Şimdi Ara

Fenerbahçe de yalan söylüyor TFF de....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ne gidemeyeceğini bir ay önceden bildiğini, ama kendilerini kurtarma çabasındaki Aziz Yıldırım ve yöneticilerin Sarı-Lacivertli takımı bile bile yaktığını söyledi. Orhan Salkınaz görüşmenin ayrıntılarını kaleme aldı.

    Türkiye Futbol Federasyonu'nda etkili bir yönetici... Söyledikleri yenilir yutulur cinsten değil. Şike soruşturması sürecinde kendilerinin kamuoyunu oylamak adına sürekli yalan söylediklerini, yaşananların hiç birinin doğru olarak aktarılmadığını söylüyor.

    Sadece kendilerinin değil Fenerbahçe yönetiminin de sahip olduğu bilgileri kimseyle paylaşmadığını, onların da kendi camialarını oyalamak için her türlü yalanı söylediklerini iddia ediyor.

    Bugün yaşananların daha soruşturmanın 11. Gününde, yani 14 Temmuz'da belli olduğunu ama Fenerbahçe yönetimin hiçbir olumlu adım atmamasının hem kendilerini hem de Türk Futbolu'nu zor durumda bıraktığını belirtiyor.

    İşte tüm detaylarıyla yaşananlar:

    UEFA ANINDA HAREKETE GEÇTİ
    3 Temmuz sabahı başlayan gözaltı süreçlerinden sadece birkaç saat sonra UEFA bizime temasa geçti. Tüm gelişmelerle ilgili ayrıntılı raporlar istediğini, şüpheli takımların lisanslarının derhal askıya alınmasını istedi. Biz kendilerinden durumun sağlıklı tespitinin yapılabilmesi için bir ay süre istedik. Onlar ise, futbol sezonunun başlamak üzere olduğunu ve bize en fazla 8 günlük bir süre verebileceklerini, 12 Temmuz da bizim kararımızı kendilerine bildirmemizi istediler.

    FUTBOLU YÖNETENLERİN HALİ İÇLER ACISI
    Kulüplerle hemen toplantılar yapmaya başladık. Duruma açıklık getirmemiz, Türk Futbolu'na atılmaya çalışılan çamuru temizlememiz gerekiyordu. İlk gün yapılan konuşmaları duysanız futbolu tümden yasaklardınız. Federasyona gelen başkanlar, yöneticiler, futbol adamları "çok üzücü, ne yapacağız" demeleri gerekirken, "kim yapmıyor ki" "boş verin bunları" "merak etmeyin bir şey çıkmaz, bir haftaya üstü örtülür" gibi laflar ediyorlardı.

    Kendilerine durumun ciddiyetini anlattık, UEFA baskısından söz ettik. Ayrıca görüştüğümüz savcı ve emniyet yetkililerinin kararlılığını dile getirdik. Ama kimse ciddiye almadı.

    UEFA KULÜPLERİ KORUMAK İSTİYORDU
    Bu arada UEFA, özellikle tutukluların kulüplerle organik ilişkisinin kesilmesi için kesin bir talimat gönderdi. UEFA böyle yaparak aslında kulüpleri korumak istiyordu. Yaşananların bahis şikesi skandalındaki gibi uluslar arası boyutunun bulunmaması nedeniyle TFF'nin iç sorunu olduğunu belirtip, "Yeter ki suç isnat edilenlerin kulüplerle organik bağını kesin, gerisini biz hallederiz" uyarısını yaptılar. Biz de hemen bunu ilgili kulüplere bildirdik. Kısa sürede işin ciddiyetinin farkına varan herkes konuya hassasiyetle yaklaştı. Ardından soruşturma kapsamında tutuklananlarla yollar birer birer ayrılmaya başlandı.

    Sadece bir istisna ile. O da Fenerbahçe...

    FENERBAHÇE YÖNETİMİNİN İNADI
    Fenerbahçe yöneticileri böyle bir şeyin söz konusu olmadığını, Aziz Yıldırım'ı kesinlikle satmayacaklarını söylediler. Kendilerine bunu başkanı satmak anlamına gelmediğini, soruşturma süresince kenarda durmasının şart olduğunu, aksi takdirde UEFA'nın ılımlı tavrını sertleştirebileceğini söyledik. Fakat hiçbir şekilde bize yardımcı olmadılar.

