Şimdi Ara

★ KONU AÇMADAN ÖNCE OKUYUN ★ YAZILIM GENEL BÖLÜM KURALLARI ★

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
6.107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • YAZILIM GENEL BÖLÜM KURALLARI


    1- Yazılım bölümünde sadece yazılımlarla ilgili konular açınız. Yani kullandığınız programlar, programlarla ilgili sorular, sorunlar, program paylaşımları hangi alanda kullanıldığı önem arzetmeksizin yazılım bölümüne açılmalıdır. Bu sayede sorularınıza ve sorunlarınıza hem en hızlı şekilde yanıtlar alabilir, hem de forumun düzenine katkıda bulunmuş olabilirsiniz.

    2- Donanım Haber ailesi, yasalara saygılı yapısıyla kendi alanında Türkiye'deki nadir ve en saygın sitelerden biridir. Yasal olmayan; konu başlıkları ve içeriğe sahip mesajlar, serial, crack, ya da full program şeklinde istekler, ilaç, aspirin vb. şekilde olan üstü kapalı imalar, her türlü şifreli yayının çözümünde kullanılan programlar trojan,, keylooger vb. programlar, crack kullanımları ile ilgili sorular, çözüm yolları, lisans gerektiren işletim istemi link talepleri, paylaşım programları link talep, paylaşım ve sorunları (emule, limewire, bearshare vs.), ücretli indirme sitelerindeki sınırları kaldırmaya yönelik program paylaşım, tanıtım ve yardımları kesinlikle; link verme ya da özel mesaj şekliyle yapılmış olsa dahi yasaktır.

    3- Konu açmadan önce mutlaka arama motorunu kullanın. Bu sayede hem sonuçlara daha hızlı ulaşıp zamandan kazanmış ve ayrıntılı bilgiye sahip olmuş olursunuz, hem de konu kirliliği yaratmamış oluruz.

    4- Konu başlıklarında "imdat, acil,lütfen,birileri baksın.. vs" başlıklar yerine sorunuzun ya da konunuzun içeriğini anlatan başlıklar kullanın. Unutmayın ki konuyla alakası olmayan başlıklar dikkat çekmekten daha çok üyeler arasında rahatsızlık yaratmaktadır. Ayrıca bu gibi başlıklar sorunuzun daha çabuk yanıtlanmasını sağlamayacaktır. Kurala uymayan konular kilitlenir ya da silinir.

    5- İletilerinizi atarken, Türkçe dil bilgisi kurallarına uymaya özen gösterin. Özellikle sorununuz olan hususları mümkün olduğunca ayrıntılı ve gerektiği yerde sistem özelliklerini belirtir şekilde açıklayarak yapın. Ne kadar ayrıntılı açıklama yaparsanız yanıt almanız da o kadar kısa sürecektir.

    6- Unutmayın ki herkes herşeyi bilmek zorunda değildir. Sitedeki amaç paylaşımdır, saygı esastır, sorununuz hakkında bir fikri olan varsa mutlaka yanıt yazacaktır.

    7- Açmış olduğunuz konuları takip edin ve sonunda sorununuza nasıl çözüm bulduysanız bizlerle paylaşın. Açmış olduğunuz konular unutmayın ki daha uzun zaman paylaşımda kalacaktır ve bu sayede açılan konu herkese fayda sağlayacaktır.

    8- Konu içindeki tutum ve davranışlar saygı çerçevesinde olmalıdır. Herkes burada gönüllülük esası ile yardım etmektedir ve bu iyi niyetler karşısında davranışlarımız önem arzetmektedir. Küfürlü ve hakaret içeren mesajlara kesinlikle hoşgörüyle bakılmayacaktır. Bu kural üyelerin yanı sıra katılımcı olmayanlar, şirketler, firmalar gibi üçüncü şahıslar içinde geçerlidir.

    9- İlk madde dışındaki tüm kurallar aynı zamanda Donanım Haber Forumu'nun tamamı için geçerli olan genel kurallardır.

    10- Açtığınız bir konunun ilgi görmemesi ya da aşağıya düşmesi durumunda ısrarla gereksiz mesajlar yazmak sureti ile (smile koymak, "up,güncel,+1..vs" yazmak v.b.) üste taşımanız flood suçundan ceza almanıza sebep olabilir. Gerekli görüldüğü hallerde konu kaldırılabilir


    Herşey siz değerli üyelerimize daha iyi bir forum yaratmak amacıyla yapılmaktadır. Bu konuda tek yardımcı olacağınız husus kurallara uymaktır.

    Kurallara aykırı herhangi bir durumda yapmanız gereken şey şikayet butonunu
    kullanmak olacaktır. Şikayetinizi yaparken link'in alt kısmına şikayet konusunu da yazdığınız takdirde, şikayetiniz daha net anlaşılacak ve en kısa sürede gereken müdahale yapılacaktır.

    Ayrıca Lütfen imza kurallarına uyalım, imza kuralları için tıklayın.

    Forumla ilgili önerileriniz, eleştirileriniz, şikayetleriniz için tıklayınız.


    Saygılar sunar, iyi forumlar dileriz.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.