Şimdi Ara

Bu işten anlayan birileri yok mudur? VW Bora volant - amortisör???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
1.286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • VW Bora 1.9 TDI aracımı servise götürdüm, volant ve debriyaj seti değişimi gerekli dediler. Yetkili servis bunun için işçilik dahil 1.800 TL fiyat verdi. Ben de daha önce de yaptığım gibi internet üstünden sipariş yoluyla parça getirtip özel servise değişim yaptırayım diyorum. Orjinal ürünler genellikle Otostart'ta bulunduğu için oradan baktım, ellerinde şu ürünler var (ürün sayfalarını biraz karıştırmışlar, ben sorduktan sonra düzelttiler)

    Sachs 2294 000 329

    Sachs 3000 951 790

    Luk 417 0019 11

    Valeo 826317

    Bu ürünleri kataloglardan inceledim. Hangisi aracıma uyumlu çözemedim. Otostart'taki müşteri temsilcisine sordum, motor şasi no ve motor numaralarını verdim. Ama net bilgi veremedi, aracımdaki debriyaj seti tipini servisimden öğrenmem gerektiğini söyledi. Şimdi sıkıntı şu ki Eskişehir'deyim ve burada işi bilen adam gibi bir servis yok. Tavsiye edilen 3 yeri denedim, hiçbirinden memnun kalmadım ve hatta 2 defa yolda kaldım. Zaten adamlara güvensem bile bana bu konuda yardımcı olabilecek bilgi birikimleri yok. O yüzden arabayı daha önce gidip çok memnun kaldığım Ankara'daki Procar Bosch Car Service'e götürmek istiyorum, zaten Otostart'ın bu servis ile anlaşması var ve aldığım parçaları orada uygun fiyata montaj ettirebiliyorum.

    Fakat bunun için doğru parçaları sipariş edebilmem lazım. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum. Aracım 2000 model sedan 1.9 TDI 90 HP Bora. Motor ve şasi numaralarını da gerekirse özelden verebilirim.

    Bir de amortisör meselesi var. 1,5 sene önce 4 amortisörü de Monroe gazlı amortisörler ile değiştirmiştim (gazlı daha iyidir diyenlerin tavsiyeleri ile) fakat şu an hiç memnun değilim. Bu amortisörlerin sertliğinden olsa gerek rot kollarını da değiştirmek zorunda kaldım. Bunlardan kurtulmak istiyorum ama hangisini seçmem gerek bilmiyorum. Otostart'ta şu seçenekler var:

    Boge Gazlı 32-E14-F

    Sachs Gazlı 200 954

    Boge Yağlı 32-E14-0

    Bu amortisörlerden hangisi en iyi konforu sağlar acaba?

    Bu konularda uzmanlığı olan ya da tecrübe sahibi arkadaşların yardımlarını bekliyorum.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.