    Aziz Yıldırım da direnme yolunu seçti. Gönderdiği mektuplar, avukatları ve yöneticiler aracılığı ile yaptığı açıklamalar, Fenerbahçe'yi giderek içinden çıkılmaz bir kaosa sürükledi. Kendisinin olmadığı bir Fenerbahçe düşünemiyordu. Fenerbahçe yöneticilerine verdiği talimatlar "Bize bir şey olmaz. Aynen devam" diyerek onları yanlış yönlendirdi. "Darağacında bile Fenerbahçe" gibi hamaset dolu ifadelerle camiasını oyalamayı seçti. Çünkü olayların kapatılacağına o da fazlasıyla inanıyordu.

    UEFA 15 TEMMUZ'DA TAVIR ALDI
    15 Temmuz günü UEFA'dan gelen uyarı sadece Fenerbahçe başlığını taşıyordu. Diğer kulüplerin soruşturma sürecindeki tavrının UEFA nezdinde itibar gördüğü, özellikle Beşiktaş'ın yaklaşımının kendilerini memnun ettiğini belirtiyor, ancak Fenerbahçe'nin direnişine anlam veremediklerini söylüyorlardı.

    UEFA, "Şu anda Yunanistan ve Türkiye'de iki sıkıntılı durum var. Yunanistan bir takım adımlar attı. Sizler de çalışıyorsunuz. Olumlu gelişmeler var. Ancak soruşturmanın merkezinde yer alan Fenerbahçe ile ilgili herhangi bir somut adımın atılmaması bizi rahatsız ediyor. Özellikle bu takımın Şampiyonlar Ligi'ne katılacağını düşünürsek, kendilerinden sıcak bir yaklaşım bekliyoruz. Agresif reddedişi bir kenara bırakıp, tutuklu bulunan yöneticileri ve profesyonelleri ile aralarındaki organik bağın, en azından Türkiye'de devam eden yargı sürecinin sonuna kadar kesilmesini istiyoruz. TFF bu konuda gerekli adımları atmak ve UEFA'ya yardımcı olmaz zorundadır" ifadeleriyle bizleri sıkıştırıyordu.

    İSVİÇRE TOPLANTISI
    18 Temmuz'da bizi apar topar İsviçre'ye çağırdılar. Orada sert uyarılar yaptılar. Toplantı sonrası Lütfü Arıboğan, sorun yok havasını yansıttı. Ama gerçek öyle değildi. UEFA bizi köşeye sıkıştırmaya başlamıştı. Fenerbahçe'nin tavrından vazgeçmesini ve kendilerinin istediği adımları atması gerektiğini net biçimde ortaya koydular.

    KÜFÜRLEŞME BİLE YAŞANDI
    Ertesi gün Fenerbahçe yöneticileri ile görüşmeler yaptık. UEFA'daki temasları aktardık. Aziz Yıldırım ve Şekip Mosturoğlu'nun derhal istifa etmeleri ya da görevden alınmaları gerektiğini, aksi takdirde sert yaptırımlar gelebileceğini söyledik. Bir kez daha şiddetle itiraz ettiler. Hatta küfürleşmeye varan tartışmalar yaşandı. Fenerbahçe yönetimi üslubunu o günden sonra iyice sertleştirdi. Bizi fazlasıyla sıkıntıya sokan bir sürece girildi.

    Bu gelişmeler üzerine ligi ve süper kupayı erteleme kararı aldık. Bu kararın önceki bütün açıklamalarımızı yalanladığının elbette farkındaydık ama alternatifimiz yoktu. Sorunu çözmeden oynanacak her resmi maç bizi UEFA nezdinde biraz daha sıkıntıya sokacaktı.

    TFF'DE İSTİFA RÜZGARLARI
    Başkan yaşanan küfürleşmeler dolayıyla bozulan moraliyle erteleme kararını netleştirmeden açıklamak zorunda kaldı. O yüzden de iyice yalancı konumuna düştük. Ağustos sonu dedik, Eylül başını beklemek zorunda kaldık. Zaten neredeyse 20 gündür kamuoyunu oyalıyorduk, orada işler iyice çıkmaza girdi.

