınızda açılacaktır.

     Deus Ex Human Revolution Trophy Rehberi
    First Hack
    Perform your first Hack successfully.

    Hack sistemi odalara girişlerde, kasalarda, gizli depolarda sıkça karşınıza çıkacaktır. İlk hack denemeniz oyunun kontrolünde ve oldukça kolay olacaktır.
    Bu işlem bitiminde trophy sizindir.

     Deus Ex Human Revolution Trophy Rehberi
    Hax0r1!
    Successfully hack 50 devices within the same playthrough.

    Oyun boyunca eğer yeteri kadar araştırmacıysanız, oyunun yarısına gelmeden bu rakamdan çok daha fazla hack yapıcaksınız. Augmentation bölümünden, hack'lemek istediğiniz kasa, oda vs. gibi yerlerdeki dereceyi açın. Nuke Virus ve Stop Worm yazılımları hack için oldukça faydalı aletler. Denk geldikçe toplamaya ve tüccarlardan satın almaya özen gösterin.

     Deus Ex Human Revolution Trophy Rehberi
    Transhumanist
    Fully upgrade your first augmentation of choice.

    Augmentation'lar oyundan kazandığınız Xp'ler sonucu Praxis'lere dönüşmekte. Her bir Praxis puanı bir güçlendirme açmakta.
    Oyun boyunca tüm güçlendirmeleri açacak kadar Praxis puanı kazanmanız zor olduğu için, oyun metodunuza göre seçimlerinizi dzgün yapmalısınız.
    İlk augmantation kategorileri 2 praxis puanı istediği için trophy'i açmanızın en kolay olduğu kategoriler. Birden tüm praxis'lerinizi harcayıp trophy'i aldıktan sonra save'inizi geri yükleyipte devam edebilirsiniz.
    Bütün praxis'lerin yerlerni wiki'nin rehberine bakarak bulabilirsiniz.
    http://deusex.wikia.com/wiki/Praxis_kit

     Deus Ex Human Revolution Trophy Rehberi
    Consciousness is Over-rated
    Knock out 100 enemies in a single playthrough.

    100 tane düşmanı legal olarak yani öldürmeden saf dışı bırakmalısınız. Stun Gun, Tranq. Rifle, takedown, Gas Grenade ile saf dışı bıraktığınız her düşman bu kategoride.


     Deus Ex Human Revolution Trophy Rehberi
    Up the Ante!
    Upgrade your first weapon of choice.

    Upgrade'ler genel olarak sağda solda kilitli kapılar ve kasaların içerisindeler. Bazı yan görevlerdende alabildiğiniz bu güçlendirmelerin en az olduğu silah Tranqulizer Rifle.
    Diğer silahlara takmanız gereken güçlendirme fazla olsada Tranq Gun için sadece 3 Reload Speed upgrade'i gerekli ve trophy'yi almanız daha kolay.

     Deus Ex Human Revolution Trophy Rehberi
    Trooper
    Complete Deus Ex: Human Revolution.

    Oyunu bitirdiğiniz an trophy açılacaktır.

     Deus Ex Human Revolution Trophy Rehberi
    Legend
    Complete Deus Ex: Human Revolution at its hardest setting without ever changing the difficulty.


     Deus Ex Human Revolution Trophy Rehberi
    Deus Ex Machina
    Experience all the different endings that Deus Ex: Human Revolution has to offer.

    Oyunun 4 farklı sonu var. İlk 2 son size oyun bitiminde sunulmakta. Kalan 2 sonu görmek içinse son bölümde tutsak 2 kişiyi kurtarmaız gerekmekte.
    Seçimleri yapacağınız ve oyunun sonunu göreceğiniz ekranda oyunu kaydettikten sonra son videoyu izledikten sonra Continue diyerek oyuna devam edin. Diğer 3 sonuda izlediğinizde trophy sizindir.

     Deus Ex Human Revolution Trophy Rehberi
    Pacifist
    Complete Deus Ex: Human Revolution without anyone dying by your hand. (Boss fights don't count.)


     Deus Ex Human Revolution Trophy Rehberi
    Foxiest of the Hounds
    Complete Deus Ex: Human Revolution without setting off any alarms.


