Şimdi Ara

***Team Fortress 2 - Genel Rehber***

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
6
Favori
66.737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  ***Team Fortress 2 - Genel Rehber***
    TF2 GENEL REHBER
     ***Team Fortress 2 - Genel Rehber***


     ***Team Fortress 2 - Genel Rehber***


    Bu hazırladığım rehber genellikle oyuna yeni başlayanlara ve başlamak isteyenlere hitap edecektir fakat oyunu oynayan diğer arkadaşlar rehberin yüzde 90 ını zaten bilseler bile bazı konularda onlarada ışık tutacaktır diye düşünüyorum.Ana konuda @FoxHound arkadaşımız karakter tanımlarını çok güzel gerçekleştirmiş.Fakat genel bir rehber olacağı için buraya yeni bir karakter rehberi ekledim.

    Team Fortress 2 Valve tarafından hazırlanmış ve satışa sunulmuş FPS türü bir oyundur. Sadece internet üzerinden oynanabilen Team Fortress 2, takım tabanlı bir savaş oyunudur. Oyunda iki takım bulunmaktadır: Kırmızılar ve maviler. Takımların, renk dışında birbirinden farkı yoktur.

    Oyunda, iki takımın da belirli görevleri vardır. Düşmanın bilgilerini çalmak (çanta ile temsil edilir) ve kendi üssüne getirmek, düşmanın bölgelerini ele geçirmek, patlayıcı yüklü vagonu itmek veya sahipsiz bölgeleri diğer takımdan daha önce ele geçirmek. Bu görevler sadece bir tur için geçerlidir ve görev bittiğinde tur da biter.

    Her sınıfın kendine has güçlü ve zayıf yönleri vardır. Takımda çok fazla oyuncu belirli bir sınıfı kullanıyorsa takım daha etkisiz bir hal alabilir.Takımın tamamını keskin nişancılardan oluşturursanız birkaç dakika içinde takımınız base(spawn(yeniden doğma) olunan mekan) de sıkışabilir.




    KARAKTERLER


     ***Team Fortress 2 - Genel Rehber***
    MEET THE SCOUT
     ***Team Fortress 2 - Genel Rehber***


    BİO:

     ***Team Fortress 2 - Genel Rehber***




    Videoda da gördüğünüz gibi scout bu oyunun çelimsiz olarak gözüksede en hızlı ve en çevik karakteridir.Genel olarak özelliklerinden bahsetmek gerekirse havada ikinci bir zıplama yapabilir ve bu ikinci zıplamayı farklı yöne gerçekleştirebilmektedir.Scout ile rakip takımın içine girip it dalaşına girerek takımınıza zaman kazandırabilirsiniz.Ayrıca çanta çalma konusunda ve kontrol noktalarını ele geçirmede en etkili sınıf olduğunu söylemek gerekir.Scattergun ve Pistol kullanmanızı tavsiye ederim.

    Scout ile nasıl oynanır?








     ***Team Fortress 2 - Genel Rehber***
    MEET THE SOLDIER
     ***Team Fortress 2 - Genel Rehber***


    BİO:

     ***Team Fortress 2 - Genel Rehber***




    Soldier TF2 nin sunduğu en güçlü saldırı sınıflarından biridir.Roketatar ile heavyleri, sentryleri ve orta mesafede herhangi birini indirebilirsiniz.Rocket jump, uzun mesafeli haritalarda hızlı ilerlemenize yardımcı olur ayrıca kuş bakışı düşmanları indirmektede kolaylık sağlar.Shotgunla roketleriniz bittiğinde rakibinizi indirebilirsiniz.Bu size roketleri doldurmanızda zaman kazandırıcaktır.Ayrıca burun buruna geldiğiniz rakiplerinize melee silahınız ile saldırmalısınız.

    Soldier ı iyi oynamak istiyorsanız reload zamanlamanız çok iyi olmalıdır.Roketlerinizin tamamını peşpeşe harcamamak gerekir.(Özel durumlar dışında)Sınırlı cephane sayısı problem olabilir bu yüzden düşmanları roket yağmuruna tuttuktan sonra dağıtıcı bir ziyaret daha gerçekleştirmelisiniz.Soldier bir medic ile dahada anlam kazanabilir.Örneğin polycount setinizi takıp arkanıza bir medic alırsanız ölmezin oğlu olursunuz.Tavsiye ettiğim silahları default silahlar mele yide siz seçebilirsiniz stratejinize göre.

    Soldier ile nasıl oynanır?






