Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (160. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18.166
Cevap
710
Favori
808.478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 158159160161162
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hafta içinde ali express den sütlük +termometro siparişi vereceğim bakalım nasıl olacak
  • Bende aeropress alsammı almasammı kararveremedim.Tadabileceğim bir yer olmadıgından(adana) kararveremıyorum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar merhaba.. 2 ayrı konuda bilginize danışmak istiyorum. uzun süredir öğrenmek istediğim konular.

    1-) kahve satın almaya gittiğimde ya da online satış sitelerinde Guatemala, Kosta Rica gibi yöresel kahvelerin yanında Espresso başlıklı ayrı bir kategori oluyor mutlaka. Bunları diğerlerinden kategorik olarak ayrıştıran nedir? Kahvenin espresso olarak çekilmesini kast etmiyorum bakın, tür olarak ayrı bir pakette satın alınmasını kast ediyorum. Bakın tchibo'da, starbucks'ta ve kahve fabrikasında vs. hep öyle. ayrımı neye göre yapıyorlar acaba?

    2) herkesin mutlak önceliği tazelik. peki bu illy,lavazza, douwe egberts,Segafredol, Julius Meinl gibi avrupa menşeili saygın kahve zincirlerinin prestiji nereden geliyor. sonuçta bunlar kendi hazır vakumlanmış paketleriyle piyasaya sunuluyorlar sonuçta. yani paket halde sundukları kahve bayat mı? kafelerinde de bu kahveleri mi kullanıyorlar?


    paylaşımınız için çok teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sameoldsong -- 12 Mart 2015; 23:15:48 >




  • gidakontrol G kullanıcısına yanıt
    Ben Istanbul da denemistim. Denemeden once beni ona ceken birsey oldu Bakalim kendi yaptigim nasil olacak gelsin gorecegiz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gidakontrol

    Bildiğiniz gibi espresso nun(yada benzer yöntemlerin) püf noktası suyun kahve içerisinden geçerken belirli basıncla geçmesi.moka ekspressle,brikka arasında yaklasık ıkı kat basınc farkı var,bu yüzden tatları birbirinden farklıdır.Moka ekspress kullandım ben ,şimdi brikka arıyorum.moka ekspressin sıfırını 60 tl ye almıstım 6 cup lık.99 tl pahalı bu ürün için bana kalırsa

    Tesadüfen gezerken gördüm.ücretsiz nakliyesi var.ama bence bu da çok pahalı.üstüne biraz daha ekleyip elektrikli espresso makinası alınabilir

    http://www.amazon.com/Bialetti-07008-Brikka-Espresso-Machine/dp/B008G48DW4/ref=sr_1_5?s=kitchen&ie=UTF8&qid=1426194693&sr=1-5



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akakın -- 13 Mart 2015; 0:36:31 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sameoldsong

    arkadaşlar merhaba.. 2 ayrı konuda bilginize danışmak istiyorum. uzun süredir öğrenmek istediğim konular.

    1-) kahve satın almaya gittiğimde ya da online satış sitelerinde Guatemala, Kosta Rica gibi yöresel kahvelerin yanında Espresso başlıklı ayrı bir kategori oluyor mutlaka. Bunları diğerlerinden kategorik olarak ayrıştıran nedir? Kahvenin espresso olarak çekilmesini kast etmiyorum bakın, tür olarak ayrı bir pakette satın alınmasını kast ediyorum. Bakın tchibo'da, starbucks'ta ve kahve fabrikasında vs. hep öyle. ayrımı neye göre yapıyorlar acaba?

    2) herkesin mutlak önceliği tazelik. peki bu illy,lavazza, douwe egberts,Segafredol, Julius Meinl gibi avrupa menşeili saygın kahve zincirlerinin prestiji nereden geliyor. sonuçta bunlar kendi hazır vakumlanmış paketleriyle piyasaya sunuluyorlar sonuçta. yani paket halde sundukları kahve bayat mı? kafelerinde de bu kahveleri mi kullanıyorlar?


    paylaşımınız için çok teşekkürler.

