Şimdi Ara

foruma kayıt olurken verilen telefon numaraları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • foruma kayıt olurken üyeliğimizi aktif etmek için verdiğimiz telefon numaralarnı, istenildiği taktirde başkalarına vermeniz mümkün müdür ??
    bu sorunun cevabı muhtemelen hayır olacaktır.

    peki çok ciddi bir olay oldu. gittim avukattır şudur budur izin belge faln aldım. böyle birşey var mı ? eğer varsa izin alındığı taktirde vermeniz mümkün müdür ??

    ben birisinin numarasını istiyorum gibi gözükmesin örneği anlaşılması içn kendimden verdim.. benim numaramı isteyecek olurlarsa vermeyin diyecektim. ne olursa olsun veya numarayı değiştirme hakkımız falan var mıdır. numarayı değiştirelim.



  • kalbimizdesin abim
  • Numaraların reklam amaçlı satıldığından yüksek oranda şüpheleniyorum ben, foruma konu dışını aktifleştirmek için numaramı verdim vereli bi sürü abuk sabuk firmadan reklam mesajı gelmeye başladı; bunun aksini tasdik edebiliyor musunuz?
  • Biz herhangi bir şekilde asla ve asla satmıyoruz. Fakat mecburen bir Vodafone ortağı olan JetSms sistemini kullanmaktayız. Bu firma sms atmayı sağlayan bir firma. Onlar bizim mesaj gönderdiğimiz numaraları tutuyorlar mı yada güvenlikleri ne durumda bilemiyorum. Kendilerini arayıp sorarsanız sevinirim. Bu arada her hangi bir başvuru forumuna şuraya buraya bir kez vermeniz tel numaranızı yeterli tüm reklam verenler birbirleri ile paylaşıyorlar benimde aynı şey başıma geldi.
  • haberleşme yasası kanunu çıkıyor. belki de çıkmıştır. şikayet mercilerine iletmek yeterli olacaktır sanıyorum. bana nedense hiç sms gelmiyor..
  • Kısacası numaraların kullanılmadığına dair hiç bir güven/garanti veremiyorsunuz çünkü siz dahi bilmiyorsunuz, yanlış mı anladım?

    EDIT:

    Hukuki yola başvurmayı düşünüyorum zaten uzun zamandır, artık abuk sabuk inşaat firmalarından tutun da hiç gitmediğim marketlere kadar sms geliyor her gün. Evrakla başvurduğumda bunların kaynağını vermek zorunda sanıyorum operatör?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PlutosDaddy -- 8 Mayıs 2012; 23:42:21 >
  • Operatörün konuyla alakası yok. Onlar sadece alt yapıyı veriyorlar. Olay ara bağlantı sağlayıcılarla ilgili. Operatöre başvurursanız o size nereden geldiğini söylecektir. Nereden geldiğini bulursanız ara bağlantıya ulaşmış olursunuz. Onlarla görüşürseniz onlarda size zaten bildiğiniz hangi müşteriden geldiğini söyleyecektir. Müşteriye ulaşsanız o zamanda onlar nereden telefon numaranızı bulduğunu söyleyebilir belkide hiç bir yetkiliye yada nereden geldiğini bilmediğini iddia eden veya en makulu sizin verdiğinizi iddia eden birisine rastlayabilirsiniz.

    Kanuni olarak kısaca bir düzenleme yok. Bu ara bağlantı firmalarından sms almak istemiyorum diyebilirsiniz o zaman Facebook üyelik sisteminden tutun, bankalara kadar hiç bir yerden sms alamaz hale gelirsiniz bu bizide kapsıyor. Yani iş biraz karışık.
    Biz hangi telefon numarasının kime ait olduğunun güvencesini verebiliriz zira bu bilgileri biz saklıyoruz. Ama ara bağlantı sağlayıcının garantisini kimse veremez. Onu bırakın operatörlerede güven olmaz zira daha önce bu tür şeyleri yapan operatörler içinde çalışanlar olduğu ortaya çıktı ve operatör ceza aldı.

    Keşke nerelerden almak istediğinizi belirleyebileceğiniz bir sistem olsada herkes rahat etse. Ben bile bankaları ve siteyi kontrol etmek için açık tutmak zorunda kalıyorum ve abuk sabuk yerlerden de mesaj geliyor. Bu konuda tahmin ettiğiniz gibi bir düzenleme içinde operatörlerin uğraşacağını sanmam çünkü esas parayı kazanan sms trafiği yaratarak operatörlerin kendisi.




  • Bildiğim kadarı ile yasal düzenleme çıktı ancak 1 Ocak 2013 de yürürlüğe girecek. Operatörü arayıp bilgi talebinde bulunmakta fayda etmiyor zira operatörün size sunduğu tek şey hattınıza reklam amaçlı gönderilecek tüm mesajların kapatılması oluyor. Bir dönem çok uğraşmıştım bunlarla. :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rds

    Bildiğim kadarı ile yasal düzenleme çıktı ancak 1 Ocak 2013 de yürürlüğe girecek. Operatörü arayıp bilgi talebinde bulunmakta fayda etmiyor zira operatörün size sunduğu tek şey hattınıza reklam amaçlı gönderilecek tüm mesajların kapatılması oluyor. Bir dönem çok uğraşmıştım bunlarla. :)

    Bahsettiğiniz sorunla bende uğraştım, bana reklâm içeriklerini engelledikleri söylediler fakat kısa süre sonra kişisel numaralar hariç hiç bir hizmetten sms alamadığımı farkettim ve mecburen geri açtırmak zorunda kaldım. Acaba bu 1 Ocak 2013 de yürürlüğe girecek olan uygulama reklâm içeriklerini ele alıyor mu?
  • bana reklam mesajı bile gelmiyor bana neden gelmiyor? Emin misiniz hat ile ilgisi olmadığına?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.