     ***Team Fortress 2 - Genel Rehber***
    MEET THE PYRO
     ***Team Fortress 2 - Genel Rehber***


    BİO:

     ***Team Fortress 2 - Genel Rehber***




    Pyro Nam-ı değer alev makinası.Pyro aleve karşı etkili bir elbise giymektedir diğer karakterler gibi yanmaz ve bir pyroyla bir pyronun savaşında ilk pompalı tüfekler konuşmalıdır.Tabi iki tarafta birbirini görüyorsa.Diğer class ları yakmakta o kadar zorlanmazsınız.Fakat bir pyro iseniz sürekli hareket etmeli düşmanı sotede yakalamalısınız.Orta ve uzak mesafede yem olursunuz.Kafa bir spy gibi çalışmalı dön-dolan-yak, dön-dolan-yak.Heavylerin etrafında dönerek çok rahatça yakabilirsiniz ki heavy tecrübeliyse şansınız düşebilir.Aslında pyroysanız sote yapmayı iyi bilmelisiniz düşmanın geçeceği yolun duvarında bekleyebilirsiniz.Asıl amaç düşmanı arkadan yakalamaktır.Pyro ile bir karmaşanın ortasına bir anda düşüp ortalığı aleve verebilirsiniz.Kısacası pyro demek gafil avlamak demektir.

    Spyların korkulu düşmanısınız spy check yapıp engineer ları rahatlatmanız lazım. Ayrıca size karşı gelen roketleri, okları ve Sticky bombları geri üfleyebilirsiniz ve üfleme ile rakibi geriye savurabilir veya rakip takım tarafından yakılmış olan arkadaşlarınızı söndürebilirsiniz. Flame thrower , shotgun ve axtinguisher favori silahlarımdır.Bol sentryli bir bölümse homewrecker veya maul de tercih edilebilir.Pyronun polycount setini takarsanız %10 daha hızlı koşarsınız fakat %10 mermilerden daha fazla damage yersiniz.

    Pyro ile nasıl oynanır?






     ***Team Fortress 2 - Genel Rehber***
    MEET THE DEMOMAN
     ***Team Fortress 2 - Genel Rehber***


    BİO:

     ***Team Fortress 2 - Genel Rehber***




    Demoman iyi bir oyuncunun elinde tam bir şeytana dönebilir.Fakat demomanin kuşkusuz en büyük dezavantajı doğrudan hasar verememesidir.Buda bir demomani scout ve pyro gibi karakterlere karşı savunmasız bırakır.Acemi oyunculara göre granade launcher etkili bir silah gibi görünsede iyi oynayan oyuncuların çoğu sticky bomb u daha etkili kullananlardır.Sticky bomb ları stratejik yerlere atarsanız rakip takımı gafil avlayabilirsiniz.Veya onları tuzağa doğru çekebilirsiniz.Sticky bomb la yüksek zıplamalar yapabilirsiniz.Ayrıca demoman kontrol noktalarını ve intelligence(çanta) ı savunmakta önemli rol oynar.Favori silahlar tabî ki default silahlardır.Melee için yeni çıkan Persian Persuader favorim.

    Demoman ile nasıl oynanır?









     ***Team Fortress 2 - Genel Rehber***
    MEET THE HEAVY
     ***Team Fortress 2 - Genel Rehber***


    BİO:

     ***Team Fortress 2 - Genel Rehber***




    Heavy göründüğü kadar basit değildir.Tabi büyük bir kafaya sahip olabilir.Fakat heavy i kullanırken onun zayıf yönlerine dikkat ederseniz başarılı olabilirsiniz.Bir medicle eşleştirilmiş heavy, soldierın roketlerine ve demoman in bombalarına karşı eskisi kadar savunmasız değildir.

    Minigun ın dönerken hızınızın düşmesi sebebiyle pyrolara, spylara ve sniperlara açık hedef haline gelirsiniz.Minigun ı her zaman döndürmemelisiniz.Bu sizi sadece diğer oyunculara karşı savunmasız kılmaz ayrıca acayip derece gürültü çıkarır.Öncelikli hedefiniz her zaman medic olmalıdır sonrasında soldier, pyro ve demoman. Yumruklarınızı kullanması ve izlemesi komiktir fakat oyundaki en kötü mele saldırısı diyebilirim onun için dikkatli kullanmanız gerekir.Favori silahları yine default silahlardır.

    Heavy ile nasıl oynanır?






     ***Team Fortress 2 - Genel Rehber***
    MEET THE ENGINEER
     ***Team Fortress 2 - Genel Rehber***


    BİO:

     ***Team Fortress 2 - Genel Rehber***




    Engineer harika bir class değildir. Nadiren score olarak üstlere oynar. İnsanlar her zaman işini hızlı yapmanı beklerler : “ Şuraya teleport kur!!! Dispanser lazım!!! “ ve benzerleri. Kendinizi savunabilmeniz için temel birkaç silahınız vardır bunlar: Shotgun, pistol ve en önemlisi sentry dir. Teleport ise takım arkadaşlarınız için ofansif anlamda avantaj sağlar. Doğru bölgeye yerleştireceğiniz dispanser ile takımınızın cephane ve sağlık ihtiyacını karşılayarak daha uzun süre mücadele etmelerini sağlayabilirsiniz.