    Merhaba,

    Onlar espresso harmanıdır. Espresso için firmanın kendi oluşturduğu harman kahveler var. Yöresel kahve kullanmak espressoda standarttan uzaklaştırır tadı, çünkü yöresel kahvede tat çok nettir ve bu bir çok değişkene bağlı olarak kolayca değişebilir, espresso gibi kahvedeki aromaların yoğun olarak elde edildiği yöntemlerde de bu standarttan uzaklaştırdığı için harman tercih edilir. Ben evde içmek için sürekli farklı yöreselleri kullanırım mesela, zira ben kahvede o farklı notaları tatmak isterim ama herkes için bu böyle değildir en nihayetinde. Bir de bunun kafe boyutu var malum.

    Tazelik mevzusu, aynı zamanda nitelikli kahvenin de konusudur. Konu zaten nitelikli kahve olmayınca tazelik çok da aranılacak bir durum değil. Burada kast edilen bayatlık da kahvenin aromasını kaybetmesi durumu. Nitelikli kahve herkesin ulaşabileceği bir şey değil, herkesin de aradığı şey değil zaten. Kahveyi basit olarak tüketen ancak standart bir tat ve kalite bekleyen insanlar için o markalar. Bunun tabi ki bir de kafe ve sunum boyutu var.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: gidakontrol

    Bende aeropress alsammı almasammı kararveremedim.Tadabileceğim bir yer olmadıgından(adana) kararveremıyorum

    Ben aeropress aldıktan sonra, kullanmadığım için espresso makinemi satmıştım. Aeropress oldukça basit ve hızlı bir kahve sunarken müdaheleye çok duyarlı ve yüksek gövdeli bir kahve sunuyor. Kahveyi hazırlarken yaptığınız ufak değişiklikleri dahi hissedebiliyorsunuz. Sıcak su bulabileceğiniz her yerde demleyebilecek olmanız da en büyük artısı. Tatsal açıdan tek tip bir alet kesinlikle değil Aeropress. Yani tattığınız kahveden çok farklılarını yapma imkanınız var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gidakontrol

    Bildiğiniz gibi espresso nun(yada benzer yöntemlerin) püf noktası suyun kahve içerisinden geçerken belirli basıncla geçmesi.moka ekspressle,brikka arasında yaklasık ıkı kat basınc farkı var,bu yüzden tatları birbirinden farklıdır.Moka ekspress kullandım ben ,şimdi brikka arıyorum.moka ekspressin sıfırını 60 tl ye almıstım 6 cup lık.99 tl pahalı bu ürün için bana kalırsa

    Exspress ve brikka nın farkını şu videoda göstermiş. Videoda Brikka nın daha geç yaptığı Görülüyor kahveyi ama daha iyi köpürtüyor.
    https://m.youtube.com/watch?v=YmjbwcXTGWw

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: TRojka
    Merhaba,

    Onlar espresso harmanıdır. Espresso için firmanın kendi oluşturduğu harman kahveler var. Yöresel kahve kullanmak espressoda standarttan uzaklaştırır tadı, çünkü yöresel kahvede tat çok nettir ve bu bir çok değişkene bağlı olarak kolayca değişebilir, espresso gibi kahvedeki aromaların yoğun olarak elde edildiği yöntemlerde de bu standarttan uzaklaştırdığı için harman tercih edilir. Ben evde içmek için sürekli farklı yöreselleri kullanırım mesela, zira ben kahvede o farklı notaları tatmak isterim ama herkes için bu böyle değildir en nihayetinde. Bir de bunun kafe boyutu var malum.

    Tazelik mevzusu, aynı zamanda nitelikli kahvenin de konusudur. Konu zaten nitelikli kahve olmayınca tazelik çok da aranılacak bir durum değil. Burada kast edilen bayatlık da kahvenin aromasını kaybetmesi durumu. Nitelikli kahve herkesin ulaşabileceği bir şey değil, herkesin de aradığı şey değil zaten. Kahveyi basit olarak tüketen ancak standart bir tat ve kalite bekleyen insanlar için o markalar. Bunun tabi ki bir de kafe ve sunum boyutu var.

