Şimdi Ara

LA Noire Achievement/Trophy Rehberi.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
3.319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam millet. Konu dışında paylaştığım güzel resimler ( ) sonucu aldığım 4 günlük tatilin ardından yeniden aranızdayım.
    Bu sürede boş durmadım ve LA Noire' i 1000'leyerek bir rehber hazırladım. Umarım beğenirsiniz.
    Geleneği bozmayalım ve Toorop Oğuz abi PS bölümünede yansıtırsa sevinirim.


     LA Noire Achievement/Trophy Rehberi.

    L.A Noire 1940'lı yılların Los Angeles'ında geçen bir polisiye macera oyunu. Her ne kadar R* imzalı bir oyun olsa da, Free Roam haricinde LA Noire saf kan bir adventure. Farklı masalarda farklı davalar üzerinden giden oyunun büyük çoğunluğu, delil toplama ve şüpheli sorgulamak üzerine kurulu. Hayli uzun ve oldukça keyfli L.A Noire maceremıza hazırsanız başlayalım. Gayet kolay ama uzun bir 1000 puan için kemerlerinizi bağlayın. Cinayet masası beklemez.

    Achievement/Trophy zorluk derecesi: 4/10
    Offline/Online: 40, tamamı offline.
    1000 puan için gerekli süre: 25+ saat
    Kaç kez bitirilmeli: 1
    Kaçırılabilir achievement/Trophy: Yok. Davaları tekrar oynamanız mümkün.

    L.A Noire tek bir achievement haricinde oldukça kolay bir listeye sahip. Sadece şehir içindeki toplam 95 aracı arayıp bulmak, özellikle tekli sayılara düştüğünüz zaman sizi biraz sıkabilir. Yinede nette çok detaylı rehberler ve bu rehberlerde her aracın detaylı resimleri ve yerleri olduğu için çokta dert etmenize gerek yok. Ana menüde Extras>Auto Showroom'dan her standartta hangi araçları kaçırdığınızı görebilir ve avınıza bu yönde daha rahat şekil verebilirsiniz.
    Otomobiller haricinde hemen her R* oyununda olduğu gibi La Noire' de de pek çok toplanabilir nesne mevcut. Fakat hiç biri birkaç saatlik eforun haricinden öte bir sıkıntı teşkil etmiyor. Rehberler sayesinde tüm ipuçlarınıda bulup tüm davalardan da 5 yıldız yaparak, kolay bir 1000 puanın tadını çıkarabilirsiniz.

    Achievement ve trophy avcılarına kolay gelsin. iyi avlar...


     LA Noire Achievement/Trophy Rehberi.
    Asphalt Jungle 15
    Chase down and tackle a fleeing suspect on foot as an LAPD Detective.


    Birçok davada şüpheliler sizi gördükleri yerde tabana kuvvet kaçıyorlar. Bu kovalamaca sahnelerinde şüpheliyle arayı kapattığınızda sizden tuşuna basarak depar atmanızı isteyen bir mesaj çıkacak. Hızlıca tuşa basmanız halinde Cole şüphelinin üzerine atlayarak yakalayacaktır.


     LA Noire Achievement/Trophy Rehberi.
    Traffic Stop 15
    Disable a suspect vehicle with help from your partner.


    Araç ile kovalamaca sahnelerinde partneriniz camdan çıkarak kaçan aracın lastiklerine ateş ediyor. Araca yakın şekilde partneriniz yardımıyla lastiklerini patlatıp durmasını sağladığınızda achievement sizin.


     LA Noire Achievement/Trophy Rehberi.
    Not So Hasty 15
    Stop a fleeing suspect with a warning shot as an LAPD Detective.


    Bazı yaya olarak yaptığınız kovalamaca sahnelerinde ile kaçan şüpheliye nişan alabilirsiniz. Hedefi şüphelinin üzerinde tutup çıkan yuvarlağın tam dolmasını sağlarsanız Cole havaya ateş ederek şüphelinin teslim olmasını sağlayacaktır. Kaçan kişiler sürekli sağ sol yapıp farklı yollara saptığı için nişangah kayarsa manuel olarak üzerinde tutmalısınız.



