Şimdi Ara

İçerik değişti ,malzemeler hazır alındı.Konu güncel

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
4.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar tasarımımı yaptım ,bu hafta blokları alıp önümüzdeki haftada cnc ye gideceğim,bu hafta rekor işi de bitecek,radyatör için 3 adres aldım bunlara da uğrayacağım bu hafta içi.Büyük ihtimalle önümüzdeki hafta sonu blokların da işi biter hafta içi kurarım sistemi.
    Şimdiden yorumları ve önerileri alabilirim.

     İçerik değişti ,malzemeler hazır alındı.Konu güncel

    Tasarım değişti.Blokların üstünü pleksiden yapacağım

    referans resmim

     İçerik değişti ,malzemeler hazır alındı.Konu güncel


     İçerik değişti ,malzemeler hazır alındı.Konu güncel



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murderuo -- 22 Kasım 2011; 0:40:42 >



  • Malzemeleri aldım.Öncelikle rekorlara bakmak için bayrampaşa topçulara gitti,oralarda gezerken bir hırdavatçı gördüm tabelada teknik hırdavat yazıyordu ,rekor ,jack ,sipsi gibi çeşitli resimler vardı burada olabilir dedim ve girdim içeri,selam verip burada rekor varmı demeye kalmadı ve 2 mt x 2 mt olan rekorların olduğu rafı gördüm .Hemen istediğim ölçülerde rekoru bulup çıkardım ve tanesine 1.5 tl verip 6 adet rekor aldım.

     İçerik değişti ,malzemeler hazır alındı.Konu güncel

    Oradan çıktım ve arkamı döndüm gidiyordum ki ,bir baktım devasa plakaların blokların olduğu bir metal hammadesi satan dükkan karşımda.Oraya doğru yöneldim selam verip içeri girdim.Bakır bloklara ihtiyacım olduğunu söyleyip ölçülerimi söyledim.
    5,5 cm x 5 cm boyutlarında 4 mm kalınlığında 3 adet blok kestirdim.Bloğun üstünü pleksi malzemesinden yapacağım için tabanı geniş tutmadım.Şu bloğu referans alacağım.Bu 3 bloğa 7.5 tl para verdim.