    Bilgilendirme için çok teşekkürler.

    Birinci konuda. Ben acaba kahve çekirdeklerinin türüyle ilgili bir fark mı var diyordum. Robusta çekirdeklerde kafein oranı daha yüksek olduğu için onu mu tercih ediyorlar diye düşünüyordum ama çoğunun üzerinde %100 arabica yazıyor zaten. bir tek Nero'da %90+%10 karışım gördüm bugüne kadar. şimdi, sizin söylediklerinizden bunun harmanlamalarıyla ilgili olduğunu anlıyorum. peki o zaman, misal starbucks'ta house blend gibi kahveler de harman. onlarda neden özel olarak bir bir espresso vurgusu yok. hangi kısmı eksik anlıyorum sizce?

    İkinci konuda. Bu kahveler dediğim gibi, prestijli markalar. Bunlara nitelikli kahve değil dediğimiz zaman, Avrupa'daki lüks kafelerin büyük kısmı çöpe çıkıyor. Bu durumda, sizce kendi kahvesini kavurup çeken 3. dalga dedikleri durakları mı tercih etmek lazım sadece? Eğer öyleyse, gidip Lavazza'da Illy'de bir fincana 9-10 TL vererek hata ediyorum. Bir de Karaköy'deki Karatabak örneğin, Julius Meinl kullanıyor ve müdavimleri falan var bu mekanın. Bu konudaki düşüncenizi öğrenebilir miyim?

    Tekrar teşekkürler, kolay gelsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sameoldsong -- 13 Mart 2015; 12:06:16 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Akakın

    quote:

    Orijinalden alıntı: gidakontrol

    Bildiğiniz gibi espresso nun(yada benzer yöntemlerin) püf noktası suyun kahve içerisinden geçerken belirli basıncla geçmesi.moka ekspressle,brikka arasında yaklasık ıkı kat basınc farkı var,bu yüzden tatları birbirinden farklıdır.Moka ekspress kullandım ben ,şimdi brikka arıyorum.moka ekspressin sıfırını 60 tl ye almıstım 6 cup lık.99 tl pahalı bu ürün için bana kalırsa

    Tesadüfen gezerken gördüm.ücretsiz nakliyesi var.ama bence bu da çok pahalı.üstüne biraz daha ekleyip elektrikli espresso makinası alınabilir

    http://www.amazon.com/Bialetti-07008-Brikka-Espresso-Machine/dp/B008G48DW4/ref=sr_1_5?s=kitchen&ie=UTF8&qid=1426194693&sr=1-5

    Bencede french pressler daha uygun en kötü french press alırım bunun yerine

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sameoldsong

    quote:

    Orijinalden alıntı: TRojka
    Merhaba,

    Onlar espresso harmanıdır. Espresso için firmanın kendi oluşturduğu harman kahveler var. Yöresel kahve kullanmak espressoda standarttan uzaklaştırır tadı, çünkü yöresel kahvede tat çok nettir ve bu bir çok değişkene bağlı olarak kolayca değişebilir, espresso gibi kahvedeki aromaların yoğun olarak elde edildiği yöntemlerde de bu standarttan uzaklaştırdığı için harman tercih edilir. Ben evde içmek için sürekli farklı yöreselleri kullanırım mesela, zira ben kahvede o farklı notaları tatmak isterim ama herkes için bu böyle değildir en nihayetinde. Bir de bunun kafe boyutu var malum.

    Tazelik mevzusu, aynı zamanda nitelikli kahvenin de konusudur. Konu zaten nitelikli kahve olmayınca tazelik çok da aranılacak bir durum değil. Burada kast edilen bayatlık da kahvenin aromasını kaybetmesi durumu. Nitelikli kahve herkesin ulaşabileceği bir şey değil, herkesin de aradığı şey değil zaten. Kahveyi basit olarak tüketen ancak standart bir tat ve kalite bekleyen insanlar için o markalar. Bunun tabi ki bir de kafe ve sunum boyutu var.

    Bilgilendirme için çok teşekkürler.