    Birkaç yöneticimiz istifa etmeye bile kalkıştı. Fenerbahçe yönetiminin inadı yüzünden neredeyse TFF dağılıyordu. Hatta dağıldı ama bize yukarılardan gelen uyarılar, mevcut süreçte futbolun başsız kalmasının, seçim yapılana kadar atanacak kayyum vs.nin işi iyice çıkmaza sokacağı uyarılarını yaptılar. Yani aslına bakarsan TFF yönetimi işe mecburen devam ediyor.

    KULÜPLER BİRLİĞİ AYRI BİR ÂLEM
    Bu arada bir yandan da Kulüpler Birliği ile mücadele ediyorduk. Bize olayı örtbas etmemiz için baskı yapıp duruyorlardı. Erteleme kararı bile onları çıldırttı. Lig geç başlayınca Lig tv'den alacakları paranın da geç geleceğini, zor durumda kalacaklarını söyleyip "5 Ağustos'ta oynamak istiyoruz" diyorlardı. Akıları fikirleri parada olduğu için etik değerler umurlarında bile değildi. "UEFA bizi dışlar, ne kulüpler ve milli takım Edirne'nin ötesine çıkamaz" dedikçe "Boşver çıkmayalım. Çıkanları hali ortada" deyip ambargonun bile umurlarında olmadığını söylüyorlardı. İşin uluslar arası boyutu, Türkiye'nin imajı, Türk Futbolu'nun imajı umurlarında bile olmadı. 9 Eylül kararı yüzünden hepsi ağır suçlamalarda bulundular, tehditler savurdular. Bize bir daha oy vermeyeceklerini bile söylediler.

    UEFA: DOSYAYI KAPATIRIZ AMA...
    9 Ağustos'ta UEFA bir kez daha bizden yaptırım istedi. Dosyayı bir daha açılmamak üzere kapatmak istediklerini ancak Fenerbahçeli tutuklu idarecilerin kulüple organik bağının kesilmemesi halinde bunu yapamayacaklarını söylediler. "Ya siz kendi kurallarınız doğrultusunda bu ilişkiyi kesersiniz ya da biz olaya el koymak zorunda kalırız" dediler. Bize bir hafta da süre verdiler.

    Nihat Özdemir, Murat Özaydınlı ve Ali Koç ile bu konuları defalarca konuştuk ama olumlu sonuç alamadık. Ne yapacağımızı bilemez bir haldeyken hukukçularımız bize bir ara formül önerdiler. Bu formüle göre Fenerbahçe Yönetimi kongre kararı alacaktı. Kongre en azından 3 haftalık zaman kazandıracaktı. UEFA'ya da "Bakın kongre yapıyorlar. Bağı kesecekler" mesajını iletecektik.

    AZİZ YILDIRIM KABUL ETMEDİ
    Bu formülü Fenerbahçeli yöneticilere anlattık. Kendi başlarına karar veremeyeceklerini, Aziz Yıldırım ile konuşmaları gerektiğini söylediler. Ertesi gün bize kongre kararı almayacaklarını, başkanın izin vermediğini söylediler.

    Kendilerine durumu her şekliyle izah ettik. Dedik ki "Kongre kararını alın. Zaten seçilen yönetim mayısa kadar görev yapacak. Aziz bey o tarihe kadar aklanırsa yeniden aday olup kazanır, Fenerbahçe de zarar görmez. Yoksa sizi Şampiyonlar Ligi'ne almayacaklar. Bize ağır cezalar verecekler. Bizim size yardımcı olduğumuz gibi lütfen siz de bize yardımcı olun" dedik. Verdikleri yanıt "çok istiyorsanız bizi düşürün" oldu. Hiç adım atmadılar.

    ETİK KURUL RAPORUNA UYMADIK
    Bu arada Etik Kurul raporunu tamamlayıp bize verdi. Aslına bakarsanız rapor doğrultusunda yapmamız gereken hiçbir işlemi yürürlüğe koymadık. O Swiss Otel toplantısında konuştuğumuz tek konu "Fenerbahçe'yi kongreye zorlamak için ne yapabiliriz" oldu. Çünkü bugünün geleceğini biliyorduk. UEFA'nın mesajı çok netti.