     İçerik değişti ,malzemeler hazır alındı.Konu güncel

    Kestirdiğim bloklar

     İçerik değişti ,malzemeler hazır alındı.Konu güncel

    Sıra geldi hortumu bulmaya,rekorları aldığım yere sormuştum,bana 100 mt ilerde bir dükkan pnömatik malzemeleri satan bir yeri tarif etmişti.Burada bir arkadaş yazmıştı pnömatik malzemeleri satan dükkandan geçme rekorda bulabilirsiniz diye.
    Neyse bunu da kafama yazıp dükkana gittim,rekorları gösterdim bana 12 mm dış kalınlığı olan içi de 8 mm olan bir hortum verdi .Ancak bu hortum hiç içime sinmedi.Yolumun üstünde daha bir sürü hortumcu vardı onlara sorarım diye üstüne düşmedim,ne olur ne olmaz diye de 2 mt hortum aldım metresi 2 tl den 2 mt hortum aldım.Bu arada burada geçme rekorları da gördüm tanesi 1 yada 1.5 liraymış ,biraz daha uzmanlaşayım rekorları buradan alacağım.
    Radyatör için topkapı oto sanayiye bakacaktım ve yola koyuldum.Bayrampaşa maltepede bir sürü hortumcu ,kompresör malzemesi satan yer vardı ama aradığım hortum yoktu,ben şeffaf istiyordum ama renklisi vardı.Boynu bükük bir şekilde daha iyisini bulacağim inancıyla yoluma devam ederken Bayrampaşa maltepe köprüsünün orada bilumum her ölçüde conta satan bir yer gördüm ve heyecanla içeri daldım.İşlemci ve diğer bloklar için contaya ihtiyacım olacaktı.Gelmişken fiyat alayım dedim ve hemen hemen belirlediğim ölçüde contayı sordum ,gayet ilgili birisiydi ve bana erinmeden iyi conta nasıl olur ,özellikleri nedir anlattı ve her conta için 0,33krş fiyat verdi evet 3 tanesi 1 tl tutacaktı.Bunu da aklıma yazıp devam ettim.Şimdi sıra radyatöre kalmıştı daha önce araştırdığım linklerde 3 adres belirledim,bunlar ikitelli OSB de bulunan güngören bağcılar san.sitesinde idi.Ama ben topkapı oto sanayiye gitmek yerine buraya gitmeyi tercih ettim ,çünkü orası her türlü otomobilin adresiydi,şansım %100 dü kağıt üzerinde atladım otobüse 30 dk sonra dolapdere san. sitesinin önündeydim.Siteyi gezdim ancak radyatörcü gibi bir şey göremedim belki gözümden kaçtı.Hemen yanında bulunan güngören bağcılar san. sitesine geçtim.
    Sitede gezerken koskoca tabelası olan ve tabelada kocaman HORTUMCU yazan bir dükkan gördüm ve daldım içeri.Selam verdikten sonra rekorları gösterdim buna göre şeffaf bir hortum aradığımı söyledim.Hemen bana 16 mm hortumu gösterdi .Hemen metresi 2 tl den 2 metre kestirdim gelmişken 8 tane de hortum kelepçesi aldım tanesi 0,50 krştan.
     İçerik değişti ,malzemeler hazır alındı.Konu güncel
    Hortum meselesini çömüştüm ,satıcıya radyatör aradığımı söyledim fazladan bana 2 adres daha verdi.O adreslere doğru yola koyuldum..Adreslere gittim ama ne yazık ki ikiside fos çıkmıştı .Benim belirlediğim 3.radyatörcüye gittim baktım seri üretim vardı ,dedim aradığım yer burası işte.Orada işle ilgilenen bir bayan vardı hemen onunla diyaloğüa girdim ve istediğim radyatörü anlattım bana 2 adet radyatör getirdi ama berbat ötesiydi ,nette gördüğüm radyatörler gibi değildi hafifti içinde bakır boru yoktu.Bunlar olmaz dedim,bana size özel imalatta yapabiliriz dedi 1 güne alırsınız.Peki dedim ne kadar mal olur bana 100-130 gibi bir rakama mal olur dedi.Fiyat benim için çok pahalıydı.
    Anlayacağınız radyatör tam bir fiyasko oldu,şimdi 2. el bölümü karıştırıyorum.Bu arada 2 adet akvaryum pompası sordum hemen yanımızdaki akvaryumcuya,resimler altta .Üstteki 25 lira 600lt/s devirli en fazla 1 mt yukarıya cıkaran özellikte ve boyutları çok küçük.hemen altındaki ise saatte 2000 litre pompalayan suyu 3 mt yukarı basabilen cinsten fiyatı ise tam net değil telefon bekliyorum,diğer özelliği ise su dışında çalışabilmesi.
    1.pompa.
     İçerik değişti ,malzemeler hazır alındı.Konu güncel
     İçerik değişti ,malzemeler hazır alındı.Konu güncel
    2.pompa
     İçerik değişti ,malzemeler hazır alındı.Konu güncel
     İçerik değişti ,malzemeler hazır alındı.Konu güncel
    Bu günkü ekşınlarım bu kadar arkadaşlar uzun oldu ama uğraşmak güzel bir şeydi.Devamı gelecek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murderuo -- 9 Eylül 2011; 1:41:50 >
  • blokları cnc demi yapacaksın
  • Takip, bakalım ne çıkacak...
  • İnşallah bende güzel bir şey çıkacak diye bekliyorum.Bu arada @canerpense arkadaşımdan da TT240 lık radyatörü aldım

     İçerik değişti ,malzemeler hazır alındı.Konu güncel
    yaprakları biraz hasarlı ama elden geçireceğim,sorun değil.

    Pompa işinide çözdüm gibi ,aqua bee marka 1000l/h devirli 1.3 mt yükseğe basabilen bi pompa buldum 2 . el onuda almayı planlıyorum.Yorumlarına bakılırsa sessiz ve performansı iyi olan bir pompaymış.2220v / 10 wlık bir pompa beni cezbeden özelliği ise hem kuru hem sulu ortamda iş görmesi.

    Bu arada bloklara gelince önümüzdeki hafta karşıda cnc işiyle uğraşan bir arkadaşım var onun yanına gideceğim.Bloklarımı referansımdakine uygun yada pek alakası olmasada türk malı bloklarındaki gibi kalın iğneli yapıda yaptırmayı planlıyorum.

    İşte canımı sıkan tek nokta kaldı oda bu blokların üstüne 14 mm kalınlığında bir pleksi cnc ye ihtiyacım olacak,gitmişken onu da arkadaşla görüşeceğim.Eğer buda istediğim gibi olursa büük ihtimalle bende bunlardan 10-15 tane yapmayı planlıyorum.Tabi bu oran biraz düşük,pleksi cnc için bayağı kafa patlatmam gerekecek.Onun dışında klavuz takımım falan hepsi hazır
     İçerik değişti ,malzemeler hazır alındı.Konu güncel



