Şimdi Ara

hdd den cıkan ses hakkında :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar 60gb seagate hdd var daha önce başka kasada kullanıyordum ve hiç ses çıkarmadan çalışıyordu.şimdi yeni bir kasa aldım celeron 1100 128 ram bir sistem bu makinaya diski takıp çalıştırdıgımda zırt zırt sesler cıkarmaya başladı.hani şu 4- 6 gblık diskler gibi bariz sesi duyulmaya başladı.neden olabilir?



  • Çıkan ses disk çalıştığı sürece sürekli olan bir sesmi yoksa durup durup tekrarlayan bir sesmi belirtirsen daha iyi olur. Öncelikle diskini diğer kasada deneyip ses çıkarmadığından emin olmak en güzeli. (Tabi seni fazlaca yormayacaksa)

    Ses sürekli ise öncelikle hdd'nin montajını iyi yaptığından emin ol. 4 vidasınıda gevşet sonra önce birini sonra onun çaprazındaki çok abartmadan sık. Diskin kasıntı yapmadığından ve hdd kartının diğer cihazlarla veya kasa ile temas etmediğinden emin ol.

    Ses devam ediyor ise yeni kasanın psu'su yetersiz geliyor olabilir. Varsa cd-rw veya dvd gibi cihazlarının elektrik bağlantılarını çıkar. Bu şekilde dene. Psu yetersiz veya arızalı ise senin yapabileceğin çok şey yok. Servis müdahale eder veya değiştirir/sen değiştirirsin.

    Ses ara ara durup tekrarlıyorsa diskin motoru ile ilgili problemlerin oluşmuş olabilir. Bunun çareside yine teknik servisinde.

    Kasayı değiştirdim diyorsun, heralde evi veya işyerinide değiştirmedin. Elektrik şebekesinde anormallikler bulunuyor ve eski kasan tahammül ediyor olabilir. Aslında eski kasanla diskini bir kez daha dene. Yok onda da ses yaparsa disk servise gider. Yapmazsa eski psu'nu söküp yeni kasana takabilirsin.
  • çıkan ses sürekli çıkmıyor.genelde bi program calıştırdıgımda, açılışta ve kapanışta,oyun oynarken bazen çıkıyor.
    önceki kasayı sattıgım içn deneme şansım malesef yok.montajını kontrol edecegim.yalnız dün akşam bilgisayar çalışırken elimde tuttum diski yani sanki motorda bişey varmış gibi geldi bana.bi de benim merak ettigim acaba bad sector falan oluşmuş olabilir mi?kasayı aldıgım arkadaş kendi hdd nin bir ara ortalıkta dolaşan virüsten dolayı bad sector oluştugunu söledi.Ama benim şu an taktıgım diske onun etkisi olur mu acaba.onun diski söktüm hiç kullanmadım.yani anakarttan yada biostan veya ramden hdd e virüs falan bulaşma olayı olur mu acaba?
  • Bende de aynı durum oluşmuştu.Seagate 40 gb 7200 rpm harddiskim vardı.Bazen dediğin gibi garip garip sesler geliyordu.Ben öncleri pek kafaya takmadım bu durumu.Aradan 1 hafta geçti geçmedi, çıkan seslerin ardından bilgisayar kilitlenmeye başladı(Ekran görüntüsü donuyor ve mouse'un ekranda oynaması dışında hiçbir işlem yapılmıyor du).Genelde reset atınca düzeliyordu.Bu şekildede bi kaç gün gitti.Sonra bilgisayar hiç açılmamaya başladı.Çünkü HDD bilgisayar tarafından tanımlanamıyordu.Kablolarını falan kurcaladım sorun çözülmedi.Başka kaSADA DENEDİM GENE ÇÖZÜLMEDİ.eN SON TEKNİK SERVİSE GÖTÜRDÜM.hDD NİN İÇ MOTORU bozulmuş dediler.Senin anlıycan benim HDD çöpe gitti.Belki seninle aynı sorun değildir benimki ama paylaşmak istedim.
  • Bilgi girişi olan heryerden virüs girişide olabilir. Ama senin probleminin virüsten kaynaklandığını sanmıyorum.

