Şimdi Ara

Endüstriyel Tasarım | Anadolu Üni. / Gazi Üni. ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
4.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Edit

    Anadoluya gitmeyin. Gaziye hic gitmeyin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hattricker -- 7 Ocak 2013; 4:05:13 >



  • Bence İTÜ'nün tutma ihtimali var gibi. Puanlar düştü sanırım bu sene biraz ortalık karıştı.Herkes tıp yazıp duruyo. Gerçi ona da bi performans başarı sistemi mi ne getirdiler işler değişti.
    Ama İTÜ tutmazsa bile, ben Anadolu Üniversitesi diyorum.
    Zamanında yaptığım araştırmalarda Endüstriyel Tasarım dendiğinde AÜ'nün ismi ne kadar geçtiyse Gazi'nin ki bi o kadar geçmedi. Ayrıca forumda bazı konular da görmüştüm Gazi hakkında pek iç açıcı değildi.
    Benim Gazi hakkında resmen ön yargılarım var artık yani ve pek te kolay kırılacak gibi durmuyor. Hem sen kendin de görmüşsün kampüs'ü falan gerçekten Türkiye'nin sayılı kampüslerinden. Eskişehir de öğrenci olmak ta cabası. Kısacası AÜ diyorum.
  • Evet İtü ihtimali var, hatta içimden keşke diyorum sürekli. Ama düşük bir ihtimal.

    Eğer kolaydaysa Gazi ile alakalı bu forum konularını paylaşabilirmisiniz ?

    Bir de Özel Üni lerin bursluları var. Bunları şu ana kadar hiç dikkate almadım. Haliç Üni. nin puanları kılavuzda yazmıyor. İzmir ekonominin de tam sınırındayım. Devlet ünilerini kazanabilirken açıkçası pek düşünmüyorum ama bilgi almak isterim.
  • Ayni konuyu bende acmak icin girmistim ki benden once acanlar olmusBenim siralamam 31bin,bende seninle ayni durumdayim hata yapamama olayi hakkinda.

    Anadolu ve gazi ye gelirsek benim arastirmalarima gore gazi kendini daha tam olarak oturtamamis gibi.Guzel sanatlar fakultesinde olmasi arti etki mi saglar eksi etki mi saglar bilmiyorum fakat su anda bulunduklari yerden kucukluk nedeniyle sikayetciler ve gazi hukugun tasinmasi nedeniyle o binaya tasinacaklar buyuk ihtimalle.Egitim kadrosu olarak genelde odtu`lu hocalar ve hepsi birseyler yapmak istiyor,ayrica 21 kisi almasida avantaj ne kadar az kisi olursa daha iyi.Okuyanlar memnun hallerinden en kisa zamanda iletisime gecmeyi dusunuyorum onlarlada.

    Anadolu`da odtu ve itu ile yarisma cabasi baslamis gibi kampus hakkinda yorum yapmaya gerek yok zaten.2 sene oncesine kadar ankara ve istanbuldan misafir hocalar getirdiklerini duymustum(bunlardan biri mehmet asatekin) eger bu olay devam ediyorsa guzel.Kilavuzda istege bagli hazirlik sinifinin oldugu yaziyor ve sitelerinde bulunan secmeli dersleride epey fazla.Italyanca gibi dil dersleride var,eger diger secmelerinde buyuk cogunlugu acilirsa ne guzel ama genelde belli 2-3 ders aciliyor.
  • Mekan sıkıntısı Anadoluda da var. Üstelik anadolu da GSF yi Moda tasarım ile birlikte kullanıyor en.tas. Belirttiğim gibi ilerisi için genişletme planları var. Mimarlık ve Tasarım fakültesi adı altında ilgili bölümleri bir araya toplayıp daha elverişli bir yer düşünüyorlarmış hocanın dediğine göre. Hatta evvelden 2eylül kampüsünde bir yer önerilmiş fakülte için fakat YunusEmre kampüsünden ayrılmak istenmemiş.

    Öğrenci çokluğuna ben de farklı yönden bakıyorum. Çevre faktörü benim için daha ağır basıyor. Senin bahsettiğin de önemli elbette, eğer kalabalık ortamda, öğretimden nasibini alamayacaksan anlamı yok ama ben o derece sorun teşkil edeceğini düşünmüyorum ve de dediğim gibi çevre olayını ilerisi için önemli görüyorum.

    Hazırlığıda zorunlu zannediyordum ben. Özel koşullardan bakınca isteğe bağlı olduğunu gördüm. Gazinin özel koşulları boş bırakılmış kılavuzda. Acaba orada hazırlık zorunlu mudur ?
  • Ben İzmir Ekonomi'de okuyorum.
    Okul biraz küçük ama şahane. GSTF Binası 5 katlı süper modern inanılmaz güzel bi bina. Hiç yer sıkıntısı yok. 200 kişilik öğrenci grubu için 4 adet kocaman stdüyo var. Yani imkanlar inanılmaz iyi. Özel üni zaten öyle de olması normal.
    Eğitim çok çok iyi. Çok kaliteli. Ve Türkiye'de az okulda bulunan sertifikalar sahip ayrıca Bologna sürecinde olan ve Diplomamızın daha değerli hale gelmesini sağlıyan bi okul.
    Ancak şöyle bişey var. GSTF bölümleri biraz masraflı. Her hafta sürekli malzemeler alınıyor ve bu malzemelere de dolu para harcanıyor. Okulun vericeği burs parası bunu karşılamaya yetmez.. Ama ben cebimden de biraz para çıkarırım derseniz burs + o para ile de idare edilebilir gibi.
    Okul Balçova'da bulunuyor ve burda kiralar biraz yüksek yani yaşam biraz pahalı gibi geldi bana Balçova'da. Eğer durumunuz kalbürüstü değilse biraz sıkıntı yaratabilir size onu söyleyim baştan.