     Deus Ex Human Revolution Trophy Rehberi
    Doctorate
    Read all 29 unique XP books within a single playthrough.

    Video Guide
    http://www.youtube.com/watch?v=I4agDfItDTc&feature=player_embedded

    Yazının başında da bahsettiğim gibi, bu kitaplardan oyun içinde neredeyse 100 civarı olsa da sadece belli başlı 29 tanesini toplamanız gerekmekte.
    Bazı kitapları bir bölgeyi birkaç ziyaretinizde almanız mümkün. Bazılarınıysa sadece 1 kez ziyaret ettiğiniz bölümlerde almak zorundasınız. Aksi takdirde tekrar alma şansınızı yitirirsiniz. Sadece 1 tanesi için Icarus Landing System isimli augmentation'ı açmanız gerekmektedir. (Tai Young Medical Facility)
    Videoda tüm kitapların yerleri ve bölgeleri belirtilmekte. İyi avlar...

     Deus Ex Human Revolution Trophy Rehberi
    Lesser Evil
    Deal with Mr. Carella's indiscretion.

    Kaçırılabilir! Detroit'in ilk yan görevlerinden. Odanıza gittiğinizde mail'lerinizi kontrol edin. Şifresi masanızın üzerindeki Pocket Secretary'de.
    Daha sonra ana görevi tamamladığınızda, Sarif Industries'daki odanıza geri dönün. Carella sizinle konuşup bu görevi başlatacaktır. Görevi bitirmeniz trophy iin yeterli.
    Ancak görevin bir yerinde 2 serseriyi saf dışı bırakmanız gerekmekte. Bu yüzden Pacifist trophy'si için uğraşıyorsanız onları öldürmemeye özen gösterin.2 serseriyi rahatça gören bir balkonun tepesinden rahatlıkla Tranq Gun veya Stun Gun ile ikisinide uyutup göreve devam edebilirsiniz.

     Deus Ex Human Revolution Trophy Rehberi
    Motherly Ties
    Put a grieving mother's doubts to rest.

    Kaçırılabilir! Detroit'teki ilk görevinizi tamamladıktan sonra Megan Reed'in annesi Sarif Industries çıkışında otomatikman bu yan görevi size verecektir.
    Kabul edip tamamladığınızda trophy açılacaktır.

     Deus Ex Human Revolution Trophy Rehberi
    Cloak & Daggers
    Deal with the man in the shadows

    Cloak&Daggers Detroit sokaklarını dolaşmaya çıktığınızda fahişe kılığında bir ajan polisten aldığınız ve belkide oyunun en uzun soluklu yan görevi.
    Görev 3 farlı aşamadan oluşuyor. Görev sonunda bu trophy'yi açıyorsunuz. Burada dikkat etmeniz gereken, çete üyelerini uyutsanız dahi bazılarının tepesinde kurukafa işareti çıkarak ölmesi. Her uyuttuğunuz çete üyesini yanına giderek kontrol edin. Eğer ölmesi gibi bir durumda kaydınızı tekrar yükleyerek, onlara bulaşmadan ortamdan uzaklaşın veya tekrar uyutmayı deneyin. Görevin sonunda ise O'Malley'i etkisiz hale getirerek, polis' e teslim etmeniz gerekmekte. Eğer onu rahat bırakıp canına karşılık verdiği kirli parayı kabul ederseniz de farklı bir trophy açmış olacaksınız.

     Deus Ex Human Revolution Trophy Rehberi
    Smash the State
    Help Officer Nicholas take out the trash.

    Kaçırılabilir! Officer Nicholas size bu görevi Detroit'te Convention Center'ı terkederken veriyor. Şehri, azılı bir terörist ve onun bomba saldırısından kurtarmanız için yardımınızı istiyor. Bu yan görev aynı zamanda Lucky Guess trophy'sini alacağınız görev. Lucky Guess trophy'sini almak için bombanın deaktivesinde gireceğiniz kod; "0000"

     Deus Ex Human Revolution Trophy Rehberi
    Acquaintances Forgotten
    Follow Pritchard's lead to uncover the truth.
    Yes Boss trophy'sini aldınız ve hemen arkasından maill'lerinize göz attıysanız, Detroit' e ikinci inişinizde Prtchard size bir görev verecektir. Bu görevi tamamladığınızda trophy' yi almış olacaksınız. Görev esnasında eski bir dedektif olan Brent Redford'u bulmanız istenecek. Apartmanına vardığınızda takım elbiseli bir ajanın infazından onu kurtaracak ve dinlemeye başlayacaksınız. Brent sizden onu morfin ile overdose yaparak öldürmenizi isteyecek. İsteğini kabul ettiğiniz takdirde bir başka trophy olan Kevorkian Complex trophy'sini açacaksınız.