    Birinci konuda. Ben acaba kahve çekirdeklerinin türüyle ilgili bir fark mı var diyordum. Robusta çekirdeklerde kafein oranı daha yüksek olduğu için onu mu tercih ediyorlar diye düşünüyordum ama çoğunun üzerinde %100 arabica yazıyor zaten. bir tek Nero'da %90+%10 karışım gördüm bugüne kadar. şimdi, sizin söylediklerinizden bunun harmanlamalarıyla ilgili olduğunu anlıyorum. peki o zaman, misal starbucks'ta house blend gibi kahveler de harman. onlarda neden özel olarak bir bir espresso vurgusu yok. hangi kısmı eksik anlıyorum sizce?

    İkinci konuda. Bu kahveler dediğim gibi, prestijli markalar. Bunlara nitelikli kahve değil dediğimiz zaman, Avrupa'daki lüks kafelerin büyük kısmı çöpe çıkıyor. Bu durumda, sizce kendi kahvesini kavurup çeken 3. dalga dedikleri durakları mı tercih etmek lazım sadece? Eğer öyleyse, gidip Lavazza'da Illy'de bir fincana 9-10 TL vererek hata ediyorum. Bir de Karaköy'deki Karatabak örneğin, Julius Meinl kullanıyor ve müdavimleri falan var bu mekanın. Bu konudaki düşüncenizi öğrenebilir miyim?

    Tekrar teşekkürler, kolay gelsin

    House Blend filtre harmanıdır. Starbucks tercih etmemiş bunun satışını ancak kendileri kullanıyor. Firmanın bileceği iş bunlar, vardır illaki bir bildikleri.

    Specialty Coffee değilse çöp demek de mantıklı değil. Dediğim gibi çoğunluğun kahveden beklediği bu değil zaten. O firmaların da böyle iddiaları yok zaten. 3rd wave cafeler durumu yine sizin tercihiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • şu pressurized-nonpressurized basınçlı-basınçsız portafilter olayını biraz okudum. normalde basınçlı bir portafilter'ı mekanik olarak basınçsız yapınca makinada falan ilave bir modifikasyon ihtiyacı olmayınca (zaten delonghi'nin portafilter'ını falan temizlemek için sökmüş olduğumdan) portafilter'ı açtım, basınçlı plastik kısmı çıkardım ve bu şekilde bir kahve yaptım.

    okuduğuma göre basınçsız portafilter'da gelen suyun basıncına karşı, sıkıştırılmış kahvenin ve bir de bu mekanizmanın geri itme kuvveti bulunuyor, su yalnızca o basınç eşiğini aştığı zaman kahveden geçip bardağa düşüyor. bu sayede makina tek bir sefer basınç verse bile bu şekilde o basınç nispeten sürekli bir şekilde daha homojen dağılımlı olarak iletiliyor.

    bu kuvvet azalınca mantık olarak akış daha hızlanacak. akışı düzgün tutabilmek için, ve zaten basınçsız portafilter'ın mevzuu bu olduğundan kahveyi de daha ince çekmek gerekiyormuş; bunu da yaptım. evdeki çekirdeklerin son kalanlarını (tchibo'dan almıştım) çektim arada ilk seferde büyük bir fark göremedim ancak akışı gayet güzel yakaladım diyebilirim, aynı zamanda köpük de oluştu çok olmasa da. sözen'e 0,75 tur attırdım (3 köşe döndürdüm) ve yeterli geldi.

    bakalım sürat kargo burnunun dibine yeni aldığım çekirdekleri bugün içersinde yetiştirebilirse taptaze çekirdeklerimle tekrar deneme yapıp gerekirse fotoğraflarıyla birlikte buraya yüklerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi balcis -- 13 Mart 2015; 12:59:39 >




  • Günlük kahve tüketimim artmaya başlayınca kahve dünyasından 35 tl ye satılan french press + 250 gr filtre kahve + bardak seti aldım. Süt veya şeker kullanmadan içiyorum. İçimi, kokusu ve tadı benim hoşuma gitti. Bu kahveyi bilenler başka hangi kahveleri önerebilirler ? Bugün starbucksdan house blend aldım paketi açıp kokladım zehir gibi kokuyor inşallah hayal kırıklığı olmaz henüz denemedim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rebula34

