Şimdi Ara

Linux Neden Windows'tan Üstün? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
0
Favori
5.054
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Burada baya bir tartışma dönmüş. Ben de yıllarca linux kullanmış birisi olarak bir iki şey söylemek istiyorum.
    Öncelikle işletim sistemi hayatımızda etkileşimde olduğumuz ve kullandığımız diğer birçok eşya gibi aslında sadece bir araçtan ibarettir. Bilgisayar yazılım ve bileşenlerini kontrol ve yönetiminden sorumlu bir araç mutfakta kullandığımız basit yapılı bir meyve bıçağından daha komplike diye işletim sistemini ayrı bir yere koyamayız, en azından koymamalıyız. Çünkü aralarındaki karmaşıklık farkı ne kadar çok olursa olsun ikisi de sadece araçtır.
    Kılıç ile elma soymak ne kadar verimsiz ise sırf herhangi bir sebepten bir işletim sisteminin fanatiği olup bize uyup uymadığına bakmaksızın onu kullanmakta ısrarcı olmak da verimsizdir. Aslında burada bahsettiğim verimsizlik hayatımızın birçok yerinde var. Bize uymayan şeyleri sırf birileri yapıyor veya bize dikte ediliyor diye ya da trend, moda için yapmak verimsizliktir. Bu yüzden yapacağımız her şeyde kendimize şu soruyu sormalıyız "bunu neden yapıyorum, yapacağım ya da yapmaktayım?". Bu sorunun cevabı, konumuz olan işletim sistemleri hakkında, hepimiz için farklılık gösterebilir.
    Linux dağıtımları ya da Windows işletim sistemlerinin avantajlarını ya da dezavantajlarını yazıp karşılaştırmayacağım. Çünkü bunu yapan ya da yapmış bir çok site ya da video internette mevcut. Senin yapman gereken şey bu avantaj ve dezavantajları göz önünde bulundurarak kendine yukarıdaki soruyu sorman ve soruya verdiğin cevap doğrultusunda
    sana uyan en iyi işletim sistemini bulman. Tabi bu keşif aşamasında da kaybolup gitmemek en önemlisi. Çünkü aslında önemli olan şey kullandığın işletim sisteminden daha çok onunla ne yaptığındır.




  • berkhınho B kullanıcısına yanıt

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.