Şimdi Ara

Focus araba uzaktan kumanda sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
12.603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2. El 2001 model focus araba aldik. 2 adet uzaktan kumandali anahtar var ve ikiside arabanin kapilarini acip kapatmiyo alarminida calistiramiyoruz. Satan adam kumandalarin birinin suya dustugunu oburunun ise pilinin bituk oldugunu soyledi. Kumandalarin pilini degistirdik gene calismadi. Sorun nerde olabilir tamir icin nasil bir yol izlemeliyiz maliyeti ne kadar olur ?

    Not: alarmda anahtarli uzaktan kumandalarda orjinal fabrika cikisli takilmis.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cedric... -- 2 Eylül 2011; 2:17:11 >



  • kullanma klavuzu varsa elinizde kumanda kodlama orada var.

    şöyle bir şeydi kodlma

    anahtarı kontağa takın
    5kere kadar anahtarı kontakta 0-II konumuna geitin 0-II-0-II şeklinde ( yani marşa basmadan evvel ışıkların yandığı konum) bip diye bir ikaz sesi duyacaksınız. ( yani bip sesi duyana kadar deneyin 4 de oalbilir 5 kez de)

    bip sesini duyunca anahtarı kontaktan çıkarın ve anahtar üzerindeki bir tuşa basın. yine bip sesi duyduğunuzda araçtan anahtar kodlanmıştır.
    marşa basın araç çalıştırın istop edin kodlama tamam.

    2 kumanda da çalışıyorsa eğer bu kodlama işlemini yaparken aynı anda 2 kumanda da bir tuşa basın ki ikiside aynı anda kodlansın. ayrı ayrı yapınca eski kod silinir.
  • fokuc ??
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mustafa-T

    kullanma klavuzu varsa elinizde kumanda kodlama orada var.

    şöyle bir şeydi kodlma

    anahtarı kontağa takın
    5kere kadar anahtarı kontakta 0-II konumuna geitin 0-II-0-II şeklinde ( yani marşa basmadan evvel ışıkların yandığı konum) bip diye bir ikaz sesi duyacaksınız. ( yani bip sesi duyana kadar deneyin 4 de oalbilir 5 kez de)

    bip sesini duyunca anahtarı kontaktan çıkarın ve anahtar üzerindeki bir tuşa basın. yine bip sesi duyduğunuzda araçtan anahtar kodlanmıştır.
    marşa basın araç çalıştırın istop edin kodlama tamam.

    2 kumanda da çalışıyorsa eğer bu kodlama işlemini yaparken aynı anda 2 kumanda da bir tuşa basın ki ikiside aynı anda kodlansın. ayrı ayrı yapınca eski kod silinir.


    Kullanma klavuzu yok malesef her arabanın kodlaması farklımıdır ? 0-II şeklinde defalarca denedim 100 civarında kontağı açıp kapatmışımdır bir sefer yavaş yavaş açıp kapattıp hızlı hızlı yaptı olmadı. Ön kaputun içinde akünün yanında alarm kutusu var birde minik anahtarı var bir oyana çevirdim denedim bir buyana çevirdim denedim ama olmadı bir türlü bip sesini duyamadım. Kodlama için başka bir püf noktası var mı acaba ?


    @merruse focus işte yanlış yazmışım ..




  • 2001 model ancak ghia değil anladığım kadarı ile. Ghia olmayanlarda o şekilde kodlayamazsınız. O yıllarda harici bir alarm ile orjinal anahtar kullanmak kaydı ile uzaktan kumanda sistemleri satılıyordu. Hatta 400 liramı neydi fiyatı. Onlardan birisi olabilir. 2001 de Focusun orjinalinde alarm yoktu. Uzaktan kumandalı anahtar ise sadece ghialarda o da tek geliyordu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: merruse

    2001 model ancak ghia değil anladığım kadarı ile. Ghia olmayanlarda o şekilde kodlayamazsınız. O yıllarda harici bir alarm ile orjinal anahtar kullanmak kaydı ile uzaktan kumanda sistemleri satılıyordu. Hatta 400 liramı neydi fiyatı. Onlardan birisi olabilir. 2001 de Focusun orjinalinde alarm yoktu. Uzaktan kumandalı anahtar ise sadece ghialarda o da tek geliyordu.


    ghia tam olarak ne bilmiyorum ama bizim araba ambiant gibilerinden geçiyor.Hmm o zaman bizim arabadaki alarm orjinal değil çünkü 2 tane uzaktan kumandalı anahtarı var sonradan çoğaltıldıysa bilemiyorum.bakalım pazartesi günü ford servisine götürücez.
  • Ambiantelerde zaten uzaktan kumanda yoktu. Dolayısı ile elinizdeki anahtarları Mustafa'nın anlattığı şekilde kodlayamazsınız. İllede uzaktan kumandam olsun diyorsanız hurdacıdan Ghialardaki merkezi kilit modülünü alıp takın. Direk tak çalıştır olarak çalışır. O zaman orjinal anahtar ve kumandasına sahip olursunuz.
  • abi orjinal alarm var bizim arabada da tabi bizimki 2001 ghia o ayrı :D
  • Satan adam orjinal demişti bayağıda güvenilir arabanın bütün sorunlarını tek tek söyledi bilemiyorum chia olup olmadığını nasıl anlayabilirim?
  • Mustafa yoktu. Ambientede ne alarm ne de uzaktan kumanda yoktu. Leaflet i elimde şu an. Onların çoğuna bayiiler falan taktılar.

