Şimdi Ara

Ubuntu Kur(ama)ma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Laptop a linux kurmak istiyorum fakat daha önce hiç kullanmadım, geçen ay ilk defa kurmayım dedim elime yüzüme bulaştırdım ve bunun sonucundada tüm dosyalarım ve resimlerim gitti baya bi canım yandı yani. Bu sefer düzgün bi şekilde sadece I ya ubuntu kurmak istiyorum fakat kurulum menüsünde sadece c yi ve diğer partitionları tek parça halinde görüyor bunu halledebilirmiyim? Ayrıca C neden 73gb görünüyor.
     Ubuntu Kur(ama)ma

     Ubuntu Kur(ama)ma







  • quote:

    Orijinalden alıntı: wanted_01

    Laptop a linux kurmak istiyorum fakat daha önce hiç kullanmadım, geçen ay ilk defa kurmayım dedim elime yüzüme bulaştırdım ve bunun sonucundada tüm dosyalarım ve resimlerim gitti baya bi canım yandı yani. Bu sefer düzgün bi şekilde sadece I ya ubuntu kurmak istiyorum fakat kurulum menüsünde sadece c yi ve diğer partitionları tek parça halinde görüyor bunu halledebilirmiyim? Ayrıca C neden 73gb görünüyor.
     Ubuntu Kur(ama)ma

     Ubuntu Kur(ama)ma



    Bence hiç kurma




  • Hdd nizde hiçbir veri kalmadığına göre en baştan temiz bir format atın, ubuntu kurulum cd si veya win7 kurulum cd si ile boot olarak açın dosya sistemini fat32 olarak belirleyin ve hdd iki parçaya bölün, benim önerim hiç linuz tecrübeniz olmadığı için ilk önce win7 ya da xp kurun, işletim sistemi kurulduktan sonra ubuntunun iso dosyasını daemon ya da ultra iso ile açın içinde wbui.exe uzantılı bir dosya göreceksiniz üzerine çift tıklayın sntardt bir kurulum ekranı karşınıza çıkar ubuntunun nereye kurulamasını istediğinizi sorar, şifre ve kullanıcı adı belirletir kısa süre içerisinde bilgisayar restart yapar açılışta karşınıza iki işletim sistemi çıkar ubuntuyu seçin ve internet bağlantınızın olmasını sağlayın bağlantı hızınıza ve bilgisayar gücüne bağlı olarak 30-45 dak. içinde kurulum biter karşınızda tertemiz bir işletim sistemi kaldırmak isterseniz windowsu açın program ekle kaldıra gelin, kaldır deyin işlem bitsin daha ustalaştıktan sonra değişik kurulum seçeneklerini denersiniz, keşke denemeden önce buralarda biraz sorsaydınız çok yetkin arkadaşlar var, aman ha sakın bulaşma diyenleri de boşverin deneyin bedava yazılımın tadını çıkarın.




  • yani linux da hdd sadece 2 bölüm olarak mı görünüyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lostsoul22

    Hdd nizde hiçbir veri kalmadığına göre en baştan temiz bir format atın, ubuntu kurulum cd si veya win7 kurulum cd si ile boot olarak açın dosya sistemini fat32 olarak belirleyin ve hdd iki parçaya bölün, benim önerim hiç linuz tecrübeniz olmadığı için ilk önce win7 ya da xp kurun, işletim sistemi kurulduktan sonra ubuntunun iso dosyasını daemon ya da ultra iso ile açın içinde wbui.exe uzantılı bir dosya göreceksiniz üzerine çift tıklayın sntardt bir kurulum ekranı karşınıza çıkar ubuntunun nereye kurulamasını istediğinizi sorar, şifre ve kullanıcı adı belirletir kısa süre içerisinde bilgisayar restart yapar açılışta karşınıza iki işletim sistemi çıkar ubuntuyu seçin ve internet bağlantınızın olmasını sağlayın bağlantı hızınıza ve bilgisayar gücüne bağlı olarak 30-45 dak. içinde kurulum biter karşınızda tertemiz bir işletim sistemi kaldırmak isterseniz windowsu açın program ekle kaldıra gelin, kaldır deyin işlem bitsin daha ustalaştıktan sonra değişik kurulum seçeneklerini denersiniz, keşke denemeden önce buralarda biraz sorsaydınız çok yetkin arkadaşlar var, aman ha sakın bulaşma diyenleri de boşverin deneyin bedava yazılımın tadını çıkarın.

    Windowstaki yazılımlara para verdiğimizi kim söyledi:):) Beleşi severiz:):) Ben de çok isterim linux kullanmayı ama daha çok katetmesi gereken yol var performans diyorlar kubuntu yu kuruyorum windows7 deki hız yok. Ayrıca bu program yükleme işini de kolaylaştırmaları lazım... Yoksa biz özgür yazılım karşıtı değiliz...




