Şimdi Ara

Dune HD TV 301 (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
791
Cevap
3
Favori
40.060
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: saintroyo

    quote:

    Orijinalden alıntı: helsloot


    valla hocam ona ben de şaşırdım.. kaynak; 1 tb lık samsung sj kodlu 7200 rpm , aktarma yaptığım ise 2 tb lık samsung ui kod adlı hdd 5400 rpm.. dark marka hdd dock içinde 2 tb lık.

    windows'un gösterdiği hıza bakmayın siz o saçmalıyor zaten orada 126 görünürken gerçekte 55/60 mb ile atıyordur ona aldanmayın siz yoksa ,hdd lerin okuma ve yazma hızları belli 7200rpm lik tek bir hdd bile 126mb'a ulaşamaz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: helsloot


    yok be hocam, zaten bi daha da görmedim o hızı şu an normalde 75-80 civarında dolaşıyor.. ama avi dosyası atarsam işte o zaman resmen ağlıyor..maksimum 20 mb oluyor o zaman. e-sata docklar da var bende onlarda da 55 civarında geziniyor.. bir de windows hızına bakmayacaksak neye bakacağız?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: saintroyo

    quote:

    Orijinalden alıntı: helsloot


    yok be hocam, zaten bi daha da görmedim o hızı şu an normalde 75-80 civarında dolaşıyor.. ama avi dosyası atarsam işte o zaman resmen ağlıyor..maksimum 20 mb oluyor o zaman. e-sata docklar da var bende onlarda da 55 civarında geziniyor.. bir de windows hızına bakmayacaksak neye bakacağız?

    Bende de e sata dock var thermaltake'in bende Laptop'umun 7200rpm lik hdd'sinden , e-satadaki bağlı 1.5tb lık 7200 segate hdd'me indirdiğim filmleri aktarıyorum mesela max 60/mb gördüm bu şekilde bile ama aktardığım dosyalar 150gb lık filan toplu halde biriktirip öyle atıyorum dock'a bağlı hdd lerime , kopyalama işleminde teracopy programını kullanın o hem daha akıllı bir kopyalama yapıyor hemde windows'un kopyalama sistemine göre daha doğru sonuç gösteriyor




  • quote:

    Orijinalden alıntı: helsloot


    öğrendiğim iyi oldu.. akşam bi deneme yaparım unutmazsam..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: helsloot


    ilk önce size bana kopyalama ile ilgili bir program olduğunu öğrettiğiniz için teşekkürler.. ama dediğim gibi 20 gb rage .iso oyun dosyasını 123 mb/sn sabit hızla kopyalıyorum.
  • Hocam bence senin o kullandığın dock'un kontrolcüsü yanlış okuyor hızı , bunu anlamanın en kolay yolu Hd tune ile okuma-yazma testi yaptırman
  • maksimum 137, minimum 66.5, average ise 107 idi sanırım... bunlar okuma için, yazdırma için bi uyarı çıktı yapamadım.. 40 gb lık veri için yapıldı bu test..
  •  Dune HD TV 301


    Bu da benim 7200 rpm lik segate diskim ağzına kadar dolu (1küsır gb lık bir yer var hdd'de ) e-sata'dan bağlı durumda , Fakat ben 150-200 gb'lik mkv'leri laptop'un hdd'sinde biriktirip ondan sonra bu diske taşıyorum hepsini birden ilk başta yüksek veri aktarıyor gibi duruyor ama 3-4 dakika sonra düşüyor hız , yani sen böyle büyük boyutlu 150-200gb lık dosyalar kopyalarkende mi 120mb/s ile kopyalıyorsun ?
  • benim harddisk sizinki kadar dolu değil ama.. 2 tb ın 500 gb ı dolu..

     Dune HD TV 301


    bu da aynı modelden ağzına kadar dolu olan başka bir hdd

     Dune HD TV 301


    hdd ler 5400 rpm bu arad.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saintroyo -- 23 Ocak 2012; 21:00:27 >




  • daha öncede dediğim gibi 91mb üzeri göremedim hiç. 400 mb/sn ise ütopya olur ancak.
  • Arkadaslar, kesinlikle dikkatli okumuyorsunuz.

    400 MB/sn, USB 3.0'in teorik degil PRATIK hizidir. teorik hiz 500MB/sn'dir.

    kaynaklar:

    http://www.everythingusb.com/speed.html
    http://en.wikipedia.org/wiki/USB_3.0

    resmi belgesi de isterseniz buyrun:

    http://www.usb.org/developers/docs/usb_30_spec_011912.zip

    dosyasini indirip acin. icindeki USB3_r1.0_06_06_2011.pdf dosyasini acin. 4-19 numarali 75. sayfayi acin. orada bile son cumle soyle: "it is realistic for 400 MBps or more to be delivered to an application."

