Şimdi Ara

MCI Hz. Nedir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
46.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Son günlerde televizyon modellerinin birçoğunda bunu görüyoruz.MCI 400Hz. yada MCI 600Hz Örnek olarak;

    LG 42LW5500,LG 42LW4500

    400-600 Hz'ye çıkan var ama bu MCI Hz.Nedir ? biri bunu açıklayabilirse sevinirim.Teşekkürler şimdiden...



  • hayret hiç cevap yok
    ya kimse bilmiyor ve merakda etmemiş
    yada herkes biliyor bizim gibi bilmeyenleri ciddiye almıyorlar
  • Googlede aratınca bunu buldum idare ediver :)

    Motion Clarity Index yani MCI

    Motion Clarity Index, en iyi hareketli görüntü çözünürlüğünü ve yüksek kare hızını belgeleyen bir göstergedir. LG'nin detaylı arkaplan taraması, gelişmiş local dimming teknolojisi ve müthiş XD motoru, geliştirilmiş netlik ve hızlı görüntülerin gerçekçiliğine mükemmel bir katkı sağlıyor.
  • MCI refresh rate olayından farklı bir değer. TV lerde yenileme hızları 50Hz-100Hz-200Hz şeklinde gider. Bu sayılar saniyede görüntünün taranma miktarını gösterir. Avrupa'da karasal yayın 50Hz olarak gelir ve bu sabittir (oyun konsolları, Blueray playerlar, Digiturk vs vs hepsi buna dahildir). 50Hz dan sonra bu sayılar 2 ye katlanarak gider. 50Hz bir TV x kere tararsa 100Hz 2x, 200Hz 3x tarar denilebilir yani. Şu an TV alınırken özellikle maç ve aksiyon yayınları gibi hızlı sahne geçişleri olan yayınlar alınacaksa 50Hz kafadan elenmelidir. 100Hz için çoğu kişi yeterli demektedir, 200Hz ile arasında gözle görülür bir fark olmadığı söylenir. Ama yine de 3D futbol gibi ikisini en yüksek seviyede ekran tazeleme hızı gerektiren yayınlarda 200Hz farkı hissedilir. SG gözlük kullanan aktif teknolojili TV lerde bu rakam çok yüksek olmalıdır çünkü görüntüler sırayla gözlüklere verilir. Bu nedenle bu TV lerde kesinlikle 200Hz seçim nedenidir. Cinema 3D serisi gibi FPR teknolojisi kullanan panellerde bu geçerli değildir, çünkü kısaca görüntüler iki göze de aynı anda verilir ve gözler tüm görüntüyü doğal bir şekilde algılar. Bunlar 100Hz tercih edilebilir.

    LG de MCI, Samsung da CMR denilen bu rakamlar ise başka bir olay. Görüntünün düzeltilmesine yardımcı olan ve direk işlemci ile bağlantılı görüntü motorunun verdiği değerler bunlar. Refresh rate görüntünün takılmadan, kare kare gösterilmesini sağlarken MCI bu görüntüler çizilirken görüntülerin kalitesini local dimming, görüntü motoru, arkaplan taraması gibi etmenlere bağlı olarak ne derece iyi yaptığını gösterir.

    Genelde TV tanıtımlarında MCI değerleri verilir çünkü bunlar daha yüksektir, klasik bir pazarlama hamlesidir. TV alınırken bakılacak en önemli kıstaslardan biri TV nin orjinal resim yenileme hızıdır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: techraven

    MCI refresh rate olayından farklı bir değer. TV lerde yenileme hızları 50Hz-100Hz-200Hz şeklinde gider. Bu sayılar saniyede görüntünün taranma miktarını gösterir. Avrupa'da karasal yayın 50Hz olarak gelir ve bu sabittir (oyun konsolları, Blueray playerlar, Digiturk vs vs hepsi buna dahildir). 50Hz dan sonra bu sayılar 2 ye katlanarak gider. 50Hz bir TV x kere tararsa 100Hz 2x, 200Hz 3x tarar denilebilir yani. Şu an TV alınırken özellikle maç ve aksiyon yayınları gibi hızlı sahne geçişleri olan yayınlar alınacaksa 50Hz kafadan elenmelidir. 100Hz için çoğu kişi yeterli demektedir, 200Hz ile arasında gözle görülür bir fark olmadığı söylenir. Ama yine de 3D futbol gibi ikisini en yüksek seviyede ekran tazeleme hızı gerektiren yayınlarda 200Hz farkı hissedilir. SG gözlük kullanan aktif teknolojili TV lerde bu rakam çok yüksek olmalıdır çünkü görüntüler sırayla gözlüklere verilir. Bu nedenle bu TV lerde kesinlikle 200Hz seçim nedenidir. Cinema 3D serisi gibi FPR teknolojisi kullanan panellerde bu geçerli değildir, çünkü kısaca görüntüler iki göze de aynı anda verilir ve gözler tüm görüntüyü doğal bir şekilde algılar. Bunlar 100Hz tercih edilebilir.