     LA Noire Achievement/Trophy Rehberi.
    Shamus To The Stars 80
    Complete all story cases with a five star rating.


    Toplamda 21 dava var. Bunlardan ilk dördü alıştırma tadında ve herhangi bir etkisi yok skorunuza. Kundaklama masasının (Arson) son göreviyse oyun sonu olduğu için skorunuza işlemiyor. Geri kalan tüm davalarda 5 yıldız almanız gerekli. 5 yıldız için etraftaki tüm ipuçlarını toplamalı, tüm sorgulara doğru yanıt vermeli, olası bir davanın sonunda farklı iki şahıstan doğru olanı tutuklamalı ve hepsinden önemlisi şehire zarar vermemelisiniz. Bu cezalardan kaçınmak içinse şehirde istediğiniz her yöne partnerinizin sizi götürmesini sağlayabilirsiniz. tuşuna basarak not defterinizden gideceğiniz yeri işaretleyin ve yolculuğun tadını çıkarın.
    Rehber:
    http://www.gamespot.com/features/6314339/index.html?om_act=convert&om_clk=gameguides&tag=gameguide%3Btitle%3B1
    Rehber 2
    http://www.xbox360achievements.org/forum/showthread.php?t=311447


     LA Noire Achievement/Trophy Rehberi.
    The Brass 30
    Achieve maximum rank.

    Davalardaki başarınız, sokak suçları ve şehirdeki ilgi çekici mekanları bulduğunuzda exp. ile ödüllendiriliceksiniz.
    Oyunun sonlarına doğru birkaç sokak suçu haricinde 20. level'ı görmeniz hiçte zor değil.


     LA Noire Achievement/Trophy Rehberi.
    The Plot Thickens 15
    Find and solve an inspection puzzle.


    Bu ufak bulmacalarla ilk karşılaşacağınız yer Trafik masasının ilk davası. Makdülün eşinin evini araştırdığınızda evin dışına çıkarak yan tarafındaki su tesisatını tamir edin.


     LA Noire Achievement/Trophy Rehberi.
    Golden Boy 15
    Clear a case finding every clue as an LAPD Detective or Investigator.


    İpuçları gamepad'inizin tireşimi sayesinde olaylıkla blunabiliyor. Bir çoğu şeritlerle çevrili olay mahallinde bulunurken, bazıları daha uzakta ve olay mahallinden uzakta bulunuyor. Siz etrafı araştırmaya başladığınız andan itibaren çalan müzik sustuğu vakit, o bölgede kayda değer her ipucunu bulmuş oluyorsunuz. Rehberler yardımıyla Trafik masasının ilk davasında rahatlıkla alabilirsiniz. Ayrıca her delil, alakalı yada alakasız yanına gittiğinizde titreşim ve ufak bir jingle ile kendisini belli etmektedir.

     LA Noire Achievement/Trophy Rehberi.
    The Straight Dope 15
    Use evidence to prove a lie as an LAPD Detective or Investigator.


    Sorgulamalar esnasında bir şüphelinin veya katil zanlısının yalan söylediğini düşünüyorsanız bunu sağlam delillerle destekleyerek ötmesini sağlamalısınız. Video aşağıda;


     LA Noire Achievement/Trophy Rehberi.
    One For The File 15
    Find and inspect a clue as an LAPD Detective or Investigator.


    İlk ipucunu bulup değerlendirdiğiniz an açılacaktır.


     LA Noire Achievement/Trophy Rehberi.
    The City Of The Angels 80
    Reach 100% Game Complete.


    Oyunda her R* oyununda olduğu gibi %100 skora ulaşmak için epey çaba harcamalısınız.
    Yapmanız gerekenler;
    21 dava %49
    Şehirdeki 95 aracı bulmak. %15
    50 film şeridi %7
    30 landmark (Şehirde belli başlı önemli yerler) %7
    40 sokak suçu %15
    13 gazete %7

     LA Noire Achievement/Trophy Rehberi.
    The Up And Up 30
    Complete a story case with a five star rating.