    Bu, USB 3.0'in OLANAK OLARAK SAGLADIGI DEGERDIR. siz kopyalama yapacaginiz iki noktadan bu hizda data akitamazsaniz, tabii ki 400 MB/sn degerini goremezsiniz. en fazla onlar ne kadar akitiyorsa o hizi gorursunuz. USB 3.0 baglantisinin uclarina gelelim.: gunumuzun en gelismis kisisel bilgisayar doner hard disklerinin ulastigi hiz. buyrun bir daha: 26 eylul 2011 tarihli dokuman:

    http://www.seagate.com/docs/pdf/datasheet/disc/ds_barracuda_7200_12.pdf

    sayfa 2, specifications tablosu, performance bolumu, max. sustained data rate (en yuksek surekli hiz) satirina bakin. meraklisi icin ORNEK urun kodu: ST1000DM003

    Seagate'in Barracuda 6 Gbps SATA NCQ'lu 7,200 rpm'lik hard disklere bakarsaniz 1-3TB arasindaki disklerin en yuksek surekli hiz degerine bakin; 210 MB/sn. bunun anlamina gelelim. bu da su anlama geliyor. hard disk diyor ki, eger siz yaziliminiz sayesinde 210 MB/sn hizinda data akitmayi basarirsaniz ben bunu diskten iceri disari verebilirim. bu da su demek. siz 2 adet bu diski USB 3.0 ile birbirine bagladiniz diyelim. USB 3.0 hub uzerinden veya biri bir PC icinde, digeri external bir disk olsun. iki ucta da 210 MB/sn hizini saglayabilecek hizda donen diskler var. size tek kalan bu hizda data aktarimini saglayacak data ve yazilim kullanmak. ornegin 1TB'lik 1 dosya ile 1GB'lik 1,000 dosya toplamda eninde sonunda 1TB'tir. ama gelin gorun kopyalama hizlari farkli olacaktir. ne kadar az sayida buyuk dosya olursa, bu max. hiza yaklasirsiniz.

    yani diyelim ki bu hard disklerden aldiniz ve usb 3.0 ile bagladiniz. bugun bile bunlardan 400 degil 210 MB/sn alabileceksiniz zaten ama 3 yil sonra farkli diskler cikarsa, iste o zaman siz o yeni disklerden satin alarak 400 MB/sn gorebilirsiniz. USB 3.0 zaten buna hazir... yeter ki uclardaki diskleri de bu hiza hizlandirin. aslindao da yetmiyor yeter ki bu olanaklari kullanabilecek bir yazilim kopyalama hizina ulasmis olun.

    ozetle seagate'in bu seri disklerinden 2 tanesini usb 3.0 ile birbirine baglayip dogru bir yazilim kullanarak 210 MB/sn yakalayabilirsiniz. sizin elinizdeki disk ve setuplarla 60'i 70'i, 90'i asamiyor olmaniz bu yapilamayacak demek degil. ben ulasamadim kimse de ulasamaz demek degil. asla. sadece 1 tarafta bile burada bahsettigimiz 3.5 inch yerine 2.5 inch'lik seatage 1TB 5400 rpm diski kullanin, her sey bosa gitti. cunku bu ikinci diskin hizi 70 MB/sn diger tarafta seagate'in 3.5 inch'lik bu yepyeni diski olsa ne olacak? diger taraf yavas... ornejklerden biri de oydu onu da gecelim

    ornekleri http://www.everythingusb.com/speed.html linkinden de gorebilirsiniz.

    ozetle, kimse 400MB/sn'den bugun icin bahsetmiyor bu gelecege yonelik. elinde hard diski olanlara yonelik de degil yeni disk alanlar kopyalamanin her iki tarafi icin de seagate'in o disklerini satin alirlarsa 210MB/sn gorme sanslari var (eger cok sayida minik dosya kopyalamiyorlarsa) bunu bilelim oncelikle.

    o yuzden 60, 70,90'la sinirli kalirsiniz dememek lazim.

    son seri diskler disindaki yine gorece yeni disklerde RichCopy programiyla 8GB'lik dosyalarin kopyalanmasinda ulasilan degerler de yine ayni http://www.everythingusb.com/speed.html link'inde mevcut. 105 MB/sn'lik bir max deger mevcut yazma icin. ki bu eSATA'nin 120 MB/sn'lik yine PRATIK degeriyle tasinabilir. ama en yeni disklerle 210 elinizde avcunuzdayken eSATA ile bosa gider bu. bunu kullanabilmek icin USB 3.0 ise yarar, bosa gitmez.