    Fenerbahçe'nin elini kolunu bağlamak amacıyla soruşturmada adı geçen herkesi tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk etmek ve karar alma yetkilerini ortadan kaldırmak belki bir formül olabilirdi. Bazı arkadaşlarımız spor dünyasının bizden karar beklediğini, üzerinde konuştuğumuz açıklamanın bizleri yerle bir edeceğini söyledi. Başkan, "Zaten yerle bir olmuş durumdayız. Baştan beri söylediğimiz her şeyi yalanladık. Ne yapacağız. Durumu idare etmekten başka şansımız mı var" diyerek sert bir çıkış yaptı. Sonunda o kimseyi tatmin etmeyen açıklamayı yaptık ve sonucunu beklemeye başladık.

    PLAY-OFF FENERBAHÇE İÇİNDİ
    Kamuoyunu meşgul edebilmek için de Play-Off sistemini ortaya atıp, hemen kabul edilmesini sağladık. Gündemi değiştirmekti amaç. Bunu da başardık. Kamuoyu Play-Off'u tartışırken biz Fenerbahçe yönetimini ikna çalışmalarına devam ettik. "Play-Off sizin için çıkarıldı. Şampiyonlar Ligi'ne gidemediğiniz için uğrayacağınız kaybı bir nebze olsun telafi amaçlı" dedik. Ne yazık ki planımız yürümedi, Fenerbahçe'de kimse istifa etmedi. Aslına bakarsanız kulüpler Birliği Fenerbahçe'ye o kadar büyük destek veriyordu ki, Fenerbahçe yöneticileri, kendilerine hiçbir şey olmayacağından emin hale geliyorlardı. Başta İlhan Cavcav olmak üzere bütün başkanlara olayın ciddiyetine varın diye neredeyse yalvardık. Ama dinleyen olmadı. "Havuz bozulursa parayı siz mi vereceksiniz" deyip duruyorlardı.

    UEFA ÇOK CİDDİYE ALIYORDU
    UEFA'yı birkaç gün daha oyaladık. Ama ne yazık ki onlar işi fazlasıyla ciddiye alıyorlardı. İşin kötüsü, UEFA bizden istediği her şeyi Yunanistan'dan da istemişti. Ve Yunan Federasyonu 2 takımı isteklerini yerine gelmeyince amatör lige düşürüverdi. Başkan sürekli Fenerbahçeli idarecilerle konuştu, durumu defalarca anlattı, yalvardı. Anlatamadı. Sonunda olan bize oldu. UEFA baktı ki biz harekete geçemiyoruz, Pierre Cornu'yu İstanbul'a gönderdi. Çünkü kararı vermişlerdi. Fenerbahçe'yi Şampiyonlar Ligi'ne almayacaklardı. Ama son bir inceleme yapmak istediler.

    CORNU KESİN KONUŞTU
    Cornu hem bizimle hem savcılarla konuştu, sonra gelip "Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'ne giremez. Sıfır tolerans ilkesine uymuyor. Ne yazık ki sizler de futbolu yönetenler olarak etik değerlere uygun davranmıyorsunuz. Üzerinize düşen görevleri yapmıyorsunuz. Bu durumda biz gerekli müdahaleyi yapacağız. Ve yapacağımız müdahale Fenerbahçe ile sınırlı kalmayacak" dedi. Bu sözler resmen tehditti.

    Başkan Cornu'ya adeta yalvardı ve zaman istedi. Cornu'nun tavrı çok netti. "Şampiyonlar Ligi kuraları çekilmeden 24 saat önce bu konuya açıklık getirilmelidir. Biz UEFA olarak kararımızı verdik, ama sizin bir alternatifiniz olup olmadığını görmek için raporumu ileteceğim saate kadar beklerim" dedi.

    Başkan bu görüşmeler sonrası çıkıp yine kamuoyunu kandırmak için "Çok olumlu izlenimlerle ayrıldı" açıklamasını yapmak zorunda kaldı.

    O günün gecesinde kriz toplantıları yapıldı. Sabahlara kadar Fenerbahçeli yöneticiler ikna edilmeye çalışıldı. Bir yandan Fenerbahçeli idareciler ikna edilmeye çalışılırken, bir yandan da hukukçularımız bize ne türden yaptırım uygulayabileceklerini araştırıyordu. Çünkü Cornu, alınacak kararın Fenerbahçe'yle sınırlı olmayacağını açık açık söylemişti.

