Şimdi Ara

ac: brotherhood fps problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • selam arkadaşlar,

    epey aramama rağmen cevabını bulamadığım çok ilginç bi sorunum var biraz geç de olsa nihayet game-ül art ac serisine başlayıp brotherhood'a kadar xbox'ta oynadım. 360 malum fw yükseltme olayından dolayı acb'yi ps3'e alayım dedim ve bu kararım ağır sinir hastalığıyla sonuçlandı

    oyun özellikle şehir içi alanlarda inanılmaz kasıyor. optimizasyon problemi desem xbox versiyonuyla arasında fark olmadığını (hatta bazı incelemelerde ps3 versiyonunun daha yüksek puanlar aldığını) biliyorum. iki konsolda da sorunlu desem, bu da değil. izlediğim videolarda rahatsızlık verici düşüşlere rastlamadım, araştırdığım forumlarda ise başına gelen çok az insan var. zaten onlara da doğru düzgün cevap verilememiş.

    şimdi benim sorum, ps3 veya tv üzerinden değiştirebileceğim frame rate'e etki eden ayarlar var mı? dediğim gibi daha önce ne ps3'te oynadığım oyunlarda ne 360'da oynadığım eski ac serilerinde böyle bi sorunla karşılaşmamıştım. tv lg'nin 27" lik tv/monitörü ve şu ana kadar ondan da son derece memnunum. cevap verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler



  • arkadaşım sana şöle söyleyim oyunu oynamadım ama sırf bunu yazmamdaki amaç benimde bu frame rate olaylarına aşırı takılmam diyebilirim ve içini rahatlatmak amacı ile yazıyorum.

    ps3 te coğu oyunu oynamış biri olarak ve bütün oyunlara başladığım andan itibaren ilk yaptığım iş oyunda frame rate durumu varmı ve bugune kadar her oyunda başıma geldi bende takıntılı olduğum için youtube dan videolarını izliyodum orda farkedemiyodum sadece bana ait bi durum gibi geliyodu ps3'ün bozuk olduğunu zannedip sıkıntıya sokuyodum kendimi ama durum böle degilmiş ps3 menusunden dilediginiz ayarı yapın veyahutta tv'den farketmez bu durumlar tamamen oyunla alakalı xbox360 kullanıyorum aynı zamanda her 2 cihazda mevcut elimde frame durumu xbox360 ta daha az belki sebebi ise directx kullandıgı için oyun optimizesi daha kolay oldugu içindir ps3 open gl kullanırken daha özgür ama ama daha zor optimize ediliyo belkide.

    sonuçta sana şöle bişey söyleyim multi bi oyun olan ac brotherhood bu fps sorunu yasaman gayet normal ve ztn bu oyun hakkında bu sorunu yasayanlarda var yapılacak buna hiçbişey yok kaldıki ben oynadıgım exc oyunlarda bile bu sorunları gördüm sen millet ne kadar yok desede inanma dikkat etmedikleri için farkedemiyolardır .

    örneğin: bir gt5 bundada frame sorunları ve birde ustune ilave vertical sync sorunu var yani ekranda kırılmalar oluyo AA eksikliğide cabası :) sonra uncharted 2 herseyiyle mütiş bir oyun insanı acayip eğlendiriyo ve sarıyo ama bu oyunda bile manzara izlerken kamerayı cevirdigim zananlarda sago sola hafif takılmalar oldugunu farkettim yani cogu oyunda var bu sorun ama multi oyunlarda cok daha fazla exc. oyunlrda ise cok dikkat etmedigin surece farkedemezsin en akıcı fps sabit oyun istiyosan karşılıklı dövüş oyunları cunki kasacak bi durum yok makineyi tekken6, streetfighter 4, soul calibur bunlarda hiç yok mesala boşada ne makinenden şüphelen nede tv'den için rahat olsun.
  • eyvallah hocam, teşşekkürler cevap için