    Engineer olarak ilk yapmanız gereken şey sentry inizi yerleştireceğiniz yerdir.Doğru yerleştirme bölgeleri harita harita farklıdır fakat zamanla öğreneceksiniz. Aklınızda tutmanız gereken birkaç kural vardır:

    1-Sentry nizi açık alana yerleştirmemelisiniz.Soldier ve sniper sınıfına açık bir hedef olursunuz.
    2-Sentry niz spy lara karşı korumalı olmalıdır ve güvenli bir şekilde onarabileceğiniz bir yer olmalı.
    3-Rakip takımın geçmekte zorlanacağı bölgelere sentry nizi kurmalısınız.

    Mümkün olduğunca sentryinizi hızlı bir şekilde upgrade etmelisiniz. Sentryler soldierlar tarafından kolayca yok edilebilir.Eğer heavy ağırlıklı bir bölgede oynuyorsanız sentry nizi sürekli tamir edebilmeniz gerekmektedir.Bunun için dispanseri sentry nizin arkasına kurarsanız sürekli gelecek akınlara karşı patlama riskini ortadan kaldırabilirsiniz.

    Teleporter da çok önemlidir. Giriş ve çıkışları stratejik noktalara kurmalısınız. Teleporter ın asıl amacı heavy ve soldier gibi ağır sınıfları ön saflara hızlıca itmektir.

    Uzman bir spy karşınızda yoksa genelde sentryinizi spylara karşı korumak basittir. İyi bir mühendis sürekli paranoyak olmalıdır. Ekibinizde biri şüpheli duruyorsa gözünüzü kırpmadan pompalıya sarılmalısınız. Şüpheli değilse dahi yinede bir el ateş etmek garanti yoldur. Backstabs(spy ın sırttan pıçaklaması mevzuu) yememek için tamir yaparken sırtınızı duvara verin. Her ne kadar nankör bir iş olsada çoğu takım sentrysiz dağılacaktır. Oyundaki tek dostunuz pyrodur diyebiliriz. Spy checklerine çokça ihtiyacınız olacaktır.

    Engineer ile nasıl oynanır?






     ***Team Fortress 2 - Genel Rehber***
    MEET THE MEDIC
     ***Team Fortress 2 - Genel Rehber***


    BİO:

     ***Team Fortress 2 - Genel Rehber***




    Medic TF2 de bir takımın omurgasını oluşturur. Medic olmayan bir ekipte her zaman kaybedersiniz. Fakat bir ekipte olması gerektiğinden fazla medic olunca da çıkmaza girerseniz. Ortayı bulmak lazım ;) Medicle oynamak ilk bakışta basit gibi gözükür, çünkü düşmanları öldürmek için aim kullanmanıza gerek yoktur.Ama aslında medicle oynamak zorlu ve karışıktır.

    Medic in achievementlerı kolay değildir.(Achivement serverında değilseniz ) Medic sınıfında, takım arkadaşınızın sağlığını düşünürken diğer yandan kendi sağlığınızı kollamanız gerekmektedir. İyi bir medic gole giden santrafor misali bencil olmalıdır öncelikle kendini düşünmelidir. Medicin ubercharge nı doğru zamanda açması ve takımdaki doğru kişilere uygulaması gerekmektedir. İyi bir medic her an için başı dertte olan arkadaşlarının peşine koşmalıdır. Tüm maç boyunca aynı kişiye kuyruk gibi yapışmamalıdır.Bu yeteneğini ve takımın etkinliğini sınırlar.

    Yalnız olduğunuz ve kendinizi savunma gerektirmeyecek durumlarda sürekli medigun kullanmalısınız. Sağlık için koşmanız gereken ilk sınıflar heavy, soldier ve pyro dur. Soldier sentryleri indirirken pyro yakın mesafede ki rakiplere karşı etkilidir.Heavy ise orta ve yakın menzili süpürecektir.Ubercharge yapacağınız kişiyle bir nevi irtibat halinde olmalısınız eğer arkadaşınız buna hazır değilse uber boşa gidecektir, bunları akıllıca kullanmak gerekir.

    Bir medic in öğrenmesi gerektiği en önemli nokta ne zaman geri çekileceğidir. Ubercharge nızı korumanız gerekir. Rakip takımın ilk hedefi olacağınız için her zaman hareket halinde olun.

    Medic ile nasıl oynanır?