    Önemli: Pritchard'ın bu görevi size vermesini sağlamak için mutlaka Yes Boss trophy'sini almış olmalı ve hemen arkasından Sarif Industries'i terk etmeden mail'lerinize bakmış olmalısınız.

     Deus Ex Human Revolution Trophy Rehberi
    Bar Tab
    Help the Hive Bartender settle a tab
    Kaçırılabilir
    Kaçırılabilir! Hive'ın patronu ile görüştükten sonra, oradan ayrılmadan önce gidip barmen ile konuşun. Size bir görev verecek ve ödemesini geciktiren birinden hesap sormanızı isteyecek. Öncelikle 3 farklı radio kulesini hack'leyerek haracınızı alacağınız Jaya'nın yerini tespit edin. Jaya'yı bulduğunuzda karşınıza 2 seçenek çıkacak. Birincisi onu bayıltarak üzerindeki parayı alarak barmene gidip görevi tamamlamak ve trophy'yi almak. İkincisi Jaya'ya yardım ederek 5000 kredi diyet ödeyerek Guardian Angel trophy'si ve Bar Tab trophy'lerini beraber almak. 5000 kredi 1 Praxis puanı ettiğinden isterseniz eski save'inizi trophy'yi aldıktan sonra tekrar yükleyebilirsiniz.

     Deus Ex Human Revolution Trophy Rehberi
    Rotten Business
    Help a lady in the oldest of professions clean house.

    Kaçırılabilir! Hengsha'yı ilk ziyaretinizde Hong Hua Otelinin 4. katına çıkın. Bu katta müşterisiyle kavga eden Mei Ling' i bulacaksınız. Size 2 parçadan oluşan bir yan görev verecek. İlkinde bazı serseriler taraından rehin alınmış br arkadaşını kurtarmanız gerekli. Diğerindeyse bir fuhuş baronunu ortadan kaldırmanız gerekli. Kızın sizden istediğiyse, bunu ya kaza süsü vererek yada legal yollarla suçluyu polise teslim ederek yapmanız. Uyuşturucu baronunun evine görünmeden girerek takedown hareketiyle onu bayıltın. Cesedini ister yüksek bir yerden yere bırakarak The Fall Trophy'sini alabilir, isterseniz öylece bırakarak polislerin icabına bakmasını sağlayabilirsiniz. Her iki ihtimalde de görevin sonunda Rotten Business trophy'si açılacaktır.

     Deus Ex Human Revolution Trophy Rehberi
    Shanghai Justice
    It may take some sleuthing, but justice must be served.

    Kaçırılabilir! Bu görevi aktif hale getirmek için Hive'da Tong ile konuşmuş olduğunuzdan emin olun. Daha sonra Alice Garden Pods' a giderek Malik ile konuşun. Görevin son safhasında Hive'ın üst katında Lee ile konuşmalı ve onu Malik'in arkadaşını öldürdüğüne dair itiraflarda bulunmaya zorlamalısınız. Öncesinde evine girdiğinizde bir takım deliller toplayacaksınız. Lımb kliniğinden ölümüne dair gerçek otopsi raporu. Kızın hamile olduğu bilgisi ve Lee'nin evindeki cinayetin işlendiği suç aleti. Bu bilgiler doğrultusunda konuşmanızı şu şekilde tamamlamalısınız;
    ”Inaccurate, Drunk, Antique Clock, Pregnant, LIMB” Lee'yi bu delilleri kullanarak cinayeti itiraf etmeye zorladığınızda Super Sleuth ve sonrasındaysa görev bitiminde Shanghai Justice trophy'lerini alacaksınız.

