Şimdi Ara

Dedeme Bmw z4 roadster 2.2i aldırmak istiyorum,fakat..

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Çok uzun oldu farkındayım fakat buradaki arkadaşların içtenliğine samimiyetine güveniyorum,hepimiz bir çok başlık altında yardımlaşıyoruz,yorum yapan,cevap veren tüm arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler.

    Arkadaşlar merhaba,sizden bir konu hakkında yorum ve tavsiyelerinize ihtiyacım var.
    Bmw z4 roadster 2.2i aldırmak istiyorum bizimkilere,yanlız bizimkilerden kastım ;
    annem ya da babam değil, özellikle dedeme aldırmak istiyorum. Kısaca özetliyim ;
    Babam asker olduğu için belirli bir maaşı var,buna rağmen Ankara ve İstanbul'da
    birer evimiz,arabamız ve 1 tane dükkanımız,bankada da bir miktar para var,buna rağmen
    özellikle babamdan araba konusunda hiç mi hiç umutlu değilim,fikri kafa yapımız çok zıttır ve ben bir şey
    istiyorsam muhakkak fikri olarak ona boyun eğmem gerekir ki asla. Fakat ;anne tarafından
    dedem oldukça varlıklı,dedem dayımla birlikte araba galerisi işletiyor,tarlaları var tütün yetiştiriyor,bir çok
    dükkanı var ve bazen de kaba inşaattan ucuza komple apartman alıp dairelerin ince işini kendi yaptırıp karla satıyor.İstediğim arabayı dedeme aldırmak istiyorum fakat bugüne kadar asla ailemin maddi
    olanaklarını böyle bir şey için kullanmayı düşünmemiştim,bize hep okuyup adam olmamız
    nasihat edildi,çoğu yaz galeride durup dedemle zaman geçirsem de hiç araba merakım
    olmamıştı,ne bir kez izinsiz araba kaçırdım ne de arabaya ihtiyaç duydum. Benim sizden
    tavsiye istediğim noktaya gelicek olursak dedemle bu konuyu nasıl konuşabilirim ? Onu buna
    nasıl ikna edebilirim ? Anneme söylediğimde dedenden iste söyle diyor,ama nedenini bilmediğim
    bir şekilde utanıp,sıkılıyorum. Bir nevi hep bana bir şeye emek harcayıp elde etme,sahip olma misyonu
    yüklendiği için mi bilmem ama dedemden bunu istemekle zengin çocuğu gibi lanse edilmekten
    ve öyle hissetmekten korkuyorum,çünkü; bugüne kadar hep kendi hakkıyla kazanmayıp anne baba
    ya da akrabaların imkanıyla bir şeylere sahip olanlara sanırım bu gözle yaklaştığım için şu an böyle
    sıkıntılı bir his içersindeyim. Bir yandan da dedemin hala bu imkanlara rağmen bizzat gidip tarlada yeri
    geldiği zaman çapa yapıp güneşin anlında,1 yövmiyeci eksik tutup kendi çalıştığınıda biliyorum,çok çalışkan olduğu için bir kaç kez iflas etmesine rağmen 2-3 kez sıfırdan servet yaptı. Ben 22 yaşındayım ve marmara üniv son sınıf öğrencisiyim,okulum 1 yıl uzadı,bununda altında yatan nedenlere bakarsak 4 yıllık bir ilişkim vardı,kız tarafı alevi olduğu için istemediler,çok sevmeme rağmenbende istemeye üzüle sancılı bir şekilde ayrıldık,bu kararı alırkende hep ailemin,akrabalarımın görüşlerine uydum,dolayısıyla
    okuldaki sayılı iyi öğrenci arasındayken ortalamamı da baya düşürdüm,okul uzamadan önce unutmam,kafamı dağıtmam için bir yaz abd'ye yollasalarda hala üzerimde üzücü anıları var,atlatabilmiş değilim,Bunların tamamını bir arada değerlendirecek olursak ve son bir kaç şey ilave edecek olursam,okulumun son yılında Ataşehir'e taşındık her gün Ataşehir-Bakırköy benim için çok yorucu trafikte 2 saat gidiş 2 saat geliş 4 saat zaman kaybediyorum,daha okula gitmeden yoruluyorum,sinirleniyorum,istanbulun,insanların kalabalığı,
    metrobüste,dolmuşta envai çeşit insan vs beni artık boğuyor,bazen okulu bitirip memlekete gidesim geliyor,bir çok şeyin üst üste gelmesinden midir bilmiyorum ama,sanırım istediğim arabayı aldırabilirsem bir nevi yüzüm gülücek ve stresten gerilimden uzak olacağım,bu kadar detaylı anlattım empati yapabilmeniz için yoksa
    lütfen yazdıklarımı ukalaca ya da aile durumumuzu vs övüyormuş gibi görmeyin,modele bakarsak ihtiyacın yanında birazda keyif almak istediğimi belirtmiştim,yukarda da rica ettiğim gibi tüm yorumlara açığım arkadaşlar özellikle dedemi nasıl ikna edebilirim ? benim için yaklaşım tarzı çok önemli,
    ya dede bana bir araba al ya da galeriden ver olmaz,ona onun gönlünü okşayacak güzel bir şekilde yaklaşmam lazım bu gibi tavsiyelere ihtiyacım var. Okulum uzadığı için bir mahçubiyet var,bir yandan dediğim gibi modelini yazdığım arabayı istiyorum çünkü bu yaşta kullanmak istediğim bir araba yarın kendi imkanlarımla almak istediğimde 30'lu yaşlara geldiğimde bu günlere geri dönemeyeceğim,bir yandan eldeki imkanları kullanmak isterken bir yandan vicdani çelişki içindeyim.



