Şimdi Ara

CPU sıcaklığı konusunda yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
1.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba,

    intel i7 2600k (sandy bridge) işlemcim var, psp67-m pro anakartın üstünde, bazı ısı ölçen programlar 45-50 derece arası gösterirken bazıları 80-90 arası gösteriyorlar dolayısıyla endişelendim. ayrıca asus bios'ta 55 derece civarında gözüküyor. anlayacağınız işin içinden çıkamadım. yardım edebilirseniz sevinirim:)



  • Bu aşağıdaki programla bakın, ben pek yanıldığını görmedim programın:

    http://www.cpuid.com/softwares/hwmonitor.html
  • bu programda herşey normal gözüküyo, korkacak bişeyim olmasın mı yani?:) çok teşekkür ederim yardımınız için, iyi geceler.
  • Üstteki programa ve bios'a güvenebilirsiniz, iyi geceler...
  • 4 yıldır kullanmakta olduğum bir q6600'üm var. fsx'de yüklediğim bir addon uçak (pmdg bae jetstream 4100) yüzünden fps kaybı yaşadım, ki öyle böyle değil, 4-6 fps arası değişiyor. ne yapsam nası etsem, öyle böyle derken cpu'ya overclock yapmaya karar verdim. bayaa araştırma yaptım ve gördüm ki çoğu insan stok fanla 3 ghz'e rahat çıktığını söylüyor. e tabi körün istediği bi göz allah verdi iki göz hesabı dayandım 3 ghz'e. pc açılmadı bile. enerji geliyor, şak reset, şak reset! sonra geri eski ayarlara otomatik geri dönüyor, yine 2.4'te açılıyor. ve bugüne kadar işlemci sıcaklığını hiç önemsemedim açıkçası. sonra ya şu sıcaklıklara bi bakayım dedim anam o ney lan!!! boşta 52c 49c 45c 45c, yükte 78c 70c 68c 68c!!! aslında yaz günleri kasadan resmen sıcak hava yükseliyodu önemsemiyordum. yani odayı ısıtıyodu o derece! şimdi mevzu şu: neden böyle sıcak bu meret? ve ne yapmalıyım?!?!?!?!?!
  • İşlemci soğutucu bloğu yeterince temas etmiyorsa bu sorun olabilir. Ya da blok tozdan tıkanmış yeterli hava dolaşımı olmuyor olabilir.
    İşlemci soğutucu bloğunu ve fanı kontrol edin. İşlemciyi söküp taktıysanız soğutucu ile işlemci arasına temizledikten sonra mutlaka termal macun sürmeniz gerekiyor. 5 10 TL'lik bir şey.
    İyice temizleyip ince bir katman olarak süreceksiniz.

    Saygılar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.