     ***Team Fortress 2 - Genel Rehber***
    MEET THE SNİPER
     ***Team Fortress 2 - Genel Rehber***


    BİO:

     ***Team Fortress 2 - Genel Rehber***




    Sniper uzun menzilli yeteneği olan tek sınıftır.Ayrıca headshot ile tek vuruşta herkesi öldürebilir.Sağlık toplamı 125 tir. Dürbün açık iken spyların bir numaraları hedeflerindendir. Seviye 1 sentryleri kolayca rifle ile indirebilir.

    Diğer yandan sniperın en etkili kullanım yolu ise kafaya nişan alıp birkaç sn bekleyip charge-bar dolunca headshot almaktır.Yolunuza çıkan her hedefe ateş etmeyin.Medic ve pyro gibi rakip takımın önemli sınıflarını hedef seçin.Düşman sniperların yerinizi tahmin edememesi için sürekli yer değiştirin. Oynadığınız serverda 75ms ping üzerinde ve takılmalar yaşıyorsanız serverı değiştirin.

    Sniper olarak ilk işiniz karşı ekibi şok edecek önemli oyuncuları indirmeniz olacaktır.Yakınınızda bir düşman varsa SMG yada mele silahınıza başvurmanız gerekir.Sürekli backstab alıyorsanız konumunuzu değiştirmeyi deneyin.Favori silahlar tabi ki default silahlardır.

    Sniper ile nasıl oynanır?






     ***Team Fortress 2 - Genel Rehber***
    MEET THE SPY
     ***Team Fortress 2 - Genel Rehber***


    BİO:

     ***Team Fortress 2 - Genel Rehber***




    Etkinliği maksimize etmek için spy ın takımda doğru zamanlarda sentrylere sap atması önemlidir.Ve yine doğru zamanlarda anahtar oyunculara atılacak backstab lar takıma büyük oranda avantaj sağlayacaktır.Spy la karşı karşıya olunan en büyük zorluk kılık değiştirmesidir. Sniper, soldier, heavy ve medic gibi sınıflar kolayca elde edilebilecek hedeflerdir.

    Çoğu zaman arkasında medic olan bir grupta birden fazla backstabs atabilirsiniz.Spy gördüğünüzde takımınızı uyarmaktan utanmayın.Çünkü bu temelde oyunu kazanabilmeniz için bir şans olabilir.

    Rakip tarafından sürekli kesiliyor ve öldürülüyorsanız artık kılık değiştirme vaktiniz gelmiş demektir.Diğer takımdan devamlı aynı sınıfın kılığına girmeyin, sürekli değiştirin.Yüzünüzü kendi takımınızın tarafına tutmaya çalışın.Bu sizi rakip savunmadan kaçıyormuş gibi gösterir.Ayrıca her backstab fırsatı için gitmeyin. Favori silahlar default silahlardır.Saat için ise vazgeçemediğim dead ringer.

    Spy ile nasıl oynanır?




    Evet birçok sınıf gördük, birçok sınıf tanıdık.Değinemediğim birçok nokta vardır artık zamanla onlarıda ekleyeceğim.




     ***Team Fortress 2 - Genel Rehber***
    CRAFT VE BLUEPRINTS
     ***Team Fortress 2 - Genel Rehber***


    Craft oyuna sonradan dahil edilmiş bir özellik.Fakat dahil edildikten sonra belkide oyunun kaderini en az trade sistemi kadar değiştirmiş bir özelliktir.Craftın Türkçe anlamı zanaat,hünerdir.Craft yöntemi ile bir çok silahı ve şapkayı craftlayabiliriz.

    Craft yolu ile silah ve şapka craftını onaylamasam da istediğiniz silah ve şapkaları elde etmenin farklı yoludur. En basit yapabileceğiniz craft ise aynı sınıf 2 silah craftı sonrası bir adet scrap metal(1 lvl) elde etmektir.3 adet scrapı craftladığınızda ise 1 adet reclaim metal(2lvl) elde edersiniz.3 adet reclaim craftı sonrasında ise 1 adet refine metal(3lvl)elde edersiniz.Refine metal oyundaki metal adına ulaşabileceğiniz en kaliteli metaldir.

    2 weapon = 1 scrap
    3 scrap=1 reclaim
    3 reclaim=1 refine

    Yani;
    Scrap Metal =2 weapon
    Reclaim Metal = 6 weapon
    Refine Metal = 18 weapon anlamına gelmektedir.

    Peki 3 refine yi craftlarsak ne olur derseniz, craftı açık bütün şapkalar içinden şansınıza bağlı olarak 1 adet şapka çıkar ama şapkaların yüzde 80 nin değeri 3 refin altında olduğunu düşünürsek düşük bütçeliler için aptallık büyük bütçeliler içinse sadece bir keyiftir.