    Günlük kahve tüketimim artmaya başlayınca kahve dünyasından 35 tl ye satılan french press + 250 gr filtre kahve + bardak seti aldım. Süt veya şeker kullanmadan içiyorum. İçimi, kokusu ve tadı benim hoşuma gitti. Bu kahveyi bilenler başka hangi kahveleri önerebilirler ? Bugün starbucksdan house blend aldım paketi açıp kokladım zehir gibi kokuyor inşallah hayal kırıklığı olmaz henüz denemedim.

    Bonarri Cafe. veya kahve fabrikası. kahven sipariş verdikten sonra istediğin gibi kavrulup çekiliyor, ikise de taze ve güzel, starbucks kahvesinden de birkaç gömlek üstündür. (Taze olması bakımından)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lvcom07 -- 14 Mart 2015; 17:53:47 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: rebula34

    Günlük kahve tüketimim artmaya başlayınca kahve dünyasından 35 tl ye satılan french press + 250 gr filtre kahve + bardak seti aldım. Süt veya şeker kullanmadan içiyorum. İçimi, kokusu ve tadı benim hoşuma gitti. Bu kahveyi bilenler başka hangi kahveleri önerebilirler ? Bugün starbucksdan house blend aldım paketi açıp kokladım zehir gibi kokuyor inşallah hayal kırıklığı olmaz henüz denemedim.

    Starbucks kahvesi çok kavrulmuştur ama kimi insanın favorisidir. Buradaki gurme arkadaşlar daha taze kahveleri tercih ederler.
  • Serdar Tepe'nin çektiği şu fotoğrafta dikkatimi çeken noktaları size de göstermek istedim. Kahvelerin kaynağı Starbucks'mış bu arada.

     '-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'
  • Resimden çekirdek kalitesi anlaşılıyor. :) Kahvenin kendi aroması gibi bir dertleri olmadığı için de çok fazla kavuruyorlar. Maşallah Simsiyah
  • Merhabalar arkadaşlar,genel olarak mutfak da iyiyim dir biraz da içecekler konusunda kendimi geliştirme çabasına gireyim dedim aynı zaman da sevdiğim bir lezzet üzerine yoğunlaşmak istedim,biraz yazılanlara göz gezdirdim soru şeklinde işe başlayarak doğru anlamışmıyım onu öğrenmek istiyor ayrıca espresso için makina tavsiyesi istiyorum,bazı arkadaşlar espresso için saniye ile ölçü ayarını tutturamadım demiş şimdi para verip alacağım ürün doğru kahve oranı nı ayarladıktan ve yeterli sıkıştırma kuvvetini de doğru yaptıktan sonra geri kalan kısım da ne gibi problem oluşabilir?kavurma lezzet işlerine gelecek olursak o konu da pek zorluk çekeceğimi sanmıyorum,bilgilendirme için şimdiden teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kendinden filtreli, ek filtre istemeyen kahve makinesi önerileriniz varmıdır?

    http://www.mediamarkt.com.tr/mcs/product/DE-LONGHI-ICM15210-Mekanik-Filtre-Kahve-Makinesi,103452,504069,866438.html?langId=-14

    bunda kendinden filtrelimi acaba altın filtreli olandan arıyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Exhell

    kendinden filtreli, ek filtre istemeyen kahve makinesi önerileriniz varmıdır?

    http://www.mediamarkt.com.tr/mcs/product/DE-LONGHI-ICM15210-Mekanik-Filtre-Kahve-Makinesi,103452,504069,866438.html?langId=-14

    bunda kendinden filtrelimi acaba altın filtreli olandan arıyorum

    Hocam bende delonghi bco 264b de aldığım da altın filtre yoktu.sonradan servisten alıyorsunuz.paketten çıkmıyor.3 ay önce 38 tl.ye ben aldım. yine çıkan modelini araştırın derim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 158159160161162
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.