    2 tane bu en yeni 3.5 inch'lik disklerden alip birbirlerine USB 3.0 uzerinden kopyalama yapmiyorsaniz ya da desktop pc'nizin icinde bu disklerden var ve pc'nizin de external hard disk baglayabilecek usb 3.0 portu var degilse, kopyalayacak dosyalariniz da az sayida buyuk dosyalardan olusmuyorsa, 2 disk arasinda 210 MB/sn goremezsiniz tabii:) ama bunlar mevcutsa, gorebilirsiniz.

    ozetle, bugunku 2.5 inc'lik disklerde bile ulasilan hzi 120 MB/sn ve 2.5 inch'lik diskler cok populer. kopyalama icin, bunlar icin bile 40 MB/sn pratik hizli USB 2.0 kullanmayin en az eSATA kullanin diyorum (120 MB/sn pratik hiz) ama sifirdan alacaksaniz, diskinizi de bu yeni disklerden alin, medya player ve disk kutularinizi da USB 3.0 konnektorlu alin diyorum:)

    umarim daha net anlatabilmisimdir...

    sevgiler:)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: teodonanim


    siz de haklısınız ama burdaki arkadaşlar da ki buna ben de dahil, teorik değerler bizim için bişey ifade etmiyor.. bu verdiğiniz listedeki hdd lerden kullanan bir arkadaş yaparsa aynı testi o zaman görürüz. ama dediğim gibi benim kendi sahip olduğum hddler ile usb 3.0 120 mb/sn yi iso dosyalarında görüyorum parça parça olan dosyalarda ise 90-100 mb/sn oluyor. e-sata ile de en yüksek 70 gördüm sabit, ama belli başlı yüksek boyutlu tek dosyalarda.. normal videolarda ise 45-50 arası hız var..
  • usb 2.0 da teorik olarak 480 mbit'ti? var mı bu hızları gören hayatında? yok. aynen usb 3.0 'da pratik olarak maksimum hızını göremeyecektir. ben o yukarıda bahsedilen 210 mb/sn lerinde çok özel şartlarda alındığına eminim. nomal bir kullanıcı 100 mb/sn görürse çok iyi bir değer olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: murdocklawless

    usb 2.0 da teorik olarak 480 mbit'ti? var mı bu hızları gören hayatında? yok. aynen usb 3.0 'da pratik olarak maksimum hızını göremeyecektir. ben o yukarıda bahsedilen 210 mb/sn lerinde çok özel şartlarda alındığına eminim. nomal bir kullanıcı 100 mb/sn görürse çok iyi bir değer olur.


    +1000
  • Dune 301 konusu USB 3.0 tartışmasına döndü.

    Cihazı beklerken arada çerez niyetine Raspberry Pi'yi de almaya karar verdim. Bu ay satışa sunulacak gibi...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Seko92

    Dune 301 konusu USB 3.0 tartışmasına döndü.

    Cihazı beklerken arada çerez niyetine Raspberry Pi'yi de almaya karar verdim. Bu ay satışa sunulacak gibi...

    Raspberry Pi donanım ozellikleri hakkında netleşmiş kesin sonuc varmı.mesela hdmi destekleyecegi soyleniyordu.
    35 dolar falan olucak deniyordu.
    varmı bilgin ve nerede satılıcak.
  • Donanımın detaylarını bilmiyorum ancak 700 Mhz ARM tabanlı işlemcisi var. Harddisk yok, o işi SD kart takarak halledeceğiz. Bu arada SD kart girişi mevcut. İki tipi varmış, birisi 25 $ 128 MB hafızalı ve bunun ağ bağlantısı yok. Diğeri 35 $ 256 MB onda ağ var. Bunlar 1080p video da oynatacak kadar güçlüler. Optik veya koaksiyal çıkış yok, sesi HDMI üzerinden veriyor. İlk etapta kasasız satılacakmış, yani sadece kart gelecek. Yanında adaptör de gelecek mi bilmiyorum ama sanırım USB'den güç alarak da çalışıyor. Sonradan çıktığında kasa da alınır hatta imkan olsa kendimiz yapıp satsak Ebay'den peynir ekmek gibi satarız. Ben tasarlarım bilgisayarda ama üretecek adam lazım. Buna bir de kablosuz touchpad'li bir klavye bağlandı mı tamamdır. Aşağıda videosu var, XBMC de çalıştırıyor artık.