    Zaten 3 refiniz varsa en ucuzlardan 3 şapka alıp 2 şapkayı birbiriyle craft ederek craft deneme sayınızı ve şansınızı artırırsınız. Ama dediğim gibi zorunlu olmadıkça önermiyorum.

    Craft Formülleri İçin Tıkla




    NORMAL/UNIQUE/VINTAGE/GENUNIE/STRANGE/COMMUNITY/SELF&MADE/VALVE/UNUSUAL İTEMLER

     ***Team Fortress 2 - Genel Rehber***


    Normal itemler, default yani stock itemlerdir.İsimlerinin rengi gridir.

    Unique itemler, normal itemlere oranla avantaj ve dezavantajları olan itemlerdir.İsimlerinin rengi sarıdır.

    Vintage itemler, unique itemler ile aynı özelliklerine sahiptir.Tek farkları isimlerinin renginin mavi olması başında vintage yazması ve nadir olduğu için piyasa değerlerinin yüksek olmasıdır.

    Genunie itemler, rift promosyonu ile ilk kez oyuna dahil olmuştur. Diğer türlerden tek farkı, isimleri genunie olarak geçmekte ve koyu yeşil renktedirler.Genunie itemler promo ürünlerdir.

    Strange itemler, über update ile oyuna dahil olmuştur.Diğer türlerden farkları isimleri turuncudur ve Strange yazısı bulunur.Silahla türüne göre öldürdüğünüz rakip sayısını veya skorlarınızı sayarak level atlar her level atlayışında ismi değişir.Sadece Mann Co. Kutularından çıkarlar.

     ***Team Fortress 2 - Genel Rehber***


    Self&Made itemler, itemin yaratıcılarına Valve tarafından verilen itemlerdir. Bu itemlerin farkı isimlerinin başında Self&Made yazar ve yeşil renktir. Ayrıca bu silahlarda ek olarak Community Sparkle efekti bulunmaktadır.

    Community itemler, Valve trafında Community e katkı yapmış kişilere verilen itemlerdir.Bu itemlerin farkı isimlerinin başında Community yazar ve yeşil renktir.Ayrıca bu silahlarda ek olarak Community Sparkle efekti bulunmaktadır.


    Valve itemleri, sadece valve çalışanlarına verilmiş özel itemlerdir.Bu silahların farkı ise isimlerinin başında Valve yazar ve koyu pembe renktedir, buna ek olarak normal silahlara oranla abartılı güçleri vardır.Ayrıca yer yer unusual efektleri barındırırlar.

    Unusual itemler, adı üstünde olağandışı itemlerdir.Sadece şapka versiyonları vardır.Diğer şapkalardan farkı çeşitli göz alıcı efektlere sahip olmasıdır.İsimlerinin başında Unusual yazar ve mor renktir.Son çıkan update ile birlikte şuan 22 farklı efekt bulunmaktadır.Sadece Mann.Co. kutularından çıkmaktadır ve çıkma yüzdesi kutu başına %1 dir.








    TEXT MODE IDLE

    Evet arkadaşlar bilindiği üzere TF2 de itemlerin dropu random olarak gerçekleşmektedir.Haftada 7-11 arası item alabilirsiniz bu rakamlara kutular dahil değildir.Her hafta Çarşamba gecesi 2-3 arası item serverları resetlenir.Bu resetleme sonucunda o hafta içinde tekrar belirttiğim sayıda drop alabilirsiniz.

    İtem drop sisteminde 1 hafta girmediğiniz zaman droplarınız 2. haftaya saklanmaktadır yani 2.hafta çift drop alabilirsiniz.Bu da rakam olarak 14-22 item dropu anlamına gelir.Fakat birikme limiti 2 haftadır.3 hafta oyuna girmezseniz veya 2 ay oyunua girmezseniz alacağınız drop sayısı yine 2 haftalık yani 14-22 item arası olacaktır.

    MEET THE IDLER



    Nasıl idle yapabileceğiniz konusuna gelirsek 2 farklı yolunuz bulunmaktadır;

    1-İstersen oyunu açarsın idle servera bırakırsınız.
    2-İstersende textmoda da idle a bırakabilirsin.Nedir bu text mode?

    Text modda oyunu açıp serverdan idle ı seçtiğinizde oyun bir dos penceresinde açılır ve seçtiğiniz serverda spectator olarak bekler.Yani takım seçmez.Spectatorda bekleyerek item düşmesini sağlayabilirsiniz ölmekle alakası yok bu item dropun oyunda olma süresine bağlı birşey.Text modun avantajı altta grafik yiyen bir oyunun açık olmayışı ve diğer işlerinizi rahat yapabilmenizi sağlar.

    Text mode nasıl yapılır?