  • Mümkün mertebe kurallara uygun olsun isterim, ubuntu ve laptopla gelen win7 kullanıyorum, linuxa program yükleme artık çok kolaylaştı, linux hdd kaç parçaya ayırırsanız o kadar parça görür büyük olasılıkla hdd o parçası linux dosya sistemi olarak biçimlendiği için windows görmüyordur, bilgisayarıma sağ tıklayarak yönetten disk yönetimine gelin ve hdd parçalarınızı görün ne yapmanız gerektiğini zaten çözeceksiniz 2 ye ayırımanızı istememin sebebi linuxu ayrı bir parta kurarsanız daha sağlıklı olur o yüzden, dediğim gibi win üzerinden kurulum yapılabilmesini sağlayan bir özelliği vardır daemon vb. programlarla açarak içinden belirttiğim progracığı çalıştırırsanız herhangi bir programı yükler gibi linuxu yükler veri kaybı da yaşamazsınız sıkılırsanız ekle kaldırdan kaldır demeniz yeterli.
  • windowsta hiç bi sıkıntım yok anlayamadık galiba birbirimizi :) yukardaki resim de linux kurma ekranında neden 426 gb tek parça halinde görünüyor sorunum burdan kaynaklanıyor win7deki gibi ayrı ayrı görünse ona göre silecem ayriyetten şuan formatla uğraşmak istemiyorum linux kurmak için 45 gb yeni alan ayırdım buraya kurmak istiyorum burayı ayrılmamış alan şeklinde mi bırakmalıyım kurmak için
  • resimler daha evvelki yorumları yazarken görülmüyor du kusura bakmayın, format atmadan bu kurulumdan ubuntuyu kaldıramazsınız, ubuntu hdd parça parça bütün halinde görüyor onun üzerindeki adresleme parça parça değil tek parça bu da beni aşar kusura bakma :)
  • yardımın için teşekkürler illa format atacağız yani kurmak için peki hdd yi fat32 olarak biçimlendirdikten sonra nasıl yapmam gerekiyor win7 yi kurabilirmiym fat32 olarak biçimlendirirsem
  • öncelikle kaybolan resim video falan filan her türlü verin için geçmiş olsun.bilgisayarlarda altın kuraldır ama : hard disk üzerinde işlem yapacaksan önce verilerin güzel bir yedeğini alacaksın ben öle bir takıntı yaptım ki neredeyse 2 kez yedek almış oldum...
    eğer linux kuracaksan mesela ubuntu youtube da çok güzel anlatımlar var oradan izle
    ardından eğer laptopa windows kurduysan temiz bir şekilde komple sil baştan hard format attıysan yani ubuntu yu kurmak sitediğin kadar olan kısmı hard disk bölümleme aracıyla bölümle, ardından formatlama unformatted kalsın. ardından ubuntu kuracağın zaman o unformatted kısmı rahatlıkla göreceksin. o kısmı ext4 şeklinde biçimlendirip diğer tarafla uğraşmadan kurlumunu yaparsın.

    ama bence ubuntuya linuca falan pek bulaşma.çok spesifik şeyler onlar sadece hitap ettiği kesime yönelik yani.son kullanıcıyla bir türlü barışamadı. windowsta kal derim. ama ille merak ediyorum kurmak istiyorum bi denemek istiyorum çok hevesliyim diyosan dediğim gibi yap hard diskte bir kısmı unformatted bırak daha sonra bölümleri elle belirt kısmında o parçayı formatla kur.

    resimlerin falan yedeğini almış mıydın?




  • aslında şanssızlık oldu ilk denememde hangi kafaysa artık linux a geçerken direk sildim windows u diğer kısımları ellemedim e baktım olmuyor bu sefer geri windowsu kurmaya çalıştım hdd dinamik disk olarak göründüğünden win7 kuramadım xp kurmaya çalıştım bu seferde sata sorunundan mavi ekran verdi tabi o zaman nedenini anlayamamıştım dün hdd yi tamamen sildim ve dediğin gibi yaptım araştırark kurdum şuan her ikisini de kullanıyorum fakat alışamadım henüz
  • alışmak biraz zaman alıyor. aslında linux işin biraz fantezisiz gibime geliyor. yani linux kullanmak karizmaymış gibi ama pek de alakası yok.ben taa yıllar önce yüzlerce lira para bayılıp orijinal xp almıştım hala kullanırım 6 sene falan oldu. okuduğum bir yazıda linuxun son yıllarda niye bu kadar popüler olduğu tek bir şeyle açıklanıyordu: windows vista faciası. Vistayı kuranlar bin pişman oldu napacak peki? ya XP ye dönecekti ya da fırsat bu fırsat diyen eli yüzü azcık düzelmiş ubuntuya. ama windows 7 çıkınca ubuntu linux falan balonu da patladı gibi. keşke öyle olmasaydı yani windowsla gerçekten baş edebilecek linux dağıtımı olsa idi.ama o zaman da bedava mı olurdu değil mi? binlerce doalra satılan linux server sürümleri de varmış.o sürümleri satan firmanın masaüstü versiyonu ise tam bir sorun.eee nolcak? ubuntu da anlamadığım şu: nsıl oluyorda bir sonraki sürüm bir öncekinden çok daha kötü oluyor.
    kolay gelsin.. kompiz beryl falan iyi eğlenceler :)




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.