    Herhangi bir davayı 5 yıldızla sonuçlandırmalısınız. Gezintiniz esnasında mutlaka partnerinizin aracı kullanmasını sağlayın. Bu sayede olası şehir ve sivil hasarından kaçınacaksınız. Davadaki tüm ipuçlarını bulur ve sorguları doğru şekilde yaparsanız 5 yıldız almak hayli kolay. Bir iki tane soru veya ipucundan feragat edebilirsiniz. Yinede tamamını bulmaya özen gösterin.



     LA Noire Achievement/Trophy Rehberi.
    The Long Arm Of The Law 30
    Complete all street crime cases.


    Aracı kendiniz kullandığınız zamanlarda polis telsizinden gelen anonslar doğrultusunda çeşitli sokak suçlarını çözebilirsiniz. Çatışma, banka soygunu, kovalamaca gibi pek çok türde olan bu mini görevler toplamda 40 adet ve her dava masasına dağıtılmış durumda. İster telsizden gelen anonsları dikkate alır tuşuna basarak görevi aktif edersiniz, istersenizde haritada işaretli küçük kırmızı adam ikonlarının bulunduğu bölgeye giderek görevi başlatabilirsiniz.

    Not: Dava esnasında dikkat etmeniz gereken, suç mahalline giderken parnetrinizden kullanmasını istemek. Bazı suçlar haritanın uzak köşelerinde olduğu için davayı riske atablirsiniz. Bir dava masasını tamamladığınızda o masaya özel Free Roam seçeneği açılacak. Buradanda suçlara rahatlıkla ulaşmanız mümkün. Bazı suçlar günün farklı saatlerinde belirdiği için Free Roam modunda bir gün harcamak zorunda kalabilirsiniz. Yapmış olduğunuz görevler haritada beyaz olarak işaretlenirken, kırmızı olarak kalanlar henüz yapmadığınız sokak suçlarıdır. Her masanın tüm sokak suçları bittiğinde sol üst köşede o masaya dair görevlerin bittiği ikazını alıcaksınız. Eğer bu uyarıyı almadığınız halde haritada aktif görev görünmüyorsa, oyundan çıkıp tekrar free roam' a girerseniz görünecektir.


     LA Noire Achievement/Trophy Rehberi.
    A Cop On Every Corner 15
    Complete a single street crime case.


    Bkz. The Long Arm Of The Law


     LA Noire Achievement/Trophy Rehberi.
    Johnny On The Spot 30
    Respond to 20 street crime cases.

    Bkz. The Long Arm Of The Law


     LA Noire Achievement/Trophy Rehberi.
    Public Menace 30
    Rack up $47,000 in penalties during a single story case.


    Davalarda şehre verdiğiniz hasarın 47K $'dan fazla olması gerekiyor. Şehre zarar vermek ve yayaları ezmek komik cezalara sebep olsada her patlattığınız araç 1000-2000$ arası hanenize yazılacaktır. Aracın kaportasından duman çıkması o aracın tamamen patladığı ve hasarın hanenize yazıldığı anlamına geliyor. Ters yönde karşınızdan gelen araca hızla toslarsanız hem kendi aracınızı hemde karşıdan geleni patlatmış olacaksınız. Bu şekilde 50-60 kadar aracı patlatarak achievement'ı garantileyebilirsiniz.

    Not: Ambulans, itfaiye arabası, yağ araçları gibi servis araçları 10K civarında ceza almanızı sağlayacaktır. Gördüğünüz yerde imha edin.

     LA Noire Achievement/Trophy Rehberi.
    The Moose 15
    Follow Candy Edwards without using cover or incognito, except when starting or picking up the tail.



    Narkotik masasında "The Set Up" isimli davanın sonlarında Candy Edwards isimli bir bayanı takip etmeniz gerekli. Fakat bunu yaparken hiç bir şekilde sırtınızı duvara verip saklanmamalı veya "Incognito" yani gazete vs. okuyarak kamufle olmamalısınız. Candy kişisi hayli paranoyak olduğu için ilk bikaç denemede alamamanız olası. Videodan detaylı şekilde yardım alabilirsiniz.

     LA Noire Achievement/Trophy Rehberi.
    Star Map 15
    Discover all landmark locations around the city.