     Deus Ex Human Revolution Trophy Rehberi
    Corporate Warfare
    Protect a client's interests by performing a less-than-hostile takeover.

    Kaçırılabilir! Corporate Warfare Hengsha'yı ikinci ziyaretinizde size kurulan frekans kontağıyla otomatik olarak başlayacaktır. Ufak çaplı bir terörist örgütü öldürmeden saf dışı bırakmanız ve ellerinde bulunan çipi, görevi size veren kişinin kontağına iletmeniz gerekmektedir. Görev sonunda trophy açılacak, aynı zamanda da çipin içindekini kontağa sorup öğrenirseniz Ladies Man trophy'si açılacaktır. Bunun için Social Enhancer güçlendirmesini açın ve Inquire>Charm seçeneklerini seçin. Bilgiler ilgili trophy bölümünde yazılıdır.

     Deus Ex Human Revolution Trophy Rehberi
    Talion A.D.
    Descend into the bowels of an urban jungle and confront a warrior-priest.

    Kaçırılabilir! Hengsha'ya ikinci ziyaretinizde Limb kliniği ziyaret edin ve doktor Wing ile konuşun. Size yer altına gizlenmiş bir paralı askerden bahsedecek ve ortadan kaldırmanızı isteyecek. Paralı askeri bulduğunuzda ister savaşır ve öldürürsünüz, ister konuşup daha sonra Dr. Wing' e yalan söylersiniz. Her iki ihtimallede görev sonunda trophy açılacaktır.

     Deus Ex Human Revolution Trophy Rehberi
    Gun Nut
    Fully upgrade one of your weapons.
    Eğer etrafı fazla araştırmıyor ve yan görevlerden verilen silah upgrade'lerini tamamlamıyorsanız size en fazla sorun çıkaracak trophy'lerden bir tanesi bu. Çünkü her bir silah, aynı tarzdan pek çok güçlendiriciye sahip olduğu gibi, susturucu, lazer işaretçisi gibi dış eklentilerede sahip. Yinede bu trophy'i açmanın en kolay yolu, Tranq. Rifle'ınızı güçlendirmektir. Çünkü silah sadece 4 upgrade' e ihtiyaç duyduğu için, oyunun yarısına gelmeden bu trophy'i alma şansınız oldukça yüksek. Yine de uyarmadı demeyin, düz bir oyun oynuyorsanız bu upgrade'lerin bir çoğunu kaçıracaksınız demektir.


     Deus Ex Human Revolution Trophy Rehberi
    Ghost
    You made it through an entire hostile area without so much as a squeak.

    Ghost, sizin görevlerdeki başarınıza göre verilen bir ödül. Daha çok gizliliğe dayalı. Eğer düşmanlar tarafından birkez bile görünmez ve alarm durumuna düşmezseniz, hemen her ana ve yan görevde bu ödülü rahatlıkla alabilirsiniz. İlk kez Ghost ödülünü aldığınızda trophy açılacaktır.

     Deus Ex Human Revolution Trophy Rehberi
    The Bull
    You defeated Lawrence Barrett, elite member of a secret mercenary hit squad.

    Kaçırmanız imkansız!! Oyunun ilk boss dövüşü. Aslına bakarsanız hayli kolay. Tek yapmanız gereken gaz bombasıyla etkisiz hale getirip etraftaki varilleri kaldırarark üzerine fırlatmak. Bu sayede 2. kez sendeleyecek ve diğer bir varili fırlatmanız için size zaman kazandıracaktır.
    Aynı şekilde eğer sizi izliyorken varillere yakın durmamaya özen gösterin. Aksi takdirde mini gun'ı ve varillerin yardımıyla sizi çok rahat yere serebilir. Sürekli attığı el bombalarındanda kaçmaya özen gösterin. Bombalar farklı şekillerde etkili olabilse de, eğer frag grenade' e denk gelirseniz ölmeniz an meselesidir.
    Video:


     Deus Ex Human Revolution Trophy Rehberi
    The Mantis
    You defeated Yelena Fedorova, elite member of a secret mercenary hit squad.

