Şimdi Ara

Döviz Kurları ve Altın Fiyatları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Türkiye Açısından Dolar'ın Önemi

    Döviz denince aklımıza ilk gelen dolar ve eurodur. Ülkemizde ve tüm dünyada dolar ve euro döviz birimi en önemli para birimleridir. Buradaki en büyük neden bu para birimlerinin kullanıldığı ülkelerin dünya açısından öneminin büyük olmasıdır.

    Günümüzde bir çok kişi günlük olarak Döviz Kurlarını takip eder. Çünkü öyle yada böyle her insan elinde biraz parası varsa değerini korumak için elinde bulunan Türk Lirasını dolar yada başka bir yabancı para birimi satın alarak değerini korumaya özen gösterir. Bunun neticesinde de Türk Lirası karşısında almış bulunduğu döviz biriminin yükseliş ve alçalışlarını takip eder.

    Sadece döviz alan kişiler değil herhangi bir yatırım yapacak kişilerde döviz kurlarını takip etmektedirler. Ülkemizde "dolar kuru"nun yükselmesi ile birlikte dolara bağlı olarak bir çok tüketim malzemesinin de fiyatlarında artış meydana gelir. Buna bağlı olarakta enflasyon artar ve "dolar kuru"nun istenilen seviyeye gerilemesi için devlet tarafından müdahaleler gelir.

    Yeni Moda: İsviçre Frangı

    Son yıllarda popülaritesi artan bir diğer yabancı para birimi ise isviçre frangıdır. CHF olarak kısaltılan isviçre frangı ülkemizde ki yatırımcılar tarafından yakından takip edilen bir diğer döviz kurudur. İsviçre'nin dünya siyaseti üzerinde ki konumu düşünüldüğünde, uluslararası savaş ve diplomatik krizlerden etkilenmeyecek bir para birimi varsa oda isviçre frangıdır. İsviçre Frangı Türk Lirasına göre ucuz bir para birimidir. Buna rağmen seviyesini koruyan bir yapıda olduğu için türk lirasının dolar ve diğer döviz kurları karşısında değer kaybettiği zamanlar da yatırımcısının yüzünü güldürür. Çünkü dolar ve euro karşısında değerini mutlak suretle korumayı başarır.

    Kaynak :http://www.gunlukdovizkurlari.net/dovizde-yeni-arayislar.html







  • Altın Hesaplama Proğramı
    Avrupadaki ve dünyadaki borç krizleri altın piyasalarınıda yakından ilgilendirmekte, insanların doğru yatırım araçlarını tercihlerinde çok önemli bir etken olmaya başlamıştır.
    Elinizdeki mevcut altın gramını girerek Ekonomistlerin öngörüleri dahilinde önümüzdeki yıllarda ne kadarlık bir kazanç getireceğini hesaplayan bir proğram.
    Not: Proğram Sadece 10 yıllık bir döneme göre hesaplama yapabiliyor.

    http://www.altinfiatlari.net/2011/10/altin-kazanc-prorami/
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.