    Yalnız bunu alınca medya oynatıcı gibi düğmeye bastım çalıştı olmayabilir. Üzerinde bir tür işletim sistemi olacak komut satırlı falan. Android'i de son sürüm hariç çalıştırabilecekmiş (sanırım 3.0.1'e kadar çalışıyor 4.0 çalışmıyor). Son sürüm bellek yetersiz olduğundan çalışmaz deniyor, ama USB'ye kurulan türde ufak bir Linux sürümü de çalışacaktır.

    Neyse bir alalım da sonra düşünürüz gerisini... Video altta :

    http://www.youtube.com/watch?v=4NR57ELY28s




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Seko92

    Donanımın detaylarını bilmiyorum ancak 700 Mhz ARM tabanlı işlemcisi var. Harddisk yok, o işi SD kart takarak halledeceğiz. Bu arada SD kart girişi mevcut. İki tipi varmış, birisi 25 $ 128 MB hafızalı ve bunun ağ bağlantısı yok. Diğeri 35 $ 256 MB onda ağ var. Bunlar 1080p video da oynatacak kadar güçlüler. Optik veya koaksiyal çıkış yok, sesi HDMI üzerinden veriyor. İlk etapta kasasız satılacakmış, yani sadece kart gelecek. Yanında adaptör de gelecek mi bilmiyorum ama sanırım USB'den güç alarak da çalışıyor. Sonradan çıktığında kasa da alınır hatta imkan olsa kendimiz yapıp satsak Ebay'den peynir ekmek gibi satarız. Ben tasarlarım bilgisayarda ama üretecek adam lazım. Buna bir de kablosuz touchpad'li bir klavye bağlandı mı tamamdır. Aşağıda videosu var, XBMC de çalıştırıyor artık.

    Yalnız bunu alınca medya oynatıcı gibi düğmeye bastım çalıştı olmayabilir. Üzerinde bir tür işletim sistemi olacak komut satırlı falan. Android'i de son sürüm hariç çalıştırabilecekmiş (sanırım 3.0.1'e kadar çalışıyor 4.0 çalışmıyor). Son sürüm bellek yetersiz olduğundan çalışmaz deniyor, ama USB'ye kurulan türde ufak bir Linux sürümü de çalışacaktır.

    Neyse bir alalım da sonra düşünürüz gerisini... Video altta :

    http://www.youtube.com/watch?v=4NR57ELY28s


    @seko

    videoyu izledim de başarılı bir cihaza benziyor.
    Kesinlikle almak test etmek isterim.

    35 $ olan daha gelişmiş yazmışsın.
    Satınalacağın zaman muhakak haberim olsun. Beraber alırız kargo ücretini paylaşırız.
    veya bu teklife sıcak bakmazsan nereden satınaldığını söylersin bende hemen alırım
    bir tane.


    **
    Kasa tasarımı yaparsan cad / cam ile yaparsan üretecek adam buluruz.
    ne olacak ki. alt tarafı almuninyum kasa birde mini fan işi çözecektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rfve -- 25 Ocak 2012; 11:59:57 >




  • XBMC calıstırıyor olması guzel.yanlıs bilmiyorsam XBMC codeclerini kendi icinde barındırıyor.acaba işlemci dts dolby desteklermi.bluray gibi yuksek dosyaları oynatmakta sıkıntı olurmu.
  • Raspberry Pi'nin özellikleri şöyle;

    - 700MHz hızında ARM11 tabanlı uygulama işlemcisi,
    - 128MB of SDRAM,
    - OpenGL ES 2.0,
    - 1080p30 H.264 yüksek profilli video çözümleme,
    - Kompozit ve HDMI video çıkışı,
    - USB 2.0,
    - SD/MMC/SDIO bellek kartı slotu,
    - Genel amaçlı I/O,
    - Açık kaynak yazılım desteği (Ubuntu, Iceweasel, KOffice, Python)

    Üzerinde herhangi bir depolama sürücüsü bulunmayan ancak bu ihtiyacı giderebilmek adına SD kart slotu ile gelen mini bilgisayarın, beş yıllık bir planlamanın sonucunda yoğun bir çalışma ile ortaya çıktığı belirtiliyor. Hacimli üretimine Ocak ayında başlanacak bilgisayarın 128MB kapasiteli versiyonu 25$, 256MB kapasiteli versiyonu ise 35$ seviyesinden sunulacak. Henüz temel sistem özellikleri açıklanmadığı için, Raspberry Pi'nin Windows 8'in ARM versiyonunu çalıştırıp çalıştıramayacağı ise yanıt bekleyen sorular arasında yer alıyor.



     Dune HD TV 301

     Dune HD TV 301



    Kaynak ;
    http://www.donanimhaber.com/hazir-pc/haberleri/25-dolarlik-bilgisayar-Raspberry-Pi-uretime-giriyor.htm




  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.