     LA Noire Achievement/Trophy Rehberi.
    The Third Degree 30
    Correctly branch every question in every interview in a single story case.


    Tek bir davada sorgu esnasında tüm sorularda %100 başarı elde etmelisiniz. Yine Trafik masasının ilk davası sorgulamalar bakımından hayli kolay olduğu için, tavsiye ederim.

    Nate Wilkey Questions:
    Purpose at scene - Truth
    Knowledge of Adrian Black - Truth
    Contents of wallet - Doubt
    Bloodstained pipe find found - Truth

    Margaret Black Questions:
    Slaughterhouse receipt - True
    Cavanagh's bar matchbook - True
    Location of Adrian black - True
    Stenzel glasses case - True
    Photograph signed Nicole - Lie, select concealed message.
    Alibi for Mrs. Black - True

    Frank Morgan Questions:
    Link to abandoned car - Lie, select receipt for live hog.
    Location of Adrian Black - Doubt

     LA Noire Achievement/Trophy Rehberi.
    The Hunch 30
    Use four intuition points in a single interview session, correctly branching each question.


    Intuition puanları her davayı başarılı olarak tamamladığınızda ve level atladığınızda bir sonraki davada size yardımcı olması için verilen puanlar. Bu sayede sorgulama esnasında eğer internete bağlıysanız diğer oyunculardan yardım alabilir veya 3 şıktan birini eleyebilirsiniz. 4 veya üzeri sorunun olduğu bir sorgulama esnasında 4 puanınızıda kullanır ve başarılı olursanız achievement sizindir.


     LA Noire Achievement/Trophy Rehberi.
    Auto Fanatic 30
    Drive every vehicle in the city.


    Oyunun en çok sabır isteyen ve en zor achievement' ı. Gayet iyi kaynaklar nette mevcut. Toplamda 95 araç var oyunda. Bir çoğunu belli başlı bölgelerde rahatlıkla bulmanız mümkün. Kalanlarsa sağda solda park halinde fazlasıyla mevcut. Her davada mutlaka karşınıza çıkan park etmiş veya hareket halinde araçlara binerek işinizi kolaylaştırabilirsiniz. Kalan 15 araç haritada ? ile belirtilmekte. Yani toplamda 80 araca bindiğiniz vakit, achievement'ı aldınız sayabilirsiniz.
    Rehber:http://www.xbox360achievements.org/forum/showthread.php?t=311616


     LA Noire Achievement/Trophy Rehberi.
    Hollywoodland 30
    Find and inspect all gold film reels.



    Dönemin filmlerinin olduğu sarı film kutuları. Bulması oldukça zor olsada yukarıdaki videolarda yerleri gayet iyi biçimde gösterilmiş. Kolay gelsin...


     LA Noire Achievement/Trophy Rehberi.
    Auto Collector 15
    Drive 40 different vehicles.

    Bknz. Auto Fanatic


     LA Noire Achievement/Trophy Rehberi.
    Keep A Lid On 15
    Complete a brawl without losing your hat as an LAPD Detective or Investigator.


    Oyundaki yakın dövüş sahnelerinde bir veya iki yumruk yediğinizde başınızdaki şapka düşüyor. Bazı zor dövüşlerde şapkanızı kaybetmeden dövüşü sonlandırmanız neredeyse imkansız. Fakat bir iki yumrukta devirebileceğiniz hayli çok adamla karşılaşacağınız için dert etmeyin. Gayet kolay bir achievemnt. Sadece karşınıza çıkan her dövüşte tek bir yumruk yememeye bakın.



     LA Noire Achievement/Trophy Rehberi.
    Auto Enthusiast 15
    Drive 5 different vehicles.

    Bknz. Auto Fanatic

     LA Noire Achievement/Trophy Rehberi.

    Lead Foot 15
    Keep the needle above 80mph for more than ten seconds while driving.


    ? işareti ile haritada gösterilen araçların bir çoğu spor ve hızlı arabalar. Bu araçları aramaya başladığınızda en çok hoşunuza giden ve en hızlı olan araçla 10 saniye boyunca 80 milde gidin. Yolun boş olduğundan emin olun. deneme gereği bile duymadan alabileceğiniz bir achievement. Kolay gelsin.



