Şimdi Ara

Microsoft İnternet Telefon piyasasında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • LONDRA, UK (Reuters) Microsoft büyüyen İnternet Telefon piyasasına Kaliforniya da müşterilerine bilgisayarlarından sabit ve mobil telefonlara görüşme yaptırabilen Teleo firmasını satın alarak varlığını büyütüyor.Arama konusunda lider firma olan Google'ın ağustos ayı başlarında anında mesajlaşma ve sesli sohbet programını (Google Talk -http://www.google.com/talk/ ) piyasaya sürmesi ile AOL, Yahoo, Microsoft ve Skype bulunduğu İnternet Telefon piyasası hareketlenmeye başladı.

    Skype İnternet Telefonu diğer adı ile İnternet Protokolü Üzerinden Ses (VoIP) piyasasının lideri. 51 milyon kayıtlı kullanıcıya ve harici telefon numaralarını arama ve sesli mektup gibi hizmetlere ücret ödeyen 2 milyon müşteriye sahip.

    Google, Microsoft, AOL ve Yahoo sesli görüşmeleri sadece bilgisayarlar arasında gerçekleştirirken telefon hatlarına bağlı abonelere ulaşamıyorlar.

    Toleo hizmetlerinin Internet Gezgini ve Outlook gibi Microsoft ürünleri ile tümleşik olması nedeni ile VoIP piyasasını yakından takip eden yorumcular Microsoft'un Toleo'yu satın alacağını öngörmüşlerdi.

    Microsoft global mesajlaşma ürün müdürü Will Collins 2005 yılının sonuna kadar Outlook ve İnternet Gezgini programlarına tıkla konuş tuşunu ekleyebileceklerini, bu özellik sayesinde telefon numarasının üzerine tıklayarak telefon bağlantısı kurulabileceğini söyledi.



    Kaynak:www.cnn.com







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.