    Öncelikle disk kontolünde benim favorim Windows 98 Scandisk'tir. Dizin ve dosya yapısını tarar, yüzey taraması yapar varsa bad sektör sanada gösterir. İşletim sistemin Windows 98 ise Ms-Dos kipinde başlat.
    scandisk c:/surface yaz ve seyret. Biraz uzun sürecek. Bad sektör oluşmuş ise gösterecektir. Diskin garantili ise direk servise götürürsün, değiştirirler.

    Bad sektör yoksa disk birleştiricisi ile diskini birleştir. Dosyalarında bölünmeler nedeni ile ses abartılı geliyor olabilir. Dosyalar mutlaka bölünür ara ara diski birleştirmek iyidir.
  • premium senin disk garantili degil miydi?yoksa garantili de sorunu kabul etmiyorlar mı ?
    eleman işletim sistemim xp.xp de scandisk yapsam faydası olmaz mı?
    akşam eve söylediklerini deneyecegim bakalım.inşallah diskime bişey olmamıştır.acıkcası ben virüs olayından korkuyodum.hani virüz bozmuşsa garanti de olmaz belki :(
  • Bad sektörleri görmen açısından Windows 98 dedim. Varsa bir 98 kurulum cd'si veya açılış disketi ile sistemi açıp (Ntfs değilse) tara. Tabiki xp'de scandisk yaparsan faydası olur. Xp'de bozuk alanları tara özelliğinide işaretle açılışta devreye girecek şekilde ayarlasın. Biraz daha ayrıntı görürsün. Bad sektörleri sanırım yaptığı taramadan sonra yazı olarak raporluyor olacak. Xp'de bad sektör nasıl tesbit edersin işin aslı bilmiyorum.

    Virüs ihtimali bence az ama öyle bile olsa bilgilerini aldıktan sonra diskini formatlayıp teslim edersin. Ben bad sektörler için para vermedim, kabul edemem alın bad sektörlerinizi dersin.

    Unutmadan diskte logic bad sektörler oluşabilir fdisk sonrası kaybolurlar.
    Öncelikle disk birleştiricisini kullan derim.
  • 1 yıl garantiliydi fakat satın aldığım yer ve bana verdikleri fatura sürenin 4 ay önce dolduğunu söylüyordu.Tamirat parasıda orta halli bir HDD fiyatının yarısını buluyordu.Sonuçta yeni HDD satın aldım eskisi hala duruyor.

    <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by mus_ozdemir</i>
    <br />premium senin disk garantili degil miydi?yoksa garantili de sorunu kabul etmiyorlar mı ?
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
  • Uzun zamandan beri hardisklerin garantisi 3 yıldır. Uzun zaman dediğim 3 yılı geçiyor. Diski türkiyeye getiren firma muhtemelen 3 yıl vermiş ancak sana satan firma 1 yıl garanti işlemiş uygulamış olabilir. Bununla birlikte geçenlerde onaylanan Tüketici Hakları Yasasına göre minimum 2 yıl garanti verilecekti. Cd-Rom gibi optik cihazlar hala 1 yıl garantili.

    Ayrıntı bilen arkadaş varsa bizide aydınlatırsa sevinirim.

    Senin eski diskin üzerinde distribitörüne ait etiket varmı? Firmayı tesbit edersen garanti durumunu onlardan veya varsa (genelde vardır) web sitesinden ürün kodunu girip bulabilirsin. Hızlı sistem geçenlerde bana 20 Gb Fujitsu 5400 rpm disk yerine 40 Gb Seagate 7200 rpm disk gönderdi. Allah arazı olsun.

    Kesinlikle takibini yapmakta fayda var. Kesinlikle. Hele aynı özellikte disk veremezlerse bir üst modelini gönderiyorlarki, başkalarının "yemede yanında yat" demesine bakma ye
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.