Şimdi Ara

Sirke ile radyatör temizliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
55.783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sirke ile radyatör temizlendiğini duydum böyle bişey var mı ?Deneyen oldu mu ?

    Önce radyatördeki suyu boşaltıyomuşsun sonra sirke koyup 1-2 gün bindikten sonra tekrar boşaltıp yeni su koyuyomuşsun kireci falan temizliyormuş.Doğrumu bu iş ?



  • ilk defa duydum takipdeyim
  • bana saçma geldi ama bilen birisi cevap verirse iyi olur merak ettim
  • Evet sirke kullananarak temizlik yapanlar var;ancak tam faydası ve zararını net söyleyen yok gibi.Zarar olarak plastik aksamın gerginleşeceğinden bahsedilmiş.Sirke kullanılacaksa da tek başına değil %50 saf su ile birlikte kullanılması söylenmiş.Bu işi çok iyi bilen birileri yapmayacaksa radyatör temizleme sıvıları var,onlardan kullanılmalı bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chnbs -- 21 Ağustos 2011; 13:39:41 >
  • Sirke kireci çözüyo mu ki
  • aslında limonda kireci cozuyor radyator suyuna bıraz lımonmu sıksak hem mıs gıbı lımon kokulu olur
  • takipteyim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi power003 -- 21 Ağustos 2011; 14:20:22 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FRED BAKER

    aslında limonda kireci cozuyor radyator suyuna bıraz lımonmu sıksak hem mıs gıbı lımon kokulu olur


  • ben de bizim gibi arabasını çok seven hatta ona hindistan ineği muamelesi yapan bir milletin, bu tür bilimden uzak yöntemleri yine o çok sevdiği ve bazen canlılardan daha üstün tuttuğu arabalarına hangi cesaretle uyguladıklarını anlayamıyorum.

    bir insanın çok sevdiği birisini aynı zamanda öldürmesi böyle bir şey olsa gerek. "ayı sevdiğini yerden yere vururmuş" dedikleri bu olsa gerek...
  • mesajım bulunsun.
  • temizlerken tıkalı yerler açılıp su kaçırmasın...
  • Kireci ya mekanik yollarla ya da asitle çözebilirsiniz, başka bir yol yok zaten. Endüstride oksalik asit kullanılıyor, hani şu ıspanakta bol miktarda bulunup da fazla yenilince dişlerimizin canına okuyan asit. Kireç dediğimiz de büyük oranda kalsiyum zaten. Yalnız mutlaka, mutlaka asit reaksiyonları durdurulmalıdır.

    Sirke asidi çok daha zayıftır, amatör kullanım için güvenli sayılır. Büyük reaksiyonları başlatamaz, normal suyla durulamak yeterli olabilir. Ancak süre ve sıcaklık tamamen tecrübeye kalmış.
  • Geçmiş olsun istanbulda süzer radyatör diye bir firma var ilaçla (kimyasal madde ile) Radyatörün temizliğini yapıyor temizliği tıkanıklığa göre kullanıdığı kimyasal miktarına göre işi fiyatlandırıyor. 40TL 60 TL Eğer içini açarak temizlerse gene tıkanıklığa göre 70 100 TL arası ücret alıyor. eğer sirke ile temizliği deneyip istenmedik bir sonuçla karşılaşmak istemiyorsanız bu firmaya ulaşın derim.Yaptıkaları işe 1 yıl garanti veriyorlar.
    tel :0 212 549 60 61

    www.suzerradyator.com.tr
    www.radyatortamiri.com

    kendi aracım için intercoll temizliği yaptırdım turbo arızasından sonra aracım caddy aynı yöntemle radyatör temizliği de yapmaktalar. Umarım sizlere faydası olur saygılar




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sarar_07

    Geçmiş olsun istanbulda süzer radyatör diye bir firma var ilaçla (kimyasal madde ile) Radyatörün temizliğini yapıyor temizliği tıkanıklığa göre kullanıdığı kimyasal miktarına göre işi fiyatlandırıyor. 40TL 60 TL Eğer içini açarak temizlerse gene tıkanıklığa göre 70 100 TL arası ücret alıyor. eğer sirke ile temizliği deneyip istenmedik bir sonuçla karşılaşmak istemiyorsanız bu firmaya ulaşın derim.Yaptıkaları işe 1 yıl garanti veriyorlar.
    tel :0 212 549 60 61

    www.suzerradyator.com.tr
    www.radyatortamiri.com

    kendi aracım için intercoll temizliği yaptırdım turbo arızasından sonra aracım caddy aynı yöntemle radyatör temizliği de yapmaktalar. Umarım sizlere faydası olur saygılar
    Hazır kimyasallar kullanmakta fayda var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dickinson -- 2 Ekim 2011; 1:34:50 >




  • Sirke kimyasal olarak baktığımızda asidik bir yapıya sahiptir. Doğrudur, kireci söker. Bence plastik aksama zarar verecek kadar asidik değildir. Zaten sirkeyle plastiği zarar görecek kadar dandik bir arabaya o kadar uğraş vermek bence angaryadır.
  • sirke ile su tesisatının kirini temizleyen oldu mu? mesela arabamın radyatörüne 1 litre elma sirkesi koyup 1 gün gezip boşaltmak istiyorum ardından yeni antifiriz koyacağım.
    sizce sirke kullanmamın zararı olur mu?
  • hararet yapan aracıb radyatörü tıkalı deyip değişim önerdiler kabul etmedim
    internetten elma sirkesi mucizesini okuyunca sabah motoru çalıştırmadan soğutma suyuna yarım çay bardağı sirke koydum ve bir daha hararet yapmadı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cakmakmehmet2001

    sirke ile su tesisatının kirini temizleyen oldu mu? mesela arabamın radyatörüne 1 litre elma sirkesi koyup 1 gün gezip boşaltmak istiyorum ardından yeni antifiriz koyacağım.
    sizce sirke kullanmamın zararı olur mu?

    Radyatörü bilmem ama ,bir bardak suya birkaç damla elma sirkesi ilave edip içersen iyi gelir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aç karna mı tok karna mı onu da belirtmen lazım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fatih211

    Aç karna mı tok karna mı onu da belirtmen lazım


    aç karnına deneyinde sonucunu buraya yazın
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.