    Steam i açıyorsunuz, libraryi kısmına geliyorsunuz buradan solda listeden team fortress 2 ye sağ tıklayarak properties e girin.Küçük bir ekran açılacak.Buradan Set launch options a tıklıyoruz.Açılan yere "-textmode -nosound" yazsını tırnaklar olmadan yapıştırıp ok veriyoruz.Sonrasında steamden servers ı açıp idle map seçiyor ve çift tıklıyorsunuz bu kadar. Gelen droplarınızı isewww.tf2b.com /www.optf2.com /www.tf2items.com sitelerinden kontrol edebilirsiniz.




     ***Team Fortress 2 - Genel Rehber***
    TF2 TRADE REHBERİ
     ***Team Fortress 2 - Genel Rehber***


    Evet arkadaşlar son 3 aydır tradede geçirdiğim zaman doğrultusunda epey bir ilerleme katettim diye düşünüyorum.Şimdi size tf2 de nasıl trade yaptığımı hangi kaynakları kullandığımı ve kısacası trade dilini anlatacağım.Baştan uyarıyorum bu anlatacaklarım zaman alacaktır ve trade tatlı gelecektir.O yüzden benim anlattığım çerçevede ki trader profilinde pc başında zaman harcamanız gerekecektir.

    Öncelikle elinizde hiçbirşey yoksa biraz metal yapın 1-2 ref yeterli olacaktır.İlk iş olarak scrap banklık yapacağız.Nedir bu scrap bank?Scrap banklık müşterilerin 2 adet itemine karşılık 1 scrap vermektir.Bunda hiçbir kar yok gibi gözüküyor katılıyorum.Fakat aldığınız silahlara göre değişir bu.Burdaki amacınız özel silahlar denk düşürmektir.Örn. birisi gelip size volcano fragment ve original verip scrap isteyebilir.Bu satış sonunda silahlar toplamda 2 recden satarsanız kar elde etmiş olursunuz.Verdiğim örnek biraz uçuk oldu ama karşılaştığım bir durumdur.Bu şekilde ufaktan kar kovalayacaksınız.Bu şekilde 2 refle başlamıştım.3 günde 6 refe ulaşmıştım.Örn. elinize iş yapacak satılacak silahlar geliyor.Satış politikanız malı çevirmek üzerine olmalı.Yani Cow Mangler in değeri 1 rec ise siz 1 rec diye diretirseniz satış yaparsınız belki ama zaman kaybedersiniz oysa siz bu cow mangleri 2 scrapa satarsanız piyasada malı döndürmüş olursunuz ve eninde sonunda elinize yine bu cow mangler düşecektir. Hemde düşündüğünüzden çok kısa süre içinde.Kısacası rakamlara kendinizi sabitlemeyin diyorum.Sadece mal dönsün döngüyü kırmayın.

    Devamlı güncellenen şapka ve weplerin piyasa değerini veren sitedir alttaki link;

    http://tf2spreadsheet.traderempire.com/

    Bu link sürekli güncel tutulmaktadır ve belki de piyasanın kalbi bu listeye bakıyor diyebiliriz.Ürün takaslarken alırken satarken bu listeyi kontrol etmelisiniz.

    www.tf2tp.com bu sitede sizin sağ kolunuz olacaktır.Steam community yolu ile girip ürünlerinizin ilanını verebilirsiniz.Bu sitede ref yolu ile uygun o an için metale ihtiyaç duyan kişilerden hat alabilirsiniz sonrasında tekrar piyasa değerine koyarak ilan açabilirsiniz.

    Fakat tecrübelerime dayanarak şunu söylemeliyim yukarıdaki siteye oranla trade serverlarında daha fazla kar yaparsınız.Trade serverlarında saatlerce takılmalısınız spam yapmadan ilanlarınızı verin.İlanlarınızı sürekli copy paste yapmak istemiyorsanız.Console u kullanabilirsiniz. Console için oyunun ana menüsünden ayarlarda advantage setting den console u aktif hale getirin sonrasında “é” tuşluna bastığınızda console açılacaktır.Buraya “say” komutunu yazıp ilanınızı yazın ve enterlayın.2-3 farklı ilan gönderdikten sonra console un hafızasında kalacaktır bu ilanlar tekrar yazmakla uğraşmadan son gönderilen komutlarla tekrar tekrar kullanımını sağlayabilirsiniz. Şuan bu sistemi kullanmıyorum arkadaşım tarafından yazılmış özel bir program ile numlock numaralarına atadığım ilanları tek tuşla gönderebiliyorum kendisi izin verirse programıda ileride yayınlayacağım.

