Şimdi Ara

Vaillant kombim Öldü! Gömelimmi, Yaşatabilirmiyiz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
5.568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bizdeki 98 model vaillant kombinin hiçbir ışığı yanmıyor, acaba kontrol kartımı bozulmuştur? kaça malolur, kısaca yaptırmaya değermi? Yoksa gömelimmi :)

    Not:içinden hafif bir vınlama sesi geliyor bundan elektirik geldiğini anlıyorum

    Anlayan arkadaşların önerilerini bekliyorum


    İyi bayramlar



  • Not: servis geldiğinde hiçbişey yapmasada servis parası alıcak o yüzden servisi çağırmadan size soruyorum ki, pahalı bi arıza ise gidip yenisini alıcağım.
  • arıza kodları (cihaz modeline uyumlu olup olmadıgına arıza tanımına göre karar verin )
    1. IŞIK: Kombinin yanındaki sigorta açıksa ve kombinizin 0/1 konumlu anahtarı 1 konumunda ise bu ışığın sürekli yanması gerekir. yanmıyor ise elektrik girişinde veya kombinizin elektronik kartında arıza var demektir.

    2. IŞIK: Sıcak su musluğunu açtığınız zaman yanması gerekir.Yanmıyor ise kombiniz sıcak su musluğunun açıldığını algılamıyor demektir.

    3. IŞIK: Kombi üzerinden kalorifer ayarını açtığınızda yanması gerekir. yanmıyor ise kalorifer ayar düğmesi kırılmıştır veya elektronik kart arıza yapmıştır.

    4. IŞIK: Kombi fanının normal olarak çalıştığını gösterir ve her zaman yanmaz.sadece kombinin içerisinde alev oluştuğu zaman yanar. bu ışık yanıp sönüyorsa fanda bir arıza vardır.

    5. IŞIK: Kombinizin gaz yollarını açtığını ve cihazınızın ateşleme işlemini normal olarak gerçekleştirdiğini gösterir. yanıp sönmesi ise kombinizin su basıncının düşük olduğunu veya pompa ile ilgili bir sıkıntı olduğunu gösteri.

    6. IŞIK: Kombinizin içerisinde alevin oluştuğunu gösterir. Yanıp sönerek sinyal vermesi ise ısı duyargalarında arıza var demektir.

    7. IŞIK: Bu ışık diğerlerinden farklı olarak kırmızı yanar. yanması demek kombinize gaz gelmiyor veya elektrik voltajı düşük geliyor demektir

    F 22 : Gerekli olan sistem basıncının altına düşülmesinde ekrandaki gösterge yanıp sönmeye başlayacaktır. Basınç daha fazla düşerse cihaz arızaya geçer ve ekranda “F.22″ arıza kodu gösterilir. Cihazı tekrar işletime almak için sisteme su eklemelisiniz.

    F28 F29 : Brülörde üç ateşleme denemesinin ardından alev oluşmadıysa cihaz işletime geçmez ve arıza gösterir. Bu, ekranda ” F.28” veya “F.29” arıza koduyla gösterilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VRMS -- 31 Ağustos 2011; 12:00:24 >




  • Vaillant Kombi hiç çalışmıyorsa:
    a)Günümüzde kullanılan birçok kombi içerisinde su olmadığı zaman emniyet olarak çalışmamaktadır. Suyu bitmiş olabilir. Standart su basıncı 1.5 bardır.
    b)Elektrik şalteri acık olmayabilir
    c)Gaz vanası kapalı olabilir
    d)Gaz vanası açıkken cihaz çalıştırılmak istenmiş ise ikaz (kırmızı lamba) yanıyor olabilir
    e)Kombinin ön panelindeki (yaz/kış) konum anahtarı istenilen konumda olmayabilir.
    f)Kombiniz pilotlu ise pilot alevi yanmıyor olabilir.
    g)Tüm bu işlemlere rağmen başarılı olamadıysanız lütfen teknik servisi çağırınız.