  • Hocam ne kadar çok özel hayatına girdin ya öyle. Beni ilgilendirmez ama bu kadar da anlatma aile yaşantını. Madem araba istiyorsun kendi paranda yok deden ne kadar varlıklıda olsa z4 şu an için çok. Daha ufak şeylerle başla. Astra, corsa falan illa bmw dersen 1.16i aldır.
  • 1 seneden birşey olmaz. Ben 8 senede bitirdim. İlk aracın olacaksa biraz daha uygun fiyatlı birşey iste bence çünkü illa ki çarpma, sürtme vs. olacaktır. Mezun oluyorsan mezuniyet hediyesi gibi bir bahane sunabilirsin. Veya bekle, belki o da düşünüyordur birşeyler. Canını da çok sıkma. En azından Z4 isteyebileceğin bir deden var. Benim rahmetli pek pintiydi, ampul patlasa olay olurdu.

    Bu arada yazıyı okumak tam bir işkence onu da belirteyim.
  • Arkadaşlar haklı özellikle z4 isteyebileceğin bi deden olması konusunda :) Araba olarakta bence ilk araban olacaksa daha mütevazi şeyler düşün bide İstanbul trafiğinde olacaksın sonra başını ağırtmasın..

    İsteme şekliyse eğer işlettikleri galeri İstanbuldaysa ara ara gelip arkadaşlarla eğlenicez vs sebeplerle arabalarını isteyebilirsin yeter artık alalım sana bi araba diyebilirler :) ya da babandan iste anlattığına göre yok cevabı verir sana muhtemelen ondan sonra annene aç konuyu oda illaki dedene anlatır böyle böyle babasından istedi üzüldü, oda olmadı sen dedene de babama söyledim yok dedi yardım et torununa bi ikna edelim onu diye o ikna olmazsa ben alırım torunuma diyebilir.. :)

    Ama bence de daha mütevazi ama beklediğin hazzı alabileceğin bir araba düşünmelisin Hyundai Coupe mesela şekli göze batsada fiyatı z4 kadar batmaz ve baba parası yiyor diyecekleri kadar uçuk bir araba değil.
  • Bir anda kendi hayatımla ilgili şeyler okuyorum sandım. Bir yolunu bulsam bende isteyeceğim. Bulursan bana da faydası olabilir. Tabi ben Z4'e kadar çıkabileceğimi düşünmüyorum ama iyi şanslar sana da bana da.
  • Hocam istiosan pm'den msj at sende durumlar ne
  • Z4 iyidir. Dedenin üstüne git bence. Seni gezdiririm falan de
    Edit: İmla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 150-1 -- 28 Ağustos 2011; 12:21:29 >
  • bence de küçük bi şeyle başla. ha illaki corsaya falan binmem dersen focus, astra, golfe falan bak.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.