Şimdi Ara

Superonline bizi gerizekalı yerine mi koyuyor?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 1000mbps internet servisi var
    100mb/s download demektir bu
    Hard disk in yazma hızı bu kadar değil.
    Baran filan demeyin.



  • Ssd al arkadaşım
  • paraya kıy ssd al
  • Baran denilemez zaten böyle bi konuyu açan birine. Senin sistemine bağlı o, 200mb/s yazanlar da var. Ayrıca o 1000mbit i 8 kişiye ile paylaştırabilirsin rahat rahat indirir herkes:D ki öyle bi şey varsa, ben bilmiyorum.
  • 1000 mbps lik internet mi?

    0,8 mbps intwernet kullanıyorum saydırtmayın adamı.
  • Aylık 1000 TL verip evde mi kullanacaksın? 1000 TL veriyorsan zaten yukarıdakilerin dediği gibi SSD al, niye fakir gibi hard disk kullanıyosun?


    Daha çok şirketler için o tarife
  • Bir öğrenmişsiniz HDD yazma hızı her internet konusuna yazıyorsunuz. Sanki alıp kullanacaksın, pöff.
  • quote:

    Solid State Drive (Katı Hal Sürücüsü), sabit disklere alternatif olarak piyasaya sürülen veri depolama aygıtlarıdır. Çoğumuzun bildiği gibi, sabit diskler mekanik aksamlara sahiptir. Bu da okuma/yazma performansını oldukça kötü etkiler. Performansı arttırmak için sabit disklerin dönme hızları sürekli arttırılmıştır ve bu da sıcaklık ve ses gibi diğer önemli sorunları doğurmuştur. Bu nedenlerle, üretici firmalar sabit disklere alternatif bulmak için katı hal sürücülerini geliştirmişlerdir.


    Katı hal sürücüleri 2 çeşittir:

    Flash Tabanlı SSD
    DRAM Tabanlı SSD
    Flash Tabanlı Katı Hal Sürücüleri:
    Flash tabanlı katı hal sürücülerinin en büyük avantajlarından biri, batarya gerektirmemesidir. Ani güç kayıplarında bile veri kaybına yol açmaz. Çoğu üretici, daha sağlam ve kullanışlı olduğu için, flash tabanlı SSD üretmeyi tercih ediyor. Bu tipler, 1.8”, 2.5” ve 3.5” boyutlarında üretilebiliyor. Fakat flash tabanlılar DRAM tabanlılara göre daha yavaştır. Yine de mekanik parçasının olmaması nedeniyle “seek time” olarak bilinen süreyi, ihmal edilebilecek düzeyde azaltır.


    DRAM Tabanlı Katı Hal Sürücüleri:

    DRAM tabanlı katı hal sürücülerinin temelinde DRAM gibi geçici hafıza vardır. Bunlar, çok hızlı veri erişimine sahiptir. Sabit diskler ve flash tabanlı katı hal sürücüleri nedeniyle yavaşlayan uygulamaları hızlandırmak için kullanılır. Ayrıca daha sessiz çalışır.

    DRAM tabanlı katı hal sürücüleri verinin devamlılığını sağlamak için dahili pil ve yedekleme sisteminin birleşimidir. Ani güç kesilmesinde, dahili pili sayesinde RAM’de bulunan veriyi yedek diske kaydetmeye yetecek güce sahiptir. Güç geri geldiğinde ise, yedek diskteki veriyi tekrar RAM’e kopyalar ve normal işlerini yapmaya devam eder. Bu işlem, günümüzde kullanılan hibernate özelliğine çok benzer.

    DRAM tabanlı katı hal sürücüleri, RAM kadar hızlı çalışmasa da; herhangi bir mekanik aksamlı diskten çok daha hızlı çalışır. Bu yüzden DRAM SSDler maksimum RAM’e sahip bilgisayarlarda, performansı çok üst düzeylere çıkarmak için kullanılır.

    Katı Hal Sürücüsü ile Sabit Disk Karşılaştırması:
    Avantajları:
    Daha hızlı açılır.
    Hareketli okuma/yazma kafası olmadığı için daha hızlı okuma sağlar.
    Gecikme süresi son derece azdır.
    Hareketli parçaları olmadığı için hiç ses yoktur.
    Düşük kapasiteli flash tabanlılar için, güç tüketimi ve ısı üretimi çok daha azdır.
    Hareketli parçaları olmadığı için, sarsıntıya oldukça dayanıklıdır.

    Çok daha geniş bir sıcaklık aralığında çalışabilir.
    Dosyaların diskteki yeri/dağılımı önemli değildir.
    Dezavantajları:
    Fiyatı çok daha fazladır.
    Kapasitesi daha düşüktür.
    DRAM tabanlılar, ani güç kayıplarına daha hassastır.
    DRAM tabanlılarda daha çok güç tüketir.
    Veri yoğunluğu daha düşüktür.
    Melez Sabit Diskler:
    Melez sabit diskler (Hybrid Hard Drive, HHD), geleneksel sabit diskler ile flash tabanlı katı hal sürücülerinin bir birleşimidir. Bu teknoloji geleneksel sabit diskler ile katı hal sürücüleri arasında bir geçiştir. Mekanik sabit diskin üzerinde bol miktarda flash tabanlı katı hal sürücüsü entegre edilerek, işletim sisteminin yükleme dosyaları veya çalışma esnasında çok sık kullanılan verileri flash diske yazılarak yükleme süresini azaltmak ve verilere daha hızlı ulaşmak mümkün olur. Şimdilerde melez sabit diskler, Windows Vistanın ReadyDrive özelliği sayesinde etkili bir biçimde kullanılmaktadır. Bu özellik sayesinde, melez sabit disklerin kullanıldığı sistemlerde boot süresi %11 oranında azalma göstermiştir.

    Günümüzde veri depolama işlemi her ne kadar sabit diskler aracılığıyla yapılsa da, artık sabit diskler yerlerini melez sabit disklere ve katı hal sürücülerine bırakıyor. Bu teknoloji geliştikçe daha çok firma katı hal sürücüleri üzerine araştırmalar yapmaya başlıyor ve bu da katı hal sürücülerinin en büyük dezavantajı olan yüksek fiyatları önemli miktarda düşüreceğini gösteriyor.

     Superonline bizi gerizekalı yerine mi koyuyor?

     Superonline bizi gerizekalı yerine mi koyuyor?

     Superonline bizi gerizekalı yerine mi koyuyor?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H@B!B -- 2 Haziran 2011; 10:39:28 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: :::Banner:::

    Aylık 1000 TL verip evde mi kullanacaksın? 1000 TL veriyorsan zaten yukarıdakilerin dediği gibi SSD al, niye fakir gibi hard disk kullanıyosun?


    Daha çok şirketler için o tarife



    Sadece bireysel abonelere veriyorlar. Kurumsal değil.

    1000mbit için ayda 999 lirayi veren biri SSD almayı düşünür herhalde
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.