Şimdi Ara

i7 li sistem topladım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • amd3000+2gb ram+asus en-6600gt....kullandığım programlarda hız olarak yetersiz kalmaya başlamıştı, 2005_mayıs ayında almıştım, 6 seneyi geçmişti artık, yetmemesi normal zaten. Ben de vatanın ay sonu indirimini görüp uzun süredir planladığım sistemi toplamaya karar verdim. Bununla ilgili ufak tecrübelerimi paylaşmak istedim.
    Aşağıdaki sistem, vatanın %25 indirimi ile bana yaklaşık 1200-1250 TL ye maloldu, 5 taksit...İndirim reel di, fakat az biraz dolar yüksek seyrediyor bu aralar (1usd=1.605TL), nisandaki indirim daha güzeldi.

    i7-2600_3.4ghz_4fizikselçekirdek+4mantıksal çekirdek.
    msi-p67-c45(b3)
    msi-hd6850-cyclone power edition/OC gddr5 1gb 256 bit amd radeon_coreclock:860mhz_memoryclock:1100mhz_TotalMemoryBandwidth:140,8 GByte/s
    GSKILL 4GB(2*2gb)
    XIGMATEK cpc-t45 ue-t51 KASA 500w
    win7_32bit
     i7 li sistem topladım...

     i7 li sistem topladım...

     i7 li sistem topladım...
     i7 li sistem topladım...
     i7 li sistem topladım...
     i7 li sistem topladım...

    İşlerim gereği işlemci çok çekirdekli olmalıydı, bu yüzden i5-2500 yerine i7 ye fark ödemek zorunda kaldım. Overclock yapmayacağım için çarpan kilitsiz işlemciye ve daha üst model bir msi anakarta vereceğim ekstra parayı, i7 nin getirdiği ekstra masrafa saydım ve ilave 2 adet çekirdeğe dönüştürdüm. Maliyeti fazla artırmamak için bellekleri 4gb(2*2gb) aldım şimdilik. 64bit lik windows ile kullandığım programlar uyum sağlamadığından, mecburen 32bit lik win7 nin 3gb ram kısıtlamasını yaşıyorum, daha fazlasını görmüyor 32bitlik sistemler. 4gb belleğin tamamının kullanabilmeyi sağlayan programlar da pek sağlıklı çalışmıyormuş zaten. Şimdilik 3gb yeterli bana. eski sistemimdeki 2gb da, kullandığım programlara yetiyordu. Programlarım, 64bit lik sistemlere uyum sağladığında ram miktarını 8gb a çıkartıp bu sorun da ortadan kalkacak. Yanlız ilk kurulumu 64bit ile yapmıştım ve harbiden 64 bitlik sistemlerin ne kadar fazla ram kullandığına şahit oldum, bir kopyalama yapayım dedim, ramin %90 ını sömürdü...Hdd im 640gblık, 7200rpm lik wd,3.5"
     i7 li sistem topladım...

    Kasa kurulumunu kendim yaptım, zaten çok kolay, işlemciyi genizden çekerek tükürükleyip yapıştıyorsun Anakartı, işlemciyi falan takarken insan epey bir terliyor yaw, senede iki defa bayram namazı kılmak gibi, unutabiliyor insan.
    Windows7 yi usb ile kurdum, dvd sürücü kullanmıyorum artık. 4gb lık bir bellek yetiyor. kurulum çok hızlıydı, 15 dakikada windows masaüstüne ulaşabildim. amd catalyst in son sürümü haricinde bişey indirmedim. Windows normal güncellemelerini yaptı, ek olarak yanlızca ağ sürücüsünü güncelle dedim, ve sürücüyü internetten 10 saniyede buldu ve yükledi otomatik. Diğer aygıtları otomatik bulamadı. İşlemci boşta 60 derece falan, normal mi bilmiyorum. Bana biraz fazla geldi. Stok fanı olduğu haliyle kullandım, arkasında biraz kremsi iletken sürülüydü.
     i7 li sistem topladım...

    Bazı sorunlarım da oldu vatan bilgisayar kaynaklı; anakartın içinden usb3.0 ilave aparatı çıkmadı, kutuların açılmış olduğu belliydi, ama açılmadı diyorlardı, ayrıca ekran kartının kutusu alttan komple ikiye yırtılmış ve pişkince bantlanmıştı. Bu vatan bilgisayar artık iyice cıvıdı bu konularda. Satarken de kutunun altını hiç göstermiyorlar aaaa, kutuyu kasadan geçirdikten sonra direkt KOCAMAAAAAAN VATAN POŞETLERİ nin içine...Sonra evde görüyorsun. Geçen kasım ayında da aldığım ps3 de kutusu açılmıştı. Kardeşim ne parmaklıyosunuz ben anlamıyorum ki...Ama izmirde daha ucuz bir yer yok ne yazıkki...Bu eksik kabloyu nasıl alacaz, bir yardım edin...

    Tavsiyeleriniz olursa sevinirim...Amd radeon a yabancıyım, hep nvidia kullandım şu ana kadar, ne sürücüsünü bilirim, ne ayarlarını...Denemek için crysis2 yükledim, çözünürlük 1280x960 da son ayarlarda en ufak bir tıklama olmadı. Zaten oyun için toplamadım ben bu sistemi, ps3 de oyun oynamak daha zevkli geliyor yaş 32 olunca nedense... Şimdilik bu kadar. Hadi dağılın! Aceminin incelemesi anca bu kadar olur.
     i7 li sistem topladım...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asaltek -- 2 Haziran 2011; 16:53:55 >







  • SENİN TERMAL MACUN İYİMİŞ
  • ha bir de vatan bilgisayarda kasada sordular, montajını kendiniz mi yapacaksınız, yoksa bizim teknik servis elemanları mı diye...Yok dedim, ben yapacam...
    Adam ilave etti hemen, aman işlemci ayaklarına dikkat edin, kırmayın...Tamam dedim.
    Sonra montajı yaparken baktım ki, ayak ya da tırnak falan hiç bişey yok, artık işlemci ayağa falan kalmamış bu yeni nesil işlemcilerde. Hadi ben 5 senede bir montajlıyorum, bilmiyorum da, size sormazlar mı, nerede bunun ayağı kardeşim? Bir de kırmayın diyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.