    Kaçırmanız imkansız!! EMP kalkanı bu dövüşteki en büyük yardımcınız. Normal yollarda 2 tane Typhoon Blast ile ölebilsede eğer bu güçlendirmeyi açmadıysanız en kolay yol gaz bombaları kullanarak onu hedef haline getirmek. Gaz bombalarıyla etkisiz hale geldiğinde elinizde ne var ne yok üzerine boşaltrsanız işi fazla sürmeyecektir. Boss genel itibariyle, stealth kamuflaja ve üzerinize hızla salddırması ile pekde kolay sayılmaz. Fakat birkaç denemede pekde fazla taktiğe ihtiyaç duymadan rahatlıkla alt edebilirsiniz.
    Video:


     Deus Ex Human Revolution Trophy Rehberi
    The Snake
    You defeated Jaron Namir, Leader of Belltower's Elite Special Operations Unit.

    Kaçırmanız imkansız!! Fazla söze gerek yok, tek yumrukla bitirebileceğiniz bir boss dövüşü. Videoya bakın;


     Deus Ex Human Revolution Trophy Rehberi
    The End
    You defeated Zhao Yun Ru and destroyed the Hyron Project.

    Kaçırmanız imkansız!! Zhao Yun Ru oyunun son boss'u. Diğer boss'lara nazaran biraz daha kolay fakat daha uzun bir karşılaşma. İlk olarak alanın ortasındaki terminale giderek "2012" kodunu girin ve Zhou'yu serbest bırakın. Alan içinde size saldıran robot ve askerlerden saklanarak veya kaçarak Zhao'nun arkasında durduğu camı yavaş yavaş kırmaya çalışın. Camı tamamen kırdığınızda laser rifle'ınızın tüm şarjörünü üzerine boşaltın ve arkanıza yaslanıp oyunun sonunu izleyin.
    Video:


     Deus Ex Human Revolution Trophy Rehberi
    Old School Gamer
    You found all the hidden story items in Megan's office. Point and Click much?

    Kaçırılabilir!Oyunun belkide ilk Trophy'si. Megan'ın odasında başladığınız oyuna, odada bulunan bazı eşyaları inceleyerek alacağınız bir trophy.
    Eşyalar şu şekilde;
    1. 1 adet E-book, mavi ve parlayanlardan.
    2. Masanın üzerindeki gazete.
    3. “Being more effective” kitabı.
    4. Fax makinesinin yanındaki oyuncak araba.
    5. PC'nin yanındaki resim.
    6. Megan'ın şahsi bilgisayarı ve e-mail'leri.
    Video:


     Deus Ex Human Revolution Trophy Rehberi
    Unforeseen Consequence
    You convinced Zeke Sanders to let his hostage go.

    Kaçırılabilir! Oyunun ilk ana görevlerinden rehine kurtarma operasyonunda ele başı Zeke Sanders'ın rehin aldığı bir bayanı serbest bırakmasını sağlamalısınız.
    Zeke'le konuşmanız esnasında gerekli diyalog seçenekleri şu şekilde;
    * Reason, Empathize, and Reason.
    * Empathize, Empathize, and Reason.


     Deus Ex Human Revolution Trophy Rehberi
    The Desk Job
    You convinced Wayne Haas to let you into the morgue.

    Kaçırılabilir! Wayne Swat birliğinden eski bir arkadaşınız. 15 yaşında bir çocuğu öldürmesi üzerine sürgün olarak masa başı işe alınan eski bir dost.
    Oyunun ana görevlerinden birinde bir cesedi incelemek için morg' a girmelisiniz. İşinizi yasal yollarla halledip morg güvenliğine yakalanmamak için Wayne'i sizi morga sokması için ikna etmeniz gerekmekte. Gerekli, diyalog seçenekleri şu şekilde;
    * Absolve, Plead, Absolve, and Absolve
    * Absolve, Plead, Absolve, and Plead
    * Absolve, Crush, Absolve, and Absolve
    * Crush, Crush, Crush, Absolve





     Deus Ex Human Revolution Trophy Rehberi
    Yes Boss
    You had an argument with your boss, David Sarif, and won.