    Olay bundan ibaret işler büyüdükçe zaten kontrol elinizde olacaktır.Yeni updateler geldiğinde ürünlerinizi metalle satışınız zorlaşır endişe etmeyin takas yolu ile kar etmeye bakın.Piyasa 3-5 gün sallanır sonra tekrar döner kendine.Şuan şapkaların fiyatları baya düştü.Ticaret için kesinlikle düşük fiyatlı vintage şapkalardan kesinlikle uzak durun.En çok aranan şapkaları kafanıza kazıyın.Piyasası ölü şapkalara bulaşmayın.Ticaret malı olarak kesinlikle vintage foster facade almayın.:D Trade ile ilgili olarak devamını getireceğim.Şimdilik bu kadar ipucu yeterlidir sanırım.




     ***Team Fortress 2 - Genel Rehber***
    STEAM TRADING BETA
     ***Team Fortress 2 - Genel Rehber***


    Valve, Steam'i sürekli geliştirmeye devam ediyor.Artık Steam üzerinden sanal eşyalarımızı takas edebiliyoruz.Steam Trading Beta olarak hizmete sunulan bu sistem ile steam kütüphanenize yerleştirmediğiniz oyunlarınızı ve tf2 deki itemlerinizi diğer oyuncular ile değiştirebilirsiniz.

    Valve nin geliştirdiği bu sistem ile herkesin kendine ait bir inventorysi oluyor ve diğer oyuncular inventorynize bakıp sizae takas teklifinde bulunabiliyorlar.Takas yapmak istediğiniz oyuncunun ismine sağ tıklayarak Invite to Trade yapmanız yeterli. Karşı taraf bunu kabul ettiğinde bir trade penceresi açılıyor ve bundan sonrası tamamen sizin ticaret kabiliyetinize kalmış birşey.

    Steam trading betayı kullanabilmeniz için öncelikle ayarlardan açmanız gerekiyor.Aşama aşama aşağıda yapmanız gerekenler bulunmakta;

    1-Steam ekranını açın.
    2-Sonrasında üstteki sekmelerden steam ve settings e tıklayın.
    3-Açılan ekranda beta participation bölümünde change butonuna tıklayın.
    4-Açılan ekrandan Steam Trade Update i seçin ve onaylayın.

    Sonrasında steam yeniden başlayacak ve trading beta hizmetinzde olacaktır.

     ***Team Fortress 2 - Genel Rehber***






    Yararlı Bilgiler


    Medic übercharge süreleri nedir?




    Rocket Jump nasıl yapılır ?






    Vagon hızı ve kontrol noktası test süreleri




    Dodge Ball nedir?Nasıl oynanır?




    Oyuna spray nasıl yükleyebilirim?

    http://forum.donanimhaber.com/m_50760454/tm.htm





    Sorularınız olursa cevaplamaya çalışırım eksik yanlış yerler varsa beraber düzeltiriz.

    Rehber alıntı, çalıntı değildir tarafımdan hazırlanmıştır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lyrazed -- 27 Ağustos 2014; 19:21:36 >



  • Eline sağlık çok iyi bir çalışma olmuş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arawn -- 27 Ağustos 2011; 10:21:18 >
  • mesajım bulunsun güzel olmus
  • Muhteşem olmuş...Trade işinde çok şanslısın ama söyliyim. Orginal verme işi hele iyice muhteşem.
  • quote:

    Şuan bu sistemi kullanmıyorum arkadaşım tarafından yazılmış özel bir program ile numlock numaralarına atadığım ilanları tek tuşla gönderebiliyorum kendisi izin verirse programıda ileride yayınlayacağım.


    Bunun için programa gerek yok bind komutunu kullanarakta yapabilirsiniz. Merak eden varsa söylesin yazayım buraya yoksa boşuna uğraşmayım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zakk Wyld

    Muhteşem olmuş...Trade işinde çok şanslısın ama söyliyim. Orginal verme işi hele iyice muhteşem.


    Şanslı değilim sende bir gün 10 saat scrap bankalık yapmayı dene.Dünyanın en ballısı sanırsın kendini ama öyle değil işte.Normal yani.


    quote:

    Orijinalden alıntı: Captor.

    quote:

    Şuan bu sistemi kullanmıyorum arkadaşım tarafından yazılmış özel bir program ile numlock numaralarına atadığım ilanları tek tuşla gönderebiliyorum kendisi izin verirse programıda ileride yayınlayacağım.


    Bunun için programa gerek yok bind komutunu kullanarakta yapabilirsiniz. Merak eden varsa söylesin yazayım buraya yoksa boşuna uğraşmayım


    senin dediğin sistemde oyuna her girişte bu key atama işiniyapmak zorunda oluyoruz sanırım.Üstelik 9 farklı ilan veriyorum ben uzun uzun daha kullanışlı oluyor program.
  • Teşekkürler , çok güzel olmuş.
    Hala ingilizce mi oynuyorsunuz , şu silah isimlerini Türkçe yapıverin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Köktürk

    Teşekkürler , çok güzel olmuş.
    Hala ingilizce mi oynuyorsunuz , şu silah isimlerini Türkçe yapıverin.