    AYDINLAR RESMEN SAÇMALADI
    Fenerbahçe tabii ki yine bizi ve uyarılarımızı ciddiye almadı. "Göndermeyin de görelim" bile diyenler oldu. Hukukçularımız da 5-8 yıl arası men cezalarından söz edince, Mehmet Ali Aydınlar, aslında bir ay önce yapması gerekeni yapmak zorunda kaldı ve Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ne katılım hakkını iptal kararını imzaladı. Bu kararı UEFA'ya da bildirdi ve tepkileri beklemeye başladı.

    Fenerbahçe cephesi beklediğimiz gibi anında saldırıya geçti. Federasyon faks ve mail yağmuruna tutuldu. Aydınlar'ı o kadar bunalttılar ki, zaten stresten günlerdir uyku bile uyuyamayan adam, "UEFA Şampiyonlar Ligi'ne çok önem veriyor" gibi saçma bir laf söyledi. Sonrasında ne dediyse düzeltemedi.

    CORNU'NUN ŞİFRESİNİ ÇÖZEMEDİK
    Ama asıl şok o değildi. Biz 48 saattir Cornu'nun "Kararımız Fenerbahçe'yle sınırlı kalmayacak" lafını çözmeye çalışıyor, ne ceza alabileceğimizi hesaplıyorduk. Meğer bahsettiği karar Trabzonspor'un Şampiyonlar Ligi'ne alınmasıymış. Bize bu konuda hiçbir sır vermemişti. Biz de verdiği mesajı doğru anlayamamıştık. Doğrusu böyle bir şeye ihtimal de vermemiştik.

    Trabzonspor kararı bizi daha da zor durumda bıraktı. Fenerbahçe cephesi bizi Trabzonspor ile işbirliği yapmakla suçlamaya başladı. Fenerbahçe camiası yine yürüyüşlere başladı.

    FENERBAHÇE İLK KEZ YAPTIRIM GÖRDÜ
    Aslında bir iyi tarafı da oldu. Fenerbahçe Kulübü ilk kez bir yaptırımla karşılaştı. Hem de sert bir yaptırım. Bedeli en az 40 milyon Euro. O zaman akıları başlarına geldi. Başkan HaberTürk'te katıldığı ve program sonrası, yayına bağlandığında polemiğe girmediği Nihat Özdemir ile telefonda görüştü ve kongreden başka çözümlerinin olmadığını, artık kamuoyuna yalan söylemeyeceklerini ifade etti.

    NİHAT ÖZDEMİR İSTİFAYA ZORLANDI
    "Fenerbahçe'yi korumak uğruna her şeyi yaptık. Bundan sonra hiçbir şey gizli kalmayacak, ört bas edilemeyecek, kamuoyuyla paylaşılacak" diyen Aydınlar'ın net tavrı sonrası yapacak bir şey kalmadığını gören Nihat Özdemir istifa etti.

    İpleri ele alan Ali Koç, duruma hakim havası vermeye çalıştı. Artık kaçınılmaz olan kongreyi fark ettiği için camianın sempatisini kazanma çabasına girdi. Ama devamlı yanlış yapıyor. "Bizi düşürün" başvurusunu niye kabul etmediğimizi sorguluyor şimdi de.

    FENERBAHÇE'NİN BAŞVURUSU YOK Kİ
    Başvurusu yok ki Fenerbahçe'nin düşürelim. Biri gelip, yönetici bile olsa "Bizi düşürün" deyince düşürmemiz söz konusu olamaz. Başkası demez mi "Neye dayanarak düşürdün" diye. Aklınca şark kurnazlığı yapıyor. Maksat camiasına oy verenlerine sevimli görünsün.

    Bütün süreç boyunca taraftarlarına ve kongre üyelerine yalan söyleyen Fenerbahçeli yöneticiler, şimdi kendi beceriksizliklerinin faturasını bize kesmeye çalışıyorlar.

