Şimdi Ara

Dandik fotoğraf makinelerinde poz süresini 8 s'den uzun ayarlayabilmek? [200~250 TL'liklerden]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle merhaba,
    Bende 7.2 megapiksel, Samsung S760 marka ve model fotoğraf makinesi var. Yıldızları, özellikle kutup yıldızı ve çevresini 30 dakika veya 1 saat pozlandırmak istiyorum fakat en fazla 8 saniye süreye izin veriyor (Manuel modda yapıyorum bunu). Bu sürenin arttırılma şansı var mıdır? Doğal veya varsa yazılım falan atma yoluyla.
    Üniversiteye yeni başlayacağım için yeni fotoğraf makinesi almaya ayıracak param yok. Profesyonel fotoğraf falan da beklemiyorum. Sadece ben de yaptım diyebilmek için.
    Yardımcı olursanız sevinirim.
    Bu arada fiyatı 2-3 sene önce başlıktaki civardaydı. Şimdi yoktur o makinelerden zaten de..



  • Yapılamıyor maalesef. O kadar uzun pozlamalara o küçücük sensör dayanmaz, bozulur. O küçük sensörler 30sn kadar bile dayanamıyor. Hot pixel dediğimiz sorunu yaratıyorlar. Bugün bile her DSLR makinenin harcı değil o kadar uzun pozlama. 30 dakika ciddi uzun bir pozlama. Onun yerine yıldızları görünür kılmak için makinenin elverdiği ölçüde noise yapmayacak şekilde iso artırın. Raw yeteneği varsada birazda bilgisayarda müdahale edin yoksa Jpeg üstünden müdahale edin. Benim nacizane amatör yorumum böyle. Sözü profesyönel abilerime bırakmak lazım.
  • O küçücük sensörler 30sn dayanamıyorsa nasıl dakikalarca video çekiyor peki?
    Uzun pozlama için DSLR şart gibi birşey.
  • Yorumlar için teşekkür ediyorum. Zaten o makinenin merceği de yetersiz bu işler için sanırım. İleriki bi zamanda tekrar düşünebilirim o zaman bu konuyu. Ya da gece bi kaç kere resim çekmeyi denerim bakalım noluyor diye. Sene belki ilgilenirim DSLR makinelerle.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozturert

    O küçücük sensörler 30sn dayanamıyorsa nasıl dakikalarca video çekiyor peki?
    Uzun pozlama için DSLR şart gibi birşey.


    Hocam zaten bakınız CCD sensörlü özellikle 1/1.6" ve küçük boyuttaki sensörlerde 2-3 dakikayı aşan çekimlerden sonra hot pixel oluşabilirki çoğu zaman oluşuyor. Zaten ufak ve fazla voltaj yediği için CCD'lerde dakikalarca çekim sonucu makinenize elveda diyebilirsiniz. Ben video önermiyorum bu tip makinelerde. Bakınız bugün orta-iyi diye tabir edebileceğimiz DSLR'lardan Sony A55'e baktığımızda ortam sıcaklığına bağlı olarak 5-9 dakika arası çekim yapabiliyor. Çünkü sensör ısınıyor ve hot pixel oluşturmaya doğru kayıyor ki CMOS ve APS-C boyutundaki bu sensörler CCD'lerden daha az ısınıyor ve yüzey alanı daha geniş. Gerisini siz mukyese edin.

    Dün sizden esinlenerek bende çekim yaptım. Yıldızlara odaklandıktan sonra F değerini küçültebildiğiniz kadar küçültün. Benim makinemde max4sn izin verdiği için F2.8'de 4sn pozladığımda gayet iyi sonuçlar yakaladım. Ki sizde 8sn var, çok çok daha iyi sonuçlar alabileceğinizi düşünüyorum. Makinem Fujifilm A900.

    Saygılarımla.
    Muhammet




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.