Şimdi Ara

ASUS N53SV-SX182V aldım ama ...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
4.480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ASUS N53SV-SX182V aldım ama ufak bir problemim var. 1 haftalık pc ve ben performansından şuan için memnunum. ama şöyle bir durum söz konusu; hiçbir drverıyla oynamamama rağmen 'fn' tuşu işlevini yetiriyor. ses açıp kapatmak istyrm fakat fn kabul etmıyor. ekrar ışığını ayarlarken kabul ediyor. iş ses ve bağlantıya geldiğinde kabul etmiyor. ? 2 kere format attım.formatı yiyince düzeldi fakat sonra kendiliğinden gitti. Bunun sebebi ne olabilir. ? ve şuda var . msconfig den giriyorum. ilk aldığımda başlatma ayarında tümü seçiliydi. fakat 1 kere kapatıp açıyorum tak 2-3 tanesi çıkıyor. ve etkinleştir diyip rest çekiyorum genede etkinleşmiyor. bunun fn le alakası olabilir mi ? (Cyberlink MediaLibray Service ve Realtek HD Audio Yönetici seçenekleri etkinleşmemekte )


    Intel Core i7 2630QM
    2,0 GHz (Turbo up to 2,9)
    4 GB BELLEK DDR3
    640 GB SABİT DİSK
    1 GB NVIDIA GT540M
    15,6" EKRAN BOYUTU
    OPTİK Blu-Ray DVD Combo (Read Only)
    Windows 7 Home Premium







  • sanırım cd ile gelen ATK driver gibi birşey var onu kurup dener misin?
  • Dell'lerde FN tuşunun işlevselliği bios'tan ayarlanıyordu. Belki Asus'da da böyledir?!
  • CD ile de 2 kere denedim bu seferde ATD1000 hatası veriyor. temelli gidiyor. teknik servisde cd ile ilk denedi olmadı format attılar. eve geldim kapattım açtım gitti cd ile bnde denedm bnde de olmadı. atk programı yüklü gözkyr fakat çalşmıyor. acaba nvıdıa ile asus'un driverları çakışıyor olablr mi? çnkü bir program kurmuyorum. kendi atıyor.?
  • Bıos içine bir baktım ama fn ile ilgili bir şey göremedim. :S zaten format atınca bios kendi ayarlarını yüklüyor. ben ne kadar kapatıp açsamda bıos kendi kendine ayar değiştiemez ki ? bu fn neden çalşmıyor gerçek anlamda öğrenmek istiyorum=)
  • bende de aynı sorun var kafasına eserse çalışıyor.
  • Bİos'un içine dikkatli bakmanı tavsiye ederim. Bende HP notebook var ve ilk geldiğinde fn tuşu çalışmıyordu sonra bios'tan bir ayar bulup açmıştım.
  • Arkadaşlar bende de aynı modelden mevcut (ASUS N53SV-SX182V) bende şöyle bir problem mevcut.
    Bu laptop ta 2 adet ekran kartı mevcut biri intel(HD) grafik kartı diğeri Nvidia Geforce GT540M ekran kartı.

    Sorunum şu, ben laptop umun devamlı GT540M ekrann kartını kullanmasını istiyorum, masaüstü dahil. ama bu laptop kendisi seçiyor.
    Nvidia ayarlarından istediğiniz programın hangi kartla çalışması ayarlayabiliyorsunuz. bunu da yaptım ama yeteri kadar performans almıyorum ve sanıyorumki arka da İntel hala çalışmaya devam ediyor.

    Bir örnek vericem; ben bu laptop u Autocad 2012 kullanabilmek için aldım, devamlı çizim yapıyorum ama Autocad 2012 kullanırken bazı komutlarda ekran kapanıyor ve sonra (Intel (HD) grafik kartı çalışmayı durdurdu ve sorunu düzeltti) diyor, ama ekran bozuk kalıyor devam edilince düzeliyor. Oysa ki ben Autocad 2012 nin Nvidia ayarlarından GT540M garafik kartını kullanması için seçme me rağmen böyle bir hatayla karşılaşıyorum.
    (Not: Laptop da hangi grafik kartı kullanıldığını belirten bir led var. Beyaz yandımı GT540M, mavi yandımı Intel (HD) çalıştığını gösteriyor. Autocad 2012 kullanırken bu ışığın beyaz yanması yani GT540M kullandığını belli etmesine rağmen bu problemle karşılaşıyorum.)

    Yani bu kadar yüksek özelliğiolan böyle bir laptop un bunları yapmaması gerektiğini düşünüyorum.

    Bu konuda yapmam gerekenler hakkında yardım edebilecek olan varsa sevinirim.

    Şimdiden Teşekkürler.




  • @canengineer : o sorun bende de vardı Nvidia Denetim Panelinden autocad programını gt540m ile açmaya programladım bir de açılırken sağ tıklayıp grafik işlemciyle çalıştır seçip Nvidia seçersen sorunsuz oluyor. Dediğin doğru masaüstünü gösterirken hd graphics'i kullanıyor. Firefox'ta da öyle bu yüzden can you run it çalıştıramıyorsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hero98

    @canengineer : o sorun bende de vardı Nvidia Denetim Panelinden autocad programını gt540m ile açmaya programladım bir de açılırken sağ tıklayıp grafik işlemciyle çalıştır seçip Nvidia seçersen sorunsuz oluyor. Dediğin doğru masaüstünü gösterirken hd graphics'i kullanıyor. Firefox'ta da öyle bu yüzden can you run it çalıştıramıyorsun.

    açılırken sağ tıklama işlemi nasıl yapılıyor ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.