Şimdi Ara

Sahibinden-Dolandırıldım-Nereye Gidiyoruz?

Bu Konudaki Kullanıcılar: sp@wn
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
5.366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Geçen gün bu forumdan WQS nickli bir kişiden xbox satın almak için anlaştık. Anlaşmaya göre ben ona paranın yarısını gönderecektim. O parayı alınca ürünü gönderecekti. Ben ürünü alıp kontrol ettikten sonra paranın geri kalanını gönderecektim. Şimdiye kadar bu forumda bir çok alışverişim oldu. Bu herifle de telefon ile görüşünce güvendim. Anlaştığımızın ertesi günü sabah 8:45'de beni telefon ile arayıp, acilen parayı göndermemi istedi. Neymiş efendim; acil kargoya gidip başka ürün bekleyenlerin kargolarını verecekmiş, yol çok uzakmış kargoya, o sebeple 2 kere gel git yapmak istemiyormuş. Allah.'tan iş yerim ters bir yerde. Akşam iş çıkışı parasını yatıracağımı söyleyince kabul etti. Ama içime kurt düştü. Forumu araştırınca adamın forumdan banlandığını gördüm. Ardından 1-2 saat önce beni aradığı numarayı aradım ama numara kapatılmış :). Son dakikada dolandırılmaktan kurtuldum.

    Bu olayın akabinde 1 hafta önce bayram için sahibinden.com üzerinden kaparo verip kiraladığım günlük kiralık yazlık aklıma geldi. İçime yine kurt düştü. Hemen linke tıkladım; o da ne ilan kaldırılmış. Hemen teli aradım; tel kapatılmış. Bir günde 2 dolandırıcılık olayı....Beni dolandıran Cevdet Tanyıldız isimli şahıs hakkında yarın sabah savcılığa suç duyurusunda bulunuyorum. 3 ile 6 yıl arası nitelikli dolandırıcılıktan yargılanacaktır. Yakalanmama şansı olmayacaktır. Nasılsa parayı çekerken banka kameralarına güzel bir pozunu vermiştir. TC nosu, hesap numarası, kendisiyle konuştuğum cep numarası hepsi elimde.

    Ne hale gelmiş bu ülke milleti. Siz siz olun artık kimseye güvenmeyin...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trimaxsahinabi -- 24 Ağustos 2011; 0:27:08 >



  • Benim arkadaşlarım da yılbaşı için sahibinden'den bi villa buldular kiralık, adama 100 TL kapora verdiler, ortada ev yok :)
  • Ülkede zeki adam sorunu yok ülkede dürüst güvenilir adam sorunu var,
  • En yakın bakkala gidiceksin. 1 şişe soğuk su iyi gelir
  • Hocam sende de biraz saflık varmış yalnız. Önüne gelene malı almadan para göndermeye kalkmışın. Ürün alıyosan gg sıfır risk yada sahibinden get sistemini kullanın. Kiralık ev içinde yüz yüze görüşün. Görmediğin evi internetten kiralarsan dolandırırlar.
  • Her ay sahibinden konusu açılmaya başladı. Arkadaşlarımız bilinçlenmeme konusunda büyük ölçüde ısrarlı. Anlamıyorum sizleri. Her konuda GET kullanın diye gırtlak patlatıyoruz ama yine aynı hüsran. Mahkemelerde sürünüyorsunuz sonra.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nielsen -- 24 Ağustos 2011; 0:41:24 >
  • aga get ne?
  • savcılığa git
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Robinson_Crusoe

    Ülkede zeki adam sorunu yok ülkede dürüst güvenilir adam sorunu var,


    AHmet Şerif İzgören
  • ben kıl payı kurutldum n8 almıştım içindne 3410 çıktı
  • Gittigidiyor dan alsanıza.
  • Günlük ev veya partiler için özel ev kiralama olaylarını emlakçılarla yapın biraz pahalı olur ama sağlıklı olur.
  • Geçmiş olsun, dikkat etmek lazım. Get sistemi en güzeli
  • quote:

    Orijinalden alıntı: miko_miko


    quote:

    Orijinalden alıntı: Robinson_Crusoe

    Ülkede zeki adam sorunu yok ülkede dürüst güvenilir adam sorunu var,


    AHmet Şerif İzgören


    Efendim canımın içi,
  • trimaxsahinabi

    kardeşimle daha yeni laptop alışverişimiz oldu.

    laptopu adresime önce kargo yaptı.

    sonra parasını hesabına geçtim. arkadaş çok iyi niyetli.

    fakat malesef insanoğlu çiğ süt emmiş arkadaşım.

    sahibinden de yanlız getli alışveriş yapmayı tercih ediyorum.

    bence sizde öyle yapın.

    geçmiş olsun kardeşim
  • Sağol duayn...

    arkadaşlar get sistemi bildiğim kadarıyla parayı 3 gün tutuyor, sonra veriyor. Bayram öncesi kiralama işini en azından 2 hafta önce yapmamız gerekmekte.

    Bazı arkadaşlar görmeden alışveriş yapma demiş; iyi de bi koşu istanbuldan bodruma gidip kontrol edip gelemem ya.. emlakçılar sağlam ama onlardan kiralama yapsam tam 2 katı fiyat farkı verecem.

    Neyse yorumlar için sağolun... bugün işten izin alıp savcılığa gittim. Bir dilekçe ve de banka dekontlarını verdim. Savcı ifademi aldı (daha doğrusu dilekçemi özetlettirip, imzalattı)... davayı sürdürecek savcıya dilekçe intikal edecekmiş. Ordan banka'dan hesap sahibine ulaşılıp ifadeye çağrılacak. Elbet yakalaancak, ondan sonra 3-5 yıl arası nitelikli dolandırıcılıktan yargılanacak. Dolandırdığı başka insanlar arsa, umarım duyarsızlık yapıp oturmamışlardır. Onlar da şikayet etmişse sonuç hızlanır. Bakalım adalet sistemimiz nasıl işleyecek. İlerleyen zamanlarda durumları burdan bildereceğim..
  • Get veya elden alışveriş dışında birşey yapmayın sakın çok dolandırıcı var sahibindende
  • Bazısı 10 liralık mal için kapıda ödeme istiyor haklı olarak bazısı da telefon ile bile görüşmeden parayı yollayabiliyor, maalesef dolandırıcı çok henüz denk gelmedim, satış yaparken de kimseye sıkıntı yaşatmadım, hele dh de çok güzel alışverişlerim oldu, taksitle ürün bile aldım :) en son belalan52 den 2 taksitle d-smart aldım sağolsun parayı bile almadan ürünü gönderdi
  • GG den alsaydın
  • Referansı bol adamdan alacaksın ben konsolu forumdan aldım en ufak sıkıntıda çıkmadı yolladım parayı ertesi gün kargoladı ürünü arkadaş.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.