     LA Noire Achievement/Trophy Rehberi.
    Miles On The Clock 15
    Drive more than 194.7 miles.


    Partenrinizin kullandığı durumlar yaptığınız yola etki etmemekte. Bu yüzden aracı kendiniz kullanmalısınız. İster Free Roamda öylesine gezinerek yaparsınız, isterseniz de %100 için kastığınız süre boyunca oyunun sonlarına doğru kendiliğinden alırsınız.


     LA Noire Achievement/Trophy Rehberi.
    Magpie 80
    Find and inspect 95% of all clues.


    Her davada olabildiğince ipucu toplamaya çalışın. Toplamda 217 ipucu toplam sayının %95'ine tekabül etmekte. Ben son davanın ilk ipucunda aldım. Rehberler yardımıyla bazı bulunması ipuçlarını kolaylıkla alıp her davayı tüm ipuçlarını toplayarak bitirebilirsiniz. Social Club üyesiyseniz her davadaki durumunuzu görebilirsiniz. Aksi takdirde oyun içinde bunların istatistiği tutulmuyor.


     LA Noire Achievement/Trophy Rehberi.
    The Shadow 15
    Tail a suspect without being spotted, in a single case.


    Toplamda iki veya üç görevde seyir halinde bir arabayı görünmeden takip etmeniz lazım. Gta oyunlarındaki pek çok görevden aşinasınızdır zaten. Sadece aranıza birkaç araba mesafe koyarak öndeki aracı takip edin. radarda yanıp sönmeye başladığınızda ya çok uzak kalmış yada fazla yakınlaşmış olabilirsiniz. Bu yüzden mesafenizi korumaya deva edin. Cinayet masasının "The Fallen Idol" isimli davası achievement'ı almak için ilk şansınız.


     LA Noire Achievement/Trophy Rehberi.
    Roscoe And Friends 15
    Kill at least one bad guy with every gun.


    Oyundaki her silahla birer adam öldürün. Toplamda 8 silah var. Son 2 tanesini sadece son görevde kullanabiliyoruz.
    44 magnumu ise çaylak polis olduğunuz ilk davalardan "Armed and Dangerous" görevinde.

    .44 Magnum - Armed and Dangerous görevine pompalı tüfek ile başlıyoruz. LB ile tüfeği bırakıp magnumunuzla bir adam öldürün. Sonra tekrar pompalı tüfeği alarak bir kişide onunla öldürün ve ilk iki silahı aradan çıkarın.
    12 Gauge Shotgun - Yukarıda bahsettim. Onun haricinde oyun içinde pek çok kez karşınıza gelicektir.
    Thompson SMG -Pek çok davada ve sokak suçlarında karşınıza çıkacaktır. Son bölümdeki silah depolarında da bolca mevcut. Thompson silahına benziyor. Fakat şarjörü uzun.
    Tommy gun (modifiyeli thompson. Şarjörü yuvarlak) - Yukarıdaki ile aynı.
    M1 Garrand - Bir çok davada ve sokak suçlarında rahatlıkla karşılaşabilirsiniz. Oyundaki tek tüfek. Son görevdeki silah depolarında da rahatlıkla bulabilirsiniz.
    Browning Auto-Rifle - M1 garrand tüfeğinin tam otomatiği düşünün. Son görevdeki silah depolarında bulabilmeniz mümkün.
    Flamethrower - Yine son görevde silah deposunda bulabileceğiniz bir silah. Kullanması hayli keyifli. :D



     LA Noire Achievement/Trophy Rehberi.
    Wooden Overcoats 30
    Bring down a total of 30 bad guys with head shots.


    Oyundaki hedef sistemi otomatik. fakat hedefi hareket ettirebilmeniz mümkün. 30 kişiyi kafasından vurarak öldürün ve achievement sizin.


     LA Noire Achievement/Trophy Rehberi.
    Dead Men Are Heavier 15
    Shoot and kill a total of 100 bad guys.