    Teybin olduğu konsol odun desenli kaplıysa muhtemelen ghiadır. Farların altında krom çıta bulunur, deri direksiyon simidi var, deri vites topuzu var, 4 cam elektrikli olması lazım. Falan filan. En kolay 4 cam elektrikli olayından anlarsınız. Diğerlerinin hepsini değiştirmiş olsa bile bu çok zor. Komple tesisatın değişmesi gerekiyor. Hem ana tesisatın hem kapı tesisatlarının. Cam motorlarına krikolarına varıncaya kadar değişmesi lazım. Ben benim arabanınkini değiştirmiştim. Akıllı işi değil. Başka uğraşan olacağını hiç sanmıyorum.
  • Arka camlar otomatik degil , teybinde odun desenli bir sey yok butun panel siyah burdan anliyoruz ki ghia degil araba. O zaman alarm orjinal ford degil sanirim uzaktan kumandali anahtarlarindada ford yaziyo ama bilemiyorum. 2. El arabanin masrafida hic bitmiyomus guya sifirindan uygun diye aldik. Neyse artik pazartesi ford servisine goturucem siradan oto anahtarcilari ve elektrikcileri yapamadilar surekli kumandali anahtarin pilini degistirip kodlamaya calisiyolar onu sonra bende denedim ama olmuyo servisde yapsinlar artik uygun bir ucretse yaptiririm yoksa 60 tlye yeni uzaktankumandali sistem yaptiricam.
  • abi arkadaşınkinde yoktur ama bizim arabada iç denetimli alarm var hatta mink mink diye korna çalıyor :D kapı direklerinin içinde sessörleri bile var :D


     Focus araba uzaktan kumanda sorunu

     Focus araba uzaktan kumanda sorunu
  • Len araba ambienteymiş işte hala neyin fotoğrafını çekip koyuyorsun?
  • Hehe..Evet 2001 benimde vardı...Orjinal mantığı şu ki araca serviste takılan alarmlardan bahsediliyor...Olay bundan ibaret....
  • Araba ambient ama alarmli uzaktan kumandali anahtarlar orjinal yani fabrika cikisli olmasada sonradan serviste takilmis sanirim. Resimlerdeki sensorlerden bizim arabadada var hatta motor calisir halde kapi acilinca mink mink otuyo saniyorum ki sorun kumandada pazartesi serviste ak koyun kara koyun cikicak ortaya yardimlariniz icin tesekkurker :)
  • Merak edenler ve aynı sorunu yaşayıp çözüm arayanlar için başımıza gelenleri yazıyım. Dün ford servisine gittik. Alarmlı uzaktan kilit sisteminin fabrika çıkışlı arabada olmadığı ancak kısa bir dönem orjinal olarak fordlara takıldığını söyledi. Bize yeni kumandalı anahtar getirtebileceklerini yalnız anahtar başına 300 tl fiyat olacağını söylediler. Bizde tabikide yaptırmadık çıktık. Araba alarmcısı , elektirikçisi derken bayağı bir gezdik sorduk soruşturduk hep yenisi takalım bu yapılmaz cevabı aldık. 1 yer bulduk adam anahtarların üzerinde uğraştı 20 tlye yaparım ama düzen tutmaz 50 tlye yenisini takalım dedi bazı ayrıntıları beğenmedik yaptırmadık. Sonra başka bir anahtarcıya gittik orda Allahdan yeni alarmlı kumandalı sistemden takmıyolarmış yoksa kesin yenisini takalım diye tuttururlardı neyse ordada kumandalar üzerinde bayağı bir işlem yapıldı ama nafile gene çalışmadı. Görevli bize kumandalı anahtarı 40 tlye çoğaltalım frekansını buna geçirelim dedi. Ama sorun kumandalı anahtardamı yoksa arabadaki alarm sistemindemi bilemediğimiz için kumandalı anahtar yaptırmaya cesaret edemedik belkide sorun kumandada değil arabadadır hiç arabaya bakmadılar. Nitekim yaptırmadık kös kös eve döndük. Kısa bir ayrıntı daha veriyim 50 civarı takılan uzaktan açma kapama mekanizmalarında alarm yokmuş ayrıca kumanda ile anahtar birbirine monteli olmuyo anahtar ayrı kumanda anahtarlık gibi ayrı oluyo bence hiç hoş değil boşa kalabalık , anahtarla kumandayı birbirine monteli yaptırabilmek için bir 40-50 tl daha harcamak gerekiyor ayrıca alarmlı olsun istiyosanız 100 tl civarı gözden çıkarmak lazım. Bizde düşünüyoruz acaba bozuk sistemimi yaptırsak yoksa 150 tl civarı gereksiz bir harcamayla düzgün bir alarm taktırıcaz bakalım.




  • siz anahtarlarınızı bir resmini çekip koysanız ona göre yorum yaparız :D ben halen anahtarı çözemedim.
  • Anahtarlar bunlar işte

     Focus araba uzaktan kumanda sorunu


     Focus araba uzaktan kumanda sorunu
  • ilginç bir anahtarmış. kumandalı olduğundan emin misiniz. bir ara el fenerli bir anahtarlar vardı ona benzetecem ama ona da benzetemedim.
  • Kumandalı olduğuna eminim hem satan kişi öyle dedi hemde arabada alarm sistemi var ön tarafın sağ ve sol kapı köşelerinde sistemin aparatları gözüküyor ayrıca tamir ettirmeye gittiğimizde 3 yer baktı ve bunlar kumanda değil gibilerinden bir şey demediler 2 yer tamir etmeye çalıştı. El feneri özelliği olduğunu sanmıyorum öyle bir lambası yok.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.