    Şöyle söyleyeyim trade yapan biri için oyunu türkçe oynamak imkansız.Yani adama şimdi Ali Baba nın minik galoşları kaç para diye sormuyorum.Sorsamda anlamaz zaten.Rehber içinde silah isimlerini parantez içinde türkçe hale getirebilirim.
  • Güzel rehber,eline sağlık
  • Steam Trading Beta eklenmiştir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lyrazed

    Steam Trading Beta eklenmiştir.


    Bu trading beta sayesinde olan oyunumu adama mı verebiliyorum yanlış mı anladım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Captor.


    quote:

    Orijinalden alıntı: Lyrazed

    Steam Trading Beta eklenmiştir.


    Bu trading beta sayesinde olan oyunumu adama mı verebiliyorum yanlış mı anladım


    Kütüphanendeki mevcut oynadığın oyunu veremiyorsun.Oyunu paket olarak alıp kütüphanene eklemezsen satışını yapabiliyorsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lyrazed


    quote:

    Orijinalden alıntı: Captor.


    quote:

    Orijinalden alıntı: Lyrazed

    Steam Trading Beta eklenmiştir.


    Bu trading beta sayesinde olan oyunumu adama mı verebiliyorum yanlış mı anladım


    Kütüphanendeki mevcut oynadığın oyunu veremiyorsun.Oyunu paket olarak alıp kütüphanene eklemezsen satışını yapabiliyorsun.


    Anladım teşekkürler
  • faydali konu
  • Güzel konu, fakat eksikleri söyleyim daha güzel olsun. Karakter tanıtımları kısmında başlıkları "MEET THE X" şekline yapmışsın fakat sadece karakterin ismini yazman yeterli olur. Ayrıca İngilizce'de büyük "i" harfi yoktur, bi kaç hatan var onunla ilgili. Düzeltirsen rehber de güzelleşecektir. (kötü niyetli söylemiyorum)

    Bu arada Pyro kadın söylentileri vardı, Meet The Pyro'yu yeni izledim harbiden kadınmış ya.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Conquistador -- 4 Eylül 2011; 1:42:43 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pwnzs

    Güzel konu, fakat eksikleri söyleyim daha güzel olsun. Karakter tanıtımları kısmında başlıkları "MEET THE X" şekline yapmışsın fakat sadece karakterin ismini yazman yeterli olur. Ayrıca İngilizce'de büyük "i" harfi yoktur, bi kaç hatan var onunla ilgili. Düzeltirsen rehber de güzelleşecektir. (kötü niyetli söylemiyorum)

    Bu arada Pyro kadın söylentileri vardı, Meet The Pyro'yu yeni izledim harbiden kadınmış ya.


    official değil o fanmade
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mrbaron


    quote:

    Orijinalden alıntı: pwnzs

    Güzel konu, fakat eksikleri söyleyim daha güzel olsun. Karakter tanıtımları kısmında başlıkları "MEET THE X" şekline yapmışsın fakat sadece karakterin ismini yazman yeterli olur. Ayrıca İngilizce'de büyük "i" harfi yoktur, bi kaç hatan var onunla ilgili. Düzeltirsen rehber de güzelleşecektir. (kötü niyetli söylemiyorum)

    Bu arada Pyro kadın söylentileri vardı, Meet The Pyro'yu yeni izledim harbiden kadınmış ya.


    official değil o fanmade



    Bak bunu da bilmiyodum, sağol. Gerçi videoların başında sağ altta "Copyright LOLOLOL" yazıyomuş. Garry's Mod'la mı yapıyorlar bunu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pwnzs

    Güzel konu, fakat eksikleri söyleyim daha güzel olsun. Karakter tanıtımları kısmında başlıkları "MEET THE X" şekline yapmışsın fakat sadece karakterin ismini yazman yeterli olur. Ayrıca İngilizce'de büyük "i" harfi yoktur, bi kaç hatan var onunla ilgili. Düzeltirsen rehber de güzelleşecektir. (kötü niyetli söylemiyorum)

    Bu arada Pyro kadın söylentileri vardı, Meet The Pyro'yu yeni izledim harbiden kadınmış ya.


    Bunlar ufak detaylar




    Strangeleri rengi değiştirmiş valve bilginize.. Daha koyu bir turuncu tercih etmişler iyi olmuş sarıya çok yakındı eskiden.
  • pyro olayı tamamen tf2'nin espiritüel yaklaşımından kaynaklanıyor kadın değil fikrimce
  • takip
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.