    Kaçırılabilir! Bakınız; Acquaintances Forgotten
    Buradan itibaren işler biraz karışık. 3 farklı trophy ve üçününde bağlı olduğu 3 adet kaçırılabilir trophy var. Öncelikle Detroit' e her inişinizde ofisiniz ve eninizdeki PC'nizi kontrol ederek size gelen her mail'i okumanız. Stopping the Transmission isimli ana görevden hemen sonra Sarif Industries' e iniş yaptığınızda Pritchard'dan ve patronunuzdan acil 2 çağrı alacaksınız. Sarif yani patronunuzu ikinci plana atarak ofisinize gidin. Ofisinizde Pritchard ile konuşmadan önce PC'nizdeki tüm mail'lerinizi okuyun. Daha sonra Pritchard ile, Sarif'in sizden birşeyler sakladığına dair bir konuşma geçecek aranızda. Hemen sonrasında Sarif'in yanına giderek karşılıklı münakaşayı başlatın ve trophy'nin açılması için şu tercihlerden birini yapın.
    * Placate, Refocus, Refocus, and Refocus
    * Refocus, Refocus, Refocus and Refocus
    * Refocus, Refocus, Refocus, and Defend
    * Refocus, Refocus, Refocus, and Placate
    * Refocus, Placated, Defend, and Placate
    * Placate,Placate, Placate, and Refocus
    * Defend, Placate, Defend, and Refocus


    Önemli: Bu trophy'i aldıktan hemen sonra kalan 2 bağlantılı ve kaçırılabilir trophy'leri almak için mutlaka ama mutlaka ofisinize tekrar gidip Sarif'in size yolladığı yeni mail'leri okyun!!

     Deus Ex Human Revolution Trophy Rehberi
    Darker Shades
    You convinced a fast-talking bartender to let you see Tong Si Hung.

    Kaçırılabilir! Hengsha' ya ilk gidişinizde Hive isimli bara gidip Tong Si Hung' u bulmanız gerekmektedir. Bunun için barın üst katına çıkın ve barmenle sizi görüştürmesi için diyaloğa girin. Doğru şekilde tercihler yapmanız sonucunda barmen sizi adamınızla görüşmeniz için barın zemin katında bir odaya davet edecek.
    Seçenekler şu şekilde;
    * Pinpoint, Pinpoint, and ****e
    * Pinpoint, ****e, and Pinpoint.
    * Pinpoint, Insist, and Pinpoint



     Deus Ex Human Revolution Trophy Rehberi
    The Throwdown
    You convinced the smooth-talking politician Bill Taggart to tell the truth in public

    Kaçırılabilir! Detroit' e geri dönüşünüzde Sarif ile konuştuktan sonra Convention Center' a giderek sizden Bill Taggart ile konuşmanızı isteyecek. Taggart ile girdiğiniz münakaşayı kazanabilmek için şu tercihlerden birini seçmelisiniz;

    * Discredit, Redirect, Confront, and Redirect
    * Confront, Redirect, Discredit, and Confront
    * Discredit, Discredit, Confront, and Discredit
    * Confront, Redirect, Discredit, and Redirect

    taggart' ı söz duellosunda malup edebilirseniz size aynı zamanda Dr. Isaias'ın yerini söyleyecek ve The Last Straw trophy'sini açmanıza ön ayak olacaktır.


     Deus Ex Human Revolution Trophy Rehberi
    The Last Straw
    You talked Doctor Isaias Sandoval out of suicide.

    Kaçırılabilir! Bakınız; The Throwdown
    Doktor Isaias ile karşılıklı konuşup onu intihardan vazgeçirmek için şu tercihlerden herhangi birini yapmanız gerekmektedir;

    * Tough Love, Tough Love, Inspire
    * Tough Love, Tough Love, Emphatize
    * Emphasize, Emphatize, Emphatize
    * Emphatize, Tough Love, Inspire


    Önemli: Bu konuşmayı gerçekleştirebilmek için The Throwdown trophy'sini açmış ve Bill Taggart'tan doktorun yerini öğrenmiş olmanız gerekmekte.



     Deus Ex Human Revolution Trophy Rehberi
    The Final Countdown
    You showed millionaire Hugh Darrow that his logic was flawed.