    ALİ KOÇ SAÇMALIYOR
    Ali Koç diyor ki "Ya 8-10 milyon Euro'ya oyuncu alsaydık ne olacaktı?" Sorarım size Fenerbahçe tarihinde yıldız oyuncu alınmayan sezon var mı? Yok. Onlar Şampiyonlar Ligi'ne gidemeyeceklerini net olarak biliyorlardı. Bu yüzden transfer yapmadılar. Emenike'yi de bu yüzden sattılar. Buları bile bile hala konuşuyorlar, camiayı provoke ediyorlar. Ama artık kimse yemiyor. Zaten Aydınlar da artık susmama kararı verdi. "Ben onları koruyorum, onlar beni Fenerbahçe'den atmaya kalkışıyorlar" diyor. Bu nedenle artık susmaları şart. Hem Ali Koç öyle saçmalıyor ki, yaptığı açıklamalar resmen şikeyi itiraf. "Sezon ortası düşüp 2 yıl kaybetmeyelim, şimdiden düşürün" diyor. Ne yani, suçlu musunuz? Hiç düşünmeden konuşuyor.







  • Ts tutuksuz yargılanan başkanı ile ilişkisini kesti mi de onları CL'ye aldılar? Hadi Beşiktaş'ı anlarım Serdal Adalı görevinden istifa etmişti, ama Ts'nın CL'ye kabul edilmesinin hiçbir izahı yok sıfır tolerans muhabbetiyle hele.
  • Yine mi aynı muhabbet?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wtwt24

    Türkiye Futbol Federasyonu'nda etkili bir yönetici... Söyledikleri yenilir yutulur cinsten değil. Şike soruşturması sürecinde kendilerinin kamuoyunu oylamak adına sürekli yalan söylediklerini, yaşananların hiç birinin doğru olarak aktarılmadığını söylüyor.



    Başka bir şey demeye gerek yok herhalde
  • Biri özet geçsin yahu.2 hafta surmustur bunu yazmak.
  • Ben de ondan şüpheleniyordum bu olaylar başladıktan sonra. Bir ön libero transferinin gelmemesi, Aziz Yıldırımın başına böyle birşey geleceğini daha önceden bilmesi yüzündendi bence.
  • Bir de siz çanak tutun aferim ya yine salak saçma bir muhabbet
  • Kılıfına uydurulmuş şu bundan oldu bu şundan oldu kim yazdıysa iyi yazmış.Ama burda bile Ts nin şampiyonlar ligine alınmasına bi kılıf bulamamış bizde anlamadık demiş etkli bir yönetici.Suçsuz olduğumuza inansak bile kim adaletin yerini bulacağına inanıyorki transfer yapsın adamlar.
  • iyi yazmışta clemenza123 dediği gebi ts niye alıyonuz diyememiş ya Milan porto örneğini niye verememiş uefa ya MAA orda işi ne ahmet mehmet te nyona miyona gider gelirmiş iyi yada kötü bi karar verseydin niye dik duramadıklarından hiç dem vurulmamış

    işlerine geldiğini açıkla işine gelmeyenler gizli, kimden emir aldıklarınıda açıklasalrmış tam olurmuş
  • at yalanı ......... inananı.


    bende çıkar yazarım ismini vermek istemeyen,sol ayağını raket gibi kullanan,çok yetenekli,etkili bir yönetici diye
  • Hala anlamadıkları şey, şampiyonlar liginden men etme nedenleri neyse, o nedenden dolayı şu anda 2. lige düşürmeleri gerektiği. Laf kalabalığı yapmaya gerek yok, yazılı başvuru yapmaya hiç gerek yok, neyden men ediyorsan ondan düşüreceksin, korkaklık yapmayacaksın, bu kadar basit.
  • İstedikleri sonunda oluyor genel kurul kararı almışız gecmis olsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: clemenza123

    Kılıfına uydurulmuş şu bundan oldu bu şundan oldu kim yazdıysa iyi yazmış.Ama burda bile Ts nin şampiyonlar ligine alınmasına bi kılıf bulamamış bizde anlamadık demiş etkli bir yönetici.Suçsuz olduğumuza inansak bile kim adaletin yerini bulacağına inanıyorki transfer yapsın adamlar.


    Sana katılıyorum.. Olmus olayları, geriye dogru bir hikaye yazarak anlatmaya çalışmış.. Soracak olursanız, bunlar yazılı değildir, hepsi sozlu soylenmiştir..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.