    Vaillant Kombi ses yapıyor:
    a)Cihazın fan motorunda problem olabilir
    b)Cihazın devir daim motorunda problem olabilir
    c)Cihazın haznesindeki suda hava olabilir
    d)Cihazın sıcak su ile kaloriferi ayrıştırıcı parçalarda hata olabilir(üç yollu vana)
  • Berke Kardeş, bilgileriniz için çok teşekkür ederim. Kombide sadece 3 tane ışık var gösterge yok hiçbiri yanmıyor ses mes hiçbişey yok. Kırmızı ışık yandığında sorunu çözebiliyorum ama şimdi hiçbişey yanmıyor çalışmıyor çok düşük tiz bir ses var sadece...Su basıncı normal gaz açık. Anlaşılan yenisini alıcaz.

    İlginize teşekkür ederim
  • Bu cihazın resetleme özelligi yokmu tarife benzer bir arıza yaşamıştım,elimde cihazın klavuzuda yoktu net ortamından edindigim pdf dosyasında resetlemeyi anlatıyordu uyguladım sorun çözüldü
  • Senin düşündüğünü aynen bende düşündüm, resetleme bulamadım varsa da üzerindeki düğmelerde olduğunu sanmıyorum, çünkü 3 tane çevrilen düğme var üzerinde başka bişey yok.
    Anlıyacağın full analog cihaz :) tekrar bi araştırayım resetlenme olsa kesin açılıacak gibi duruyor.

    Cevabın için teşekkür ederim
  • Ondört yıllık ömrünü doldurmuş bir kombi için ilave tamir parası yada servis çağırma bilemem değermi ?...Arıza bulunup giderilse bile iki yıl sonra yada üç ay sonra başka bir problem çıkarabilir...Yeni dijital çok ayrıntılı özelliklere sahip bir 20.000 kcal kombi 1250 lira..Daha mütevazi modeller isterseniz 950 lira...Yoğuşmalı olsun derseniz 1750 lira..Piyasa geniş...Çeşit ve kalite bol..Biraz araştırana marka ve model çok.KİMSE DAHA GİDİP 4000- 5000 Lira verip kombi almıyor...O devirler geçti çok şükür.....İstediğiniz marka ve modeli seçin....Karar ve para sizin...Saygılarımla..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 6 Eylül 2011; 18:11:07 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: thunderace

    Senin düşündüğünü aynen bende düşündüm, resetleme bulamadım varsa da üzerindeki düğmelerde olduğunu sanmıyorum,


    Zaten normalde reset olarak bir buton eski modellerde olmuyor o dügmeler kullanılarak reset atılıyor,ürünün netten katalogunu bulmaya çalış detaylı olarak anlatır
  • 13 Sene diyelim yaklaşık bu kombi daha çalışmaz artık çalışsada artı servis masrafı üzerine eklenerek yenisi alınabilir kombinin böyle bir düşünebilirsiniz ama hiç boşuna servis çağırmayın derim siz direk bir tane ECA,Vaillant vs alabilirsiniz uygun fiyatlara sadece Kaç binlik sizin bu kombiniz ona göre yola çıkarak bir tane alabilirsiniz yani o kombiyi çalıştırsanız bile bir iki gün sonra bir daha çalışmaz hale gelecek o yüzden ihç uğraşmayın derim zaten kışada giriyoruz kombisiz kalmayın derim kışın ortasında arıza yapacağı tutar sonra zor olur sizin için.
  • Bende aynen öyle düşünüyorum o yüzden bi araştırayım dedim şimdi servis çağırsam adamlar gelecek 400-500 tl masrafı var diyecekler yaptırmasam bile servis ücreti 40-50 alacaklar. Anlaşıldı kombi öldü gömebiliriz yaşasın yeni kombi!

