Şimdi Ara

Define - Kısa Film (2011)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  Define - Kısa Film (2011)



    Tekrar merhaba arkadaşlar.

    İlk kısa film'im olan "Distimi"den sonra yeni bir kısa film ile karşınızdayım.

    "Define" de hayatımızda bazen gözümüzden kaçırdığımız bi ihtimali sizlere hatırlatıyor. Konu olarak çok farklı bir senaryoya sahip olmasa bile, anlatım ve teknik açısından değerlendirmenize sunuyorum.

    Umarım beğenirsiniz.



    Define facebook sayfası: http://www.facebook.com/Define

    Distimi facebook sayfası:http://www.facebook.com/Distimi



  • kısa filmde oyunculara ağırlık vermek riskli bir şey, çünkü oyuncular amatör sonuçta ve yönetmenin istedikleri onları aşabilecek şeyler olabiliyor ister istemez. Örneğin kızın parkta sitem ettiği sahne bana çok yapay geldi, ama zor bir sahneydi sonuçta. Futbolcu olan eleman çok iyiydi bana film izlediğimi unutturabildi, sanki ona benzer arkadaşlarımdan birini izliyorum gibiydi. Ben diyaloglardan ziyade görüntülerin öne çıktığı kısa filmleri seviyorum, tarz meselesi gerçi. Bir de diksiyon ve ses tonu çok önemli, mesela sondaki konuşma kısmının etkileyiciliği bu yüzden biraz azalmış. Distimi'deki elemanın kendi kendine konştuğu yerler daha iyiydi. Bunlar önemli değil çünkü imkan meselesi. Kızın eşyalarını topladığı sahne güzeldi, arkadaki pencerenin ışığını iyi kullanmışsın. Değindiğin konu benim de zaman zaman, özellikle kaza heberleri izlerken, aklıma gelir bu yönden takdir ettim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Tambourine Man -- 3 Temmuz 2011; 9:33:33 >
  • Aksiliklerin hepsinin farkındayım ancak dediğin gibi imkanlar gereği böyle oluyor. Ben olumsuz yanlarından daha çok olumlu yanlarına bakıyorum. Örneğin bir çok kısa film sahibi arkadaşlarımız müzikleri ordan burdan toplarken ben bir müzik gurubu ile anlaştım ve çokta güzel oldu. Ya da filmdeki sahneleri en iyi nasıl çekerim düşüncesi var. Dediğin gibi veda sahnesi çok hoş tepkiler aldı. Bu iki unsur bile yapıtın kalitesi için önemli benim için.
  • Define'yi izledim hoş olmuş, Distimi ise aşırı sıkıcı geldi bana bitiremedim yine de emeğine sağlık.
  • distiminin esprisi sondaydı zaten hocam neyse haklısın tabi ritmi düşük bir filmdi
  • Müzik kısmını iyi yapmışsın.En çok yapılan hata kısa filmde tanınmış müzik kullanmak.Hemen akla orijinal filmi getiriyor..Mesaj konusu da başarılı.Oyunculuk konusunda ise Mr.Tambourine Man 'a katılıyorum.Başarılarının devamını dilerim.
  • Film hakkında yorum yapmayacağım daha bakamadım ama konuyu görünce başlığı Define olarak değil de neden hemen Difayn olarak algıladım ona şaşırıyorum. Nasıl işlemişse bilinçaltına artık.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EhrimeN

    Film hakkında yorum yapmayacağım daha bakamadım ama konuyu görünce başlığı Define olarak değil de neden hemen Difayn olarak algıladım ona şaşırıyorum. Nasıl işlemişse bilinçaltına artık.

    yıldız teknik, davutpaşa kampusu öğrencisi misin yoksa
  • oyunculuğu hiç beğenmedim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: turanhan

    oyunculuğu hiç beğenmedim.


    saygı duyuyorum. ama ilk defa oyunculuk yapan kişilere göre çok çok iyilerdi. memnunum ben.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.