    Kaçırılabilir! Hugh Darrow ile girdiğiniz sosyal atışmayı, şu tercihlerden herhangi birini yaparak kazanmanız gerekmektedir;
    * Extrapolate, Critique, Appeal, and Critique
    * Extrapolate, Appeal, Extrapolate and Extrapolate
    * Extrapolate, Appeal, Extrapolate, and Critique
    * Critique, Appeal, Critique, and Critique



     Deus Ex Human Revolution Trophy Rehberi
    The D Project
    You watched the entire credit list and saw the surprise at the end.

    Kaçırılabilir! Yalnızca oyunun sonundan sonra akan Credits ekranında geçerlidir. Yazdığı gibi, tamamını izleyip gizli sonu gördüğünüzde trophy açılacaktır.

     Deus Ex Human Revolution Trophy Rehberi
    Good Soul
    Against all odds, you saved Faridah Malik's life.

    Kaçırılabilir! Hengsha'ya 2. ziyaretiniz için iniş yapacağınız sırada Malik'in uçağı vurulup düşecektir. Yere indiğinizde hayli kalabalık bir ordu sizi karşılayacak ve direkt olarak uçağı hedef seçecektir. Öncelikli hedefiniz elinde mini gun taşıyan ağır zırhlılar ve kendinizi korumak için tepedeki sniper'lar olsun. Düşmanların bir kısmını temizlediğinizde dev bir Mech sahaya inecektir. Eğer kısa süre içinde EMP el bombasıyla saf dışı bırakmazsanız uçağı patlatacaktır. Elinizi çabuk tutup tüm düşmanları öldürdüğünüzde Malik'i kurtarmış olacaksınız ve bir radyo konuşması devreye girecek. Uçak taamen yanmış bir hal aldığındaysa bilinki Malik ölmüş demektir.

    Önemli: Malik' i kurtarmak için öldürdüğünüz askerler Pacifist trophy'sini bozacaktır. Bu yüzden alana inmeden hemen önce bir save alıp Malik'i kurtardıktan sonra save'inizi tekrar yükleyerek asansöre doğru hızla kaçmanızı tavsiye ederim.

     Deus Ex Human Revolution Trophy Rehberi
    Hangar 18
    You found and read the secret message. Now you know too much.

    Kaçırılabilir! Oyunun sonlarına doğru 4 bilim adamını kurtarıp uçağa bindirdiğiniz hangarda, hedefinize doğru gitmeden direk arkanızı dönün ve alanın sonuna gidin. Orada bir kutu göreceksiniz. Kutuyu kaldırarak gördüğünüz delikten içeriye girin ve bilgisayarı hack'leyin. Bilgisayardaki gizli mesajı okuduğunuzda trophy açılacaktır.
    Video:
    http://www.youtube.com/watch?v=2mInMoZ87y4


     Deus Ex Human Revolution Trophy Rehberi
    Sentimental Value
    You kept Megan's bracelet for yourself. Apparently, letting go really is the hardest part.

    Kaçırılabilir! Bakınız; Motherly Ties
    Motherly Ties görevinde Megan'ın annesi için delil ararken, karakolun hemen solundaki tellerin arkasındaki sokakta kapalı bir odanın(Lvl 3 hack) içindeki kasada bir bileklik var.
    Görevin sonunda bu bilekliği annesine verip vermeyeceğiniz size sorulacak. "Keep" seçeneğini seçerek bilekliği kendinize saklarsanız trophy açılacaktr.


     Deus Ex Human Revolution Trophy Rehberi
    The Take
    Greedy bastard. You accepted O'Malley's blood money and let him go

    Kaçırılabilir! Bakınız; Cloaks&Daggers
    Cloak&Daggers yan görevinin son bölümünde O'Malleys isimli bir suçlunun icabına bakmanız istenmekte. Görevin size sunduğu yol onu bayıltıp polise teslim etmesi için yer altı polisine teslim etmek. Fakat siz onunla konuşmak için apartmanına gittiğinizde size hayatına karşılık para teklif edecektir. Parasını kabul edin ve trophy sizin.

