Şimdi Ara

100 Hz LCD veya LED TV Tavsiyesi Lütfen...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Bir LCD veya LED TV almak istiyorum ama bir türlü karar veremedim. Günlerdir araştırma yapıyorum fakat, modeller arasında boğuldum kaldım. Bu sebeple yardımlarınızı rica ediyorum. Yoksa tek başıma karar veremeyeceğim.

    İstediğim ve gerek duyamdığım özellikler şöyle:


    Fiyat: 1300'e kadar

    LCD veya LED farketmez.

    Full Hd olmasını isterim.

    94 cm veya 102 cm tercihimdir. Fakat bu modellerde istediğimiz ürünü bulamazsak 32 de olur.

    Gerçek 100 Hz tv almak istiyorum. Yazılımla 100 hz olanlardan almak istemem.

    Kalınlık önemli değil.

    USB, en az bir tane olsun ve film desteği olsun. Fakat çok zengin film dosya versiyonu çalıştırmasına gerek yok.

    Televizyonu hdmi den bilgisayara bağlı olarak monte edeceğimden, ethernet, wifi gibi özelliklerinin olması şart değil.

    Genelde Film izlemek için ve bilgisayar monitörü olarak kullanmak istiyorum. Bilgisayardan oyun falan oynarım. Nadir de olsa tv olarak kullanıp haberlere falan bakarım.

    Yuv girişi mutlaka olsun.

    Kısacası, görüntü kalitesi çok iyi olan, arıza ve teknik probleme pek rastlanmayan, özellik fakiri bir tv işimi görür.


    Tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaşlar. Şimdiden çok teşekkürler...



  • Kimsenin bir tavsiyesi yok mu?
  • http://www.hepsiburada.com/Liste/philips-37-full-hd-lcd-televizyon-37pfl5405h-/ProductDetails.aspx?productId=evph37pfl5405h&categoryId=155051

    10 gun once 1150 lıra ya kadar dusmustu hb de. almak ıstedım ama kacırdım ıyı bır lcd 97 cm 100hz tepkıme suresı 2ms ve phılıps..suan baska sıteler 1350 den satıyorlar..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakamoz32 -- 24 Temmuz 2011; 11:46:15 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yakamoz32

    http://www.hepsiburada.com/Liste/philips-37-full-hd-lcd-televizyon-37pfl5405h-/ProductDetails.aspx?productId=evph37pfl5405h&categoryId=155051

    10 gun once 1150 lıra ya kadar dusmustu hb de. almak ıstedım ama kacırdım ıyı bır lcd 97 cm 100hz tepkıme suresı 2ms ve phılıps..suan baska sıteler 1350 den satıyorlar..


    Yukarıdaki TV nin 42 inç modeli olan 42PFL5405 gözüme çarpmıştı bir sitede. Fiyatı 1132 TL idi. Çok cazip geldi ama önce bir araştırayım dedim. Bu forumda bu modelle ilgili bir başlık buldum ve sayfaların ciddi bir kısmını okudum. Bu modelden çok şikayet olduğunu gördüm. Sorunlu bir sürüm ve sürekli yazılım güncellemesi yaparak sorunları düzeltilmeye çalışılan bir sürüm gördüğüm kadarıyla. Ayrıca 100 hz olarak lanse ediliyor fakat bu televizyon en yüksek 60 hz olarak çalışıyormuş. Menüdeki 100 hz seçimi pasif durumdaymış. Birde philips televizyon üretiminden sürekli zarar ettiği için, televizyon kısmının hisselerinin % 70 ini satmış diye duydum. Bu da beni philips markasından soğuttu. Yine de çok teşekkür ederim arkadaşım.

    Tavsiyelerin devamı bekliyorum...
  • Philips 42PFL5405 aldım. :)
  • n kadara ve nereden aldınız acaba..bende alıcam bu aralar fakat kampanya yok dogru durus..
  • 100hz olarak kullanabiliyor musunuz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yakamoz32

    n kadara ve nereden aldınız acaba..bende alıcam bu aralar fakat kampanya yok dogru durus..


    İnternetten araştırdım ve en ucuz bulduğum yerden gözümü kapatıp aldım. :) Hiç tanımadığım bir siteydi ama Allah tan sorunsuz bir alışveriş oldu. Sipariş verdikten 2 gün sonra televizyonum elime ulaştı. Etiket fiyatı 1180 TL idi. Kredi kartına, peşin fiyatına 10 taksit yapıyordu ben de kart ile 10 taksitte aldım. Fiyata kargo dahil değildi. Kargoyla beraber 1226 TL ye geldi. Aldığım sitenin adı, sanalreyonum.com idi. Fakat az bu siteye baktım, şu anki fiyatı 1407 TL olmuş.

    Bu arada şun göz önünde bulundurmakta fayda var, ucuz satan firmaların distirbütörlerle anlaşmaları olmuyor. Mesela Vatan dan veya Gold bilgisayar dan vs. alsaydım, bu firmaların garanti anlaşmaları olduğu için servis evime gelip kurulum yapacaktı. Ama aldığım firma spoptçu bir firma olduğu için garanti anlaşmaları yok. O yüzden servis, kendiniz kuracaksınız dedi ve gelmedi. Ama arıza durumunda gelip yardımcı olacaklarmış.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: webbeast

    100hz olarak kullanabiliyor musunuz?


    100 hz olarak kullanamıyorum. Ama bunun, televizyonun kabahati olmadığını öğrendim. Ülkemizdeki tv yayınları 60 hz olarak geliyormuş. O yüzden 60 hz lik bir yayın haliyle 100 hz olarak gösterilemiyor. Yani cihaz, 600 hz lik bir plazma olsaydı dahi, yine de 60 hz de çalışacaktı. Bilgisayara bağladığımda da 60 hz olarak çalışıyor. Zaten kataloğunda da yazıyordu. Bilgisayada full hd olarak çalışma frekansı 60 hz dir diye.

    Fakat şu var ki, 100 hz lik yayınları 100 hz de gösterebilen bir televizyonun görüntü işlemcisi, ona göre güçlü oluyormuş ve görüntü işlemede daha başarılı oluyormuş. Dolayısıyla 100 hz bir tv aldığım için çok memnunum. Televizyonu kendimce çeşitli testlere tabi tuttum :) Özellikle şunu söyleyebilirim ki, SD yayınları full hd bir ekrana yayabilme kabiliyeti gerçekten çok iyi. Bilgisayara bağlı olarak çalışma performansı da çok iyi. Usb den mkv oynatmayı denemedim. Ama bilgisayar dan denedim. Görüntü gerçekten çok iyi. Media player özelliklerini, bilgisayara bağlı kullanmayı düşündüğüm için kullanmayacağım. Kısacası umduğumdan daha iyi çıktı diyebilirim.

    Tek canımı sıkan tarafı şu oldu. Bazı yayınlarda alt yazı geçerken, normalde alt yazı hiç titremeden akıp geçiyor fakat bazen bir kaç saniyeliğine altyazı titriyor, sonra yine düzeliyor. Bu zannederim televizyonun küçük bir kusuru olarak kabul edilebilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.