    aslında bu tip konulara o kadar takılan biri değilimdir. dediğin gibi aa sorunları, fps problemleri her oyunda olabiliyor. ama brotherhood'da fps oynanmayacak seviyede düşük seyrediyor. acb'ye ilişkin bu sorundan bahseden inceleme vs. de görmeyince tv veya ps3'ümden kaynaklı kişisel bir problem olmalı diye düşünmüştüm.
  • ztn oyun incelemesi yaparken oyunlardaki frame sorununa değinen kişiyi hiç görmedim ama bi forumdan dyduğuma göre acb de cok düşüyomuş fps oranı senlik bi durum yok anlıcan.
  • Acb de cok dusuyor frame rate..bazen cok rahatsiz edici oluyor ozellikle..
  • teşekkürler arkadaşlar, böyle oynayacaz o zaman yapıcak bi şey yok demek ki
  • Yeni PS3 alacak biri olarak kafama takıldı...Şimdi benim PS3 almamdaki en önemli etkenler exc oyunlar büyük ekranda oynama ve PC'ye nazaran en üst grafiklerde oynayıp takılmadan oynamak.PC'den highde bir oyun oynadığımı hatırlamıyorum ama PS3de en yüksek ayarlarda donmadan oynayacağım diye düşünüyordum ki taa bu mesaja kadar...Şimdi PS3de de oyun donması oluyor mu ya?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emreyavuzz61

    Yeni PS3 alacak biri olarak kafama takıldı...Şimdi benim PS3 almamdaki en önemli etkenler exc oyunlar büyük ekranda oynama ve PC'ye nazaran en üst grafiklerde oynayıp takılmadan oynamak.PC'den highde bir oyun oynadığımı hatırlamıyorum ama PS3de en yüksek ayarlarda donmadan oynayacağım diye düşünüyordum ki taa bu mesaja kadar...Şimdi PS3de de oyun donması oluyor mu ya?


    evet bende ilk oyunum ac:brotherhood'la buna şaşırdım. oyun konsolu yapmışlar, bu oyun konsolu için oyun yapmışlar ve o oyun donuyor. Multiplayerda kasma yok ama single playerda aşırı kasma var, yavaş yürürken pek kasmıyor ama koşunca, ilerideki mekanlar sürekli açıldığı için küçük küçük kasıyor.. oo bide kalabalık mekanda ata binerek hızlı sürdüğünü düşün. inan bana kare kare oynuyorsun lanet bişey. bi ara bırakasım geliyordu sp modunu..
  • sizin tv de yada makinada sorun var heralde. ayrıca hem 50 hz hemde 100 hz tvde denedim oyunu. 100 hz de görüntü acayip akıcıydı
  • frame olayina cok takilan biriysen multi oyunlara ps3 de pek yaklasmayacaksin bende ac2 rdr mafia 2 gibi oyunlari oynamaya calistim ps3 de ama frame sorunu beni cok rahatsiz etti biraktim oyunlari oynamadim exc oyunlarda ise pek bu durunla karsilasmadim imzamda olan oyunlarin hepsi elimde suan sadece uc1 ve gt5de hafif frame dususleri oluyor diger exc lerde boyle sorunlarla karsilasmadim multi platform oyunlar arasinda en sorunsuz olani bence batman arkham asylum frame dususleri hic olmadi. bende frame olayina cok takilan biri olarak multi oyunlara pek bulasmiyorum ps3 de :D
  • Bende B.Ops Online oynarken kastığını düşünüyordum televizyonum 8ms gecikmeli peki bunla alakası var mıdır?
  • Yeni çıkacak oyunda da düzeleceğe benzemiyor vidyolardan izlediğim kadarıyla (ps3 versiyonu)
  • bende lg 42 ld551 model 100 hz lcd tv var ps3 ümde slim 120 gb. bende gt5 te bazen aa sorunları yaşıyorum bunun ayarı falan varmı? smooth diye bir kısım vardı sanki
  • Brotherhood'da frame rate düşüşünden ziyade, tearing sorunu çok oluyordu. Youtube'da izlediğim videolarda da aynı sorunu gördüm. Özellikle kalabalık sahnelerde çok oluyordu. Bu tamamen optimizasyonla alakalı bir olay.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.