Şimdi Ara

341. Dönem 7. Kor. 6. Hd. A. Bkm. Bl. - VAN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 341'lerden VAN'a düşen kimse yok galiba. Piyango bana mı çıktı şimdi :)

    Ben edindiğim bilgileri yazayım ;

    Merkez en iyisiymiş fakat bazı taburlar da merkezden daha güzel olabiliyormuş. Her 3 kd'den 1'i merkezde kalıyormuş, 1'i taburda, 1'i genelde karakola düşüyormuş.

    Merkez = genel olarak istediğiniz herşeyi bulabileceğiniz bir yer. lahmacun fırını v.s bile var. kantini çok iyi. çarşısı var fakat çok sık kitlenebiliyormuş.

    Tabur = Taburlardan bazıları iyiymiş, hatta merkezlerden iyi tabuları bile varmış fakat genel olarak merkezden kötülermiş. En kötü yanları da çarşıları doğal olarak merkez kadar iyi değil. çarşıya çok sık çıkmayacağımız için, bu önemli bir dezavantaj değil. internet cafe varmış.

    Karakol = Tabur ve merkeze göre kötü olsa da, kd'ler için karakoldaki en büyük sıkıntı soğukluk. nöbet-yemek-içmek-yatmak dışında hiçbir şey olmuyormuş. karakolda komutanlar size karşı çok iyiymiş. çok nadir de olsa pusuya çıkılabiliyormuş fakat van zaten teror olayı olarak ilk 5'e bile girmeyen bir il. yani teror konusunda sorun yok. kd'lere termal dürbün veriyorlarmış, kaçakcıları izliyoruz yani uzaktan :)


    Karakol / Tabur / Merkez konusunda hiç kafanızı yormayın. Karakola düşüp çok rahat edenler de varmış , merkeze düşüp mutsuz olanlar da. İlk aylar sıkıntılı geçse de, Van'da askerlik, birçok ile göre çok güzel geçiyormuş. Tek sorun soğuk, o yüzden sağlam giyinin. Batıda yaşanan devrecilik, hırsızlık çok çok nadirmiş. kötü komutan heryerde olabilir fakat en kötüsü bile karakolda size muhtaç, o yüzden karakollar komutanlar, devrecilik, hırsızlık bakımından düşülebilecek en güzel yermiş. ankara'ya istanbul'a düşüp kabus gibi askerlik yapmak da var. bizim de kısmetimize van düştü, hayırlısı. Ben de 341 olarak gidiyorum, bunlar benim çevreden edindiğim bilgiler.

    Herkes bildiklerini yazsın lütfen.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kontendoo -- 11 Ağustos 2011; 13:30:02 >







  • en azından düşen varsa yazsın, kaç kişi olduğumuzu bilelim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.