    İlginize teşekkürler
  • Gömmek yanlış olur...İçindeki bütün parçaları bir güzel söküp ayırın fotograflarını çekip Sahibinden Com da satışa koyun..Uygun fiyatla çıkma yedek parça arayan sizin durumunuzda binlerce insan var...Yeni kombi parası çok rahat çıkar..karar sizin..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 6 Eylül 2011; 18:18:11 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: taşkafa

    Gömmek yanlış olur...İçindeki bütün parçaları bir güzel söküp ayırın fotograflarını çekip Sahibinden Com da satışa koyun..Uygun fiyatla çıkma yedek parça arayan sizin durumunuzda binlerce insan var...Yeni kombi parası çok rahat çıkar..karar sizin..


    katılıyorum bir tamirci bana aynen demişti. yeri gelince yeni kombiyi parçalıyorum tamir daha çok para kazandırıyor bana demişti.
  • aslında siz sıradan bir servis çağırsanız eşinizin dostunuzun güvendiği servis varsa. çünkü vaillant servisleri çok para alır. annamlerin binasında 2 adet vaillant sökülüp atıldı bizim kötü baymak hala çalışıyor aynı yaşlardalar 1998 yapımyılı :))
  • Kusura bakmayın konuya geç cevap yazıyorum.
    Kombiyi artık gözden çıkardığım için, ön kapakları söktüm hiç elektrik gelmediğinden bi araştırayım dedim, konrol panelinin arkasındaki kapağı açtım, 3 adet sigorta buldum.
    Veee bingoo sigortalardan biri kopuk çıktı, tam yeni sigorta arıyordumki birde baktım söktüğüm kapağın içine adamlar 3 tane yedek sigorta koymuşlar.
    Yedek sigortayı taktım ve kombi çalıştı. Yani yolda kombi bulmuş gibi sevindim
    Artık bir sonraki arızaya kadar idare edicez. Bu arada kombiyi parçalayıp satma işi acayip mantıklı geldi, kombi ölünce mutlaka öyle yapacağım.

    İlgilenen herkese teşekkür ederim




  • quote:

    Orijinalden alıntı: thunderace

    Kusura bakmayın konuya geç cevap yazıyorum.
    Kombiyi artık gözden çıkardığım için, ön kapakları söktüm hiç elektrik gelmediğinden bi araştırayım dedim, konrol panelinin arkasındaki kapağı açtım, 3 adet sigorta buldum.
    Veee bingoo sigortalardan biri kopuk çıktı, tam yeni sigorta arıyordumki birde baktım söktüğüm kapağın içine adamlar 3 tane yedek sigorta koymuşlar.
    Yedek sigortayı taktım ve kombi çalıştı. Yani yolda kombi bulmuş gibi sevindim
    Artık bir sonraki arızaya kadar idare edicez. Bu arada kombiyi parçalayıp satma işi acayip mantıklı geldi, kombi ölünce mutlaka öyle yapacağım.

    İlgilenen herkese teşekkür ederim


    Gecmiş olsun malıyetsız halletmıs oldunuz. Kombıyı parcalyıp satmak oldukca fantastık bır dusunce ınanın pıyasada ıse yaramaz kombı parcasını mumla arayan ınasanlar var. :D Kımseye satamazsınız belkı bır servıs bırıkı parcasından faydalanır ama onun dısında sıze faydası olmayacak cıhaza kımse 10 kuruş vermez.




  • Kombiyi yaşatabildiğinize sevindim yani demekki az birşey ömrü kalmış cihazın son nefesini verene kadar çalışsın o zaman diyelim umarım kışın tam ayazında arıza yapacağı tutmaz umarım..

    Son derece sakata gelirsiniz.
  • Diğer arkadaşların dediklerini tekrar yazmıyorum.

    Eğer anakart arızası ise yeni bir anakart baya pahalıya mal olur ve servis evinize kadar geldiği için de sizden servis ücreti alır.
  • Bende de turbotech kombi var.kac servisi aradinmsa hepside f28 arizasi icin Gaz var ise ilk önce 3 kere resetlemeyi deneyin kombinizi. Sorun devam etmesi halinde cihazınızın gaz valfi, iyanizasyon elektrodu veya elektronik kartında problem var demektir. Vaillant servisini arayarak yardım  servis talebinde bulunabilirsiniz. Diye soylediler taniduk bir şervis hermetikse balkona gidenborularin baglantilarindan biri cikmiştir dedi ve dedigi gibi actim baktim aynen ole servis. Cagirmadan once bunlari kontrol edin derimmmm

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.