Şimdi Ara

Acer Iconia Tab W500(sinir harbi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar... 02.06.2011 tarihinde aldigim bilgiye gore, Acer Iconia Tab W500, onceden belirtilen magzaya geldi.. Zaten magza zincirinde satilacagi soylenmisti.. Bu urunun 2 ana farkli modeli bulunuyor. Bitanesi klavyeli ve 750$+kdv civarinda satilan, diger modeli ise klavyesiz haliyle 600$'a yurt disinda satilan sekilleri var.. Kalvyesiz olan modeli ucuz oldugundan dolayi, ilgili magzanin Kadikoy/Nautilus subesine gittim ve almak istedim fakat, malesef Turkiye'ye sadece klavyeli modelinin geldigi bilgisini aldim. Klavyesiz modeli getirilmeyecek..

    Gittigim magzada, yanima gelen satis sorumlusunun bana direkt olan tavrini buraya yazacagim, ama oncelikle belirtmeliyim ki; urunu tesir etmek icin koyduklari yerde bozmuslar ve windows'a kurulmus dokunmatik ekran programini kapatmislar.. Alet uzerindeki jelatin sebebiyle isinmis ve dokunmatik ekran calismiyordu. Klavyesi takili degildi. Ayni standda duran diger urunler; Probook, Samsung Tablet, Samsung Netbook Atom Z500.. Sona kalan urunler yani.

    Magza Gorevlisi = MG
    Ben = B
    MG- Merhaba hos geldiniz.
    B- Merhaba. Bisey soracagim, bunun dokunmatik ekrani niye calismiyor?
    MG- Onun ekrani dokunmayi iyi algilamiyordur. (Elimden alarak parmagi ile dokunmatik ekrana vurarak ve bastirarak cihaza zarar verme siddetinde hareketler sergiledi.)
    B- Cihazi alayim isterseniz. (Kendi elime alarak makinayi yeniden baslattim, bu sirada ekrandaki izlerden tirnak kullanildigi ve ekranin cizildigini gordum)
    MG- Onun yerine Ipad daha guzel. Bu biraz yavas calisiyor. Zaten AMD'yi bilirsiniz. AMD yavas calisir. Bu sebepten diger urunler arasina koymadik.
    B- Bu islemci 2 ay kadar falan once cikti. O kadar da kotu oldugunu dusunmuyorum.
    MG- Ipad verelim dilerseniz. AMD hep oyle, yeni cikmis olmasi bisey degistirmez. Sizde goruyorsunuz sorunlu zaten.. Mouse vereyim.(getirdi cikardi, taktik, tanimladi. Imgede hareket yok.)
    B- Ipad media icin uretilmis bir sistem. evet web, dokuman, e-mail islevleri var ama sahsen tablet boyutunda tasinabilir, kalemle cizim yapabilecegim bir Windows sistemi istiyorum.
    MG- Tabletlerde o yok. (Windows sistemlerinde kalem kullanma sansiniz var ve ilgili islemci ile cogu kucuk capli tasarim programlari kurulabiliyor, hatta Adobe CS5 bile kullanabilirsiniz, o bilgisayarda.)

    Simdi, ozellikle Turkiye'ye tek elden giris yapan bu cihaz hakkinda kisaca bilgi vermek istiyorum.. Olctugum kadariyla, Windows 7 acilisi 8 saniye falan suruyor. icinde jiroskop var ve bu sebepten dikey olarak kullanilabiliyor. Jiroskop kilidi var. Gecis suresi 1 saniyenin altinda, ekran yenilenme hizinda.. C-50 cift cekirdekli islemcisini kullaniyor ve bu islemci bir cok forumda Atom N550 ile karsilastiriliyor. Hatta C-50 islemcisi uygulama destegi ve benchmark puanlari bakimindan cok az daha hizli. Bu islemcide Virtualizasyon ozelligi bulunuyor. Atom N550'de Directx10 veya 11 destegi bulunmuyor.. Bu sebepten C-50 islemcisi goruntu kalitesi bakimindan daha iyi. C-50 islemcisinin TDP degeri daha dusuk. Bunun yaninda 2,5 olmak sartiyla istediginiz harddiski takabiliyorsunuz. dilerseniz kendi Windows modelinizi kurabilirsiniz..

    Asil konu nedir ona gelecegim..
    Oncelikle bu adamin, karsisinda eski bir Bilgi Islem Muduru oldugunu, ayrica islemcileri benden daha iyi bilmemesine ragmen; aliciyi yonlendirmesi durumu soz konusu.. Malesef bu urunun, Turkiye'deki tek saticisi olmalarindan dolayi, kullandiklari insiyatifin farkinda olmayarak sergiledikleri bu tavir neticesinde kendilerini siddetle kiniyorum..

    Konunun kapatilmamasi icin Satici/Magaza ismi vermiyorum..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Towarscke -- 3 Haziran 2011; 3:08:08 >







  • Towarscke, ben de yakınlarda bu alete dair incelemenin bağlantısını paylaşmıştım.
    Bilgisayarlarla ilgilenen bir amatör olarak meslek sahibi kimselerin, başkalarına yorum yapacak kadar bile bilgi ve öngörüye sahip olamamalarına tanık olduğumda hep çok şanssız buluyorum. Teknoloji, insan yaratışının en hızlı çalıştığı alan. Kendisi bir şey başarmayıp, kafasının doğrultusunda gidecek her kim varsa ne bilip de bu kadar emin olduğunu sorgulaması gerekir.
    Soru soran müşteriye elindeki stoğu eritmek için demagoji yapmaya çalışan satıcı modeli çilesi, sohbeti bitirmekten başka çare bırakmıyor.
    quote:

    C-50 cift cekirdekli islemcisini kullaniyor ve bu islemci bir cok forumda Atom N550 ile karsilastiriliyor. Hatta C-50 islemcisi uygulama destegi ve benchmark puanlari bakimindan cok az daha hizli. Bu islemcide Virtualizasyon ozelligi bulunuyor. Atom N550'de Directx10 veya 11 destegi bulunmuyor.. Bu sebepten C-50 islemcisi goruntu kalitesi bakimindan daha iyi. C-50 islemcisinin TDP degeri daha dusuk.
    Bence karşılaştırırken eksik bile söylemişsin, AMD sürücüleri renkleri daha parlak göstermeye ayarlı, şahsen baktığım zaman farkı hissettiğimi düşünüyorum.
    C-50'yi N550'ye tercih ederim eğer ulaşılabilir netbooklar daha çok olsaydı. Bu iki işlemciyi kendim de netbook incelerken kıyasladığımdan C-50'nin daha az ısındığını, pil ömründe daha başarılı olduğunu kesin biliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 3 Haziran 2011; 5:49:39 >




  • Up.. Gorunsun..
  • Up.
  • mağaza ismini vermene gerek yok herkes hangi mağaza olduğunu zaten anlamıştır, bilgisiz adamları satıcı diye dolduruyorlar sürekli başında dikiliyorlar yardımcı olalım alacağı ürünü ben satmış gibi gözükeyim diye ciddi bir şey sorunca hemen dağılıp kaçıyorlar yada palavraların bini bir para, mağaza görevlilerinde değil suç sıç esas bilgisiz kişileri işe alan insan kaynaklarında ne kadar eleştirilse de bu mağaza zinciri mantar gibi ürüyor.
  • UP
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.