     Deus Ex Human Revolution Trophy Rehberi
    Guardian Angel
    You paid poor Jaya's debt in full. How very... humane... of you

    Kaçırılabilir! Bakınız; Bar Tab
    Bar Tab görevinde haraca bağlanan Jaya isimli kızın diyetini ödemeniz ve onu kurtarmanız gerekli. Miktar 5000 kredi.
    Bir Praxis parasını heba etmek istemiyorsanız trophy'i aldıktan sonra eski save'inizi geri yükleyin ve parayı ödemeyin.

     Deus Ex Human Revolution Trophy Rehberi
    Lucky Guess
    Next time, Jacob better use a more complex code to arm his bombs.

    Kaçırılabilir! Bakınız; Smash the State
    Video:
    www.youtube.com/watch?v=jyjeeTFZG1A&feature=player_embedded

     Deus Ex Human Revolution Trophy Rehberi
    Kevorkian Complex
    You granted a dying man his final request.

    Kaçırılabilir! Bakınız; Acquaintances Forgotten

     Deus Ex Human Revolution Trophy Rehberi
    The Fall
    You sent Diamond Chan on the trip of a lifetime.

    Kaçırılabilir! Bakınız; Rotten Business

     Deus Ex Human Revolution Trophy Rehberi
    Super Sleuth
    You really nailed your case against Lee Hong.

    Kaçırılabilir! Bakınız; Shanghai Justice.

     Deus Ex Human Revolution Trophy Rehberi
    Ladies Man
    You convinced Mengyao to spill the beans on the mysterious Hyron Project

    Kaçırılabilir! Hengsha'yı 2. ziyaretinizde kısa bir süre sonra sizinle kontak kurulup Corporate Warfare adında bir yan görevi alacaksınız. Görevi tamamlayıp Mengyao isimli kıza peşinde koştuğunuz çipin içeriğini sorduğunda size söylemeyecektir. Hatunu dillendirmek için yapmanız gereken Augmentation menüden Social Enhancer güçlendirmesini açmak.
    Bu sayede oyun içideki karakterlerin psikolojik durumlarına göre size vereceği tepkileri tahmin edebilir ve ona göre vereceğiniz cevapları şekillendirebilirsiniz. Çipin içeriğini Mengyao'dan öğrenmek için yapmanız gerekenler;
    Çipi vermeden önce Inquire ve hemen sonrasında Charm seçeneklerini seçin.
    Video:
    http://www.youtube.com/watch?v=994dvUazcqk

     Deus Ex Human Revolution Trophy Rehberi
    Balls
    Seems you like playing with balls, eh?

    Detroit'in Downtown bölgesinde evsizlerin sıklıkla olduğu apartmanların orada bir basket potası var. Yakınlarındaysa birbasket topu.
    Normal bir eşyayı kaldırır gibi basket topunu tutup, basket atmanız gerekli bu trophy için. Biraz uğraştırıyor. Ama aslında çok kolay.
    sadece mesafeye göre topu isabet ettiği bölgeyi iyi ayarlayıp, crosshair'ı potaya hizalamak yeterli.
    Gayet detaylı bir video;
    http://www.youtube.com/watch?v=W2fjPWQnDjA







  • Rehberi devam ettiricem arkadaşlar, az kaldı.
  • Eline sağlık hocam oynamıyorum ama yararlanan olur elbet.
  • trophy isimleri bile mgs ye gönderme
    foxiest of the hounds -> fox hound
    the snake, the end, the mantis
    bune yaw
  • guzel calisma olmus cok tesekkurler
  • Teşekkürler
  • merhaba arkadaşlar ben birşey öğrenmek istiyorum ben bu oyunu ilk defa oynuyorum da ben bu yaptığım ya da yapmadığım trophy listesini nereden görebilirim dediğim gibi daha ilk defa oynadığım için en basit olanından başladım eğer oyun içinde bana gösterdiyse kaçırmış olmalıyım kafayı yiyeceğim bi türlü bulamadım hangilerini yaptığımı yada yapmadımı bi yardımcı olursanız sevinirim hadi size kolay gelsin iyi eğlenceler bu arada eline koluna sağlık çok güzel bir rehber olmuş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The_Daywalker -- 26 Ocak 2012; 21:59:00 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.