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murderuo -- 9 Eylül 2011; 18:53:34 >
  • Takip için mesajım bulunsun. Kolay gelsin.
  • Teşekkürler.Araştırmalara devam
  • Teşekkürler.Araştırmalara devam
  • Benim arkadaş su soğutma sisteminde ki hortumları direk çöpe attı yerine alüminyum borular taktı :)
    plastik hortum sıcağı tutuyor....Alüminyum boruda su radyatöre daha ulaşmadan 4-5 derece daha soğumuş oluyor....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 11 Eylül 2011; 10:18:31 >
  • benim de tıpkı böyle bir klavuz takımına ihtiyacım var
    nerelerde satılır fiyatı ne kadar?
    çalışmalar için kolay gelsin...
  • bende takipte bulunayim bakalım ne çıkıcakki ona göre arkadaşlar da düşünüp yapabilirler kolay gelsin hocam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ferhatonair

    Benim arkadaş su soğutma sisteminde ki hortumları direk çöpe attı yerine alüminyum borular taktı :)
    plastik hortum sıcağı tutuyor....Alüminyum boruda su radyatöre daha ulaşmadan 4-5 derece daha soğumuş oluyor....


    Ancak suyun daha çabuk bozulacağına ve kısa sürede korozyon olacağına eminim.Bunun dışında borulara 1-2 mm kalınlığında sarmal borulardan aslına göre çok küçük bir su sistemi yapılıp borularda soğutulabilir.

    @hkn12 istersen sana satayım daha 0 hiç kullanılmadı

    Bu arada bakır için cnc işim önümüzdeki hafta sonu netleşecek.Belli de olmaz bu yakadan bir firma bulup onlara da yaptıabilirim.
  • Cpu ve anakart soğutma blokları için forumda kendi tasarımı ve üretimini yapan arkadaş var.Tasarımları güzel,performansı tatminkar ve fiyatıda uygun şuanda ellerinde kalmamış sanırım ama bir ona göz at istersen.
  • @Madteen sağolasın arkadaşım,zaten yapanlarla mailleşiyorum,bu konuda bilgim var.Önemli olan işe heyecan katan "kendim yaptım" demek ,bu herşey için geçerli bunun tadı bir başka emin ol.
  • bende yapmayı düşünüyorum ama leptopum vr daha pc topmamam lazım
  • Bu filmi izledik artık 3.sünü bekliyoruz : imza cem yılmaz :D bu espri geldi aklıma.

    Kolay gelsin solid çizimleri yokmu ? liquid copper mı kullanacaksın. Girişler G1/4 mü ? Isı hesaplaması da yaptınız mı ?
  • Öncelikle herkese merhaba dostlar.Ne yazık ki yaptığım planlar pojeler hepsi kağıt üzerinde ve burada kaldı.Bende konuma sahip çıkmak adına yeni birşeyler ekleyeyim dedim..

    Biliyorsunuz ki daha önce @canerpense arkadaşımdan da TT240 lık radyatörü almıştım,baktım ki yapmakla, almak arasında işin zevki haricinde bir fark yok..Bu yüzden gerek sahibinden üzerinden gerkse diğer siteler üzerinden hep 2. el parçaları kovaladım.İyi bir verim aldım diyebilirim.Öncelikle piyasada 2. eli bu forumda olmak üzere 99 TL likhttp://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-masaustu-donanim-swiftech-apogee-gtz-su-sogutmali-islemci-sogutucusu-32657877/pasif-ilan/ linkindeki Swiftech Apogee GTZ işlemci bloğunu 55 liraya aldım.Dün itibariyledehttp://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-masaustu-thermaltake-p500-pompasivi-sogutma-icin-cl-w0132d-61570815/detay/ linkindeki THERMALTAKE P500 Pompa yı aldım,geriye sadece 2 adet 12cm lik fanım ve birde vga bloğum kaldı..İlk etapta işlemcimi soğutmayı deneyeceğim parçalardan olası verim alamama sorununa karşı uzun vadede parçaları değiştirmeyi planlıyorum.

    maliyet hesaplarına gelirsem 55 cpu blok+ 50 pompa+ 37 radyatör 142 TL tuttu.Bence gayet hesaplı bir alışveriş oldu unutmadan rezervuarı da el yapımı olanlardan @alidarkstone arkadaşımızı yaptığı silindir rezervuarlardan almayı planlıyorum.Tabi kendisiyle iletişime geçebilirsem.

    Şimdilik yazacaklarım bu kadar,parçalar elime ulaşır ulaşmaz fotolarını koyacağım.şunu da belirteyim ki sus soğutma işine girdiğinizde o kadar güzel ekonomik malzemeler bulacaksınız ki almakta kararsız kalacaksınız,tıpkı benim gibi

    Birde uzman arkadaşlardan yapmayı düşündüğüm sistem için tavsiyeler bekliyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.