Şimdi Ara

Ankara-Aksaray-Nevsehir Guzergah: Nelere Dikkat Etmeli?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
4.345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese Merhaba,

    Gelecek hafta peder ile valideyi Ankara'dan Nevsehir-Kapadokya'ya goturecegim. Kimileri Kirikkale-Kirsehir guzergahini oneriyor ama ben daha basit, bilindik olmasindan oturu Konya Yolu-Sereflikochisar-Aksaray tarafindan gidecegim. Bu yolun biraz daha bozuk oldugu soyleniyor ama, Agacli'da durup bir seyler atistirmak niyeti filan da var. Sabah erken cikip 11-12 gibi Nevsehir'de olmayi planliyorum. Iki sorum olacak:

    1. Yurt disinda uzun yol epeyce kullandim. Ancak Turkiye'de uzun yol tecrubem neredeyse yok denecek kadar az. (Yasim 37.) Kenardan kenardan, sakin giderim diye dusunuyorum. Bu guzergah ozelinde bilhassa dikkat etmem gereken bir sey, cok sakat bir kavsak, sikca kaza olan bir mevki filan var midir?

    2. Genelde yavas kullanirim. 100-110'u gectigim cok nadirdir. Ama olur da bilmedigim bir yerde dalginlikla bunun az uzerine cikip ceza yemek istemiyorum (arac Golf TSI, cabuk kaciyor) . Bu konuda onerisi, uyarisi olan var mi?

    Aydinlatici yanit ve yorumlariniz icin simdiden cok tesekkurler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blue rondo -- 10 Haziran 2011; 14:45:30 >







  • Giedeceğiniz yol fazla sorunu olmayan bir yol.

    Konya makasını geçtikten sonra tuz gölünü sağınızda gördüğünüzde yol biraz bozuluyor ancak gidilmeyecek bir yol değil.Otobüsle ve kendi arabamızla(ben kullanmasamda) defalarca geçtim.

    Akıcı bir yoldur geneli bölünmüş yol durumundadır ancak akraray cıvarında yol çalışması vardı en son geçtiğimde.

    Kırşehir yoluna göre belki biraz daha uzundur ama daha rahat bir yol olduğunu düşünüyorum.

    Radar konusuna gelince;

    Nevşehirin içine girdikten sonra 50 km/h geçmeyin zaten yola hız kontrolü tabelasını koymuşlar(hep duruyor orada) radar genelde polizevini geçtikten sonra parkın bittiği kısımda oluyor.(Polis evi ters istikamette kalıyor)

    İyi yolculuklar.




  • Ankara - Kırıkkale - Kırşehir daha kısa ve iyi bir yoldur.Kırşehire 90 km uzaklıkta Nevşehir.Ve yollarda herhangi bir sorun yok.
    Kırşehir i geçtikten sonra Mucur ( Kırşehir'in ilçesi) yolunda dikkat edilmeli ve Mucur u 10 km geçtikten sonra Nevşehir yol ayrımı var.Ondan sonrası virajlı yollar ve radarlar genelde tepe ardında durduğundan çok dikkatli olmalısın bu güzergahı kullanırsan tabi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SerkanYazgan. -- 10 Haziran 2011; 20:53:02 >
  • ankara aksaray arasındaki yol çok bozuk bir yol. yavaş gitmeniz gerekebilir.
  • Kirsehir yolu bence daha makul hem yollar iyi hemde daha kisa... ankara elmadagda yokusda belki 1 2 km tek seride dusme olabilri yol bakimdan oturu.. baska bir sorun yok birde kirsehir girisde ve mucura dogru guzel tesiskler var daha makul... tabi tercih sizin...
  • Kırşehir yolu daha düzgün 2 senedir gidip geliyorum Kırşehir'e çok iyi bilirim neresinde kasis var neresinde çukur var.

    Elmadağ'da bazen inişte yolu tek şerit olarak diğer şeride verirler. Sonrasında Kırıkkale'ye kadar temiz yoldur. Kırıkkale'den Kırşehir'e kadar hiç bir sorun yoktur dümdüz yoldur hafif virajlar var sadece. İstediğin hızda gidebiliyosun radar pek olmuyor ama Kırşehir'den önce MaviKent'ten önce olabiliyor veya Hamit civarında olabiliyor.
  • Arkadaslar, onerileriniz icin cok tesekkurler. Tek basima gidecek olsam soyledikleriniz isiginda muhtemelen Kirsehir yolunu yeglerdim ama, simdiki durumda ailenin tercihi dogrultusunda Aksaray yoluna angaje olmus durumdayim. Bu yol da herhalde cok rezalet degildir. Sonucta bildiginiz Adana-Antep yolu degil midir? Neyse, bakalim, farkli bir durum cikarsa izlenimlerimi aktaririm.
  • Dümdüz yol hemşerim 110 a kilitle sürati bas git.. Yol bölünmeleri falan vardı en son ama onlarda problem değil.
  • Aksaray toki evlerine varmadan hız kontrol olabiliyor.
  • ben de daha bilindik oldugu için aksaray güzergahını tercih ettim giderken, etmez olaydım:) aksaray tarafında yollar bozuk, heryer yol calışması, yol bircok yerde tek şeride iniyor. ortadan kukalarla ayrılmış yolda, onların arasından geçerek iki tane biçerdöver birkaç tane kamyonu solladım. adrenali yüksek, heyecanlı bir yolculuk oldu:) dönüşte kırşehir tarafından geldik, çok daha iyi bir yol, kesinlikle öneririm. yakıt tasarruflu bir yolculuk için (manuel vites tabi) en iyi güzergah bence ankara-kırşehir-nevşehir; dönüş için ise nevşehir-aksaray-ankara gibime geldi (yani benim gittigimin tam tersi güzergah). şahsen aksaray nevşehir arası; daha sonra da nevşehir kırşehir arasında hep yokuş çıktım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.