    LG de MCI, Samsung da CMR denilen bu rakamlar ise başka bir olay. Görüntünün düzeltilmesine yardımcı olan ve direk işlemci ile bağlantılı görüntü motorunun verdiği değerler bunlar. Refresh rate görüntünün takılmadan, kare kare gösterilmesini sağlarken MCI bu görüntüler çizilirken görüntülerin kalitesini local dimming, görüntü motoru, arkaplan taraması gibi etmenlere bağlı olarak ne derece iyi yaptığını gösterir.

    Genelde TV tanıtımlarında MCI değerleri verilir çünkü bunlar daha yüksektir, klasik bir pazarlama hamlesidir. TV alınırken bakılacak en önemli kıstaslardan biri TV nin orjinal resim yenileme hızıdır.


    Bilgileriniz için teşekkür ederim.Son birşey daha sormak istiyorum.Aşağıdaki televizyonlar arasında kararsız kaldım.

    Philips 40PFL9705 10.000.000/1 Kontrast 400 Hz. 0,5 Ms.

    0,5 Ms. tepkime süresi mümkün müdür?

    LG 42LW5500 5.000.000/1 Kontrast MCI 600 Hz. 2,4 Ms. 3D LED TV 7 Adet 3D Gözlük Hediye !!!

    Birde philips'te 400 Hz olayı Lg'deki gibi MCI Hz mi? yoksa düz Hz'imi bunu nereden anlıyabiliriz ?

    İleriye dönük olarak fikrim 3D tv' zira bundan 2 sene sonra evlerde 3d izlenir olacak.Philips'in 3d'sine pek yaklaşılır gibi değil fiyat olarak.Lg ise hesaplı ve daha kapsamlı ürünler sunuyor.Siz bana ne önerirsiniz.


    Teşekkürler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaGuA -- 10 Ağustos 2011; 21:58:13 >




  • 0,5 mümkün değil, o değerler bayağı bir sallama maalesef. Aynı dinamik kontrast gibi. Bu arda LW5500 ün kontrastı 8M, 5M değil. o 5M rakamını LG Türkiye yanlış geçmişti siteye ilk başta, halen öyle kaldı
    PFL9705 2D bir TV, 3D Ready si var. Yani 3D transmitter ile 3D yapabilirsin ve SG gözlük kullanıyor. 1,5-2 senelik bir panel zaten hemen hemen. Yani 3D si hiç tatmin etmez seni. Orjinal 400Hz olduğunu hiç sanmıyorum o TV nin ama büyük ihtimalle 100Hz dır.
    3D için şu an en iyi fiyat / performans seçeneği Cinema 3D TV serisi.
  • Teşekkür cevaplarınız için.Çok yardımcı oldunuz.
  • Çok teşekkür ederim.
    Donanım haber ailesinden her soruya ilgi ve destek verilir düşüncemin beni yanıltmadığını gösterdiniz.
    Bilgiler çok değerli, anlaşılır ve tatmin edici oldu eksik olmayın dostlar.
    Techraven'in "3D için şu an en iyi fiyat / performans seçeneği Cinema 3D TV serisi." düşüncesine bende katılıyorum.
    Bence en iyi teknoloji ucuza alınanıdır.
  • MCI pazarlama hilesi mi yani? MCI 50 olmuş 100 olmuş fark yok diyorsunuz ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skyw@lker -- 29 Ağustos 2011; 21:03:07 >
  • Abartıldığı kadar önemli bir olay değil. Bu sayılar resmen panelin 1000 üzerinden değeri gibi lanse ediliyor. Çoğu zaman bu özelliği kullanmayacaksınız bile çünkü önemli ölçüde yapaylık katıyor görüntüye.
  • Biraderler size yeni 2 soru yonelteyim, simdi bu istanbul bilisimde ben de tv arastirmasi yapiyordum. Yaptiginiz aciklamalar oldukca aydinlatici, yalniz baska bir sorun var. Simdi bu Mci degerini yazdiklari tv lerin resim yenileme hizi yazilmamis, yani bazi tv lerin yaninda 200HZ ya da 400HZ yaziyor, bazilarinin yaninda sadece MCI 600HZ olarak verilmis ve resim yenileme hizlari yazmiyor. Simdi bi ara Sharp led tv cikardiginda gercek dinamik kontrast degerleri vardi, yani samsung, lg 80.000 150.000 olarak verdiginde, Sharp dinamik kontrast degerlerini 4000-5000 olarak veriyordu ve bunu bi oranla carptigimizda LG ve Samsung'un degerlerine denk geliyordu. Yani resim yenileme hizi ve MCI degeri arasinda bu sekilde bir oran oranti var mi? MCI 600HZ ya da MCI 850HZ'yi normal resim yenileme degerine cevirmek mumkun mu, yoksa arayip sormak mi gerekiyor? Diger bir sorum ise, bazi modellerde 3D READY ve 3D TV var yaziyor bazilarinda ise, 3D TV ve CINEMA 3D yaziyor, bu iki ozellik oldukca farkli mi netlik vb durumlarda ne kadar fark eder, ve sizce hangisinden daha iyi sonuc alinir?








