Şimdi Ara

RJ11'den USB'ye Dönüştürücü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • RJ11 (Telefon kablosu) - USB dönüştürücü arıyorum. Sorularım:
    1. Internet üzerinde bir tarafı dişi RJ11, diğer tarafı erkek USB dönüştürücü bulamadım. Acaba boşuna mı arıyorum?
    2. Dişi&erkek ayırt etmeksizin, bir şekilde telefonla bilgisayarı irtibatlasam veri akışı sağlanır mı?
    3. Telefonu usb'den bağladıktan sonra bilgisayar üzerinden telefon görüşmesi yapabileceğim bir yazılım var mı?



  • bildiğim kadarı ile o tarz bir şey olsaydı voip telefonlar olmazdı.Voip hizmeti yada skype kullanabilirsiniz. pc üzerinden görüşmek için.VOip destekli bir modem işnii görücektir.Usb den rj11 i taksanız bile veri akışı yaşayamazsınız.Yaşasanız bile bunlar istemli veriler olmaz ping şeklinde olucaktır.usb kablosu 4 bağlantılı tel koablusu 2bağlantılı usb nin 4ünün 2 si güç bağlantıları onları takmasanız. telle bağdaştırırsınız.ama dediğim gibi bir anlamı olmaz.Neredeyse tüm pclerde telefon girişi var.şahsen benim evde 3tane laptobumdada tel girişi var.ama kesinlikle telefon görüşmesi için kullanmıyorlar.internete girmek için dsl gerektiğinde kullanılır.voip ve skype olayını biraz araştırabilirsiniz.
  • Yapmaya çalıştığım şey VoIP'ten biraz farklı. Ofisteki telefonu bilgisayarıma bağlamaya çalışıyorum, böylece kulaklık ve mikrofonumu kullanarak, telefon ahizesini kullanmadan cevap verebileceğim.
    "istemli veriler olmaz, ping şeklinde olur" dediğinizden anladığım, bir tür driver yazmam gerektiği :) Gelen sinyali (bitleri) inceleyerek yorumlamalı, bir API oluşturmalıyım (eğer hazır olan yoksa). Yanlış mı anlamışım?
  • Yani eğer bunu yaparsanız yazılım bazında baştna aşağı yazmanız gerekli.demek istediğim şu.ping bilgisayar telefonu tanıyamaz(verileri).hiç bir şekilde.direkt olarak.bildiğim kadarı ile bugüne kadar yapılmış bir yazılım yada donanım yok bu amaca yönelik.Varsada çağrı merkezi gibi düşününün.Yardım çağrı v.b merkezleri mikrofonlu kulaklıkla konuşuyor.Ama alt yapıları bambaşka ve kurumsal.Anlamadığım kısım şu.ahizesiz konuşmak isterseniz çok aciliyeti varsa.ofis telefonunuzu cep telefonunuza yönderimeli yapabilirsiniz.Cep telefonunuzdanda istediğniz zaman kablosuz bluetout kulaklık v.b araçlarla kullanabilirsiniz. Arama yönderdirme hizmeti ile.Yada telsiz telefon kullanabilme imkanınız yok mu?
  • Merhaba,

    1. Aramanız boşuna değil ama yanlış yönde. Aradığınızın adı "USB Dial-Up Modem". Çevirmeli ağ zamanlarından kalma bir alettir. ADSL için olanlarla karıştırmayın. V90, V92 gibi özellikleri vardır. Genelde 56K hızdadır. USB versiyonunu bulmak zor olabilir belki ama PCI versiyonunu kolaylıkla bulabilirsiniz.
    2. Modemin amacı telefon hattı üstündeki analog sinyali işlemek. Fax cihazının bir miktar gelişmişi.
    3. Modemle beraber istediğiniz yazılım gelecektir zaten. Aklıma ilk gelen "Cheyenne BitWare" adlı yazılım. İster telesekreter, ister fax, istersenizde normal telefon kullanmak için kullanabilirsiniz.

    Alırken voice özellikli olmasına dikkat etmeniz yeterli. Bazı modellerin voice özelliği olmadığı için telefon gibi kullanmanıza olanak tanımıyordu. Aşağıda 3 adet örnek ürün linki koyuyorum.
    AZTECH
    DATRON
    Hewlett-Packard



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aeronics -- 25 Ağustos 2011; 9:10:49 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: un.real

    Yapmaya çalıştığım şey VoIP'ten biraz farklı. Ofisteki telefonu bilgisayarıma bağlamaya çalışıyorum, böylece kulaklık ve mikrofonumu kullanarak, telefon ahizesini kullanmadan cevap verebileceğim.
    "istemli veriler olmaz, ping şeklinde olur" dediğinizden anladığım, bir tür driver yazmam gerektiği :) Gelen sinyali (bitleri) inceleyerek yorumlamalı, bir API oluşturmalıyım (eğer hazır olan yoksa). Yanlış mı anlamışım?


    kablodan gelen şey bit değil analog sinyaldir, analog sinyali dijitale çevirmeden bilgisayarda ele alamazsın, modemin amacı da odur zaten, api ile driver ile falan alakası yok olayın
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.