    Genel olarak özel okulda okuduğunuzu hissetirecek maddi öğeler var ama özel okulda okuduğunuzu hissetiricek kadar da güzel kaliteli bi eğitim ve olanaklar da var.
    Artık bütün bunlar doğrultusunda İzmir Ekonomi'ye düşünebilirsiniz derim ama ilk tercih bence hala AÜ olursa güzel olur.
  • Ankara'da olmam sebebıyle gaziyi ciddi ciddi düşünüyorum bende.Mühendislik olsa çok fazla masraf yok fakat bu bölümde sürekli masraf var Ayrıca kesme,biçme işleri vs gibi işleride yapabilecek imkanım olduğundan yaşadığım yerde okumak daha mantıklı gibi geldi bana haksızmıyım.Şehir dışında harcayacağım parayı burda kurslara,bilgisayara şuna buna harcamak daha iyi gibi.Gazide de hoş işler yapıldığını gördüm,1.sınıftan yarışmalara portfolyo göndermelere başlamışlar.

    Endüstriyel tasarımda kötü okul yok gibi (odtü-itü-anadolu-gazi-ieü) gerisi bizim ihtiyaçlarımıza hangisi uyuyorsa onu seçmek

    @Hattricker AU de isteğe bağlı hazırlık var fakat kılavuzda veya okul sitesinde nerede gördüysem kontenjan dahilinde ibaresi vardı.Yani boşluk olursa entasdan da öğrenci alıyorlar gibi
  • İzmir Ekonomi'nin Tasarım bölümleri çok kaliteli,bende tavsiye ederim.
  • Masraf olarak aylık ne kadar ayırmamız gerek ? Ortalama değerlere göre söylermisiniz ?

    @HyperXCross : Kesin bir bilgi elde edemezmiyiz bu hazırlık hakkında. İngilizcem ortalama üstüdür. Biraz çalışma ile atlama sınavını geçeceğimi düşünüyorum eğer zorunluysa. 1 sene daha kaybetmek istemiyorum

    @Hyperion : İzmirEko burslu denk gelebilir belki hocam ama AÜ ile kıyaslarsan AÜ daha mı iyi olur diyorsun ?
  • İzmir ekonomi'deki imkanları bulman başka yerde gerçekten zor. Çok iyi bi fakülte kuruldu İEU'Da. Yeni bina yapıldı bir ton stüdyo. Bir çok alet atölyesi. Lazer ike kesim makinasından epoxi odasına kadar her şey var. Bir tek kil atölyesi eksik onu da tamamlamaya çalışıyor ama o iş yaş geliyor bana..
    Şimdi AÜ'yü bu kadar derinden bilmiorum ama eminim ki İEU'dan daha az imkan vardır ellerinde. O yüzden İEU eğitim açısından bi tık önde gibi bence.
    Ancak maddiyat olarak düşünürsek te hem İEU hem de İzmir özellikle Balçova semti çok çok daha masraflı olucaktır AÜ'ye göre. Eskişehir öğrenci şehri diye boşuna denmiyor. Maddi açıdan da öğrenci şehri.. Yani AÜ'ye giderseniz çok daha rahat yaşarsınız sanırım Para harcama konusunda daha rahat olursunuz.
    İEU'de malzemelere ve Balçova'da yaşama gidecek masraf biraz daha sıkıntılı olucaktır.
    AÜ'nün de hem hatrı sayılır bi ismi de var Endüstriyel konusunda. Yani İEU'nun eğitimi bi tık daha iyi bile olsa AÜ'nün ismi daha önemli gibi.
    Bütün bunlar göze alındığında ben AÜ diyorum
  • @Hattricker ingilizce hazirlik zorunlu degil bildigim kadariyla ve ben okumam dersen direk bolume baslarsin.1-2. sinifda da ingilizce dersi var ders programina bakilirsa.Hazirligi odtu,bilkent gibi olsa okunur fakat anadolunun ne kadar iyi orasida var.
  • Teşekkürler arkadaşlar.

    Başka bilgisi olan var mıdır ?
  • Gazi de okuyan 2-3 kisiyle gorusme firsatim oldu bolumun genel olarak zor,stresli ve uykusuz biraktigini soylediler.Internettede soyle bir yorumlari okuyunca zaten mimarlik,endustriyel tasarim,sehir planlama da okuyanlar ayni durumdalar Zor gunler bizi bekliyor kisaca
  • irtibatı koparmayız heralde :) dh en.tas birliğini kuralım biz de :)
  • güncel ?
  • halen sorularına cevap arıyorsan öm ile yardımcı olabilirim :)
  • Bence Eksik olan Üniversiteler var 2011e göre
    Bilgi Tam burslu 481
    Bahçeşehir tb 488
    haliç tb 448
    istanbul arel tb 438
    hepsi istanbulda bende itü istiyorum itü olmazsa seneye o kadar yani itü olmasını istiyorum.Belki bilgide olabilir ama itü sevgisi baska ya. Taşkışla yaa.
    itüde 490 bu yıl 19.696 heralde. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omerocknuq -- 27 Ocak 2012; 18:12:39 >
  • Hmmmmmmm.
    Bayaaaa geçmiş yaa forumun zamanı. Nereye girdin merak ettim.Ve nasıl gidiyor???
  • Güncel
  • Hala güncel

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.