  • çakma 100hz ama birebir hesabı yani hz değerinden çok tepki süresine bakmak daha mantıklı gibi. Bimekste samsungun cmr 100 hz tvlerinde panelin de 100 hz olduğunu söyledi eleman 5 ms tepski süresiyle nasıl 100 hz oluyorsa artık. Satıcılara aldanmayın derim ben



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Boone -- 9 Ekim 2011; 16:54:38 >
  • Evet ardından Gold bilgisayar da aynı tv, buldum MCI 600 olan model için 100HZ diyordu. Zaten 3D TV alırken tepkime süresi 2ms civarında olması gerekiyor, yoksa gözü inanılmaz yorar 3D yayın izlemek. Teşekkürler bilgi için..
  • Tepkime süresi, kontrast, MCI değerleri vb. özelliklere aldanmayın. Onların hiçbiri panelin performansı hakkında bilgi vermez, yanıltıcıdır. Önemli olan panelin görüntü kalitesi ve stabilitesidir. 2ms, 5ms gibi değerler imkansızdır, bu bağlamda en iyi değer 30ms civarındadır. Bu özelliklere göre değil TV yi çıplak gözle izleyerek TV alın.
  • Orası öyle aslında, Media Markt'ta daha düşük özelliklerdeki bir Samsung'un yüksek modelden daha iyi kalitede görüntü verdiğine şahit olmuştum, hepsi aynı filmi oynatıyordu, fakat her tv'yi de görüp alma şansımız olmuyor netten alışveriş yapacağımız zaman. Bu arada 2. sorumu tekrar yönelteyim:


    Diger bir sorum ise, bazi modellerde 3D READY ve 3D TV var yaziyor bazilarinda ise, 3D TV ve CINEMA 3D yaziyor, bu iki ozellik oldukca farkli mi netlik vb durumlarda ne kadar fark eder, ve sizce hangisinden daha iyi sonuc alinir?
  • techraven arkadaşımızdan okuyunca işin detayını bilmeyenler için bu rakamın öne çıkarıldığı ve pazarlama için kullanıldığını ben de düşünüyorum. geçmişte müzik setleri için de rms watt olayı öne çıkarılırdı, minicik müzik setlerinin ses gücünü o şekilde okuyanların gözleri patlardı.
  • "Cinema 3D TV" LG nin LW serisini duyurduğu isimdir, isim hakkı vardır büyük ihtimalle.
    Diğer ayrım, 3D Ready olan TV ler 3D transmitter ve SG gözlük ayrıca satın alınarak 3D TV olur. Yani 3D yayınları vermeyte hazır TV dir bu iki ürünü bağlarsan 3D film ve videoları izleyebilirsin, 3D oyunları oynayabilirsin. 3D TV lerde ise 3D transmitter TV ye dahilidir ve yanında ilgili gözlük ile 3D kullanabilirsin. Görüntü kalitesi, netliği, parlaklığı vs panelin özelliğidir 3D Ready / 3D TV bazında farketmez.
  • Bilgi için çok teşekkürler birader.
  • selam arkadaslar ben philips 40pfl9705 almayi dusunuyorum ama acaba bu tv nin ( 3D CONVERTER 2D to 3D ) ozelligi varmidir yardimci olursaniz sevinirim?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.