Şimdi Ara

sıralama tahmini ve tercih yardımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ygs mat 29 tür 30 fen34 sos 32 ygs 27 bin
    lys mat 46.5 geo 26.25 fiz 22.5 kim 28.75 bio 23.75 acaba mf4 ve mf3 sıralamam tahmini ne olur
    ve mf4ten itü elektrik müh ve mf3 ten eczacılık tutarmı
    ve itü elektrik mi yoksa ege elektrik-elektronik mi sizce
    şimdiden yardımlarınız için çok teşekkürler



  • Puanını tercih motorlarından hesaplayabilirsin:http://www.birey.com/birey.com/puan_hesap.php

    Geçen sene ile çok farklı olmaz puanlar; tutup tutmadığına bakabilirisin.

    İkinci sorun için:

    İTÜ Elektrik.

    İTÜ Elektrik'te bir iki akademisyen hariç çok donanımlı bir akademik kadro var. Ve aydınlatmadan yüksek gerilime, elektrik makinalarına, yenilenebilir enerjiye istediğin her alana yönelebilirsin; çünkü tüm bu alanlarda dersler açılıyor. Okula girdiğinde tüm bu alanların bölüm bölüm olduğunu fark edeceksin. Hepsinin ayrı laboratuvarı vs.

    Muhtemelen istediğim gibi bir iş bulabilir miyim diye düşünüyorsun. Şöyle söyleyeyim, benim başvurduğum her yer beni staja kabul etti (ve ben gerçekten çok az yere başvurmuştum.) Örn: Siemens, Schneider, ABB, Mercedes.

    Staj başvurusunda eldeki en önemli parametre okuduğun üniversite ve mezun olduğun lise olduğuna göre demek ki İTÜ Elektrik Mühendisliği'nin başarısı firmalar tarafından da takdir ediliyor.

    Okulumu bitirdiğimde stajım kalmıştı tamamlamadığım ve staj sırasında hiçbir talepte bulunmamama rağmen iş teklifi aldım. Ben çok farklı bir alanla (mühendislik dışında) uğraşmak istediğimden orada çalışmıyorum. Bu konuda sorularına yanıt veremem o yüzden.

    Benimle birlikte mezun olan arkadaşlarımın ise (benim bildiklerimin) hepsi iş buldu. Kimilerine düşük ücret önerildiğini, sıkıntı yaşadıklarını duydum, fakat yine sonradan duydum ki sorun yaşayanların hepsi iş değiştirmiş şimdiden. Yüksek lisansa başvuranların hepsi (başka üniversitelere başvuranlar da) kabul aldı ve bazıları araştırma görevlisi oldu. Birçoğu -şu hep istenen- büyük firmalara girdiler.

    Yalnız şunu da not edeyim: bunlar benim bildiklerim, benim bilmediğim sıkıntı yaşayan arkadaşlar olabilir.

    ve İTÜ çok eski bir mühendislik okulu sadece ismi için tercih etme elbette ama ismi dahi istediğin mühendislikse seni ileriki hayatında mutlu edecektir.
    Ege ise bir teknik üniversite değil, ama Ege'li bir arkadaş varsa katkı sunabilir. Benim yazmak aklımdan bile geçmezdi Ege'yi.

    Ayrıca ikinci bir not: Asla ama asla benim ya da başkasının söyledikleri ile hareket etme bence. Başarı ve para için çocukluğumuzdan beri güdüldüğümüz için gözümüz kör tercih yapıyoruz. Örneğin ben üniversiteye girdiğimde fark ettim ki ben sosyal bilimlerle uğraşmak istiyorum. Ne mühendis ne doktor olmak istemiyorum. Fakat başarıya odaklı yaşam girilen sıra sıra sınavlar elini kolunu bağlamış zamanında. Hayatta seni neyin mutlu edeceğini sağlıklı düşünememişsin. Dünyada bu kadar adaletsizlik varken para kazanmakla mutlu olmak nasırlaşmış bir vicdan ister zaten.

    Tabi bunu da çok sıkıntı etme, istediğin zaman kararlarından vazgeçme özgürlüğü de elinde. Yanlış karar verdiğini fark edersen - ne yapacağını bilmek koşuluyla arkada bırakabilirsin her şeyi.




  • benim ygs2 5600 mat 42 geo 27 fizk 24 kmya 27 bio 28 sıralamam ne olur tıp gelir mi ???
  • biriii cvp verebilir mii????
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nadyaaa

    biriii cvp verebilir mii????

    450 puan ediyor gelsin bi zahmet okul puanın 60 tan aşağı değildir herlde
  • quote:

    Orijinalden alıntı: njnlal24


    quote:

    Orijinalden alıntı: nadyaaa

    biriii cvp verebilir mii????

    450 puan ediyor gelsin bi zahmet okul puanın 60 tan aşağı değildir herlde

    70 okul puanım herkes bişey söylüyor sıralama nasıl olr ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.