Şimdi Ara

Sony Xplod mp3 çalar sahte olabilirmi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar geçen gün sony xplod mex-1600u serisi teyp aldık ama ses kalitesi pioner oval 240w kolonlarla aşırı kötü çıkıyor teybi 315 tl ye aldık spot fakat orjinal oldugunu söledi sahibinden aracılıgı ile satın aldık ürnün sony bayilerindeki fiyat 600 - 700 arası değişiyor acaba farklı sebebden mi ses iyi değildir ürünün görünümü ambalajı aparatları falan kusursuz sahte olma olasılıgı nedir acaba ?



  • merhaba,
    hoparlör bağlantına dikkat etmelisin,
    ve ayrıca teybin programsal konfigürasyonunu da kontrol etmelisin, bildiğim kadarıyla teybinizin sub veya rear çıkış seçeneği var, doğru olanı seçmek gerekir.

    quote:

    Hoparlörlerde Polarite (Artı ve Eksi Uç)
    Hoparlör bağlantı terminallerinde artı (+) ve eksi (-) işaretleri karşımıza çıkar. Aynı zamanda ses sinyali üreten cihazların çıkış uçlarında da artı (+) ve eksi (-) işaretleri vardır. Hoparlör bağlanırken bu işaretlere dikkat etmek gerekir. Bir tek hoparlörün devreye düz ya da ters bağlanmasının pratik olarak hiç bir sakıncası yoktur. Birden fazla hoparlörlü sistemlerde artı (+) ve eksi (-) işaretlerine uyulmadan bağlantı yapılırsa ses verimi düşer.
    Şöyle ki; ters bağlantıda iki hoparlöre aynı anda elektrik sinyali gittiğinde diyaframın biri dışarıya doğru havayı titreşirken, öbürü içeri doğru titreşir. Bu da kulağımıza ses titreşimlerini taşıyan havanın titreşiminin dengesiz olmasına neden olarak ses verimini düşürür.
    Polaritesi (artı ve eksi ucu) belli olmayan bir hoparlörün uçları basitçe şöyle belirlenir: 1,5-9 voltluk bir pilin uçları hoparlör terminal uçlarına kısa süreli olarak değdirilir. Diyafram dışa doğru titreştiği anda pilin artı (+) ucunun değdiği yer hoparlörün artı (+) ucudur.




  • tesisatcıya baglattık hepsini yapmıs olması gerekir diye dusunuorum ama 460w haporler aldık bugun yarın gelir onları takdırırken tekrardan baktırıcaz ayarlarına ama benm en buyuk sıkıntım teyb in orjinal olup olmaması
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.