    Toplamda 100 adam öldürün. Gayet kolay. Oyunun sonlarına doğru rahatlıkla alabilirsiniz.
    Not: Dava tekrarlarında öldürdüğünüz adamlarda bu sayıya etki etmekte. Yani rahat olun.


     LA Noire Achievement/Trophy Rehberi.
    Stab-Rite 15
    At Ray's Cafe, find the bloodstained knife on your first sweep of the crime scene.

    "Marriage Made in Heaven" davasında olay yerine yakın kafenin yanındaki çöp tenekesine bakın. Kanlı bıçağı buldunuğunuz an achievement açılacaktır.
    Videosu;



     LA Noire Achievement/Trophy Rehberi.
    No Rest For The Wicked 15
    Complete all cases on the Vice desk.


    Vice yani narkotik masasındaki tüm davaları çözün. Kaçırmanız imkansız.


     LA Noire Achievement/Trophy Rehberi.
    Moth To A Flame 70
    Complete all cases on the Arson desk.


    Kundaklama yani Arson masasındaki tüm davaları çözün. Kaçırmanız imkansız.


     LA Noire Achievement/Trophy Rehberi.
    The Simple Art of Murder 15
    Complete all cases on the Homicide desk.


    Homicide yani cinayet masasındaki tüm davaları çözün. Kaçırmanız imkansız.


     LA Noire Achievement/Trophy Rehberi.
    Police Academy 15
    Complete all cases on the Patrol desk.


    Patrol yani sokak masasındaki tüm görevleri tamamlayın. Bir nevi training bölümü. Kaçırmanız imkansız.


     LA Noire Achievement/Trophy Rehberi.
    Paved With Good Intentions 15
    Complete all cases on the Traffic desk.

    Trafik masasındaki tüm davaları çözün. Kaçırmanız imkansız.


     LA Noire Achievement/Trophy Rehberi.
    Huckster 15
    At Elysian Fields, outwit Leland Monroe when discussing his developments or advertising campaign.


    Elysian Fields' da Leland Monroe'yu sorguladığınız sırada sorguyu başarıyla tamamlarsanız achievement açılacaktır.

    Elysian Linked to Arsons - Doubt
    Promotional Travel Contest - Lie, select Elysian Fields Flyers.
    Local Land Acquisitions - Doubt
    Rancho Escondido Fire - Lie, select Poor Cement Quality.



     LA Noire Achievement/Trophy Rehberi.
    Round Heels 15
    At the Bamba Club, get Dick McColl to give up the license plate of Celine Henry's male companion.


    "The Red Lipstick Murder" davasında Dick Maccoll'u sorguladığınız esnada şüphelinin kurbanla görüldüğü sorusunu sorduğunda Truth yani doğru seçeneğini seçin. Size bir plaka verecek ve achievement açılacaktır.



     LA Noire Achievement/Trophy Rehberi.
    The Fighting Sixth 15
    At the Bus Shooting, talk Felix Alvarro into giving up the Marines involved in the Coolridge heist.


    "Manifest Destiny" isimli davada otobüsü kurşunlayan tetikçiyi indirdikten sonra gidip şöförle (Felix Alvarro) konuşun.
    Sorguyu şu şeilde gerçekleştirin.
    Informed of Coolridge Heist - Doubt
    Motive for Shooting - Lie, select Sniper's Pocketbook.
    İkinci sorudan sonra achievement açılacaktır.







  • güzel rehber
  • Guzel Rehber olmuş Fakat verdıgın emege yazık olmus seneryo modu harıcınde kacırılacak 2-3 achievement anca var onlarında 2-3 hafta oncesınden vıdeoları konuldu youtube a ginede ellerine saglık ingilizcesi olmayanlar ıcın kacmaz
  • Eline koluna sağlık, çok güzel hazırlamışsın emek vermişsin teşekkürler.
  • Eline Sağlık
  • güzel rehber
  • bir iki gün içersinde elime geçecek oyun rooster teeth'den başka yeri kullanamıyorum achievement için ama açıklamalar ingilizce bilmeyen arkadaşlar için kolaylık sağlamış onlara eline sağlık evo güzel iş yine
  • Sağolun beyler, Jack&Jeff'den önce evo farkıyla.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.